Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
18 Eylül 2017 Pazartesi - 16:22

Adnan Menderes mezarı başında anıldı

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşları, idam edilişlerinin 56. yılında Topkapı Anıt Mezar'da düzenlenen törenle anıldı.

Adnan Menderes mezarı başında anıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Adnan Mendere Federasyonu'nun gayretleri ile düzenlene,  içişleri, adalet  bakanları, İstanbul Valisi, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ADFED mensupları ve yüzlerce vatandaşın katıldığı görkemli anma töreni, saygı duruşu ve Kur'an tilaveti ile başladı.


 
İKİ BAKAN İKİ GERÇEK!..
 
Törende İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Menderes’in ahı ve ettiği beddua 15 Temmuz akşamı Menderes’i idam edenlerin torunlarından çıkmıştır” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, "Darbeciliğini hakim cübbesi ile örtmüş olanlar Adnan Menderes ve arkadaşlarını idam sehpasına göndererek hukuk eliyle cinayet işlemişlerdir. Yassıada yargılamaları bir hukuk cinayetidir. Bu cinayet milletimizin vicdanında kapanmayan bir yara olarak hala sıcaklığını korumaktadır" şeklinde konuştu.
 
MENDERES MİSYONU PARTİLER ÜSTÜDÜR!.


 
Adnan Menderes Federasyonu (ADFED) Genel Başkanı S. Fatih Kavaloğlu törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
 "Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın  idam edilişlerinin 56.yılında saygı ve minnetle anıyoruz.
Yakın tarihte Türk Siyasi  hayatının, önemli simgesel isimlerinden olan güçlü ve karizmatik kişiliği ile gönül bağını, Türk halkı üzerinde uzun yıllar devam ettiren merhum Başbakan Menderes’in misyonunun, aslında ne kadar da “partiler üstü” bir özelliğe sahip olduğunu, ona karşı duyulan  ve bitmeyen teveccühten idrak edebilmekteyiz. İşte bu noktada   Menderes  çizgisinin, Türkiye’de yaklaşık 50 yıldan bu yana genel anlamda toplumun büyük bir kısmını birleştiren bir etki yarattığına şahit olunmuştur.
 
VİZYON, MİSYON  MENDERES 
 
Merhum Başbakan Adnan  Menderes,  Türkiye’de, liberal yaşamın, demokrasi anlayışının, özgürlüklerin Türk toplumuna ilk kez benimsetildiği bir dönemin karizmatik lider profiliydi. O dönem,  Türkiye Cumhuriyeti devletinin içerisinde her türlü düşünceye sahip  insanların, kendilerini  din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin  çok rahat ifade edebildikleri bir dönem olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde, bu ülkenin vazgeçilmezleri olan ve zengin mozağini oluşturan , gayrımüslim vatandaşlarımızın, dahi en rahat ve huzurlu dönemlerini geçirebildikleri, kendilerini hem vatandaş hem vekil olarak ifade edebildikleri bu dönemin, yaşanmasında şüphesiz ki, merhum Menderes in geniş bir vizyona sahip olması etkili olmuştur. 

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, çağdaş ve laik dünyada saygın güçlü bir ülke oluşturma  misyonunun, devamı olması hasebiyle de Menderes ve DP iktidarı, Türkiye’nin saygın bir yere gelmesine zemin hazırlamıştır. 
Şehit başvekilimizin  başbakanlığı döneminde, büyük Atatürk’ün idealleri  rehber edilinerek,  sosyal, kültürel ,ekonomik, ve tarımsal alanlar da gerçekleştirilen kalkınma hamleleri  sonucunda,ülkemiz de sosyal refah devleti  yaratılmıştır.
 
Menderes’ in siyasi ideali, Büyük Türk Milleti’ne  hürriyeti ve demokrasiyi  yaşatmak  idi.
Millete mal olmuş inkılapları muhafaza edeceğiz, millete mal olmamış inkılapları ise tasfiye edeceğiz..beyanı ile merhum Menderes Türk milletine olan sadakatını tescil  ettirmiştir.
Tarihin ve milletin şehadetiyle, El-hak merhum Menderes ,Merhum Hasan Polatkan ve merhum Fatin Rüşdü Zorlu, bu dünyada hayırla yâd edilmeyi hak etmişlerdir; bu öbür dünyada da  hâyırla yâd edileceklerinin emâresi olmuştur...
 
Ve daha da önemlisi, tarihin ve milletin şehadetiyle ,bir tek Yassıada’da değil, vicdanlarda da beraat etmişlerdir. Bundandır ki, “Babam şehittir” diyen merhum Aydın Menderes, “İnsanlar farklı şekillerde can verebilirler. Önemli olan, öbür dünyada akıbetinin ne olacağı ve bu dünyada hayırla yâd edilip edilemeyeceğidir. Bizim bu iki hususta hiçbir zaman hiçbir tereddüdümüz olmadı” kanaatini açıkça ifâde eder.
 
ADFED'İN MİSYONU
 
ADFED Adnan Menderes Federasyonu olarak temel misyonumuz Türkiye’de her düşünceden kurum ve kuruluşları,  Türk milletinin ortak duygusunda birleştirmektir. İdamından, yarım asrı aşkın bir zaman geçmesine rağmen, ona karşı olan teveccühün, merhum Menderes in ve onun fikirlerinin  bu milletin  ortak paydası olabileceğinin en önemli kanıtıdır. Merhum Menderes”i siyaset çizgisinin içerisine hapsetmeden Türkiye’deki tüm kesimlere ve özellikle Türkiye’nin yeni jenerasyonuna , gençliğimize, anlatmanın önemi vurgulanmalıdır. Güçlü, gelişmiş, demokratik ve  özgürlüklerin en üst düzeye ulaştığı Türkiye yaratmanın, Menderes ve  arkadaşlarının misyonunu, tekrar tüm Türkiye de fiilen ve ruhen harekete geçirmekle gerçekleşeceğine inanmaktayız. Atatürk’le başlayan Türkiye nin çağdaşlaşma süreci, Menderes ile her alanda önemli bir noktaya  ulaşmıştır. 
Bu  karizmatik liderin yapmış olduğu çağdaşlaşma hamleleri, maalesef 27 Mayıs 1960 askeri darbesi ile intikaya uğramış, Türk demokrasisi ve özgürlükleri,  Yassı ada da  Menderes ve arkadaşları ile birlikte idama mahkum olmuştur.Bir  avuç eşkıya bozuntusunun  gerçekleştirdiği,aslında Demokrat Parti’ye değil,tamamen  Aziz Türk Milletine karşı yapılan  bu eşkıya ayaklanmasını şiddetle  kınıyoruz.                                                                                        
ATATÜRK VE MENDERES ORTAK PAYDASI
 
Türkiye, Atatürk’ten sonra Türk milletinin büyük teveccüh gösterdiği bu büyük lidere, mahşeri vicdanda da, muhabbetini ve sevgisini  eksiltmeden,  siyasetin her döneminde akde vefasını  göstererek  sahip çıkmış  ve çıkacaktır. Hükümetlerin darbeleri yargılama konusundaki  iddialarının samimiyeti, 1960 darbesini sorgulamaktan geçer. Bu tezimizin gereği ortaya konduktan sonra, bizler  ancak darbeler döneminin kapandığına inanacağız.

ADFED olarak bizler öncelikle Anıtmezar'da bir araya getirmeye çalıştığımız Türkiye'deki   farklı oluşum ve düşünceleri, ülkemizin  birliği ve bütünlüğü açısından, tüm yurt sathında Atatürk ve Menderes ortak paydasında birleştirmeyi  hedeflemekteyiz. 
YAŞASIN  TÜRK MİLLETİ
YAŞASIN BÜYÜK TÜRKİYE  CUMHURİYETİ"
 

 
Meralsu Karaloğlu'ndan kitap
 
İsmail Balaban altın kemeri aldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet GÜRBÜZOĞLU 18 Eylül 2017 Pazartesi 19:03

Rahmetli Adnan Menderes ve iki bakanına Allahtan rahmetler diliyorum. Böyle haberleri kullanmanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu günahsız üç insanı asanları Türk Milleti olarak hiç affetmeyeceğiz.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni başkanın eski konuşması; 'Aman yarabbi'
Yeni Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, İhya TV’de, “İhya Öncüleri” ...
Ölüm halay çekerken geldi
MARDİN'in Derik İlçesi nüfusuna kayıtlı olan ve Adana'da oturan 71 yaşındaki ...
Mavi Ev'e ödül Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan...
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Merkezi ...
 
Taşıyıcı anneliğe yasak geliyor
Sağlık Bakanlığı, kamuoyunda tartışma yaratan taşıyıcı anneliği, kesin ...
İzdivaç programına katılan damat adayı fuhuş operasyonunda yakalandı
ADANA merkezli 14 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 'eskortluk sitesi' ...
'Türk domatesi ekimde Rus pazarına dönebilir'
Rus basını Türk domateslerinin Rusya'ya ithalatının Ekim ayında başlayabileceğini bildirdi.
 
Gülen'e küfreden babasını vurdu
DÜZCE'nin Kaynaşlı İlçesi'nde, 3 yıl önce polislikten istifa eden Erol ...
Antalya'dan gitti Çorum'da düştü
ÇORUM'un Sungurlu İlçesi'nde köprüde yürürken dengesini yitirince 4 metre ...
Yok artık
Yeni Çağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ 15 Temmuz darbe girişiminden ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva