Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
11 Kasım 2020 Çarşamba - 12:05

Akaydın; AÜ'de Kurtcephe’nin izleri var

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özkan'ın yaptığı atamaları eleştiren eski rektör Mustafa Akaydın, "Tıp Fakültesi'nde dekan hariç diğer tüm atamalar İsrafil Kurtcephe'nin el üstünde tuttuğu isimlerdir" dedi.

Akaydın; AÜ de Kurtcephe’nin izleri var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

* Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın performansını değerlendiren eski rektör Mustafa Akaydın, "Özkan'ın yaptığı atamalara tepki var. Tıp Fakültesi'nde dekan hariç diğer tüm atamalar İsrafil Kurtcephe'nin el üstünde tuttuğu isimler" dedi.

* Akaydın, 3 tıp profesörü tarafından kurulan AGEM şirketi tarafından geliştirilen yazılımın üniversite sınavlarında kullanılmasını ise, "Bunu üniversiteye satıyorlarsa etik değildir. Ama dekan ile konuştum, para ile satılmadığını söyledi" yorumunda bulundu

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, Hastane Başhekim Yardımcısı Aslı Bostancı Toptaş ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Erol Gürpınar'ın kurduğu AGEM isimli şirketin geliştirdiği yazılımın Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi sınavlarında kullanılması, 'etik mi, değil mi' tartışmasını gündeme getirdi. Türkiye gündemine gelen konuyla ilgili AGEM şirketinin bağlı olduğu Teknopark'ın kurucusu ve Akdeniz Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın önemli açıklamalarda bulundu.

SINAV KAOSU YAŞANIYOR

Murat Turhan'ın yazılım konusuna büyük ilgi duyduğunu, eski Rektör İsrafil Kurtcephe döneminde Başhekim olarak atandığını, şimdi ise rektör yardımcılığı görevinde bulunduğunu belirten Akaydın, Erol Gürpınar’ın da bir önceki Rektör olan Mustafa Ünal döneminde rektör yardımcılığı yaptığını söyledi. AGEM şirketinin online eğitim ve sınav sistemini tıp fakültesi sınavlarında kullandığını ve bu noktada sıkıntı yaşandığını belirten Akaydın, "İşin başlangıcında öğrenciler bu sisteme ayak uyduramadı. Örneğin kopya çekilmemesi için online sınavda bazı kriterler var. Mesela öğrenci geçtiği soruya tekrar geri dönemiyor. Uzun süren istişarelerinden sonra bu kuralları gevşetiyorlar. Artık öğrenciler geçtikleri soruya 5 kez geriye dönebiliyor. Şu an üniversitelerde bir sınav kaosu var. 'Yarı tatile kadar bu şekilde gidelim, yarı tatilden sonra belki pandemi yumuşar yüz yüze eğitime geçebiliriz' düşüncesi de mevcut" dedi.

DURSUN GÜNDOĞDU YAZDI: HAYIRLI İŞLER BOL KAZANÇLAR SEVGİLİ HOCALARIM

DEKAN 'ÇIKAR İLİŞKİSİ' YOK DEDİ

Üniversite bünyesinde böyle bir yazılım şirketinin kurulmasının yüz güldürücü olduğunu belirten eski Rektör Akaydın, "Burada üzerinde durulması gereken tek konu çıkar çatışması yaşanıyor mu? Bir insan idareci olduğu üniversiteye böyle bir yazılım yapıyor ve bunu kendi üniversitesine satıyorsa bu etik değildir ve tartışılır. Konuyu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aylin Fidan Korcum Şahin ve üniversitede beraber görev yaptığımız Mehmet Aktekin hoca ile paylaştım. Dekana 'Çıkar ilişkisi var mı' diye sordum? 'Kesinlikle yok hocam' dedi. Yazılımı yapan arkadaşlar yazılımı Akdeniz Üniversitesi'ne satmamış, sadece Acıbadem Üniversitesi'ne satmış.  Bence tüm tıp fakültelerine satılabilir. Ama kendi üniversitesine satarsa bu etik değil. Zaten dekan da sistemin hala tartışmalı olduğunu söyledi. Bence desteklenmesi gereken bir olay" diye konuştu.

YENİ ATAMALAR TARTIŞMALI

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın yönetim anlayışı hakkında da konuşan Prof. Dr. Mustafa Akaydın, "Özlenen Özkan benim öğrencim, Sevdiğim bir insan. Rektörlük siyasi bir atama makamı ve siyaseti Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor. Geçmişte İsrafil Kurtcephe her ne kadar bozmak istese de Akdeniz Üniversitesi çağdaş, demokrat bir üniversitedir. Özkan'ın rektörlüğünden sonra yapılan yeni atamalara tepki var. Tıp Fakültesinde dekan hariç diğer tüm atamalar İsrafil Kurtcephe'nin el üstünde tuttuğu elamanlarıdır.  İsrafil Kurtcephe'nin karne notu belli. Dolayısıyla o ekibin elamanlarının atanmış olması kafalarda soru işareti oluşturuyor.  Bu nedenle Özlenen Özkan'ın rektörlük performansını bekleyip göreceğiz" dedi.

DURSUN GÜNDOĞDU YAZDI; İSRAFİL'İN SUÇU NE?.. TIKLAYIN

TIP FAKÜLTESİNİN BORCU

Türk üniversitelerinin kompozisyonunun değiştiğini belirten Akaydın, "Televizyonlarda hükümet aleyhine konuşabilen profesör yok, üniversitelerde akademik özgürlük yok, üniversitelerde maddi sıkıntılar hat safhada… Döner sermaye ödemelerinde sıkıntı yaşanıyor. Milletvekiliyken dönemin sağlık bakanına tıp fakültelerinin tedarikçilere olan borcunu sormuştum. 7 milyar lira borç olduğu yönünde cevap almıştım. 5 sene içinde o borç 24 milyar liraya çıkmış" diye konuştu. 

EN BÜYÜK HÜZNÜM: TEKNOPARK

AGEM şirketiyle tekrar gündeme gelen Akdeniz Üniversitesi Bünyesi'ndeki Teknopark'ın kurucusu olan eski Rektör Mustafa Akaydın, en büyük hüzünlerinden birinin Teknopark olduğunu söyledi.  O dönem Türkiye'nin yedinci teknoparkını kurduklarını belirten Akaydın, "O dönem Akdeniz Üniversitesi rektörlüğünü ikinci kez kazanmama rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ben değil, İsrafil Kurtcephe atandı. Eğer atamam yapılsaydı Teknopark içinde ‘sağlık teknopark’ı kuracaktık" dedi. 

Engin KORKMAZ / Antalya Körfez

 

 
Otomobil 20 metreden yuvarlandı; 2 yaralı
 
Cansız bedenleri bulunan çiftin, 6 akrabası gözaltına alındı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
troll 11 Kasım 2020 Çarşamba 21:00

edebiyat fak.

Yorumu oyla      1      1  
toprak 11 Kasım 2020 Çarşamba 19:38

Rektöründe hakkını verelim gayet medyatik pozlar veriyor.Gerisi boş ve hoş.

Yorumu oyla      1      1  
taş 11 Kasım 2020 Çarşamba 19:34

Akaydın Hoca'nın 2014 de Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde kendi partisinden bir kesimin istememesine rağmen kazandığı başkanlığı göz göre elinden aldılar.Eğer o gün Belediye başkanlığına devam etseydi bu gün büyük ihtimalle 3.ncü dönemine devam ediyor olacak ve Antalya'da daha yaşanır bir kent olacaktı.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden çok sert kınama
Merkezi Ankara’da bulunan Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi, Gün ...
Antalya Basın Cemiyeti Başkanı Akkaya’dan üniversiteye: KINIYORUZ
Antalya Basın Cemiyeti Başkanı İbrahim Akkaya, Akdeniz Üniversitesi Rektörü ...
Sayın rektör övme hemen kov...
Dursun GÜNDOĞDU
 
Akdeniz Üniversitesi ile TEB arasında protokol
AKDENİZ Üniversitesi ve Türk Ekonomi Bankası arasında Bankacılık Hizmetleri ...
Bu mesajlar rektöre...
Akdeniz Üniversitesi öğrencileri duyarsız kalmadı yorum yağdırdı
Devir o devir... Hayırlı işler, bol kazançlar sevgili hocalarım...
Dursun GÜNDOĞDU
 
Rektör Özkan, başarılı sporcuları kabul etti
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, tenis turnuvasında ...
AÜ Çevre Hizmet Ödülleri başvurusu başladı
AKDENİZ Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ...
4 torun 4 üniversite...
ANTALYA'da yaşayan, daha önce 3 üniversite bitiren resim ve tezhip sanatçısı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva