Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
4 Haziran 2015 Perşembe - 13:52

Ak Partili başkanın toplantısını iptal etti

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'in kent merkezinde ortaya çıkan antik nekropol alanında uygulanacak projeye ilişkin basın toplantısı, Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'nca iptal edildi.

Ak Partili başkanın toplantısını iptal etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP ve MHP'nin başvurusu üzerine alınan iptal kararını 'siyasi suikast' olarak değerlendiren Türel, "Biz kefeni giyip yola çıktık. Bizi korkutamazlar, bizi susturamazlar, onlar istedikleri kadar çabalasın" dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, kent merkezinde eski Doğu Garajı olarak bilinen bölgede 10 yıl önce temel kazısı sırasında ortaya çıkan ve burada bulunan arkeolojik kalıntılar ışığında kentin bilinen tarihini değiştiren nekropol alanında uygulanacak proje için sabah saatlerinde basın toplantısı düzenlemek istedi. Toplantının yeri ve saati dün basın merkezlerine bildirildi. Basın toplantısının öğrenilmesinin ardından CHP İl Başkanlığı ve MHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı, basın toplantısının seçim yasakları kapsamında olduğu iddiasıyla Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. İtirazı değerlendiren Kurul, basın toplantısının iptali yönünde karar aldı. 

TOPLANTI İÇİN HERŞEY HAZIRDI

Büyükşehir görevlileri karardan habersiz toplantının yapılacağı yerde hazırlıklarını tamamladı. Alana açılan sokağa dev boyutta Menderes Türel'in fotoğrafı ve 'Antalya'ya İyi Gelecek' sloganının yazılı olduğu bayraklar asıldı. Kahvaltı için masalar kuruldu, alana LED ekran yerleştirildi. Türel'e eşlik etmek için İl Kültür ve Turizm İbrahim Acar da alana geldi. Basın toplantısı için her şey tamamlandıktan sonra Başkan Türel geldi. Kısa süre yetkililerden projeyle ilgili bilgi alan Türel, sonra mikrofon başına geçti ve basın toplantısının Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu kararınca iptal edildiğini belirterek, toplantıyı bitirdi. 

'DEMOKRASİ ADINA AYIP'

Türel, partisinin Muratpaşa İlçe Başkanlığı'nda konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Konuşan Türkiye' diyorsak kişilerin, siyasilerin görüşlerinin hür bir şekilde, özgürce duyulmasını istiyorsak bu ve benzeri yaklaşımları siyasi partilerimizin en azından talep etmesi bile demokrasi adına büyük ayıptır" dedi. Türel, açıklamalardan kimsenin korkmaması gerektiğini belirterek, "Bu ülkede bir Menderes demokrasi uğruna şehit olmuştur bin Menderes de şehit olur" dedi. 

YASAK KAPSAMINA GİRMEZ

Toplantının Doğu Garajı nekropol alanında yapılacak çalışmalarla ilgili teknik bilgilendirme amacı taşıdığını belirten Türel, rakip partilerin yaşadığı korkuyu anlamakta zorluk çektiğini söyledi. Türel, şöyle konuştu:

"Korkmasınlar. Onlar da çalışsınlar, hizmet üretsinler, bu memlekete eserler kazandırsınlar. Milletin gönlüne böyle baskıcı yaklaşımlarla değil, çalışarak girmeye çalışsınlar. Hayatları boyunca postal ve süngü gölgesinde siyaset yapanlar aynı alışkanlıklarını sürdürüyor. Seçim Kanunu'nun son 10 güne ilişkin yasakları sadece açılış ve törenleri kapsamaktadır. Doğu Garajı'nda bir tören yapmayacaktık, sohbet edecektik, kahvaltılı buluşma yapacaktık. Ne bir kurdele kesmesi, ne de tören benzeri uygulama yapmayacaktık." 

SİYASİ SUİKAST

Bir basın toplantısının ilçe seçim kurulu kararıyla iptaliyle hayatında ilk kez karşılaştığını, Antalya ve Türkiye'de de bir ilk olduğunu düşündüğünü aktaran Türel, şöyle devam etti:

"Heybelerinde bir şey yok ki, iftira ve yalan var. 'Projeler yarışsın' diyoruz. Onların ellerinde ancak proje olmadığı için bizim projelerle ilgili milletimize hakaret etme alışkanlıkları var. Menderes Türel'in açtığı kavşaklar insanlar için değilmiş, insan odaklı değilmiş. Yazıklar olsun size. Bu milleti insan yerine koymayanlara, 7 Haziran'da Antalyalılar en güzel cevabı verecektir sandıkta. Antalyalılar bugün Menderes Türel'e yapılan siyasi suikastın hesabını sandıkta 7 Haziran'da soracaktır."


BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DARBE

Antalya'da artık seçime saatler kala iftira senaryolarının, kirli birtakım oyunların gündeme geldiğini ileri süren Menderes Türel, "Seçim sürecini kirletmeyin" çağrısı yaptı. Konuyla ilgili İl Seçim Kurulu'na, gerektiği takdirde Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz edeceklerini ve mümkün olması halinde Doğu Garajı'nda basın toplantısı yapacağını kaydeden Türel, yasak kararının aynı zamanda basın özgürlüğüne darbe niteliği taşıdığını öne sürdü.

Türel, "CHP ve MHP olarak basın özgürlüğünü ağzınıza almayın. Maalesef Türkiye'de CHP ve MHP basın özgürlüğü adına, demokrasi adına büyük bir ayıp işlemiştir" dedi.


ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI AK PARTILI MENDERES TUREL'IN KENT MERKEZINDE ORTAYA CIKAN ANTIK NEKROPOL ALANINDA UYGULANACAK PROJEYE ILISKIN BASIN TOPLANTISI, MURATPASA ILCE SECIM KURULU'NCA IPTAL EDILDI. TUREL, KISA BIR SURE YETKILERDEN PROJEYLE ILGILI BILGI ALDIKTAN SONRA, MIKROFON BASINA GECTI VE BASIN TOPLANTISININ MURATPASA ILCE SECIM KURULU KARARINCA IPTAL EDILDIGI BILDIREREK TOPLANTIYI KAPATTI.(FOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI AK PARTILI MENDERES TUREL'IN KENT MERKEZINDE ORTAYA CIKAN ANTIK NEKROPOL ALANINDA UYGULANACAK PROJEYE ILISKIN BASIN TOPLANTISI, MURATPASA ILCE SECIM KURULU'NCA IPTAL EDILDI. TUREL, KISA BIR SURE YETKILERDEN PROJEYLE ILGILI BILGI ALDIKTAN SONRA, MIKROFON BASINA GECTI VE BASIN TOPLANTISININ MURATPASA ILCE SECIM KURULU KARARINCA IPTAL EDILDIGI BILDIREREK TOPLANTIYI KAPATTI.(FOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)

Emre BAYLAN/ ANTALYA, (DHA) - 

 
Öğrenciler yarıştı
 
Rektörümüz şu anda...
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dağlı 5 Haziran 2015 Cuma 13:01

akp nin elemanları hep kefene sarılıyorlar.ucuz siyaset.kefeni boşver işini yap.

Yorumu oyla      4      3  
Hüseyin 5 Haziran 2015 Cuma 12:28

Menderes Türel seni bu Antalya hiçbirzaman affetmeyecek. Geçmişte Anyalyamıza attığın kazıkları bu halk UNUTMADI!! Gün gelir devran döner Türel UNUTMA!!

Yorumu oyla      4      3  
denizz 5 Haziran 2015 Cuma 07:59

Yıllardır gazeteciler tutuklanırken,basılmamış kitaplar toplatılırken,dava üstüne dava açılırken,basın özgürlüğünü hatırlamayanlar, alkış tutanlar,ne oldu da şimdi basın özgürlüğünü hatırlar oldular.İnsan biraz utanır, ama yüzünde gön olanlar hariç.

Yorumu oyla      5      3  
çok değiştin mendres 4 Haziran 2015 Perşembe 16:53

helal sana kardeşim. bu yolda devam et. hakkını helal et

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciler yarıştı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen Kaymakamlık Kupası Halk Oyunları Yarışması düzenlendi.
Yolcu dolu midibüsün şoförü alkollü çıktı
ANTALYA'da içinde yolcu bulunmasına rağmen polisin 'dur' ihtarına uymayan ...
Turizm müdürlüğüne çalışma ziyareti
ANTALYA Valisi Muammer Türker, çalışma ziyaretleri kapsamında İl Kültür ...
 
Domates ve biber fiyatı dibe vurdu
ANTALYA Sebze Meyve Toptancı Hali'nde kilosu 20 kuruştan alıcı bulan domates ...
Eski başsavcının cezaevinden ilk aile fotoğrafı
Geçen ay Antalya'da gözaltına alınıp tutuklanan Adana Cumhuriyet eski ...
Likya- Kalkan Yemek Şenliği yapıldı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen Likya- Kalkan Yemek Şenliği'nde ...
 
Jandarmadan kapkaççılara suçüstü
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bir turistin çantasını kapkaç yöntemiyle ...
Gıda mühendisleri iş istiyor
GIDA Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İncigül Sağdıç, binlerce ...
Damadının karaciğeriyle yaşama tutundu
ANTALYA'da siroz hastası 65 yaşındaki Hacı Eşref Elmas, damadı 37 yaşındaki ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva