Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
7 Nisan 2018 Cumartesi - 09:40

Akademisyenler, Antalya'da 'Çocuk istismarı'nı konuştu

İSTANBUL Kültür Üniversitesi'nin (İKÜ) 'Çocuk İstismarı' temasıyla düzenlediği Uluslararası İnsan Hakları Akademisi  4'üncü Kış Akademisi, Antalya'da başladı.

Akademisyenler, Antalya da  Çocuk istismarı nı konuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İKÜ'nün düzenlendiği Uluslararası İnsan Hakları Akademisi 4'üncü Kış Akademisi, 'Çocuk İstismarı' başlığıyla, Yargıtay üyeleri, eski Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel, İKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri Öztürk, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Durmuş Tezcan, Türkiye ve farklı ülkelerdeki akademi dünyasından isimler ve gazetecilerin katılımı ile Antalya Kundu'daki bir otelde başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel, istismarın iyi niyeti kötüye kullanma anlamında kullanıldığını söyledi. İstismarın bütün toplumlarda ortaya çıkabilen 3 farklı türü bulunduğunu belirten Prof. Dr. Güzel, çocukların pornografik yayınlarda kullanılması ve fuhuşa zorlanmasının cinsel istismarın bir parçası olduğunu kaydetti. Özellikle cinsel istismarın yoğun utanç, suçluluk duyguları nedeniyle bu konunun gizlenmesine neden olduğunu dile getiren Prof. Dr. Güzel, “Çocuğun cinsel istismarına tanık olmuş ya da duymuşsanız bunu ciddiye almanız gerekiyor" dedi.

KASTRASYON TARTIŞMA KONULARINDAN BİRİ

İKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri Öztürk ise çalıştayların konularını bir yıl önceden belirlediklerini kaydetti. 'Çocuk istismarı' konusunun da bir yıl önce belirlendiğini kaydeden Prof. Dr. Öztürk, farklı kültürleri ve karar mercilerini bu çalıştayla bir araya getirdiklerini söyledi. Cezayir, Fas, Tunus, Macaristan, İtalya ve Almanya'dan konukları olduğunu aktaran Prof. Dr. Öztürk, toplantının sonunda konuya yönelik somut bilgileri elde etmeyi umduklarını belirtti. Prof. Dr. Öztürk, “Toplantı sonrasında bazı önerilerde bulunmak istiyoruz. Özellikle son günlerde çokça konuşulan kimyasal kastrasyon (hadımlaştırma) tartışma konularımızdan biri olacak. Uygulanabilirliğini tartışacağız. Yargıtay üyelerimizden biri, cezaların uygulanabilir olması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Çok ağır cezalar öngörebilirsiniz ama eğer hakim ve savcı bunu uygulamada yansıtabilecek durumda görmezse kendini, kravatını taktığı için iyi halden indirir, hafif tebessüm ettiği için indirim yapar. Sizin iyi niyetle getirmiş olduğunuz cezalar etki gösteremeyebilir" diye konuştu.

KASTRASYONUN GERİ DÖNÜŞÜ YOK

Panik mevzuatına ihtiyaç olmadığını belirten Prof. Dr. Öztürk, bu suça yönelik Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ başkanlığında oluşturulan komisyonun çalışmalarının başarıya ulaşacağına inandığını dile getirdi. Prof. Dr. Öztürk, kastrasyonun bir çözüm olarak önerildiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Kastrasyonun sıkı kayıt ve şartlara bağlanmasında fayda var. Zira bunun geri dönüşü yok. Kaş yaparken göz çıkarmamak da gerekir. Temennimiz bu meseleye önce yasal düzenlemelerin yapılması. TCK'nın 103'üncü maddesi o kadar ağır bir madde ki özellikle cinsel istismar söz konusu olduğu zaman ispat meselesi konusunda o kadar büyük sıkıntılar var ki. Kadının beyanı cezaya yetiyor. Başka bir şeye gerek yok. Yargıtay 'kadın iffetini boş yere ortaya koymaz' diyor, doğrudur. Ama koyanlar da olabilir. O zaman ne yapacaksınız? Hem mağdur ve mağdureleri korumamız lazım, hem de fail olarak karşımıza çıkanları suçunu ispatlayabilecek durumda olmamız lazım. Bir kadının 'taciz' diye bağırması 5 seneden başlıyor, başka şeye gerek yok. İstismara açık konu olduğu çok açık. Bunun bir ölçüsü olması gerekir. Bu ölçü nedir, ne değildir, başka ülkelerde durum nasıl, bu toplantıda bunlara bakacağız."

'SADECE CEZA HUKUKU İLE ÇÖZÜLEMEZ'

Ceza hukukundan her zaman medet umulmasının doğru olmadığını kaydeden Prof. Dr. Öztürk, “Halbuki ceza hukuku, hukuk devletlerinin çaresiz kaldığı yerlerde devreye giren bir sistemdir. Suçun cezasını vermekle toplumsal barışı sağladığımızı düşünüyoruz. Bunun gerçek nedenlerini muhakkak bulmamız lazım. Bu sadece ceza hukuku ile çözülecek bir şey değil" dedi.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Yok artık... Kurt memesi bile sansürlendi
 
Polis Kepez'de o mekanları didik didik etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve, seçim kuruluna itiraz; iptal edilsin
Antalya DTO seçimlerinde şaibe olduğu gerekçesiyle İnanç Kendiroğlu Antalya ...
Çandır: Daha çok çalışıp üreteceğiz
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) başkanlığına yeniden seçilen Ali Çandır, ...
'Evlilik Senedi' Antalya DOB sahnesinde
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 'Evlilik Senedi' operasını sahneleyecek.
 
Vali Karaloğlu Özbek turizmcileri kabul etti
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Özbekistan Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi ...
Stajyer avukat intihar etti
ANTALYA'da, yakınlarından aldığı 5 milyon lirayı borsada kaybetmenin üzüntüsünü ...
Banker Bilo filmi gerçek oldu
ANTALYA'da, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu ...
 
Bu oda seçimine bal gibi siyaset karışmış
Dursun Gündoğdu yazdı
Asansörlerin kartlarını haczettiren firmanın sahibi konuştu
ANTALYA'da 12 katlı 2 bloğun asansörlerinin beyin kartlarını, sitenin ...
İhtiyaç sahiplerine destek
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, bir mağazayı andıran sosyal yardım merkezlerinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva