Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
21 Şubat 2022 Pazartesi - 14:57

Ak Parti ile rektör arasında buzlar eriyor mu?

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde yürütülen ‘Otizmli Çiftçiler Üretiyor’ projesi, Ak Parti Antalya İl Yönetimi ve milletvekillerinin kapalı kapılar arasında rektöre karşı yürüttüğü 'İstemezük' girişiminin yumuşadığının ilk sinyalini verdi.

Ak Parti ile rektör arasında buzlar eriyor mu?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, medyaya yansıyan ‘Güç çekişmesi’ söylentilerinin ardından son dönem üniversitenin bir etkinliğine katılan ilk vekil oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun vekillikten ayrılıp bakan olmasının ardından Antalya’da 5 milletvekilliği kalan Ak Parti, Dr. Tuba Vural Çokal’ın İyi Parti’den transferi ile yeniden 6 vekille temsil edilir olmuştu.

Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atamasının yapılıp rektörlük koltuğuna oturmasından hemen sonra, Ak Parti il yönetimi ve milletvekilleri üniversiteye karşı bir tavır almışlardı.

Bu tavır Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi 2020-2021 Mezuniyet Töreni’nde ilk kez kendisini göstermişti. Ak Parti’den hiç bir yönetici ve milletvekili törene katılmazken, CHP’yi temsilen Antalya Milletvekili Cavit Arı törende hazır bulunmuştu.

Rektörlüğün tüm Antalyalı vekillere yaptığı katılım çağrısı ve davete sadece CHP'nin temsilci göndermesi şaşkınlık yaratmıştı.

Ak Parti yönetimi ve milletvekillerinin rektörlüğe mesafeli tavrı, eski genel sekreter Emre Çalışkan’ın Antalya Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne atanması konusunda gösterdikleri ısrar ile yeniden ayyuka çıktı. Ak Parti'den bazı yöneticiler ile bazı vekillere yakın medyada Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan hakkında son bir kaç haftadır yayınlanan haberlerin üniversite yönetimini yıpratmak için servis edildiği dedikodusu yayıldı.

Ancak bugün ilk kez bir Ak Parti milletvekilinin, rektörlüğün programına katılması dikkat çekti ve 'buzlar eridi mi?' sorusunun cevabı aranmaya başlandı. Kemal Çelik, Erdoğan'ın atadığı rektörün programına katılarak, 'Reis'e selam' çakarken, diğer vekiller ile parti yönetiminin tavrı merak konusu oldu. 

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği iş birliği ile yürütülen ‘Otizmli Çiftçiler Üretiyor’ projesi kapsamında hasat etkinliği gerçekleştirildi. Ziraat Fakültesi araştırma ve uygulama seralarında yapılan etkinliğe Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Rektör Yardımcısı Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Genel Sekreter Ali Evren İmre, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Dernek Başkanı Demet Çileli, akademisyenler, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

Ak Parti Milletvekili Kemal Çelik

ÜNİVERSİTE OLARAK HER DESTEĞE HAZIRIZ

Etkinlikte konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan,“Otizmli çocukları toprakla buluşturduk. Bu anlamlı işbirliği ile çocuklar tarımla tanıştı, önce dikimini yaptı, bugün de emek verdikleri ürünleri hasat ediyorlar. Bu onlar için hem bir terapi, hem de eğitim oldu. Otizm toplumda çok sık karşılaştığımız bir durum.Bu çocukların rehabilite edilip ailelerin bu çocukların büyünce ne olacak kaygısından kurtulması için devletin ve bizim rehabilite ve eğitimde yol göstermemiz gerekiyor. Bence bunun en güzel örneklerinden bir tanesi toprak. Burada çocukların bir tohumdan nasıl bir ürüne dönüştüğünü bizzat görmeleri onların gelişiminde çok kıymetli. Bu çalışmanın artarak farklı alanlarda da devam etmesini diliyorum.” dedi.Otizmle yaşamı öğrenmek, otizmli bireylerin aileleri kadar tüm toplumu da ilgilendirdiğini söyleyen Rektör Özkan, “Ben gerekli ve doğru eğitimin verilmesiyle, tüm çocukların topluma önemli katkılar yapacağına inanıyorum. Bu vesileyle, çocuklarının eğitimi için büyük bir emek harcayan fedakâr ailelerine de teşekkür ediyorum. Üniversite olarak onlara destek vermek için elimizden geleni yapacağımızı da vurgulamak istiyorum.” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Ziraat Fakültesi, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği iş birliği ile bilimin merkezi üniversitenin kapısının otizmli çocuklara açılmasının son derece önemliolduğunu belirten Antalya Milletvekili Kemal Çelik, “3 ay önce buraya otizmli çocuklarımızla ilk dikimini yapmıştıkberaberce.Bugün de hasadını topluyoruz.Otizmli çocuklar için bir farkındalık yaratmamız gerekiyordu.Üniversite iş birliği çok önemli çünkü burada sağlık açısından, eğitim, bilim, spor, açısından her yönden değerlendirme imkanı var. bu nedenle Bu konuda başta Rektörümüze ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyor devamını diliyorum.” diye konuştu. TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarını Araştırma Komisyonu Başkanı olan Kemal Çelik, “Benim oğlum Bahadır 13 yaşında. O olmasaydı benim de böyle bir şeyden haberim yoktu. 59 bir kişide bir görülen bir olay hepimizin farkında olması lazım. Bu çocuklar için dışarda bulunmak, spor yapmak, aktivitelere katılmak, toplumla iç içe olmak sağlıkları açısındançok önemli. Farkındalığı artırmalıyız.” dedi.

ÖĞRENCİLERİ BİLİMLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

Tarımın sadece üretmek değil özellikle son yıllarda yeşil terapi denilen bir terapi kolu haline geldiğini söyleyen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan ise bunun bir örneğini burada gösterdiklerini söyledi. Bugün kışlık sebze üretim alanında 3 ay önce yapılan dikimleri hasat ettiklerini söyleyen Dekan Erkan, bu etkinliği bahar döneminde yeni türlerle üretime devam ettireceklerini, otizmli gençlerle yıl boyu bir arada olarak öğrencileri bilimle buluşturmak istediklerini söyledi.

DUYGULANDIRAN ŞİİR

Etkinliğin sonunda Otizmli gençlerin toprakla uğraşarak rehabilite olması amacıyla hayata geçen ‘Otizmli Çiftçiler Üretiyor’ projesi kapsamında otizmli çocuklar ektikleri ürünlerin hasadını yine kendi elleriyle yaptı. Hasadın ardından genç çiftçilere katılımcılar tarafından başarı belgeleri verildi.Etkinlikte otizmli gençlerden Neslihan Özdemir’inArif Nihat Asya’nın Bayrak şiirini ve Egemen Özpolat’ın daİstiklal Marşını ezbere okuması katılımcılardan büyük alkış aldı.

 
Camide imamı bıçaklayan şüpheli yakalandı
 
Çandır: Üreticinin yükü ağırlaşıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 22 Şubat 2022 Salı 08:35

Kemal Çelik MHP de idi sanırım,AK Parti'ye ne zaman geçmiş.İnsanoğlu vekil olmak için neler yapıyor.Bakalım daha neler göreceğiz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ziraat Fakültesi Aksu Çiftliği'nde dron ile herbisit uygulaması
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Aksu Çiftliği'nde ilk olarak ...
AÜ Ziraat ile BATEM'den iş birliği protokolü
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi ile Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma ...
Fırçalamaya ayrılmayan 5 dakika, diş kayıplarına neden oluyor
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper ...
 
Köpekten korkanlar, bu işin profesörü bakın ne diyor?
ERZURUM Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi  Öğretim Üyesi Prof. ...
AÜ, dünya üniversiteleri arasında
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ), dünyanın önde gelen sıralama kuruluşları tarafından ...
Eski rektöre ceza
TTB, Akdeniz Üniversitesi'nde Barış Bildirisi'ne imza attıkları gerekçesiyle ...
 
Müdür beyin eşinin atanması da şaibeli
Dursun Gündoğdu yazdı
Kanserde erken tanı ve tedavi hayat kurtarıyor
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 4 Şubat Dünya ...
AÜ Öğretim Üyesi Türkiye'yi Rusya'da temsil etti
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Antalya Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva