Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
16 Ocak 2022 Pazar - 19:58

Aidata yapılan zam isyan ettirdi, yönetim devrildi

İZMİT’te bir sitede aidatlarda artış olması nedeniyle site sakinleri eylem yaptı. Yönetim kurulu başkanının istifası sonrasında yönetimi devralan geçici kurul üyeleri ise, seçim takviminin açıklanacağını bildirdi.

Aidata yapılan zam isyan ettirdi, yönetim devrildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmit Tavşantepe Mahallesi Tavşantepe Caddesi üzerinde 572 dairenin bulunduğu bir sitede, aidat bedeline ocak ayında zam yapıldı. Önceki dönemde ısınma bedeli dahil olarak 320 TL olan site aidatının zam sonrasında 600 TL’nin üzerine çıktığını belirten site sakinleri, site içerisinde eylem yaptı. Zamların kanuna aykırı yapıldığını belirten site sakinleri, yeniden seçim yapılmasını istedi. Sitenin yönetim kurulu başkanı M.T. geçen perşembe günü istifa ederken, geçici site yönetimi üyeleri ise, yapılan zamların devletin belirttiği oranlarda olduğunu savundu. 

Site sakinleri adına açıklama yapan Murat Kılıç, “Aidatların ayrıştırılarak aidat ve yakıt olarak talep edilmesinin ardından aylık ödememiz son derece fahiş bir artış oranı ile tarafımıza yansıtıldı. Pandemi nedeniyle dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik zorlukların ve enerji fiyatlarının bizleri ne kadar etkilediğinin farkındayız. Bu durumu bildiğimiz için de genel manada yakıt ücretlerine herhangi bir itirazımız yoktur. Tüm taleplerimize rağmen harcamalar konusunda bizlere açıklama yapılmaktan kaçınılmıştır. Alınan bu usulsüz kararlara karşı site sakinleri olarak tabi ki her türlü yasal hakkımızı kullanacağız” dedi. 

Geçici yönetim kurulu olarak aldıkları kararları açıklayan Yusuf Seymen, şöyle konuştu: 

“Seçim takvimi yarın açıklanarak bloklara duyurulacaktır. Ayrıca site yönetiminin yaptığı harcamalar şeffaf bir şekilde sitenin internet sitesi üzerinden yayınlanmaktadır. Kat malikleri yönetim ofisine uğrayarak da istedikleri bilgiyi alabilirler. Aidatlar ısınma içinde 320 liraydı. Sistemi doğal gazı blok bazlı bölme ve üst yönetime ödenen para olarak ayırma gereksinimi duyuldu. Şu anda her daireden 300 TL aidat ve bloğun yaktığı doğal gaz masrafı ödenecek. İnsanlara bu ücret tabii ki yüksek geliyor. Kış ayında olduğumuz için 300 TL aidatın yanında 300 TL gibi de bir doğal gaz parası geliyor. Bu da 320 TL’den 600 TL’ye çıktığı için insanlara ilk etapta bu çok yüksek bir zam gibi geliyor. Yapılan zamlar tamamen devletin verdiği oranlar eklenerek yapıldı.”  

IZMIT'TE BIR SITEDE YASAYANLAR, AIDAT UCRETLERININ ARTTIRILMASI UZERINE EYLEM YAPTI. FOTOGRAF-DINCER AKBIR-IZMIT-DHA

IZMIT'TE BIR SITEDE YASAYANLAR, AIDAT UCRETLERININ ARTTIRILMASI UZERINE EYLEM YAPTI. FOTOGRAF-DINCER AKBIR-IZMIT-DHA

SITE SAKINLERI ADINA ACIKLAMA YAPAN MURAT KILIC, YASAL HAKLARINI KULLANACAKLARINI SOYLEDI. FOTOGRAF-DINCER AKBIR-IZMIT-DHA

SITENIN GECICI YONETIM KURULU BASKANI DAVUT BAGATUR(SOLDA) VE KURUL UYESI YUSUF SEYMEN, SECIM TAKVIMININ YARIN ACIKLANACAGINI SOYLEDI. FOTOGRAF-DINCER AKBIR-IZMIT-DHA
Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)-

Etiketler:
 
2 doktoru rehin aldı, tehdit etti
 
Antalya'da Mehmetçikten saygı yürüyüşü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 17 Ocak 2022 Pazartesi 06:34

Doğrusunu yapmışlar nerede haksızlık varsa bana ne deyip geçmemek lazım.İşte görüyorsunuz son zamları nefes alacak halimiz kalmadı.Temel gıda maddeleri uçtu umarız halk olarak bunun da hesabını sandıkta sorarız. Ekmek olmuş 2,5 Tl,simit 3 Tl,Peynir 75 Tl,Et 100 Tl,Çiçey yağı 5 kg 125 Tl,Mazot 13,80 Tl,Ev kiraları ortalama 2500 Tl,elektrik ve su faturaları uçmuş,geçen seneye göre yüzde 100 ü geçmiş hadi gelin asgari ücret daha alınmadı bile nasıl geçinilecek.Öğrenci servisleri deseniz ateş pahası,öğrencilerin okulda yedikleri bir dürüm bir ayran 16 Tl,olmuş. Avrupalı turistler geliyorlar 1 Euroları 15,50 Tl olmuş,yani senin 30 Tl,ye yediğin köfteye adamlar sadece 2 Euro veriyorlar.Bunun daha neresini söyleyeceksiniz.Paramızın alım gücünün bu kadar düşük iken alınan maaşlar yetersiz gelmektedir.Özellikle emekli maaşlarında derhal iyileştirme yapılması gerekirken enflasyonun altında zam verilmesini anlayan varmı. 3600 ek gösterge her memura ve emeklisine verilmelidir.Tahsiline göre zaten memurlar ilk başladıklarında farklı derecelerden başlıyorlar,dolaysıyla avantajını daha ilk anda kullanmış oluyor,oysa çalıştıkça sonunda hepside 1.ci dereceye kadar düşmeli ve 3600 ek göstergeden hepsi de emekli olmalıdır ki biraz emekliliklerinde nefes alsınlar.Şube Müdürü,Daire başkanı gibi emsal amirlere ise 4200 ek gösterge verilerek bu sorun çözülmelidir.Yıllarca aynı sorunu hiç kimse çözmemiştir.Belki bu seçimi kazanmak zor olacağından iktidar bu sefer çözebilir,ancak belirli mesleklere değil herkese 3600 ek gösterge düzenlemesi yapmalıdır.Yoksa yeni bir mağduriyet yaratmamalıdır.İktidar çözmez ise muhalefet partileri seçim beyannamelerine bunu almalıdırlar.Milletvekillerinin tuzu kuru çalışan 32 bin TL,emeklisi 18 bin Tl,maaş alsınlar,birde hep emekli hem de aktif vekil ise ikisini birden 50 bin Tl maaş alsınlar,peki bu yoklukta normal mi. Yapılacak iş aslında belli en düşük emekli ile en yüksek emekli arasında 4 kattan fazla fark bulunmamalıdır.Kısacası seçmen olarak siyasi partileri bu konularda değerlendirerek hesabı sandıkta sorulmalıdır,yoksa daha çok ensede boza pişirirler ona göre.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li belediye başkanları, Çıldır Gölü'nde tipiye tutuldu
ARDAHAN Belediye Başkanı Faruk Demir'in ev sahipliğinde, yüzeyi tamamen ...
Fabrikanın terasından düşen işçi öldü
ŞANLIURFA’da çırçır fabrikasının teras katında çalışırken dengesini kaybedip ...
10'uncu kattan düşen Ahmet kurtarılamadı
GAZİANTEP'te, 10'uncu kattaki evlerinin penceresinden düşerek ağır yaralanan, ...
 
Uludağ'da hafta sonu yoğunluğu
KIŞ turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da hafta sonunu fırsat bilen ...
Bilal Ekşi: İç hat uçuşlarında PCR test zorunluluğu kaldırıldı
TÜRK Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, iç hat uçuşlarında tüm ...
Denizli'de kayak sezonu başladı
DENİZLİ Kayak Merkezi'nde, kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşmasıyla ...
 
2 gündür kayıptı, çalılıkta ölü bulundu
KOCAELİ'nin Gölcük ilçesinde, 2 gündür haber alınamayan Erol Eryürek (62), ...
Cep telefonuna gelen mesajı göstermeyen eşini öldüresiye dövdü
ADANA’da, Suriye uyruklu Muhammed Rıza el-Mahmud (26), cep telefonuna ...
Orman yangınları için 2 milyar 400 milyar liralık alım
Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Yatırım Programı açıklandı. Orman yangınlarıyla ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva