TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
5 Ağustos 2021 Perşembe - 10:20

Afetin görünmeyen kahramanları

TÜRKİYE'de geçmiş yıllarda yaşanan doğal afetlerde olduğu gibi Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan yangın felaketinde de gönüllü telsiz operatörleri, görev başında yerlerini aldı.

Afetin görünmeyen kahramanları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye Afet Müdahale Planı'nda (TAMP) yer alan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Türk Telekom başta olmak üzere birçok kamu kuruluşuyla iş birliği protokolleri bulunan Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi telsiz operatörleri, Manavgat'taki yangın felaketinin başladığı günden beri mobil kriz merkezi, sahada görev yapan arama- kurtarma ve yangın söndürme ekiplerine kesintisiz telsiz haberleşme hizmeti veriyor. Yangınların devam ettiği Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde güvenli bölgelerde AFAD'ın koordinasyonunda oluşturulan mobil kriz merkezinde görev alan TRAC üyesi telsiz operatörleri; yanan ormanlık alanlarda arama- kurtarma faaliyetlerini yürüten AFAD, Türk Telekom- Arama ve Kurtarma Ekibi (TTAKE) ile diğer sivil toplum kuruluşlarının birimlerinin alevleri söndürme mücadelesini veren itfaiye ekiplerinin telsiz haberleşmesini sağlıklı sürdürebilmeleri için yoğun çaba gösteriyor.

KRİZ MERKEZİNDE GÖREV ALDILAR

Telsiz operatörleri; bölgede AFAD, TTAKE ve TRAC iş birliğinde sürdürülen haberleşme hizmetlerinde hayati önem taşıyan çalışmalar yapıyor. Mobil kriz merkezinde oluşturulan telsiz istasyonunda TRAC Antalya Şube Başkanı Metin Karakuzu ile telsiz operatörleri Hasan Oflaz, Nedim Aymen, Mustafa Doğan Ayhan ve Özgür Pişkin görev aldı. TRAC'ın telsiz operatörleri zaman zaman da haberleşmenin güçleştiği noktalara araçlarıyla konuşlanıp, mobil telsiz cihazlarını aktarıcı röle konumunda çalıştırıyor, alevli bölgede arama kurtarma, söndürme çalışması yapan ekiplerin kriz merkezine bilgi aktarmalarının önünü açıyor.

TELEFON HER NOKTADA ÇALIŞMIYOR

Antalya'daki Acil Afet Haberleşme İstasyonu'nu çalıştıran TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu, bölgede AFAD ve Türk Telekom bünyesinde 11 yıldır faaliyet gösteren arama kurtarma birimi TTAKE yanında çok sayıda sivil toplum kuruluşunun hizmet birimlerinin görev yaptığını belirtti. Karakuzu, telsizle yapılan kesintisiz haberleşme çalışmaları konusunda bilgiler vererek, "TRAC olarak ülkemizde geçmiş yıllarda yaşanan doğal afet olaylarında hep devletimizin yanında yer alarak görev yaptık. Afetlerde, telsiz haberleşmesi desteği verdiğimiz AFAD ve çözüm ortağı olduğumuz Türk Telekom ile birlikte çalışıyoruz. Manavgat-Gündoğmuş ilçelerinde halen devam eden yangın felaketinde de yine birlikte hizmet veriyoruz. Yangın, yüksek tepelerde ve vadi içlerinde sürüyor. Arama kurtarma ve itfaiye ekiplerinin ulaşmakta, çalışma yapmakta güçlük yaşadığı noktalar var. Telefonlar her noktada çalışmıyor, hizmet dışı kalıyor. Zaman zaman ekiplerden haber alınamıyor. Arkadaşlarımız, araçlarıyla bazı noktalarda konuşlanıyor, mobil telsiz cihazlarını aktarıcı olarak devreye sokuyor. Sahada geniş bir alanda arama kurtarma ve söndürme faaliyetlerini sürdüren birimlerin farklı frekanslarda çalışan el telsizlerinden çıkan sinyalleri de aktarıcı konumuna dönüştürülen telsiz cihazlarımız üzerinden AFAD'ın frekansına yönlendiriyor, kriz merkeziyle irtibat kurmaları sağlanıyor. Sahada telsiz üzerinden aktardığı tüm bilgiler merkezde toplanıp değerlendiriliyor" diye konuştu.

Şube Başkanı Karakuzu, TRAC olarak alevlerin yaklaştığı evlerin boşaltılması çalışmalarına destek olduklarını da vurguladı.

TELSIZ OPERATORLERI, ULKEMIZDE GECMISTE YASANAN DOGAL AFET OLAYLARINDA OLDUGU GIBI, ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE CIKAN YANGIN FELAKETINDE DE GOREV BASINDA. KRIZ MASASI, ARAMA-KURTARMA, YANGIN SONDURME EKIPLERINE HAYATI ONEM TASIYAN KESINTISIZ TELSIZ HABERLESMESI HIZMETI VEREN GONULLU TELSIZ OPERATORLERI, AFETLERIN GORUNMEYEN YUZU OLARAK BILINIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TELSIZ OPERATORLERI, ULKEMIZDE GECMISTE YASANAN DOGAL AFET OLAYLARINDA OLDUGU GIBI, ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE CIKAN YANGIN FELAKETINDE DE GOREV BASINDA. KRIZ MASASI, ARAMA-KURTARMA, YANGIN SONDURME EKIPLERINE HAYATI ONEM TASIYAN KESINTISIZ TELSIZ HABERLESMESI HIZMETI VEREN GONULLU TELSIZ OPERATORLERI, AFETLERIN GORUNMEYEN YUZU OLARAK BILINIYOR.(METIN KARAKUZU BILGILENDIRME YAPIYOR)(FOTO:ANTALYA-DHA)

TELSIZ OPERATORLERI, ULKEMIZDE GECMISTE YASANAN DOGAL AFET OLAYLARINDA OLDUGU GIBI, ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE CIKAN YANGIN FELAKETINDE DE GOREV BASINDA. KRIZ MASASI, ARAMA-KURTARMA, YANGIN SONDURME EKIPLERINE HAYATI ONEM TASIYAN KESINTISIZ TELSIZ HABERLESMESI HIZMETI VEREN GONULLU TELSIZ OPERATORLERI, AFETLERIN GORUNMEYEN YUZU OLARAK BILINIYOR.(MOBIL TELSIZ ISTASYONLARI)(FOTO:ANTALYA-DHA)

TELSIZ OPERATORLERI, ULKEMIZDE GECMISTE YASANAN DOGAL AFET OLAYLARINDA OLDUGU GIBI, ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE CIKAN YANGIN FELAKETINDE DE GOREV BASINDA. KRIZ MASASI, ARAMA-KURTARMA, YANGIN SONDURME EKIPLERINE HAYATI ONEM TASIYAN KESINTISIZ TELSIZ HABERLESMESI HIZMETI VEREN GONULLU TELSIZ OPERATORLERI, AFETLERIN GORUNMEYEN YUZU OLARAK BILINIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TELSIZ OPERATORLERI, ULKEMIZDE GECMISTE YASANAN DOGAL AFET OLAYLARINDA OLDUGU GIBI, ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE CIKAN YANGIN FELAKETINDE DE GOREV BASINDA. KRIZ MASASI, ARAMA-KURTARMA, YANGIN SONDURME EKIPLERINE HAYATI ONEM TASIYAN KESINTISIZ TELSIZ HABERLESMESI HIZMETI VEREN GONULLU TELSIZ OPERATORLERI, AFETLERIN GORUNMEYEN YUZU OLARAK BILINIYOR.(TURK TELEKOM ARAMA KURTARMA EKIBI)(FOTO:ANTALYA-DHA)

Yusuf DEMİR/ ANTALYA, (DHA)

 
Spil Dağı'na 42 yıldır ağaç dikiyor
 
Gurbetçi itfaiyeci, bavulunu kapıp afet bölgesine geldi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 6 Ağustos 2021 Cuma 06:59

Vallahi bravo.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağaç kovuğuna giren kaplumbağa yangından kurtuldu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, küle dönen ormanlık alanda ağaç kovuğuna ...
Aşı olmayana kahvehane ve kıraathane yasak
TÜRKİYE Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu, 2 doz aşısını ...
Aynı bölgede 2 günde 4 yangın
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde iki günde aynı noktada 4 kez yangın çıktı. ...
 
Alevler yolun karşısındaki dağa sıçradı
Manavgat'ın Kızıldağ Mahallesi'nde yoğunlaşan yangına havadan ve karadan ...
Ersin Tatar yangın bölgesinde
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yangın ...
Üniversiteli Azra'nın katil zanlısının iş yerine saldırı
ANTALYA’da, üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu (21) vahşice ...
 
Antalya'da uçaktan bırakılan su havada böyle asılı kaldı
ANTALYA Manavgat’ta bir yangın söndürme uçağının çok yüksekten alevlerin ...
Kemer Belediyesi, 102 çocuğu sünnet ettirecek
KEMER Belediyesi tarafından düzenlenen toplu sünnet şöleni için kaydı ...
Yangından kurtulan ineğin 'mucize' sürprizi
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangında birçok ev, kullanılamaz hale ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva