Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
12 Şubat 2016 Cuma - 13:38

Akaydın'dan Türel'e: Karizma sapkını, narsisist

Milletvekili Mustafa Akaydın, İl Başkanı Semih Esen ve İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül'ün katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, 'Halk Kart' sistemi dolayısıyla kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Akaydın dan Türel e: Karizma sapkını, narsisist
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Milletvekili Mustafa Akaydın, 'Halk Kart' nedeniyle ortaya atılan iddialara cevap verdiği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e "O tabelaların başına sırıtan resimler koymakla bir yere gidilmez. Tıbbi dilde buna karizma sapkınlığı, narsisizm diyorlar. Antalyalılar o sırıtan resimlere bakıp dalga geçiyor" dedi.

'KAVGA ETMEK İSTEMİYORUM'

Akaydın açıklamalarına, “Hiçbir şekilde kavga etmek istemiyorum. Türkiye'nin içinde bulunduğu şu ortamda gerek Ankara'da gerek Antalya'da kavganın kimseye yarar getirmeyeceğini ve üslubun iyi seçilmesi gerektiğini düşünüyorum" sözleriyle başladı. Hatta bu nedenle dün akşam hazırlandığı konuşmasındaki üslubunu da olabildiğince yumuşatmaya çalıştığını aktaran Akaydın, “Mühim olan Antalya kazansın. İyi yapılanları da alkışlayalım" dedi. Ancak Başkan Türel'in hem kendisine hem il başkanı Esen'e yönelik ciddi sataşmaları bulunduğunu kaydeden Akaydın, söz konusu açıklamaların önemli bir bölümünün de yalandan ibaret olduğunu iddia etti.

'YIKIM VE KIYIM' DÖNEMİ

Türel'in 2 yıllık icraatlarını 'kıyım ve yıkım' icraatları olarak nitelendiren Akaydın, kendi döneminde açılan Behlül Dal Sinema Müzesi'nin yıkıldığını, Büyükşehir kaynaklarıyla yapılan öğrenci yurdunun TÜRGEV'e bağışlandığını, bitki üretim tesislerinin kapatıldığını, üniversite öğrencilerine dağıtılan çorbanın kesildiğini, demir döküm tesisinin kapatıldığını, sanayide çıraklara ve kalfalara verilen kahvaltının kesildiğini, Kaleiçi'nde yapılan kültürevinin yok edildiğini, öğrencilere artık süt dağıtılmadığını, ANSAN ve ÇYDD'yi yok etmeye çalıştığını savundu. Türel'e “Yıkımcı bir belediye başkanı olarak tarihe geçtin" diye seslenen Akaydın, diğer tarafta Büyükşehir'de binlerce işçinin ve emekçinin ya işinden edildiğini ya da sürgüne maruz bırakıldığını kaydetti.

Akaydın, Büyükşehir Belediyesi'ni 4 bin 500 işçiyle devraldığını ve 6 bin 948 işçiyle teslim ettiğini belirterek, “18 Ocak 2016 tarihi itibariyle Büyükşehir'de 9 bin 860 kişi çalışıyor. Hem işten çıkardın hem de personel sayısını artırdın. Yalan söyledin, halkı kandırdın. Eğer ben belediyeyi fazla işçi çalıştırarak zarara soktuysam, ki o maaşlar annelerinin ak sütü helal olsun, sen niye artırdın? Niye, çünkü Ak trollere iş lazım" dedi.

“BENİM FİRMAM"

Toplantıda kendi belediye başkanlığı döneminde Antalya'da toplu ulaşım araçlarında uygulanan elektronik ücret toplama sistemi, Halk Kart nedeniyle yöneltilen eleştirilere cevap veren Akaydın, ihale sürecinden başlayarak Halk Kart sisteminin şeffaf, dürüst ve berrak bir uygulama olduğunu savundu. Türel'in belediye başkanlığının ilk döneminde uyguladığı kart sisteminden çok daha ileri teknolojiye sahip bir ücret toplama sistemini Antalya'da hayata geçirdiklerini savunan Akaydın, sistemin Antalya maliyetinin de çok daha düşük olduğunu söyledi. Akaydın, “Birisi, sistemi işletmesinden dolayı KDV hariç yüzde 9 alıyordu, benim firmam KDV hariç yüzde 5 komisyon alıyordu" dedi.

AVUKATIN FİRMAYLA YAĞLI BALLI TOPLANTILARDA

Akaydın, hakkındaki iddialar karşısında şunları söyledi:

“Sonuç olarak bir firmayla 22.5 aydır çalışıyorsunuz. Önce bir kayyuma, sonra tahkime gidildi. Sonra da durup dururken 'Firma buharlaştı' de. Niye buharlaştırdın kardeşim? Hala tahkimdesiniz ve bildiğim kadarıyla senin avukatınla bu firma arasında yağlı ballı, pastalı çaylı toplantılar düzenleniyor. Muhtemelen sen de bu toplantılara katılıyorsun. Bu firmayla anlaşmanın feshedilmesi bile çok ciddi kamu zararı. Sözleşme hükümlerine göre 3 yıl daha sistem çalışmaya devam etse tüm teknolojik altyapı Büyükşehir Belediyesi'ne kalacaktı. Sistemde aksayan bir şey yoktu, sistem çalışıyordu."

'YARGILANDIM AKLANDIM'

Akaydın, kendisinin bu ihale nedeniyle yargılandığını ve aklandığını, İçişleri Bakanlığı müfettiş soruşmasıyla başlayan ve Danıştay'da sonuçlanan bir süreç yaşadığını ve son kararda Danıştay 1'inci Dairesi'nin ihalenin şeffaf olduğuna hükmettiğini aktardı. Konunun ayrıca başka bir iddia kapsamında yine İçişleri Bakanlığı müfettişlerince incelendiğini ve Ekim ayında bir rapor tanzim edildiğini belirten Akaydın, “Bu rapor Büyükşehir'de var. Diyor ki, 'Belediye başkanı ve onun avukatı bu işlerde hiçbir hukuki sorumlulukları yoktur.' Ama Menderes Türel bunları açıklamaz" iddiasında bulundu.

YENİ FİRMAYLA İLİŞKİLERİNİ GİZLİYORLAR

Halk Kart'ın sürekli gündemde tutulmak istendiğini, bunun da Büyükşehir Belediyesi ve yeni kart sistemini kuran firmayla ilişkinin örtbas edilmesi için yapıldığı iddiasında bulunan Akaydın, “Antalya'nın cebinden Kent Kart'a ne vereceksin? Belediye şirketi Ulaşım AŞ, ihalesiz bir şekilde firmaya verdin, bu ciddi bir suçtur" dedi. Akaydın, firmanın ayrı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi ihaleleri nedeniyle ihale yasaklısı durumunda olduğunu söyledi.

'EY MENDERES TÜREL'

Türel'e yönelik eleştirilerine, “Ey Menderes Türel, 2 yıllık belediye başkanlığın döneminde ne yaptın?" diyerek devam eden Akaydın, Türel'in Karayolları yatırımlarını kendi hesabına yazmaktan başka hiçbir iş yapmadığını savundu. Akaydın, şöyle konuştu:

“Mevlana Kavşağı, bozduğun yeri düzelteceğim diye şehrin görüntüsün bozdun. Şehir suçu işledin. Şehircilik bir kültürdür. Türel, bu kültüre ihanet etmiştir. Tabela üretmekle bir yere gidilmez. O tabelaların başına sırıtan resimler koymakla da bir yere gidilmez. Tıbbi dilde buna karizma sapkınlığı diyorlar. Diğer bir dille narsisizm diyorlar. 'Kendi kendini sevmek' demek. Ben biliyorum, Antalyalılar o sırıtan resimlere bakıp dalga geçiyor, Menderes Türel'le. Yapma bunları arkadaş. Kimse senin o suratındaki ifadeyi görmek istemiyor."

BÜYÜKŞEHİR: ANTALYA KART ANTALYA HALKININDIR

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Milletvekili Mustafa Akaydın'ın Antalya Kart konusunda yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Antalya Kart'ın Antalya halkının olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Antalyalının, halkın malıdır. Eskiden olduğu gibi dışarıdan bir şirkete ihale edilmemiştir. Yasaya aykırı ihale yapıp bu milleti A-Kent firmasına muhatap edenler yargıdan tokat gibi ihalenin yasaya aykırı nedeniyle iptal kararını ellerine almışlar, yine de bu kararı uygulamayarak yasayı bir kez daha çiğnemişlerdir. Yine bu yasaya aykırı ihale nedeniyle sorumlular ağır cezada yargılanıyor. Adaletin eline düştüler. Akaydın meclise gitti dokulmazlık zırhına büründü, şimdi atıp tutuyor. Eski Halkkart belasını biz feshetmedik, mahkeme feshetmiş. Kararı uygulamamışlar ve işi tasfiye etmemişler. Şimdi tahkim yoluna gidildi ve kanunun gerekleri uygulanıyor. Bu defa işi dışardan bir firmaya vermedik. Belediye olarak kendimiz, şirketimiz eliyle sistemi kurduk. Artık Antalya halkı bir daha kart iptali ve değişiklik yaşamayacak. Sistem halkın maldır."

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Antalya'da belediye başkan yardımcısı ölümden döndü
 
EXPO'ya ATSO bahçesi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
... 14 Şubat 2016 Pazar 12:08

aynada kendini görüp saydırmış gene..

Yorumu oyla      3      3  
seydi 13 Şubat 2016 Cumartesi 18:55

Hoca efendi antalya nin başına belaettigin a kentin kartları cihazinda okumadığını size bir söyleyen olmadi mi konular hakkında tam bilgi sahibi olmadığın anlaşılıyor yarım doktor insanı canından edermis

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan'ı niye aradı?
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan'ı aradı ve bir yazısı ile ilgili açıklama yaptı.
CHP'li eski vekil Yıldıray Sapan ile ilgili gelişme
ANTALYA'da CHP eski Milletvekili Yıldıray Sapan, sosyal paylaşım siteleri ...
Eren Kurt CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı oldu
CHP Gençlik Kolları'nın 14. Olağan Genel Kurultayı'nda Gençlik Kolları ...
 
Nazlı Aka'nın kastettiği vekil kim çıktı?
Disipline sevkedilen Nazlıaka'nın kastettiği isim CHP Ankara Milletvekili ...
PM o vekil için kararını verdi
CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi, ...
CHP'de kılcal damar örgütlenmesi
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun danışman kadrosuna bir isim daha eklendi.
 
Akaydın'a soruyoruz
CHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın, dün Gün Haber’in yayınladığı ...
Milletvekili Aydın'dan Kaymakam Günlü'ye ziyaret
AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Manavgat Kaymakamı Nazmi ...
Baykal: Dağdaki terörü mahalleye indirdiler
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Antalya ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva