MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
17 Nisan 2012 Salı - 13:03

Akaydın’a milletvekilliği mi teklif edilmiş?

CHP yönetimine ağır eleştirilerde bulunan Antalya Büyükeşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden kurtulmak için milletvekilliği adaylığı teklif ettiğini iddia etti.

Akaydın’a milletvekilliği mi teklif edilmiş?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, partisi CHP'ye sert eleştiriler yöneltti.

Mustafa Akaydın, şunları söyledi:

“Partide üç yıldır sıkıntısını yaşıyorum; entrika siyaseti, kendine katma siyaseti... Parti, bir tane Büyükşehir Belediye meclis üyesi belirlememe izin vermedi. Halka ayıp olur diye istifanın eşiğinden döndüm. O zamanki genel başkanımıza ‘Siz inanmıyorsunuz seçilemeyeceğime ama ben belediye başkanı olacağım' dedim. Benim seçilemeyeceğime dair takım elbisesine iddiaya giren partililer oldu.

Genel Başkan geçen yıl bana milletvekili adaylığı teklif etti ama telefonla kibarca reddettim. Keyfime bakardım arkadaşlar, ömür boyu bol maaş, uçaklarda indirimli seyahat, öyle değil mi? Kabul etmedim. Genel Başkan’a da sordum. Dedim ki ‘Durup dururken belediye başkanına niye milletvekiliği teklif edeceksiniz, size bunu yaptıran var mı?’ dedim. ‘Var, o büyük ağabey bunu yaptıran’ dedi.

Parti meclis üyeleri ve genel başkan yardımcılarından öğrendim ki, bu partimizin geleneksel taktiğiymiş. Eğer belediye başkanı biraz ayağa dolanıyorsa, ona denirmiş ki; ‘Gel seni bu dönem milletvekili yapalım.’ Ayağımıza dolanmasın Antalya diye... Hesap bu arkadaşlar.”(NTV - Vatan)

AKAYDIN: KIZDIRMASINLAR DAHA DA 'CIPLATIRIM'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, hafta sonu partisinin Kemer İlçe Kongresi'nde, 'Büyük ağabey' diye eleştirdiği kişinin CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal olup- olmadığı yönündeki soru üzerine, "Arkadaşlar ben 'Kral çıplak' dedim. 'Kral çıplak. Kral cıscıplak.' Ama kızdırırlarsa daha da 'cıplatırım" dedi. Belediyeye aldığı işçilerin yüzde 40'ında CHP referansı olduğunu yineleyen Akaydın, "Bunda ayıp bir şey var mı? Bu demektir ki yüzde 60'ında da yoktur" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen 'Hizmette 3'üncü Yıl Tanıtım Toplantısı'nda Antalya'da insan odaklı bir belediyecilik anlayışını yerleştirmeye ve geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Akaydın, geride bıraktığı 36 ayda en pahalısı 98 milyon TL'lik yatırım maliyetiyle Hurma Atık Bertaraf Tesisleri olmak üzere 41 proje gerçekleştirdiğini aktardı.
Bir önceki dönemden devraldığı 1 milyar 402 milyon TL'lik borcu 900 milyon TL'ye kadar indirdiğini anlatan Başkan Akaydın, "Bu borç kimseyi korkutmasın. Borçların altından kalkılır. Her yerde söylüyorum, Antalya, Ankara'dan zengin" dedi.
"CHP'LİLER BANA SALDIRIYOR"
Sunumu ardından soruları yanıtlayan Başkan Akaydın, hafta sonu partisinin Kemer İlçe Kongresi'nde gerçekleştirdiği konuşmaya ilişkin sorular üzerine, kamuoyu önünde partililerini hiçbir zaman tartışmamasına rağmen, kendisinin saldırıların hedefi haline geldiğini söyledi. Son olarak geçen hafta içinde Antalya'da kent ölçeğinde yayın yapan iki farklı televizyon kanalının haber- tartışma programlarında partilileri tarafından bu saldırıların devam ettiğini aktaran Başkan Akaydın, "Kemer, benim partimin özel alanı. İlçe kongresi. Oralarda ilk defa konuşmaya başladım. Çünkü hep saldırı gören bir insan. Aradan üç yıl geçmiş, projeleri engellenen bir başkan. Tabi ki konuşacağım canım, benim de çenem fena değildir. Bir saldırıya uğruyorsam ben de saldıracağım tabii ki" diye konuştu.
"PARTİLİLERİMİN REFERANSINI ÖNEMSERİM"
Başkan Akaydın, o konuşmasında Büyükşehir bünyesinde kurulan istihdam ofisi aracılığıyla bugüne kadar belediyede veya özel sektörde istihdam edilen 10 bin kişinin yüzde 40'ının CHP referansıyla işe alındığına ilişkin ifadelerine de açıklık getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nde işe alış süreçlerinin üçlü kontrol sisteminden geçtiğini belirten Başkan Akaydın, "Önce işe ihtiyacı olacak" dedi. Ardından o işe uygun adamın önemli olduğunu ve buna da 'liyakat' dediklerini kaydeden Başkan Akaydın, liyakat dereceleri eşit kişiler arasında elemeyi o kişinin evindeki işe ihtiyaç derecesine göre yaptıklarını söyledi. Başkan Akaydın, konuşmasına şöyle devam etti:
"Üçüncü aşamada referansa bakarım. Tabii ki benim partililerim benim için önemli kişiler. Onların referanslarını önemserim. CHP'lileri doldurmadım, yüzde 40'ında CHP'li referansı vardır. Bunda ayıp bir şey var mı? Bu demektir ki yüzde 60'ında da yoktur. Kriterlerimi söyledim. Son derece adil. Bana çok kızmış CHP'li arkadaşım vardır, kızını oğlunu işe almadığım için. İhtiyacım yok veya onun evinde aşa ihtiyaç yok. Genellikle emekli personeli işe almam. En azından elinde emekli maaşı var. Gencecik çocuklar sokakta iş beklerken, hiç ayıplı bir tarafı yok bunun. 10 bin işe yerleştirme yaptım. Bunun 4 bini sonradan başka iş buldukları için ayrıldı. Bizim istihdam ofisimiz sadece belediyeye yerleştirmez. Özel sektöre de işçi bulur. Biz İŞKUR gibi çalışıyoruz."
"BENİ DESTEKLEYEN PARTİLİLER VAR"
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, yine Kemer İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada 'Büyük ağabey' diye işaret ettiği kişinin kim olduğuna ilişkin soruya ise pazar günü gerçekleştirdiği konuşmalarının "Hoca gemileri yaktı" diye değerlendirildiğini belirterek, "Ben ne gemileri yakacakmışım. Beni destekleyen birçok partilim var. Ne gemi yakayım" dedi. Konuşmasının siyaseti entrikayla yürüten insanları partililerinin gözleri önüne dökmekten başka bir amacı olmadığını kaydeden Başkan Akaydın, "Bakın 'Particilik bu değil' dedim. 'Particilik açık sözlülük, namusluluk, dürüstlüktür. Sadece kendine, kendi grubuna bir siyasi rant sağlama makamı değil' dedim. 'Hiç kimsenin gölgesi altında siyaset yapmayın' dedim. 'Adam gibi kendi beyninizle yapın' dedim" diye konuştu.
Kemer'de kullandığı Konfüçyüs'e ait 'Küçük insanların gölgesi uzamaya başladığında güneş batıyor demektir' sözlerini yineleyen Başkan Akaydın, "Arkadaşlar ben kral çıplak dedim. Kral çıplak. Kral cıscıplak. Ben bunu söyledim. Yanlış mı söylüyorum. Siz de alkışlıyorsunuz, siz de farkındasınız o zaman ne dediğimin. Ama daha da kızdırırlarsa, daha da cıplatırım, o ayrı bir konu" dedi.
'ÇOBAN ATEŞİ' YAKAN KUMBUL'LA YAN YANA

AKM'nin 850 kişilik en büyük salonu Aspendos'a eşi Günseli Akaydın'la birlikte giren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı salonda ilk kutlayan isim, bir dönem CHP eski Genel Başkanı Baykal'a karşı 'çoban ateşi' yakan Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Bekir Kumbul olu. Başkan Akaydın ve Kumbul, toplantı için hazırlanan sinevizyon gösterisini, yan yana koltuklarda izledi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

 
 

Sisteminizde Flash Player yüklü değil.
 
'Yurt dışı kazançlar vergiye tabii olmayacaktır'
 
''Anne sütünde bile zirai ilaç kalıntısı var''
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayram çatak 18 Nisan 2012 Çarşamba 23:11

Hoca sonunda patladı.Benim çok ciddi bir iddiam var Bu gün Antalya CHP LİTERATÜRE GÖRE PARTİ FAALİYETİ YAPMIYOR.inanmayan ilçe kongrelerinde seçilen kişilerin özelliklerine baksın niye ısrarla aynı adamlar seçilir.Bunların partiye ne gibi katkıları olmuş veya olacak.Ortak özellikleri her bölgedeki özel teşkilatın adamı olmaları seç beni seçeyim seni sonra bal tutan parmağını yalar.Oylar mı beleşten mecburen geliyor nasıl olsa kast demek hafif başka adı var bu modelin

Yorumu oyla      3      3  
chp analiz 18 Nisan 2012 Çarşamba 10:47

sayın yonetici yanlış anlamış ve haber yapmışsınız! kılıçdaroğlu degıldır akaydından kurtulmak isteyen! deniz baykal agabeydir! bence düzeltin haberi

Yorumu oyla      8      4  
mehmet berk 17 Nisan 2012 Salı 21:58

ben parti üyesiyim.eski ve yeni iki genel başkan benden partide yaptıgım işi bırakmamı ıstese hemen o işi biraktıgım gibi üstüne birde özür mektumu yazarım.örnekte görüldugu gibi .bir başkası bırakmayabiliyor. bu iş siysi bilinç ve siyasi terbiye işidir.

Yorumu oyla      8      7  
CHP'li 17 Nisan 2012 Salı 19:15

Hoca ne zaman "Ben bilim adayım,herşeyi bilirim" havasından vazgeçerse bu kavgalar sona erer."Büyük Ağabey" dediği Deniz Baykal'a aklınca çakıyor. Be hey Hoca, Büyük Ağabey deyip yerden yere vurduğun Baykal'ın iyi ya da kötü biri olduğunu bilmiyor muydun. Seni aday yaparken o 'Büyük Ağabey' senin için hakikaten "Büyük Siyasetçi"ydi. Ne oldu. AKP ve MHP ile iş birliği yapınca mı Baykal'ın kötü olduğunu hatırladın. Grup Kararı diye birşey var. Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı öncesi İl Başkanı'nın başkanlığında toplanan grupta sen belediye başkanı olarak değil, o grubun üyesi olarak oradasın. Dolayısıyla ne Evcilmen'den ne Böcek'ten ne de diğer meclis üyelerinden bir farkın var. Diyorsun ki, "Nasıl olur, koskoca Büyküşehir Belediye Başkanı istediği belediye meclis üyesini Encümen'e seçtiremeyecek mi? Evet seçtiremezsin. Oylama yapılır, en çok oy alanlar Encümen ve İhtisas Komisyonları üyesi olara Büyükşehir Belediye Meclisi'ne önerilir. Senin istediğin meclis üyeleri Grup'ta yeterli oyu alamamış. Olay bu kadar basit. Grup kararına saygı göstermek zorundasın. Meclis üyeleri Üniversite'den getirip Büyükşehir'e doldurduğun adamlardan değil. Bugün Büyükşehir'in koltuğunda oturuyorsan Başta o zamanki Genel Başkan Deniz Baykal olmak üzere bütün CHP'lilerin payı var. En çok da 2004'e göre oyunu yüzde 25 civarında artıran Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in payı var. "Ben bilim adamıyım,her şeyi bilirim" öyle mi? Otur, kalk, nefes al, nefes ver, uzan... Bu komutlar cerrahlıkta hastalar için. Siyasette halka; otur, kalk, sağa dön, sola dönme, hart hurt, sen anlamazsın demek yok...

Yorumu oyla      12      11  
CHP DELEGESİ 17 Nisan 2012 Salı 18:04

HOCAM ÇOK GÜZEL KONUŞMUŞSUNUZ İZLEYİNCE ÇOK GURURLANDIM GERÇEKLERİ SÖYLEMENİZ BİZ UMUTLANDIRDI ARTIK ANTALYA SİYASETİNDE DİNAZORLARI İSTEMİYORUZ YETER.HALK VE CHP TABANI SİZİ DESTEKLİYOR BİZİM ANTALYADAKİ TEK MİLLETVEKİLİMİZ VAR ODA GÜRKUT ACAR DİĞER DÖRT MİLLETVEKİLİĞİNİ İSTEMİYORUZ ARTIK ÇEKİP GİTSİNLER.BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DA TEK SİZ VARSINIZ DOĞRU DÜRÜST İLKELİ SİYASET YAPAN.ANTALYA CHP TARİHİ BU ÇANTACILARI HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYACAK.İNADINA SOL İNADINA CHP.

Yorumu oyla      11      10  
CHP' Lİ 17 Nisan 2012 Salı 17:15

HOCAM GÜZEL KONUŞUYORSUNUZ AMA,SİZİ O MAKAMA TAŞIYAN ÖRGÜTÜ DE YOK SAYMANIZDAN DOLAYI ANTALYA'DA CHP BİTME NOKTASINA GELMEDİMİ?

Yorumu oyla      15      8  
lutfen git!! 17 Nisan 2012 Salı 15:40

Niye senden kurtulmak istiyorlar diye kendine hic sordunmu? Cunku hic sevilmiyorsun,cunku hic calismiyorsun(calisiyorr gibi yapiyorsun) cunku uyum sorunun var, cunku kibirlisinve en onemlisi partiye zarar veriyorsun onun icin seni istemiyoruzzzzzzzzzzz!!!!!

Yorumu oyla      15      10  
MİLLETVEKİLİ 17 Nisan 2012 Salı 14:17

MİLLETVEKİLİ DE KAZANAMAZ DİYE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAPILIRDI.KAZANIRSA İLK SEÇİME GİDERKEN ALTI OYULURDU. ALTINI OYDURTTUKLARI NDA HAİN YAPILIRDI. PARTİ BÖLÜNÜR HUZURSUZLUK OLUR HERKES ONDAN MEDET UMAR. BÖYLELİKLE O HEP SORNLARI ÖZEN BÜYÜK ADAM OLURDU. HATTA BU DEMOKRASİYİ O KADAR İÇİNE SİNDİRMİŞTİR Kİ KİŞİYE ÖZEL ANAYASA DEĞİŞTİRİLİR O BÖLGEDEN MİLLETVEKİLİ ADAYI GÖSTERİLMEZDİ. KISACA MEMELEKETİ DE İDARE EDERDİ. YA HOCAM SİZ BUNLARI BİLMEDEN Mİ ADAY OLDUNUZ Kİ?!

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bedensel engelli sürücü otomobille denize uçtu
Antalya'da otomobili ile Yat Limanı'ndan denize uçan bedensel engelli, ...
Kum heykellerin yapımına başlandı
6'ncı Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali 2012 sergisi için kum heykellerin yapımına başlandı.
Bıraktığı miras tek cümleden ibaret
Antalya’nın ilk mimar kuşağından olan Işık Yıldırımer, 77 yaşında hüzünlü ...
 
Tüfekle parçalanan yüze kaval kemiğinden çene
Antalya'da 52 yaşındaki Ali İhsan Yıldız'ın tüfekle parçalanan yüzüne, ...
Kontrolden çıkan otomobil kahveye uçtu
Antalya'da 21 yaşındaki Mustafa Hakan Çayır'ın kullandığı otomobil aşırı ...
Eşine çarpan sürücüye seslendi
Antalya'da plakası alınamayan otomobilin çarptığı 26 yaşındaki Ahmet Kuşçu ...
 
Alanya'da renkli turizm haftası kutlaması
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen 36'ncı Turizm Haftası kutlamaları, ...
Bisikletçiler tur öncesi tanıtılacak
Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, Alanya Belediye ...
Tır çarptı minibüs üzerinden geçti
Antalya'da yolun karşısına geçmeye çalışan 89 yaşındaki Nazım Özdoğan'a ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva