Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
4 Ocak 2019 Cuma - 09:56

Ak Partili ve CHP'li iki başkanı sevindiren karar

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami planları ile ilgili verilen iptal kararının yürütmesini durdurduğunu müjdeledi. Uysal, "Kararla Kırcami planı geçerliliğini korumaktadır ve işlemlerin devam etmesinde de bir sakınca yoktur" dedi.

Ak Partili ve CHP li iki başkanı sevindiren karar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kırcami planları ile ilgili verin iptal kararında yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar hem Türel’i, hem de Ümit Uysal’ı memnun etti ve iki başkan da karara ilişkin açıklamalar yaptı.

Türel, “Üst mahkemede Kırcami kararı lehimize çıktı. İnşallah seçimlerden önce Kırcamili kardeşlerimize yeni imar planına göre tapularını vermiş oluruz” derken, Ümit Uysal, yürütmeyi durdurma kararı veren Konya Bölge İdare Mahkemesi'nin ayrıca yeni keşif yapılmasına ve tekrar bilirkişi raporu alınmasına da karar verdiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi'nin, 30 yılı aşkındır devam eden Kırcami planlarına yönelik Antalya Şehir Plancıları Odası dava açtı. Antalya 2'nci İdare Mahkemesi Büyükşehir Belediyesi'nin 25 bin ve 5 binlik planlarını, Muratpaşa Belediyesi'nin ise binlik planını 1 Kasım 2018 tarihinde iptal etti. Mahkeme, planların sağlıklı kentleşme yönünden şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına, ayrıca gerekçelerde ve planlama kararlarında belirtilen planlamanın temel hedeflerine aykırı olduğunu değerlendirdi. Mahkeme Büyükşehir Belediyesi'nin 5 binlik planlamasında ise 2 emsalli yapılaşma koşullarının bölgenin özelliğine uygun olmayan fazla kat yüksekliği ve fazla yapı yoğunluğu oluşturacağını belirterek,  dava konusu 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliklerinde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna ulaştığını kaydetti. 5 binlik ve 25 binlik planlamayla bağlantılı olması nedeniyle Muratpaşa Belediyesi'nin hazırladığı binlik planları da iptal etti.

UYSAL: TAPULAR VERİLMELİ
Her iki belediye kararı Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme, yapılan itirazları değerlendirerek yürütmenin durdurulduğunu açıkladı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yürütmeyi durdurma kararı veren Konya Bölge İdare Mahkemesi'nin ayrıca yeni keşif yapılmasına ve tekrar bilirkişi raporu alınmasına da karar verdiğini söyledi. Uysal, "Kararın yürütmesinin durdurulması ile birlikte Kırcami Planı geçerliliğini korumaktadır ve işlemlerin devam etmesinde de bir sakınca yoktur. Kırcamili komşularımızın beklentilerinin ve 5 yıllık emeğimizin, şimdilik boşa çıkmamasından memnunuz. Yetkilileri ve ilgilileri, Kırcamili komşularımızın tapularını bir an önce vermeye davet ediyoruz. Tapuların bir an önce verilmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyu ile saygıyla paylaşırız" dedi.

TÜREL BİLGİ VERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Güzeloluk Mahallesi’nde Kırcami planları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Başkan Türel, Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin Kırcami planlarının iptaline yönelik verdiği kararın üst mahkemece durdurulduğunu müjdeledi.

Türel, konuşmasının başında Kırcami planlaması ile ilgili süreci anlattı. 2004 yılında göreve ilk geldiğinde 4 senelik bir uğraştan sonra Kırcami planlarını tamamladığını hatırlatan Türel, şöyle konuştu: “Kırcami planları için öncelikle üniversitemizin Ziraat Fakültesinden bu alanın artık herhangi bir şekilde tarıma elverişli olmadığı yönünde bilimsel bir rapor oluşturmasını önceliklerimiz arasına koyduk. O raporla birlikte toprak kurulu kararı ve kamu yararı kararı alınması hususunda da ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerimizi başlattık ve tamamladık. Biz senelerdir birilerinin hep arka planda kalarak, maşaları ile bu planları yargıya götürmek suretiyle iptal etmek istediğini biliyorduk. O yüzden işimizi sağlama aldık. 2008 Ekim ayı gibi planlarımızı tamamladık. Malum binlik planlar ilçe belediyesinin yetkisinde. Ancak maalesef binlik planlar tamamlanmadı ve seçimler oldu. Biz görevi devrettikten sonra maalesef yerimize gelenler yargıda Kırcami planlarının haklılığını güçlü bir şekilde savunmadı. Hatta o dönemler hatırlayın Kırcami’ye imar planı yapmak en büyük hainlik, en büyük yanlıştır diye benim görevi devrettiğim Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ifadeleri oldu. Buraya genel başkanları Sayın Kılıçdaroğlu ziyarete geldiğinde Kırcami planları birden yine birilerinin gündemine geldi ve böylelikle seçimlere yakın bir süreçte Kırcami’de yeniden planlama aşaması başladı. 2014 senesinde biz yeniden göreve geldik ve tamamlanmayan bu planları biz çok hızlı bir şekilde Muratpaşa Belediye Başkanımız Sayın Ümit Uysal ile birlikte güzel bir uyum çerçevesinde tamamlamak suretiyle neticeye ulaştık. Ama o maşalar yine rahat durmamışlar. Önce toprak kurulu kararını mahkemeye taşıdılar. Biz burada yapılan çalışmaların haklılığını mahkemelerde en güçlü şekilde savunmak suretiyle toprak kurulu kararını yerel mahkeme nezdinde Kırcami lehine sonuçlandırdık. Toprak Kurulu kararı bizim yapacağımız planın anayasası. Toprak Kurulu kararı eğer iptal edilseydi o zaman planların iptal edilmesi çok daha kolay olurdu. Ama biz bunların iptal edilmemesi yönünde yaptığımız girişimler neticesinde sonuca ulaştık. Tabi şimdi Danıştay bu süreçte devam ediyor orada haklılığımızı kapı kapı dolaşarak sonuna kadar savunuyoruz.”

Kırcami’yi hep siyasete alet etmek istediler

Kırcami planlarını birilerinin hep siyasete alet etmek istediğini vurgulayan Başkan Türel, “Kırcami siyasete alet edilemeyecek kadar önemli bölgedir. Antalya için artık imar planları yapılması şarttır. Ama hep siyasetin içerisinde karşılaştığımız bazı gelişmeler neticesinde birileri bakıyoruz ki bazı fırsatları adeta ganimet olarak görüyor. Ve hemen meseleyi siyasallaştırıyor. Vay efendim bu mesele Menderes Türel yüzünden olumsuz noktaya geldi, AK Parti yüzünden geldi diyecek kadar haysiyetten uzak, iftira yağmuruna dönüştürüyorlar” dedi.

İftiralarla beni Kırcamililerle karşı karşıya getirmeye çalıştılar

Birkaç ay önce Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin Kırcami planlarının iptali yönünde karar verdiğini hatırlatan Türel, “Benim için beklemediğim sürpriz karardı. Açıkçası şaşırdım ama yargı kararları konusunda boynumuz kıldan ince, gereğini yapmak zorundayız diyoruz. Ama hukuki mücadele konusunda sizlerin avukatı olarak en üst mahkemeye kadar taşımak suretiyle sonuna kadar savunuyoruz. Ben iptal kararının ertesi günü yüksek mahkeme nezdinde yaptığımız planın hukuki olduğunu, haklı olduğumuzu ifade eden bir dizi ziyaret için Ankara’ya gittim. Yerel mahkemenin belki bilirkişi raporlarına bakarak verdiği bize göre haklı olmayan kararın bir üst mahkemede düzeltilmesi gerektiği düşüncesiyle kapı kapı dolaşarak, en üst mercilerde kime ulaşılması gerekirse ulaşarak derhal harekete geçtik. Ben Ankara’da bu ziyaretleri yaparken CHP Muratpaşa İlçe Başkanı açıklama yaptı. Yanlış anlamayın burada bir kişinin attığı iftirayı, yalanı bir partiye fatura etmek için söylemiyorum. Ama bu arkadaşın iftira düzeyini hangi boyuta taşıdığını anlatmak için söylüyorum. Neymiş efendim bu planları Menderes Türel Sur Yapı daire satsın diye iptal ettirmiş. Yazıklar olsun sana. Ben Ankara’da bu planların üst mahkemede iptali için kapı kapı dolaşırken, burada bir mahkeme kararının arkasına sığınıp beni Kırcamili kardeşlerimle karşı karşıya getirmeye çalışırsanız, bunu başaramazsınız. Bunu böyle bilin. Çünkü zaman doğrunun ilacıdır. Zamanla bu yalanlarınız ortaya çıkar. Biz üst mahkemelerde bu gayretleri ortaya koyuyorken onlar ne yapıyordu Allah aşkına. Hangi mahkeme kapısını çalmışlar. Kiminle görüşmüşler. Kimlere Kırcami planlarının haklı olduğunu ifade etmişler. Bunları açıklasınlar. Hiçbir yalanın arkasına sığınmasınlar. İftiranın arkasına sığınmasınlar” ifadelerini kullandı.

Yürütme durduruldu, tapular seçimden önce

Başkan Menderes Türel, tüm bu gayretlerinin neticesinde Kırcami planlarının üst mahkemede yeniden lehlerine sonuçlandığını, üst mahkemenin yerel mahkemenin verdiği plan iptaliyle ilgili yürütmeyi durdurma kararını verdiğini müjdeledi. Elindeki üst mahkeme kararını Kırcamililere gösteren Türel, “Bu kararı almak için mahkeme kapısında bekledim. Kırcami’nin önü açıldı. Arkadaşlarım derhal Muratpaşa Belediyesi ile temasa geçecekler. Hemen yarın sabah, tapu kadastroya mevcut planları derhal göndermesi için Muratpaşa Belediyesi’ne ilgili yazıyı ulaştıracağız. Ümit Başkanla da hemen gönderilmesi konusunu konuşacağım. Muratpaşa Belediyesi’nin de çok hızlı bir şekilde yazıyı göndereceğini bekliyorum, umuyorum. Bitmedi. Tapu Kadastro Bölge Müdürümüz ile görüştüm. Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğümüz gerekirse 24 saat esasına göre çalışacaklar. Artık başka bahara işi bırakmak istemiyoruz. İnşallah seçimlerden önce Kırcamili kardeşlerimize yeni imar planına göre tapularını vermiş oluruz” diye konuştu.

Kırcami artık Menderes Türel’in meselesidir

Kırcami için böylesine gayret ortaya koyarken, hep sustuğunu, iftiralara cevap vermediğini dile getiren Türel, “Çünkü biliyorum ki zaman doğruyu gösterir. Ben kararı size iletmek için saatlerce mahkeme kapılarında bekledim ve bu kararı duyurdum. O yüzden Kırcami meselesi artık sizin meseleniz değil Menderes Türel’in meselesidir. Bundan sonra da önümüze engeller, taşlar çıkarmaya çalışacaklardır ama unutmayın bu kardeşiniz olduğu müddetçe Allah’ın izniyle Kırcamili kardeşlerimin sırtı yere gelmeyecek” şeklinde sözlerini tamamladı.

Başkan Türel’in müjdeli haberi büyük sevinç ve coşkuya neden oldu. Salonu dolduran Kırcami halkı Başkan Türel’i dakikalarca ayakta alkışlayarak, omuzlarına alıp, tezahüratlar eşliğinde sevgi gösterisinde bulundu.

BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, GUZELOLUK MAHALLESI'NDE KIRCAMI PLANLARI ILE ILGILI BILGILENDIRME TOPLANTISI DUZENLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, GUZELOLUK MAHALLESI'NDE KIRCAMI PLANLARI ILE ILGILI BILGILENDIRME TOPLANTISI DUZENLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, GUZELOLUK MAHALLESI'NDE KIRCAMI PLANLARI ILE ILGILI BILGILENDIRME TOPLANTISI DUZENLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, GUZELOLUK MAHALLESI'NDE KIRCAMI PLANLARI ILE ILGILI BILGILENDIRME TOPLANTISI DUZENLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 

 
İran sınırında çatışma; 1 asker şehit, 2 asker yaralı
 
Manavgat'ta fırtına, çatıyı uçurdu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Antalya07 4 Ocak 2019 Cuma 19:12

Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Yorumu oyla      3      3  
özkan 4 Ocak 2019 Cuma 14:37

menderes türrel ve ümit uysala teşekkür ederim inşallah bir an önce sonuca ulaşılır

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'daki zincirleme kaza can aldı
ANTALYA’nın Kumluca ilçesinde 4 aracın karıştığı zincirleme kazada Esra ...
Ahmet Şık'a Antalya'dan acı haber
HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile akademisyen Bülent Şık'ın babası ...
Muratpaşa oy birliği ile karar aldı
Muratpaşa Belediye Meclisi, Muratpaşa Belediyesi’nin açtığı dava sonucu ...
 
Başkan Çandır: Kalıcı düşüşün sırrı çekirdek enflasyonda
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, kalıcı bir enflasyon ...
Gemiler Çayağzı Limanı'na sığındı
AKDENİZ'de beklenen şiddetli fırtına nedeniyle açık denizde seyreden gemiler ...
Başkan Çetin: Mevcut enflasyon çok yüksek
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, enflasyonda ...
 
Antalya Kumluca'da ev yangını
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde müstakil ev çıkan yangında tamamen kül oldu.
Büyükşehir'den Fatma Teyze'ye yeni balkon
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, 'Engelsiz Antalya Projesi' kapsamında yürüme zorluğu ...
'Hobi Bahçesi' model oldu
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri Türkiye'ye model olmaya devam ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva