4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
19 Şubat 2021 Cuma - 13:45

Ak Parti'den ağaç katliamına tepki

ANTALYA'da 1934 yılından beri tarımsal üretime öncülük eden ve özel bir şirkete satılan Narenciye Bahçesi'ndeki bazı ağaçların kesildiği ve söz konusu alanda halı saha, çay bahçesi, pastane ve fırın gibi işletmelerin açılacağı iddia edildi.

Ak Parti den ağaç katliamına tepki
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, partili ve Muratpaşalı vatandaşlar, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından özel bir şirkete kiralanan Narenciye Bahçesi'nin bir bölümü üzerinde ağaçların kesilerek çimlik alan yapıldığına dikkati çekti. "Muratpaşalı hemşehrilerimizden çok şikayet aldık. Bu nedenle buradayız" diyen İbrahim Ethem Taş, bu kesimlerin sorumlularının peşini bırakmayacaklarını hatırlattı.

HİSARÇANDIR'DAN SONRA NARENCİYE

Geçen hafta Hisançandır'da yaşanan ağaç katliamını hatırlatarak, "Oradaki vatandaşlar bize ulaştı. Burada ağaç katliamı yapıyorlar, gelin görün yanımızda olun dediler. Bizler de oraya gittik ve basın açıklaması yaparak konuya dikkat çektik. Bunun üzerine burada yaşayan vatandaşlarımız da sosyal medya üzerinden portakal ağaçlarını kesiyorlar, Hisarçandır'a müdahale ettiniz buraya da edin ağaç katliamını engelleyin diyerek çağrıda bulundular" dedi.

'DOĞAYA DOKUNULMASINA MÜSADE ETMEYECEĞİZ'

Narenciye'nin Muratpaşa bölgesinin akciğerleri en güzel yeşil alanı olarak adlandıran İbrahim Ethem Taş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de burada yaşananları inceledik ve maalesef buradaki ihaleyi alan firmanın ağaçları koruması gerekirken, ağaçlara bakması gerekirken ağaçları kestiklerini, zarar verdiklerini gördük. Biz buna siyaset üstü olarak bakıyoruz. İnsanların tepkisini çeken bu olayın peşini bırakmayacağız. Bu konuya Ak Parti iktidar partisi olarak bizzat, valilikle, vakıflar bölge müdürlüğü ve tarım il müdürlüğüyle müdahil olacağız. Vatandaşlarımızın bize getirdiği tepkileri dilekçelere çevirip ağaç katliamını önlemek adına gerekli yerlere vereceğiz. Bu konunun takipçisi olacağız. Antalya'da hiç bir şeye zarar verilmesini istemiyoruz. Antalya doğasıyla tarihiyle dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Buradaki ağaçların yüzde 10'unun kesildiğini ve yerinden söküldüğünü gördük. Bu ihaleyi alan firma sözleşmeye aykırı davranmakta. Gerekirse ihalenin iptal edilmesi için her türlü hukuki çalışmalarımızı yapacağız."

DRONE VE UYDU GÖRÜNTÜLERİYLE TESPİT

Bölgede olan çalışmaları bir aydır yakından takip ettiğini anlatan Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker ise korunması ve sulanması için ihale yapıldığını söyledi. İçerideki kiracının gelir etmesi gerektiğini belirten Ülker, "Fakat ihalenin ön şartı ağaçların bakımının yapılması, kurutulmaması ve kesilmemesi gerekiyor. Bu firma ve şahıs, ihaleyi aldığından bu yana sürekli ağaç kesip kurutuyor. Uydu görüntüleriyle kurutulmuş ağaçları ve kesilen ağaçları drone görüntüleriyle tespit ettik. Bu ihalenin yapılmasının asıl amacı ağaçların sulanması, kurumamalarının sağlaması ve bakımlarının yapılması. Zaten kesilme gibi bir şeyin söz konusu olmaması gerekiyor. Direkt ihalenin fesih nedeni. Vakıflar bölge müdürü ile de bu konuyu konuştuk, bugünden sonra gerekli hukuki yollarda gerekli çalışmalar yapılacaktır. Vakıflar da bu durumu inceleyecek, fesih durumunun oluşup oluşmadığına karar verecek" diye konuştu.

ANTALYA'DA 1934 YILINDAN BERI TARIMSAL URETIME ONCULUK EDEN VE OZEL BIR SIRKETE SATILAN NARENCIYE BAHCESI'NDEKI BAZI AGACLARIN KESILDIGI VE SOZ KONUSU ALANDA HALI SAHA, CAY BAHCESI, PASTANE VE FIRIN GIBI ISLETMELERIN ACILACAGI IDDIA EDILDI. BU IDDIA UZERINE VE MURATPASALI VATANDASLARDAN GELEN SIKAYETLER UZERINE BOLGEDE INCELEME BASLATAN ANTALYA AK PARTI IL BASKANI IBRAHIM ETHEM TAS, AGACLARIN KESILDIGI BOLGEDE BASIN ACIKLAMASI DUZENLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 1934 YILINDAN BERI TARIMSAL URETIME ONCULUK EDEN VE OZEL BIR SIRKETE SATILAN NARENCIYE BAHCESI'NDEKI BAZI AGACLARIN KESILDIGI VE SOZ KONUSU ALANDA HALI SAHA, CAY BAHCESI, PASTANE VE FIRIN GIBI ISLETMELERIN ACILACAGI IDDIA EDILDI. BU IDDIA UZERINE VE MURATPASALI VATANDASLARDAN GELEN SIKAYETLER UZERINE BOLGEDE INCELEME BASLATAN ANTALYA AK PARTI IL BASKANI IBRAHIM ETHEM TAS, AGACLARIN KESILDIGI BOLGEDE BASIN ACIKLAMASI DUZENLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

 
Odaya kilitlenip darbedilen kadın balkondan aşağı düştü
 
İzmir'de 425 bin doz koronavirüs aşısı yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müzik Akademisi'nde 'Masterclass' eğitimi
KONYAALTI Belediyesi Müzik Akademisi'nde keman eğitimi alan öğrenciler, ...
'Delirten hastalık'tan ameliyatla kurtuldu
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde, halk arasında 'delirten hastalık' olarak ...
Amatör balıkçı, oltayla 173 santim boyunda orkinos yakaladı
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde bir amatör balıkçı, oltayla 1 metre 73 santimetre ...
 
Başkan Topaloğlu: Aşının turizm performansına etkisi çok büyük olacak
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, mart ayı sonunda başlayacak normalleşme ...
Manavgat'ta muz seralarında don nöbeti
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yaklaşık 20 bin dekara ulaşan muz seralarında, ...
Parkta yangının izleri siliniyor
ANTALYA'da önceki gün henüz bilinmeyen bir nedenle küçük çaplı bir yangının ...
 
Yakaköy'de 2 ev yandı
KORKUTELİ ilçesine bağlı Yakaköy'de bir evde başlayan yangın, bitişiğindeki ...
Turizm sektörü dev fuar öncesi Kaleiçi'nde buluşuyor
MURATPAŞA Belediyesi ve Antalya Kaleiçi Otelciler ve Esnaflar Derneği ...
Celladını kurtarmış
Antalya'da, Doktor Yusuf Onur Kaan Bozkurt’un uyurken öldürdüğü diyetisyen ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva