Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
27 Kasım 2015 Cuma - 16:07

Akaydın'dan Türel'e ihtarname

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Sayıştay'ın belirlediği 2 milyon 181 bin 156 liralık kamu zararının şu an sistemi kuran firmadan tahsilinin mümkün olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e ihtarname çektim.

Akaydın dan Türel e ihtarname
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

A-Kent firmasıyla sen de iki yıldır çalışıyorsun. Üstelik A-Kent firmasıyla tahkime gitmişsin, tahkime gittiğine göre sen bu belediyenin ve kamunun alacağını tahsil etmekle yükümlüsün" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Milletvekili Akaydın, Sayıştay'ın 2012 yılı denetimlerde toplu ulaşımda uygulanan akıllı kartla ücret toplama sistemi Halk Kart nedeniyle 2 milyon 181 bin 156 liralık kamu zararına neden olduğuna ilişkin karara, düzenlediği basın toplantısında tepki gösterdi. CHP il başkanlığında düzenlenen basın toplantısına, İl Başkanı Semih Esen, milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök ve CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Reşat Oktay da katıldı. 

Bugün mali ve medyatik bir linçle karşı karşıya olduğunu savunan Akaydın, iddia edilen kamu zararının Halk Kart sisteminin mahkeme karıyla iptal edilmesinin ardından ilgili firmanın toplu ulaşım esnafıyla bireysel sözleşme imzalayarak çalışmaya devam ettiği dönemde ortaya çıktığını söyledi. Firmanın belediye ihalesine bağlı çalışırken toplu ulaşım cirosunun yüzde 2'sini Büyükşehir payı olarak yatırdığını, ancak sistemin iptalinin ardından Büyükşehir'in böyle bir payı olmasının mümkün olmayacağını savunan Akaydın, buna ilişkin 2011'de yapılan Sayıştay sorgulamasının hala temyizde devam ettiğini söyledi. Akaydın şunları söyledi: 

“Ancak 2012 sorgusu tebligatını aldım gözüküyor, ona hiç itirazım yok. O kadar kalabalık bir evrak bütün içersinde alıyorsunuz ki sabah saat uyku sersemi. Ben o ilanı bulamıyorum bir türlü. 'Yani ilan bana verildi, verilmedi, kumpas var mı, yok mu' o konuda bir şey söyleyemem. Aldı gözüküyorum, onlar da 'Temyiz etmediğiniz için bunu ödemekle yükümlüsünüz' diyor. Bu çok büyük bir haksızlık çünkü firma ortada, belediyeyle çalışıyor. Ben bu parayı silah zoruyla tahsil edemem, ben firmaya belediye başkanıyken itirazda bulunmuşum. Ocak 2014'te Sayıştay bu konu üzerinde çok durduğu için geçmiş yıllara ait yüzde 2'lik payın ödenmesini mahkeme yoluyla talep ettim."

Tebligatta usulsüzlük olduğu iddiasıyla önceki gün yeniden temyiz işlemi başlattıklarını anlatan Akaydın, tebligatın avukatına yapılması gerektiğini savundu. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e de çarşamba günü ihtarname gönderdiğini belirten Akaydın, söz konusu kamu zararının kendisinden tahsil edilemeyeceğini belirterek, Türel'e yönelik şunları söyledi: 

"A-Kent firmasıyla sen de iki yıldır çalışıyorsun. Üstelik A-Kent firmasıyla tahkime gitmişsin, tahkime gittiğine göre sen bu belediyenin ve kamunun alacağını tahsil etmekte yükümlüsün. Bakın buradan ilan ediyorum, eğer gerçekten A-Kent firmasından kamunun alacağı varsa, bu üç yıla yaydığınızda 8 milyonu geçiyor faizleri hariç. Bunu faizleriyle tahsil etme görevi ve sorumluluğu benden sonraki belediye başkanına aittir."

Akaydın, ayrıca Sayıştay'ın kamu zararının ödenmesi için 'müteselsil sorumlular' şeklinde hukuki bir kavram kullandığını, kendisini tanım içinde Büyükşehir Belediyesi'nin değerlendirdiğini iddia etti. Sayıştay kararının basında yer almasının ardından 2009 yılında belediye başkanı olurken verdiği mal bildiriminin de basında yer almasını eleştiren Akaydın, “Mal bildirimi gizli kalması gereken evraklar içindedir. Ancak mahkeme kararıyla açılabilir. Şunu da ifade edeyim, zengin olmak ayıp değildir, zengin miyim değil miyim takdirinize bırakıyorum. Hepsi benim siyasi hayatım başlamadan önceki bildirimlerdir. Ayıp olan siyasete atıldıktan sonra zengin olmaktır" diye konuştu.


ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI ESKI BASKANI MILLETVEKILI MUSTAFA AKAYDIN, SAYISTAY'IN 2012 YILI DENETIMLERDE TOPLU ULASIMDA UYGULANAN AKILLI KARTLA UCRET TOPLAMA SISTEMI HALK KART NEDENIYLE 2 MILYON 181 BIN 156 LIRALIK KAMU ZARARINA NEDEN OLDUGUNA ILISKIN KARARA, DUZENLEDIGI BASIN TOPLANTISINDA TEPKI GOSTERDI. CHP IL BASKANLIGINDA DUZENLENEN BASIN TOPLANTISINA, IL BASKANI SEMIH ESEN, MILLETVEKILLERI NIYAZI NEFI KARA, DEVRIM KOK VE CHP BUYUKSEHIR BELEDIYE MECLIS UYESI MUSTAFA RESAT OKTAY DA KATILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Rusya'dan vize kararı
 
Antalya Milli Piyango bileti satışında 5 büyük ilden biri
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp muratpasa uyesi 29 Kasım 2015 Pazar 00:26

Hahaha cerrah rektore bak...uyku sersemiymis...hala bizimle dalga geciyor

Yorumu oyla      3      3  
.... 28 Kasım 2015 Cumartesi 00:13

beceriksizler ordusu yan yana gelmiş..neyniş uyku sersemi olduğu için aldığı tebligatın farkında değilmiş..ya..ayıp bir de ülkeyi yönetmeye talipsiniz..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yağmur uyarısı
Meteoroloji Antalya'da bazı ilçeler için uyarı yaptı. Saat 15.00'de başlayıp ...
Saldırı
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi ...
Antalya'da Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına protesto
ANTALYA'da Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) çağrısıyla bir araya gelen ...
 
EXPO 2016 Antalya'da çatlak
EXPO 2016 Antalya’da görevden almalar, istifaların ardından bir çatlak ...
Kepezlinin kalbi kontrol edilecek
KEPEZ Belediyesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğiyle ...
ATSO'dan Rus oda başkanlarına işbirliği çağrısı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ...
 
AGC'den gazeteci tutuklamalarına kınama
ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC), gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün ...
Paris'te EXPO 2016 tanıtımı
EXPO 2016 Antalya Ajansı, gelecek yıl 23 Nisan'da kapılarını açacak olan ...
Kepez Kent Ormanı ihale edildi
KEPEZ Park Orman Projesi'nin inşası ve 25 yıl süreyle işletilmesi için ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva