'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
13 Temmuz 2015 Pazartesi - 16:41

Akaydın: Türel Antalya için yardım isterse ilgilenirim

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya için kendisinden yardım istemesi halinde tereddüt etmeden ilgileneceğini söyledi.

Akaydın: Türel Antalya için yardım isterse ilgilenirim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 Akaydın, “Türel'le benim kişisel hesabım ayrı, Antalya'nın çıkarları için benden destek istiyorsa o ayrı. Hakkımda söylediklerini, ortaya attığı iddiaları Antalya için kapatırım" diye konuştu. 

Ankara'nın sıcak gündemine Antalya molası veren Mustafa Akaydın, DHA'ya koalisyon pazarlıkları, erken seçim üzerine değerlendirmelerde bulundu, meclisteki ilk ayını anlattı, yaklaşın örgüt seçimlerinde ne yapacağını aktardı. 

GÖNLÜNDE YATAN BAKANLIK HANGİSİ?

Akaydın, erken seçimi çok olası görmediğini söyledi, Ak Parti ve CHP koalisyonunun diğer seçenekler içinde daha olası olduğunun altını çizdi. Bu gündem içinde Antalya'da parti çevrelerinde kendisinin olası bakanlığının tartışıldığının hatırlatılması üzerine Akaydın, gönlünde Milli Eğitim Bakanlığı'nın yattığını saklamadı. Akaydın, şöyle konuştu:

“Benim özel bir gayretim yok. Bana da yakışmaz. Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı görevleri üzerime düşerse kaçmam. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'na talip olurum. Ama hiçbir şekilde kulis yapmam. Ülkenin geleceğini şekillendirmede çok önemli bir bakanlık ve son 13 yılda çok önemli erozyona uğradı. Bu anlayış içinde şevkle talip olacağım bir görev."

'ANKARA'DA BEKLEDİĞİMİ BULAMADIM'

Akaydın, milletvekilliğinde henüz ilk ayını geride bırakırken Ankara'da beklediğini çok bulamadığını söyledi. Ancak partisinin meclis grubunun umut verici olduğunu dile getiren Akaydın, yaş ortalamasının düştüğü, kadın milletvekili ortalamasının arttığı bir gruba sahip olduklarının altını çizdi. Ancak Akaydın, kendisi için daha önemli bir başka özelliği, “Daha da önemlisi özgüveni yüksek milletvekilleri var. Genç yaşlarına rağmen uzun yıllar siyaset yapmışlar ve geçmişe de, önseçim yapılmayan, partinin vesayet altında olduğu döneme de öfkeleri var" sözleriyle anlattı. 

'MESANESİ ŞİŞEN DE ARIYOR'

Mecliste emekli diplomat, CHP eski Milletvekili Osman Korutürk'ün danışman ekibiyle çalışan ve Ankara'nın protokolüne, alışkanlıklarına henüz alışırken binlerce seçmenin farklı taleplerle kendisine ulaştığını kaydeden Akaydın, “Ağırlıklı olarak da sağlık alanından" dedi. Taleplerin daha çok doktor tavsiyesi, o doktorla iletişimi kurmak veya cenaze, hasta nakline ilişkin olduğunu belirten Akaydın, “Değişik türde işler. Daha 2 gün önce, doktorunu bulup ameliyatını yaptırdığımız bir hastamız, hastanede yatarken mesanesi şişmiş. Gece 02.30'da beni arıyor. Hastaneyi, doktorları arıyorsun, hemşirelere ulaşıyorsun, sabaha kadar onunla uğraşıyorsun" diye konuştu. 

MECLİS BAŞKANLIK SEÇİMLERİ

Mecliste 24 Haziran'daki yemin töreninin ardından en önemli sınavlardan birini meclis başkanlığı seçimlerinde veren Akaydın, partisinin adayı, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kaybetmesine parti olarak üzüldüğünü söyledi. Partisinin o seçimi mutlaka kazanmış olması gerektiğini dile getiren Akaydın, Baykal'ın eski genel başkan olmasından kaynaklanan bir durumu olduğunun altını çizdi, “Grup çok serbest davranmadı. Davransaydı Baykal aday olamazdı" dedi. Ancak süreçte MHP'nin de ayıplı bir parti konumuna düştüğünü savunan Akaydın, “Mecliste destek vermeyeceklerine ilişkin şüphem oldu ancak sıradan bir vatandaş olsam beklerdim. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP, MHP'li bir adaya destek verdi bu kez de centilmenlik gereği destek vermesi gerekirdi" diye konuştu. 

NİYE ÜNİVERSİTEDEN BAŞLADI

Mecliste milletvekillerinin hükümeti denetlemede en çok başvurduğu yöntem olan soru önergelerine Akdeniz Üniversitesi'yle başlayan Akaydın, “Neden Büyükşehir Belediyesi değil?" sorusuna “Vermeme vakit bırakmadılar" diye karşılık verdi. Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara'nın kendisinden önce Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan sürgünlere ilişkin önerge verdiğini aktaran Akaydın, şunları söyledi:

“Şunu belirtmekte fayda var, Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki, 'Lütfen sürekli soru önergesi vermeyin. Çoğuna hükümet cevap vermez, birçoğunda da çakışırsınız. Kafadan basın toplantısı yapmayın. Grup disiplini içinde hareket edin.' Belediye sürgünlerini etik olarak benim vermem lazımdı ama araştırma önergesi için hazırlık yapıyorum." 

YAPMAM GEREKEN VARSA YAPARIM

Mustafa Akaydın, 2011 genel seçimlerinden sonra belediye başkanı olarak Antalya'nın 14 milletvekiline bir mektup kaleme aldığının hatırlatılması ve “Benzer bir mektup şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den gelse ne yaparsınız?" sorusuna tereddüt etmeden “İlgilenirim" diye karşılık verdi. Akaydın, “Yapmam gereken bir şey varsa sonuna kadar iyi niyetle yaparım. Türel'le benim kişisel hesabım ayrı, Antalya'nın çıkarları için benden destek istiyorsa o ayrı. Hakkımda söylediklerini, ortaya attığı iddiaları Antalya için kapatırım" diye konuştu. 

DENGEYİ TUTTURAMADIK

Başkan Akaydın, partisinin Antalya'da seçim dönemi merkezinde başlayan danışma kurullarına ilişkin yaptığı değerlendirmede ise CHP Genel Merkezi'nin örgütlere en az para gönderdiği bir dönemi yaşadıklarını söyledi. Partiye gelen paranın milletvekili aday aday adaylarının adaylık başvurusunda yatırdığı para kadar (430 bin lira) olduğunu belirten Akaydın, mali yönden zayıf olduklarını söyledi. Seçim süreci sorumluluğunun seçim komitesine ait olduğunu, bir aday olarak komite ne diyorsa onu yaptıklarını belirten Akaydın, “Onlarla kavga da etmedim. Yalnız 'Bu dönemde iktidarı hedef alan açıklamalar yapmayın, siz sadece projeleri anlatın' denildi. İlk defa bu kadar proje anlatıldı ama halk rakibe vurmaktan hoşlanıyor. Ancak böyle kahvehaneler doluyor" diye konuştu. Ancak bu durumda bir ikilimle baş başa kaldıklarını belirten Akaydın, “Tersi yapıldığında da eleştiri olarak 'CHP'nin projesi nedir?' deniyordu. Bu sefer sadece projeyle kampanya yapalım dedik, yine eleştiri alıyoruz" dedi. 

SEVDİĞİMİZ İNSANLAR VARDIR

Bu eksende devam eden danışma kurullarının çok verimli olmasa bile gerekli olduğunu belirten Akaydın, Gazipaşa'da yapılan son Danışma Kurulu'nda bu toplantıların barışma kurulu olması çağrısı yaptığını söyledi. Akaydın, bir soru üzerine özellikle Kepez İlçe Danışma Kurulu'nda CHP'li belediyeleri hedef alan bir eleştiri içine girmediğini belirterek, “Belediye başkanlıklarını kazandığımız bazı yerlerde ikinci parti çıkmışız. Birinci çıktığımız yerlerde de oy düşüşü var. Bunun sebebi ne? Bunu bulabilmek için bu konuşmaları yapıyorum" dedi. 

Akaydın, CHP'de örgüt seçimleri için takvim açıklanırken kendisinin bu sürece dahil olmayacağını söyledi. Partinin halk tarafından seçilmiş isimlerin ister belediye başkanı ister milletvekili olsun örgüt seçimlerine dahil olmaması gerektiğini savunan Akaydın, şunları söyledi:

“Tabi sevdiğimiz insanlar vardır. Parti tabanı da bunu algılar. Öyle ilçe başkanı vardı ki, önseçimde taraf oldu. Öyle parti yöneticisi vardı ki adaylardan birinin aracını kullandı. Etik değil. O zaman o görevden ayrılacaksın. Böyleyken de Akaydın'a yakın diye Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanını görevden aldı. Bu ne perhiz ne lahana turşusu."


Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Cinayet anı kamerada!
 
AKP'liler, üzerinde "Allah" yazılı pide yedi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 14 Temmuz 2015 Salı 19:11

Nezaket ve asalet mi? Dalga mı geçiyorsunuz..geçen hafta cenazede altını ıslatan ben miydim...önce altını ıslatmamayı öğrensin sonra akıl versin..

Yorumu oyla      4      3  
14 Temmuz 2015 Salı 12:08

Akaydın Hoca Üniversite ile ilgili olarak muhakkak ki daha fazla detaya sahiptir. Ancak onun bilge duruşu nezaket ve asaleti Üniversitede olup bitenleri kibarca başbakana hatırlatmak şeklinde olmuş ve bir bakıma üniversitenin onurunu kurtarmaya çalışmıştır.

Yorumu oyla      7      5  
halk 14 Temmuz 2015 Salı 11:15

akaydının açıklamaları bence harika. artık oda hatalarının farkına varmaya başlamış. menderes türele gelince o hizmet etmeye gelmedi. işçinin emekçinin hakkını yemeye , ah almaya gelmiştir. aşadaki troller siz neyin kafasını yaşıyosunuz

Yorumu oyla      5      7  
Vatandaş 13 Temmuz 2015 Pazartesi 21:59

Siz altınızı ıslatmayın da türel'in yardıma ihtiyacı yok..

Yorumu oyla      7      4  
şaka heralde 13 Temmuz 2015 Pazartesi 18:03

türel senin gibi 1000 milletvekili eder.senin yapacağın yardın ne olaki

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halaçoğlu gitti
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun, partisinin TBMM Grup Başkanvekilliği ...
AKP'nin Askeri Şura ısrarı
Parlamento çoğunluğu kaybeden AKP Hükümeti, giderayak Yüksek Askeri Şura'da ...
Çek şu koordinatörünü sayın Türel
Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin ile CHP ...
 
Kılıçdaroğlu: kabineye girmeyebilirim
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hükümeti kurma görevini önceki gün Başbakan ...
CHP'de Kılıçdaroğlu’nu kızdıracak şok anket!
CHP kulislerinden gelen anket haberi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ...
Türel: Soruşturma izni rutin prosedür
Yazılı açıklama yapan Başkan Türel, “Zaman zaman katılmadığımız ve doğru ...
 
CHP'den istifa var
Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Mahmut Yıldırım partisinden istifa etti.
Milletvekili Enç, yeniden grup yönetiminde
Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, yeniden Ak Parti Grup ...
Demirtaş'tan güldüren Davutoğlu yorumu
Ahmet Davutoğlu'nun kendisinin hükümeti kurmakla görevlendirileceğini ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva