Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
14 Şubat 2014 Cuma - 14:23

Akaydın; Sultan Yeğen'le de Muratpaşa'da seçimi açık ara kazanırız

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkan adayı üzerinden sancılı günler yaşayan partisinde henüz aday belirleme sürecinin tamamlanmadığını söyledi, “Genel başkanımızın takdir hakkı vardır. Bu takdir henüz tamamlanmamıştır" dedi.

Akaydın; Sultan Yeğen le de Muratpaşa da seçimi açık ara kazanırız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Belediye Başkanı Akaydın, partisi CHP'nin Muratpaşa Belediye Başkan adayı üzerinden yaşadığı sancılı süreci değerlendirdi. Muratpaşa'da bir aday değişikliği yaşandığını, bu noktada Parti Meclisi'nin İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen adına takdir hakkını kullandığını belirten Başkan Akaydın, “Onun da üzerinde Genel Başkanımızın takdir hakkı vardır. Bu takdir henüz tamamlanmamıştır" dedi.

'SÜRECE DAHİL OLMADIM'

Kendisinin Muratpaşa'da aday belirlenmesi noktasında bir müdahalesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Başkan Akaydın, “Partili bütün aday arkadaşlarımı aynı sevecenlikle görüyor, son derece birikimli, kaliteli insanlar olarak yorumluyorum" dedi. Ancak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine sorması halinde aday belirleme sürecine dahil olabileceğini kaydeden Başkan Akaydın, bu yönde bir sorunun kendisine yöneltilmediğini dile getirdi.

'PANİĞE GEREK YOK'

CHP'den her kim aday olursa Muratpaşa'da açık ara seçimi kazanacağını ve kimsenin panik hissi yaşamasına gerek olmadığını kaydeden Başkan Akaydın, “Siyasi partilerin geçmişinde aday yenilemeleri vardır. Bundan sonra da olacaktır. Aday gençleştirmeleri vardır, bundan sonra da olacaktır. Ben, parti disiplinim gereği Genel Merkez'in ve Genel Başkan'ın takdiri neyse arkasında duracağım. Farklı bir tavır benden beklenemez" diye konuştu.

SALI GECESİNİ ANLATTI

Başkan Akaydın, kendisinin CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na İl Başkanı Devrim Kök'ün ismini ilettiği iddialarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Pazar günü Sultan hanımın isminin belirlenmesi benim için de sürpriz oldu. Antalya'da kamuoyunda kesin midir değil midir diye gelişmeler oldu. Açık söyleyelim, ben Parti Meclisi kararları kesin diye biliyordum. Öyle değilmiş. Ben hiç taraf olmadan Genel Başkan'a çeşitli aday seçeneklerinin devam edip etmediğini sordum. Ediyorsa, 'Bizim örgütlerimizin ve partimizin önemli alakadarlarının görüşleri şu yöndedir. Bu isim olursa şu sakıncası olabilir' diye görüş ilettim. Hiç kimseye yönelik bir tavır koymadım."

YEĞEN DIŞINDA BİR KARAR ÇIKABİLİR

Parti Meclisi'nin açıkladığı aday Sultan Yeğen'e ilişkin de “Partinin çalışkan, ketum ve üretken isimlerinden biridir" değerlendirmesi yaptığını aktaran Başkan Akaydın, “Tek suçu Çorumlu olmasıdır. Bunun siyaseten kullanılmasıdır. Bana da zarar verdiğini, Sultan hanıma da zarar vereceğimi söyledim. İnsanlık ayıbı değildir ama siyasetin kullanacağını ilettim" diye konuştu. Yeğen'e adaylıktan çekilmesi noktasında baskı iddialarını kesin dille reddeden ve aleyhinde bir tavır içine girmediğini belirten Başkan Akaydın, “Süreçte Genel Başkanla telefonda 4 kere görüştüm. Bildiğim kadarıyla, takdir süreci tamamlanmamış. MYK'dan farklı bir karar çıkabilir. Parti Meclisi'nden Sultan hanım çıkmıştır. Genel Başkanın imzası son şeklidir" dedi.

KİMSE CHP'NİN ATATÜRKÇÜLÜĞÜNÜ SORGULAYAMAZ

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in, partisinden istifa ederken CHP'de Atatürkçü ve Cumhuriyetçi isimlerin tasfiye edildiğine yönelik açıklaması da sorulan Başkan Akaydın, “CHP'nin Atatürkçülüğünü, Atatürk ilkelerine bağlılığını tartışmak kimsenin haddi değildir" dedi. Başkan Evcilmen'in açıklamalarını içinde yaşadığı süreçte ruh halinin yansıması olarak değerlendiren Mustafa Akaydın, “Her yarışta elimine olan belediye başkanı böyle demeç verecekse.. Bundan iki yıl önce Evcilmen, bir televizyon programında parti kültürüyle buluşamadığımı söylemişti. Bizim parti kültürümüzde hemen istifa edip hele hele başka partiye geçmek gibi bir ilke yoktur. Evcilmen'in sözlerini öfke kaynaklı bildirim olarak kabul ediyor, aklı selime davet ediyorum" diye konuştu.

Başkan Akaydın, Cumartesi günü, Çağlayan Spor Salonu'nda yeni partisi DSP'ye katılacak Evcilmen'e “Partisinin belirlediği yeni aday için beraber gelsin çalışalım. Partisine sadakati olan düzgün ve birikimi insanları parti bir gün bir yerde değerlendirir" diye çağrıda bulundu.

EVCİLMEN GÖSTERİLMEDİĞİ İÇİN MUTLU MU?

Başkan Akaydın, “Süleyman Evcilmen aday gösterilmediği için mutlu musunuz" sorusuna ise şöyle karşılık verdi:

“Evcilmen'le 5 yılda zaman zaman fikir ayrılıklarımız, çatışmalarımız olmuştur. Bu ayrı bir şeydir. Önümüzdeki seçim Türkiye Cumhuriyeti için çok önemlidir. Öncelikle bir siyasetçinin 'vatanım' demesi lazımdır. Siyaseten tercih edilmezlik hızla siyasi parti değişimine yol açıyorsa buraya defalarca soru işareti koyar. Demek ki 'Kişisel siyaset olarak siyasete bakıyor ilkesel, ideolojik olarak bakmıyorsunuz' der. Bu gruplardan, kişilerden değilim. Benim ilkelerim doğrultusunda da çok az siyasetçi var."

PARTİYİ BBP'LİLER İŞGAL ETTİ

Başkan Akaydın, CHP İl Başkanlığı'nı işgale kadar uzanan protestoları tasvip etmediğini belirterek, farklı bir iddiayı gündeme taşıdı. Başkan Akaydın, “Böyle davranışlarda Parti Meclisi geri adım atarsa yeniçeri ocağına döndürür. Nitekim böyle bir şey çok şükür olmadı. Üzülerek söylüyorum edindiğim çok net tespitlere göre, BBP partizanı birtakım kişilerin, dostluk ilişkisiyle olaylara kaydırıldığını öğrendim. Bu anlamda sevindim, CHP'den tepki koyanların sayısının az olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Son seçim anketlerini de değerlendiren Başkan Akaydın, “Başbakanın bizzat telefon ederek 'doğru anket yapın' dediği bir ülkede anketlerin güvenilirliğine inanmak mümkün değildir" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 
Turnuvadan sonra Anıtkabir’e koştular
 
Fikret Otyam ameliyata alındı
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
böceğe oy verme 16 Şubat 2014 Pazar 17:31

konyaaltındaki cumhuriyet sevdalıları, böceğe oy vermeyin. ceketimi koyarım kazanırım diyen zihniyet bizi temsil etmez

Yorumu oyla      7      3  
soru 16 Şubat 2014 Pazar 11:10

istihbarat ve koruma için. mitden hangi bayan personel geldi. karsdan neden sevgiler var.seni seviyuorum evcilmen.oylar sana

Yorumu oyla      10      4  
15 Şubat 2014 Cumartesi 23:33

konyaaltında oturup, chp ye oy verenin vay haline. yeminle remzi sadi bey, sayın böcekden daha fazla solcu.tepki oyları remzi sadiye. antiböcekler remzi sadi etrafında toplansın. mhp oyları bölmesin.

Yorumu oyla      9      4  
partili 15 Şubat 2014 Cumartesi 22:51

partinin aday değiğşikliği ile gençleşebileceğini bunun siyasi partilerde normal olduğunu iddia eden ey hoca git de antalyada kurtulsun senden. bir dönemde örgütçü oluvermişsin. akıl vereceğine git büyükşehir gençleşsin. muratpaşaya kim aday olursa olsun evcilmen kazanacak hepimiz oy vereceğiz. partiyi senin gibilerden kurtarmak için. muratpaşa hakkında temenna çakıp duruyorsun. çok değil 30 marta az kaldı. sonuna kadar destekleyeceğiz oylarımız başkan evcilmene.örgütten bahsedip duruyorsun madem örgütçüsün yıllarını partiye vermiş baykala biraz saygı lütfen. ve vefa...

Yorumu oyla      9      4  
hocam yine kaybettin 15 Şubat 2014 Cumartesi 19:03

süleyman abi nereye biz oraya. karsdan sevgiler

Yorumu oyla      15      5  
chpli 15 Şubat 2014 Cumartesi 17:02

akaydın hocam düne kadar evcilmen vee böceke karşı idi ne oldu da evcilmen gitti böcek kaldı hocaya ve böceke inat oyumu dsp ye vereceğim saygılarımla

Yorumu oyla      16      5  
tabi tabiii!!!! 15 Şubat 2014 Cumartesi 13:59

evcilmene yapılanlardan sonra destekleriz tabii akaydın sen merak etme!!!

Yorumu oyla      17      6  
yeşilbahçe. 15 Şubat 2014 Cumartesi 12:54

bu iş aslında iyi oldu yav, budurum bunlardan kurtuluş için iyi bir fırsat olabilir

Yorumu oyla      12      5  
Kumluca lı 15 Şubat 2014 Cumartesi 12:00

İnandırıcı olmaktan çoookkk uzaksınız sn başkan

Yorumu oyla      12      5  
mng 15 Şubat 2014 Cumartesi 08:19

düne kadar devrim kökü savunuyordunuz ne oldu bir anda nasıl bir iki yüzlülük...

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Muratpaşa'da düğüm çözüldü
Ve, CHP Muratpaşa'da düğümü çözdü; Sultan Yeğen ile devam kararı alındı.
Devrim Kök'ü zora sokan belge
ANTALYA'da CHP İl Başkanı Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkan adaylığı ...
Sultan Yeğen'i istifa ettirme çabası boşa çıktı
CHP Muratpaşa’da Sultan Yeğen’in aday gösterilmesi, partide kaosa yol ...
 
CHP küskünleri DSP'ye gitmesin diye YSK'ya başvuruldu!
CHP'den aday gösterilmeyen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, ...
Gökhan Günaydın; 'Neden sultan Yeğen?'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Muratpaşa adayı ile ilgili ...
Masum Türker, Evcilmen için ne dedi?
DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP’den aday gösterilmeyince DSP’ye geçeceği ...
 
DSP büyük oynuyor
DSP Antalya’da siyaset dünyasını karıştırdı. CHP’den aday gösterilmeyen ...
İşte Kılıçdaroğlu'nun sözleri
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adayların kesinleşmesinin ardından ...
Evcilmen; Son sözümü söylemedim
ANTALYA'da CHP Parti Meclisi kararıyla 4'üncü dönem aday gösterilmeyen ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva