Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
3 Mart 2011 Perşembe - 09:09

Adnan Kaya Gün Haber'e konuştu

MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya 12 Haziran’da yapılacak seçim stratejilerini, gündemden düşmeyen MHP’li belediye başkanları hakkında düşüncelerini Gün Haber’e anlattı.

Adnan Kaya Gün Haber e konuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

MHP’li ve diğer partilerden Antalyalı Milletvekilleri, Antalya’yla ya da vatandaşın sorunlarıyla ilgili Meclis’te sesini yeterince duyurabiliyor mu?
 
Meclis’te Antalya MHP’den 3 milletvekili var. MHP’li milletvekillerinin komisyonlardaki görevlerinden çok fazla vakit ayırıp halkın sorunlarıyla ilgili mücadele ettiğini sanmıyoruz. AKP’nin bazı açılımlarından, Anayasa değişikliklerinden dolayı MHP’li milletvekilleri orada kalıp bazı çalışmalar yaptıkları için Antalya ile ilgili çok fazla çalışma yaptıklarını düşünmüyorum. Diğer partilerde ise CHP 5 milletvekili ile AKP 4 milletvekili ile Antalya’yı temsil ediyor. Antalya sorunlarının AKP’li milletvekilleri tarafından da Meclis’e taşındığını sanmıyorum. Bunların başında Dünya Basketbol Şampiyonası’nda yaşadığımız olay, stadyum olayı var. Bunlar AKP Antalya milletvekilleri tarafından Meclis’te mücadelesi verilmemiş olaylar.
 
Peki siz Antalya’daki hangi sorunların Meclis’e taşınmasını istersiniz?
 
Antalya’nın liman kapasitesi az, balıkçı barınağı yapılması gerekiyor, trafik sorunu, 2B arazilerinin akıbetinin ortaya çıkması gerekiyor. Şuan, ‘12 Haziran’da bize oy verirseniz biz işi hallederiz’ demekten başka bir şey yapmıyorlar, somut bir şey yok. Hızlı tren meselesinin çözülmesi gerekiyor, Antalya- Alanya yolunda hızlı tren çalışmasının biran önce yapılması gerekiyor. Antalya’daki trafik hat safhada, bu tabi ki yerel yöneticilerin sorunu, Büyükşehir Belediyesi’nin hala mastır planı yok.
 
Sizin planlarınız var mı?
 
Bizim bu konuda mastır planımız var ama gerektiği zaman gündeme getireceğiz, kendi dönemimize saklıyoruz. Mesela tramvayın geçtiği yollara dikey yol yapımı yapılması gerekiyor. Antalya’nın hava kirliliği sorunu var, kaçak ve kalitesiz kömürlerin halka dağıtılmasından oluyor bunlar. Madem sosyal devlet olarak yardım etmek istiyorsun bunu kaliteli kömürle yap. Daha çok yatak kapasiteli hizmet hastanelerine ihtiyaç var. Tarım sektöründe tarihinin en kötü 8 yılını geçirdi, bu alanda çalışmaların olması gerekiyor.
 
12 Haziran 2011 Genel Seçimlerde Antalya’dan kaç milletvekili çıkarmayı hedefliyorsunuz? Bunların kaçı kadın olacak, Antalyalı kadınlardan talep var mı?
 
Ben 19 aydır MHP İl Başkanlığı yapıyorum, o tarihlerde söylediğim rakam 8 milletvekiliydi, çalışmalarımızı bu sayıya endeksli devam ettiriyoruz. MHP’den 100 kadar aday adaylığı beklentimiz var, bunun da yaklaşık 20-25’i kadın adaylarımız olacağını görüyoruz. 14 kişilik milletvekilliği listesinde 3 bayan adayın bulunması taraftarıyım, fakat seçim stratejilerinden dolayı kadın aday da gözükmeyebilir. Ama ben MHP Antalya İl Başkanlığı olarak ilk beşte bir bayan, ikinci beşte bir bayan, geri kalanın dördün içinde de bir bayan olması taraftarıyım.
 
Milletvekili adaylarınız için partinin aradığı özellikler nelerdir, belli şartlarınız var mı?
 
Milletvekilinin belirli özelliklerden ziyade arkasında getireceği oy oranı daha önemli. Bu konuda bir kriterimiz yok, MHP’nin kendi ilkeleri vardır, bunları içinde barındıran en fazla oy alabilecek kişilerin aday olması arzusu içindeyiz.
 
Belediyecilikte partiden çok hizmette önem veriliyor, MHP’li belediye başkanlarının olumsuz çalışmaları partinizi etkiler mi?
 
Temsil noktasındaki insanların yanlışları mutlaka siyasi partiye zarar verir. Dolayısıyla yanlış yapılan bir durum söz konusuysa bu zarardan da MHP payına düşeni alacaktır tabi. Gerçi yanlış hizmet biraz faklı anlam taşıyor, tavırlar daha önemli, halkla ilişkiler daha ön planda. Halkla ilişkileri güçlü olan belediye başkanlarının defalarca seçimler kazandığını biliyorum. Siyasetin iki ayağı vardır biri halkla ilişkiler, diğeri siyaset. Halkla ilişkileri güçlü olan belediye başkanlarının seçime katkısı daha fazla olacaktır, halktan kopuk olan belediye başkanlarının seçime katkısı az olacaktır. Bu sadece MHP için değil diğer partiler için de geçerli. Dört dönem belediye başkanlığı yapmış ama hiçbir çivi bile çakmamasına rağmen tekrar kazanan isimler var. Onun dışında çok ciddi hizmetler verip ikinci dönemi görmemiş başkanlar da var. Ben siyasetin insandan geçtiğine inanıyorum.
 
AKP Genel Seçimlerde özellikle Antalya gibi denize kıyısı olan illerde birinci parti olacağını iddia ediyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz, sizin seçim için özel projeleriniz var mı?
 
Ben buradan hodri meydan diyorum. Kendilerine çok güveniyorlarsa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı getirsinler Antalya dördüncü sıradan aday yapsınlar, seçime hep birlikte girelim. MHP’nin ciddî çalışmaları var. Referandumda her türlü baskıya rağmen çıkmış hayır oranı var, her türlü kamu kuruluş amirleri, mülki amirleri ve diğer yardımlar da olmak üzere yapmış oldukları baskılarla, Antalya’da yüzde 42’lik evet oyunda kaldılar. Kıyı şeritler eğitim seviyesi yüksek insanlar olduğu için AKP’nin iktidar olması söz konusu değil. 9 yıldır ülkeyi yöneten AKP kurmaylarının son 20 yılını cd yapıp 10 bin adet bastık ve Antalya’ya dağıtıyoruz. Bu cd özellikle, manevi hayatını güçlü yaşayan inançlı insanların, bunlarının eşlerinin başları örtülü diye onlara oy veren kişilere hitap ediyor.
 
Aksu ve Kemer Belediye Başkanları özel hayatlarından, Korkuteli Belediye Başkanı kasırga operasyonundan dolayı sıkıntı yaşadılar. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Korkuteli Belediye Başkanımız Hasan Gökçe’nin mahkemesi 5 Mayıs’ta, kendisinin salınacağı düşüncesi içindeyiz. Onun tutuklu olmasa siyasi baskıdır, AKP’ye geçmiş olan Ilıca Belediye Başkanı dahil olmak üzere savcılıklarda sumen altı bekleyen AKP’li Belediye Başkanlarıyla ilgili bir hayli dosya vardır, bu bir siyasi baskıdır. Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe bizim sevdiğimiz dürüstlüğüne inandığımız bir arkadaşımızdır, ufak tefek hatalar olabilir tecrübesizdir ama o tutuklandıysa, Türkiye’deki belediye başkanlarının yüzde doksanına ceza evi yolu gözükür. Diğer belediye başkanlarına gelince; Kemer Belediyesi çalışıyor şikâyetimiz yok. Mustafa Gül’ün yaşadığı olay bizim dönemimizde yaşanmış bir vukuat değil. Mustafa Gül seçilerken Kemerliler onun yaşam tarzını biliyordu, çocuğu büyümüş 14-15 yaşlarına gelmiş, çocuğu üstüne alıp kaydını yaptırmış, babası olduğunu gizlemiyor. Özel hayatında başka bir şey olduğunu görmedik duymadık. Dolayısıyla Kemer halkının kabullendiği başkan ile MHP de çalışmaya devam edecektir.
 
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün AKP’ye geçeceği söylentisine ne diyorsunuz?
 
Geçerse sürpriz olur, böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Kendisiyle görüşüyoruz, bu dedikodu her yerde var, tanıdığım kadarıyla kendisinin AKP’de siyaset yapma gibi bir hedefi yok.
 
Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın özel hayatıyla ilgili yaşadığı olaydan sonra parti olarak ne yaptınız?
 

Biz çıkan haberleri gerekli makamlara ulaştırdık, onların takdirini bekliyoruz şu an… Üzücü tarafları var. MHP’den belediye başkanlığı yapan bir arkadaşımız kendisi. Kendine göre açıklamaları oldu. Makamlar bize gerekli yetkiyi verirse, onların yönlendirmesi doğrultusunda çalışmalarımıza devam ederiz. Parti olarak kendisiyle görüştük ve bir arkadaşının doğum günü olduğu konusunda bilgi aktardı bize.

Röportaj: Ferhan BOZKAYA/GÜN HABER

 
 

 
Gürcistan'ın 'ucube'leri
 
Hem alışveriş hem iş
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ömer toprak 3 Mart 2011 Perşembe 23:34

mhp de ne kadar çok problemli kişi varmış, sütten çıkmış ak kaşık beklemiyor kimse, gerekiyorsada belediye başkanlarının %90'ı tutuklansın, bu milleti uyutup soydukları yetmedimi..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'nın ilk adayı
Antalya'da 2002 seçimlerinde bağımsız aday olan fakat seçilemeyen ve seçim ...
MHP’den kimler aday olsun ?
Genel seçimlerin 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacağı kesinleşti. Yüksek ...
CHP’den kimler aday olsun?
Genel seçimlerin 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacağı kesinleşti. Yüksek ...
 
AK Parti’den kimler aday olsun ?
Genel seçimlerin 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacağı kesinleşti. Yüksek ...
En şeker önerge
CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, şeker hastalarının sorunlarının ...
İl il vekil sayısı
Yüksek Seçim Kurulu, 12 Haziran’da yapılması planlanan milletvekili genel ...
 
Öcalan'ın ev hapsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terör örgütü PKK'nın ...
Seçim süreci başlıyor
Genel Seçimlerin 12 Haziran Pazar günü yapılmasına ilişkin karar yarın TBMM Genel Kurul’da alınacak.
CHP'den call-center
Seçmen ve sandık görevlilerini yakın takibe alan CHP, seçim günü yaşanabilecek ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva