Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
20 Kasım 2014 Perşembe - 14:02

Akaydın: akp algı yönetimi yapıyor

ANTALYA'da Batı Çevre Yolu'nun 1800 metrelik bölümü için 160 hektar tarım arazisini imara açan planlar için CHP dönemini hedef alan eleştirilere yanıt veren eski başkan Mustafa Akaydın, "AKP çok başarılı olduğu bir işi, algı yönetimini yapmaya çalıyor.

Akaydın: akp algı yönetimi yapıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Biz buraya ilişkin plan yapmadık" dedi.
 
 Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nin 160 hektar birinci sınıf tarım arazisinin yok oluşuna, 35 bin nar ve portakal ağacının kesilmesine neden olacağını savunduğu Batı Çevre Yolu imar planlarıyla ilgili eleştirilere yazılı açıklamayla yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Tüm bu çalışmalar geçen dönem CHP'li Büyükşehir Belediyesi döneminde yürütülmüştür" dedi.
 
 Türel'e yanıt, eski başkanı- Mustafa Akaydın'dan geldi. Akaydın, "Her zaman olduğu gibi AKP çok başarılı olduğu bir işi, algı yönetimini yapmaya çalıyor. Her yerde kayıtları vardır, 5 yıllık başkanlık sürem boyunca Antalya için çok önemli olan Batı Çevre Yolu'nda yaşanan sorunların mutlaka kamulaştırmayla çözülmesi gerektiğini söyledim" diye konuştu.
 
 Batı Çevre Yolu'nda ancak kamulaştırmayla birinci sınıf tarım arazileri ve narenciye ve nar ağaçlarının kurtulabileceğini dile getiren eski başkan Akaydın, "Bunun için de devletin cebinden çıkması geren 5- 10 milyon civarında bir meblağ. Belki açılacak davalarla bu yükselebilir ama Menderes Türel'in iddia ettiği gibi 35 milyon TL değil" dedi.
 
 'BİZ PLAN YAPMADIK'
 
 Başkanlığı döneminde Antalya'nın eski belediye başkanlarından Hasan Subaşı döneminde hazırlanan 0.20 inşaat emsal oranı öngören ve bölgeyi 'tarımsal niteliği korunacak az yoğunluklu konut ve günübirlik tesis tercihli alan' olarak planlayan kararların geçerliliğini koruduğuna inanarak bir imar çalışması içinde olduklarını kaydeden Akaydın, "Şimdiki planla alakası yok. Bu plan 0.80 inşaat emsali öngörüyor. Ama mecburiyetten, 'Antalya yolsuz kalmasın' diyerek planlamayı yaptık" dedi. 
 
 Fakat bu planlara dava açıldığını dile getiren Başkan Akaydın, "Korktuğumuz başımıza geldi. Bölgede 0.40 emsal için dayatan rantiye biz planı yapınca 'Üst ölçekli planlarda burası tarım arazisidir' diyerek dava açtı. Çıkar için bu gerekçeye sığındılar. Evet, doğruydu. Antalya'nın çevre düzeni planında bölge tarım alanıydı ve planlar iptal oldu" diye konuştu.
 
 'EKOLOJİK FACİA'
 
 Bu iptalin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin planlama yapmadığını ve önce Karayolları Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda, sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın planlama yetkisini kullandığını kaydeden Akaydın, ayrıca bölgenin tarıma elverişli olmadığına ilişkin kararın ortaya çıktığı 2012 yılındaki Toprak Korumu Kurulu toplantısında Büyükşehir Belediye temsilcisinin 'ret' oyu kullandığını söyledi.
 
 Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde partisi CHP'nin de destek verdiği planlara ilişkin şöyle konuştu:
 
 "Bölge sel taşkın alanıdır. 2003 yılında yaşanan sel felaketinde 13 kişi öldü. 3 kat apartman yüksekliğindeki sular Doyran ve Akdamlar mahallelerinden ölü inekleri getirdi. Meteorolojik verilere göre bölge ortalama her 7 yılda bu tip felaketlerle karşılaşıyor. Şimdi yaşanacak olası bir sel felaketinde yaşanacaklar için meclis, herkes vebal altındadır. Ayrıca diğer önemli bir konu, şehir planlamasında 'eşik değer' diye bir konu vardır. Bu planlamada eşik değer yoktur. Olmadığı için komşu parsellerden birisi emsal göstererek dava açtığında bugün tarım yapılan tüm Çakırlar'da Beydağları'nın eteklerine kadar peşi sıra beton blokları görebiliriz. Bu planlamayla yaratılan ekolojik faciadır."
 
 İMZASI OLAN CHP'LİLERİ KINIYORUM
 
 Akaydın, Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada 12 Kasım Çarşamba günü toplanan Büyükşehir Meclisi'nde planların bir MHP'li üyenin çekimser, diğer tüm CHP'li, MHP'li ve Ak Partili meclis üyelerinin kabul oyları ile yürürlüğe girdiğinin belirtildiğinin hatırlatılması üzerine "0.80 emsalli plana imza atan CHP'li arkadaşları kınıyorum. Ben bu planın Antalya'ya yapılmış en büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum ve başkanlığım süresinde de bu haksızlığa karşı mücadele ettim" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Miniklerden 'hak' yürüyüşü
 
Japonya’nın 7 kocalı hürmüzü
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YÖRÜK 07 24 Kasım 2014 Pazartesi 14:38

MENDERES DAL SOSYAL DEMOKRATLIK BETONARME EVDE OTURUP YEŞİLİ İSTEYENlerin, EMEKÇİ EZİLMİŞ KÖYLÜNÜN TOPRAĞINI ELİNDEN ALARAK İSTEMESİ Mİ OLUYOR.

Yorumu oyla      3      3  
Menderes Dal 21 Kasım 2014 Cuma 17:15

Yapılan yorumlar kişiselleştirilmemeli.Burada aslolan alınan kararın Cumhuriyet Halk Partisi ilke ve proğramıyla ve Sosyal Demokrat anlayışla ne kadar uyup uymadığıdır.Öyle görülüyorki bu karar tam anlamıyla bir rant paylaşımı ittifakı olmuştur...Mesele gerçekten Batı Çevre Yolu açılması olsaydı 0.20 emsalle bu karar alınırdı.Bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak alınan bu kararın partimizin ilke ve anlayışıyla ne kadar ilgili, alakalı olduğunu bu karara oy veren başta İl Başkanımız olmak üzere,belediye başkanlarımızdan,meclis üyelerimizden bizleri ve kamuoyunu aydınlatıcı açıklama bekliyoruz...

Yorumu oyla      7      4  
çakırlarlı 21 Kasım 2014 Cuma 13:40

bakın bu haberler bilerek mi yapılıyor. çakırlar halkı imar istiyor. herkesi örgütler bütün portakal ağaçlarını keser, belediyenin önüne atarım. bir ürün 15 yıldır aynı fiyat olur mu yaw

Yorumu oyla      5      5  
KUTSAL EYALETLİ 21 Kasım 2014 Cuma 13:37

AKAYDIN EFENDİ YE ÇAĞRIDIR HADİİİİİ GEL ÇAKIRLAR,DOYRAN,KARATEPE, DEMİRCİLİK , YADA HACISEKİLLER AL 10-15 DÖNÜM YER YETİŞTİR YEŞİLİ O ZAMAN KONUŞ

Yorumu oyla      5      5  
ÇAKIRLARLI 21 Kasım 2014 Cuma 13:33

İMARI ELEŞTİREN SÖZÜM ONA YEŞİLİ SEVEN ZİHNİYET HAYATINIZDA YEŞİL İÇİN KONUŞMAKTAN BAŞKA NE YAPTINIZ AYAĞI TOPRAĞA BASMAMIŞ İNSAN KONUŞMASIN PARAZİT YAPMASIN

Yorumu oyla      5      5  
demir 21 Kasım 2014 Cuma 13:13

Sayın site yöneticileri, bu haberi umarım tekrar gündemden, 1.nci sıraya koyarak daha çok okunmasını ve tartışılmasını sağlarsanız, kamu adına yararlı olacağı kanısındayım.Takdir sizin şimdiden teşekkürler.

Yorumu oyla      6      4  
vatandaş 21 Kasım 2014 Cuma 11:10

batı çevre yolunun açılması kadar Antalya da şuanda önemli hiçbirşey yok hergün kaza ölüm akaydın sen neyaptın 5 yıl Antalya ya chp akp olayı değil bu;(Bu Antalya'nın ve Çakırlar Köyünün kalkınması gelişmesidir.Tabi sen ne anlarsın çifçilikten senin oturduğun Evlerde bizde oturmak istiyoruz.Elini imarımızdan çekkk

Yorumu oyla      9      7  
çakırlar halkı 21 Kasım 2014 Cuma 10:12

pes pes akaydın senin yüzünden 5 sene köylü toprağını sattı.ömründe kaç tane ağaç diktin?? en kısa zamanda çakırlara gel çürük portakal toplayalım senle vicdansız..İmarı kötüleyen bazı oda başkanları konaklarda residanslarda oturup keyif yaparken çiftçi sıcakta bahçe sulasın, yağmurda çürük portakal toplasın...Batı Çevre yolu açılmadığı için hergün kaza ölüm var biliyormusunuz.

Yorumu oyla      9      8  
yörük 07 21 Kasım 2014 Cuma 09:43

YAZIKLAR OLSUN SANA HALK DÜŞMANI AK DEĞİL KARAAYDIN 5 SENE BELEDİYE BAŞKANLIĞI AKVARYUMDAN BAŞKA NE YAPTIN GİTTİN ASANSÖR AÇILIŞI YAPTIN KOSKOCA B.ŞEHİR BLD.BAŞK. SEÇİM KAZANAMİCAK M.TÜRELE BAŞKANLIĞI HEDİYE ETTİN EN BÜYÜK AKPLİ SENSİN CHP DÜŞMANI HALK DÜŞMANI 5 SENE BAŞKANLIK YAPTIN KAÇ DEFA GELDİN KÖYLÜNÜN HALİNİ HATRINI SORDUN KARATEPEDEN BAŞKA NEREYE GİTTİN SEÇİMİ NEDEN KAYBETTİĞİNİ HALA ANLAYAMAMIŞSIN BU ÇABALARIN BOŞ ANTALYANIN SENİN GİBİ MİLLETVEKİLİNE İHTİYACI YOK

Yorumu oyla      10      8  
demir 21 Kasım 2014 Cuma 08:32

Hoca yerden göğe kadar haklı.Siyasete alışılmışın dışında bir dille başladı.Bu nedenle de ezberleri bozarak fincancı katırlarını ürküttü.O nedenle de susturulması gerektiğini düşünen bu fincancı katırları, birleşerek hocaya çok kuvvetli bir tekme attılar.O gün belki bu tekmenin şiddetini hoca hissetmiş olabilir, ama gelinen noktada asıl tekmeyi yiyenin daha ilk etap da, Antalya da ikamet edenlerin olduğu açığa çıkmıştır.Plansız ve gelecek hesabı yapmadan büyütülen şehirlerde, gelinen noktada artık şehir merkezlerine araçla girilmemesinin tartışıldığı bir noktada, sadece günü kurtarmak için bu tür yapılaşmanın, ilerde daha da sorunlar getireceğini kendileri de bilmelerine rağmen, peki neden yapıyorlar derseniz, bu gün için fincancı katırlarının düşündüğü tek şey arpadır.Biliyorsunuz en çok arpayı severler ve yedikçe semirirler.Önüne attınmı arpayı hiç bir şeyi görmezler.Ondan sonra ne yaparsan yap, istersen üzerine bin koş dur, tek istedikleri ara sıra yemlemek.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Davutoğlu'nu izletecek
Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulacak ekip için bir görevlendirme şeması hazırlandı.
Osman Kaptan'dan 500 TL ek zam talebi
CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık ...
Antalyalı muhtarlar Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti
Antalya’nın Alanya, Gazipaşa ve Gündoğmuş ilçelerinden gelen muhtarlar, ...
 
Milli Mücadele Partisi kuruluyor
Bir grup milliyetçi özellikle de sosyal medya üzerinde yoğun olarak duyurusunu ...
Kılıçdaroğlu: CHP'ye 4 yıl yetki verin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşma yapıyor.
CHP'nin toplu umre atağı
Özkes, milletvekili, belediye başkanı, il başkanı ve eşlerinin yer alacağı ...
 
MHP'nin şahin vekili
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda hem ...
CHP Korkuteli Örgütü toptan istifa etti
DAHA önce görevi bırakma kararı alan CHP Korkuteli İlçe Başkanı Mustafa ...
Deniz Baykal ve önseçim
Siyasetle yakından ilgilenenlere soruyorum; Genel başkan telefonla arasa ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva