Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
5 Temmuz 2014 Cumartesi - 12:18

Akaydın; Türel'e ayıp ettiler

Antalya'da hızla büyüyen Alevi-siyasetçi polemiğine Büyükşehir eski Başkanı Prof. Dr. Akaydın da katıldı. Alevilere destek olmadığı yönündeki eleştirileri cevaplayan Akaydın, halefi Türel'e yapılan protestoları da eleştirdi.

Akaydın; Türel e ayıp ettiler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ALEVİLER İNCİTMEZ
 
Türel'in Abdal Musa Sultan Anma Töreni'nde protesto edilmesinin hoş olmadığını söyleyen Prof. Dr. Mustafa Akaydın, "Her ne olursa olsun hoş değildi, şık olmadı, ayıp edildi. Çünkü benim tanıdığım, sevdiğim Aleviler incinseniz de incitmeyin kültürü ne sahip çıkar" dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Elmalı İlçesi Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen Abdal Musa Sultan Anma Töreni'nde protesto edilmesiyle AK Parti ve CHP arasında alevlenen siyasi polemik Alevi derneklerine kadar uzandı.
 
AKAYDIN KONUŞTU
 
Bazı Alevi temsilcilerinin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın dönemine yönelik yaptığı eleştiriler tartışmaların boyutunu değiştirirken, günlerdir devam eden, il başkanları ve meclis üyelerini içine çeken Alevi-siyasetçi polemiğine dahil olan Prof. Dr. Akaydın zehir zemberek açıklamalarda bulundu.
 
KENDİSİNİ SEVMEM
 
Kendisi hakkında ortaya atılan, "Hoca Alevileri sevmiyor" söylemlerinin gerçek dışı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Akaydın, "Benim doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım yerler Alevi köyleri ile doluydu. Aklı başında olan Aleviler de bunu çok iyi bilir. Ben, Alevileri severim ancak Abdal Musa Derneği Başkanı Ali Eriş denen zatla yıldızımız barışmadı. Kendisini sevmediğim doğrudur" dedi.
 
BİZDEN PARA İSTERDİ
 
Başkanlığı döneminde Alevilere destek vermediği iddialarının da asılsız olduğunu savunan Prof. Dr. Akaydın, "Bu Başkan (Ali Eriş) elinde buruşuk bir kağıt parçası ile gelip bizden açıktan para isterdi. Biz bunu hiçbir zaman kabul etmedik. 'Ne istiyorsanız söyleyin imkânlarımız doğrultusunda karşılayalım' dedik. Zaten öyle de oldu. Ancak biz tüm ihtiyaçları karşılayıp tören alanına gittiğimizde vatandaştan yine para toplandığına şahit olduk. Bunlar hoş şeyler değildi" diye konuştu.
 
CHP PROVOKASYON YAPMADI
 
Abdal Musa Sultan Anma Töreni'nde Menderes Türel'in protesto edilmesini hoş karşılamadığım da vurgulayan Prof. Dr. Akaydın şöyle dedi: "Türel'e yapılan protesto her ne olursa olsun hoş değildi, şık olmadı, ayıp edildi. Çünkü benim tanıdığım, sevdiğim Aleviler incinseniz de incitmeyin kültürüne sahip çıkar. Orada CHP'nin provokasyonu olduğuna da kesinlikle inanmıyorum. Bundan da adım gibi eminim.
 
MERTHATUN'A GÖNDERME
 
Tabi söz konusu partinin genel başkanı tarafından ötekileştirici, ayrıştırıcı açıklamalara da bakmak lazım. Sen çıkıp bunları yapar Alevi kültürüne laf edersen, Berkin Elvan olayındaki gibi Alevilerin katledilmesinde sorumluluk almazsan elbette onlar da sana tepki gösterecektir. Ancak bu süreç içinde Ercan Merthatun gibi adamların da Alevileri temsil etmesi söz konusu bile olamaz."
 
 (Salim UZUN/Hürriyet Akdeniz)
 

 
Kasım ayında erken genel seçim geliyor
 
Baykal Manavgat'ta iftara katıldı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
salih 6 Temmuz 2014 Pazar 17:10

absal musa zamanında tekkede yaşayan halk abdal musaya ihanet etti. bunların başına çeşitli felaketler geldi. hepsi yok oldu. hepsi tekkeyi terketti. abdal musa dervişler dışında buraya kimsenin yaşamasına izin vermedi. 1850 yıllında 2 mahmut döneminde dergah kapatıldı. daha sonra gelip yerleşenler kendilerine baba gibi makamlar verdiler. babalık zor çileli bir egitimden sonra kazanılırdı. ancak bunlar bu işi ranta döktüler. abdal musanın tüm degerlerini sömürdüler. abdal musa vakıf arazisini bölüştüler. sattılar. hürmetsizlik ettiler artık derviş mezarlarında çay gazoz satacak çay ocagı açtılar.. peki kim bunlara göz yumuyor. siyasetciler gelip bir plaket almak için yüklü para ödüyorlar. siyasetciler üniversiteyi bittirmiş . bu şahıs ilk okulu bitırmemiş. enayiler oldukca bunlar daha çok sögüşler.

Yorumu oyla      13      4  
MAHMUT 5 Temmuz 2014 Cumartesi 16:33

HOCAM KABİMİZDESİN. DOGRULARI SÖYLEMEYE DEVAM ET. YİGİT DÜŞTÜGÜN YERDE KALKAR.SİZ BİLİM İNSANI OLARAK HERŞEYİ GÖRDÜNÜZ. BUNLAR ALEVİ DEYİL BUNLAR HALKIN EMEGİNE GÖZ DİKENLER HALİL . B.BUNLARA ÖNDERLİK EDİYOR ALEVİDE DEYİL ALEVİLİK SİZİN KULLANACAGINIZ BİR ŞET OLAMAZ. EŞİNE BÜYUKŞEHİR YENİKÖYDE MÜD VERİLDİ.

Yorumu oyla      5      3  
hocam 5 Temmuz 2014 Cumartesi 15:50

hep doğruları söylüyon. tekke bu kadar ıyılık yaptın .bu şahıslar sana laf atıyor.bunların gerçek yüzü ortaya çıktı.bu dernek başkanını 2015/dernek seçiminde abdalmusada emekli edeceğiz. abbas yolcu. senin abdalmusaya yaptığın hizmetleribiliyoruz.

Yorumu oyla      5      3  
erdem 5 Temmuz 2014 Cumartesi 14:28

hocam dogruları söylüyor. her yıl remzi sadiye yetki vereek 25000 ytl kadar yardım yapılırdı . chp ayrılmadan önce ayrıca etkinlige gelen lerin ihtiyacı tesbit edilir. ona görede antalya büyükşehir tarfından karşilanırdı. bunları inkar etmek nankörlüktür. şimdi menderes türel faturasız para vermezse aynı dedikodular onun hakkındada çıkarırlar. hergün gelir para isterler vermedinse yandın. burda hizmet halka ulaşmaz.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kasım ayında erken genel seçim geliyor
Ankara kulislerinde cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası erken seçim konuşulmaya başlandı.
Paylaşım rekoru kıran Erdoğan fotomontajları
Türkiye, ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ...
100 günde belediye başkanları
Anketimiz başladı
 
Küfreden başkana müftü destek verdi
Bir seyyar satıcıyla girdiği tartışmada 'şerefsiz' diyerek küfür eden ...
HDP'nin Cumhurbaşkanı resmen açıklandı!
HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş oldu!
CHP Antalya milletvekillerinden Tarhan'a da imza yok
EKMELEDDİN İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı dilekçesine imza vermeyen ...
 
CHP liderinden sürpriz 17 Aralık belgesi
Kılıçdaroğlu, "Halkımız TÜRGEV konusunda dönen dolapları bir bir öğrenecek” şeklinde konuştu.
İhsanoğlu'na Antalya'dan tek imza çıktı
CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerinin CHP ve MHP cephesinin çatı adayı Ekmeleddin ...
Pınar Togaç; 'İstifa ettim çünkü...'
CHP Konyaaltı ilçe başkanı Pınar Togaç basında çıkan istifa haberleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva