Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
21 Eylül 2021 Salı - 10:41

Akaydın'ın Amerika'da FETÖ'cülerle fotoğrafları ortaya çıktı

CHP Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski Antalya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın Amerika’da FETÖ firarileriyle çekilmiş görüntüsü ortaya çıktı. Akaydın’ın eşi rahmetli Günseli Akaydın’da fotoğrafta yer aldı.

Akaydın ın Amerika da FETÖ cülerle fotoğrafları ortaya çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akaydın’ın sağında ve arkasında bugün hala firarda olan iki FETÖ’cünün bulunması dikkat çekti. Akaydın, bir seçim öncesi Gülen’le görüşüp görüşmediğini soran gazetecilere “Benim tek bir kırmızı çizgim vardır; o da Abdullah Öcalan’dır. Bir tek onunla görüşmem. Fetullah Gülen, kahve içmeye davet ederse giderim.” yanıtını vermişti.

Mustafa Akaydın’ın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu 2014 yerel seçim kampanyasını, Amerika’daki fotoğrafta aynı karede yer alan FETÖ’nün Antalya İmamı Hasan Tarık Şen’le birlikte yürüttüğü iddia edilmişti. Seçim sürecinde birlikte hareket ettiği ileri sürülen Akaydın ve Hasan Tarık Şen’in samimi fotoğrafları sık sık gündeme gelmişti.

Akaydın’ın seçimi kazandığı listede meclis üyesi olarak ilk sırada yer alan Sıtkı Soydal’ın cemaat kontenjanından seçildiği idida edilmişti. Soydal daha sonra FETÖ’den tutuklanmış ve yargılanmıştı.

HASAN TARIK ŞEN KİMDİR?

Avukat. Antalya il imamı. 1998'de PDY'nin Antalya Mütevelli Heyeti Üyesi oldu. 2007 itibariyle örgüt yönetimindeki Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği'ni yönetti. Örgüte finansal destek ve siyasi güç kazandırmaya çalıştı. Edirne il imamı Hüseyin Şen'in kardeşiydi. 17 Aralık sonrası yurtdışına kaçtı.

BU FOTOĞRAFLAR KONUŞULUYOR

Bugün Aydınlık Gazetesi’nde yayınlanan bazı fotoğraflar, “CHP'nin FETÖ ile ilişkileri ortaya çıkmaya devam ediyor” diye verildi.

Aydınlık’ta yer alan haber şöyle:

“Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanları FETÖ bağları nedeniyle ceza almıştı. Şimdi de Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un ABD'de firari FETÖ'cüleri ziyareti gündeme geldi. 2020'de Ak Partili Metin Külünk sosyal medya hesabından Özkoç'un başında olduğu CHP heyetinin ABD'de firari FETÖ'cülerle görüşmelerini paylaşmıştı. Külünk, Özkoç hakkında fezleke hazırlanmasını, vekilliğinin düşürülmesini ve silahlı terör örgütüne üyelik suçundan yargılanmasını talep etmişti.

Özkoç'un FETÖ ziyaretleri Avukat Burak Bekiroğlu'nun paylaşımlarıyla yeniden gündeme geldi. Buna göre Özkoç, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra da firari FETÖ'cülerle buluştu. Bekiroğlu yaptığı paylaşımlarda, Özkoç'un 2013 ve 2014 yıllarında ABD'deki FETÖ kuruluşlarının çatı örgütü Turkic American Assocation-Türk Amerikan Birliği (TAA) davetiyle katıldığı programda yaptığı görüşmeler ve yer aldığı etkinliklerin görüntülerini yayınladı. Özkoç, programlar kapsamında FETÖ'ye bağlı teşkilatlar, firari FETÖ'cüler ve Türkiye düşmanı Amerikalı parlamenterlerle bir araya geldi, hatta ödül bile aldı.

İŞTE O ZİYARETLER

İşte Bekiroğlu'nun yaptığı paylaşımlara göre Engin Özkoç'un katıldığı programlar ve bir araya geldiği firari FETÖ'cü isimler:

  • (13-14 Mart 2013) FETÖ'ye bağlı TAA'nın düzenlediği 3. yıllık toplantıya Ak Parti heyetinin yanısıra, aralarında Engin Özkoç'un da bulunduğu, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın, Bülent Tezcan ile dönemin milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Mehmet Ali Susam, Ali Demirçalı, Faik Tunay ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'dan oluşan CHP heyeti katıldı. Burada FETÖ teşkilatlarından Rumi Forum'a giden heyet, Forum Başkanı firari FETÖ'cü Emre Çelik'le bir araya geldi. Sonrasında Özkoç ile Çelik'in özel bir toplantı gerçekleştirdiği iddia edildi. Rumi Forum Başkanı Emre Çelik'in CIA Ortadoğu Eski Bölge Şefi Graham Fuller ile yakın ilişkisi dikkat çekiyor. Fuller, Fetullah Gülen'in onursal başkanlığını yapmış olduğu Rumi Forum kuruluşunun programlarına katılarak örgütün mensuplarına çeşitli eğitimler verdi.

 

FETÖ KURULUŞUNDAN ÖDÜL ALDI

  • Heyet daha sonra FETÖ'nün ABD'deki kuruluşlarından Amerikan Türk Dostluk Derneği (ATFA - American Turkish Friendship Association)'ni ziyaret etti, Hakan Şükür gibi firari isimlerle bir araya geldi. Hatta Özkoç ATFA'dan ödül aldı.
  • FETÖ'nün iş dünyası yapılanması TUSCON'un davetlisi olarak teknede düzenlediği yemeğe katıldı. Yemekte Rıza Nur Meral, Özkur Yıldız, Furkan Koşar gibi firari FETÖ'cüler de yer aldı.
  • CHP Heyeti, FETÖ'nün ABD'deki merkezlerinden Virginia Fairfax'e de gitti, burada Mahmut Yeter gibi firarilerle buluştu.

YARKADAŞ DA YAZMIŞTI

CHP heyetinin Fetullah Gülen'in davetlisi olarak ABD'ye gitmesini o dönem gazetecilik yapan Barış Yarkadaş da yazmıştı. Yarkadaş 13 Mart 2013'te sosyal medya hesabından "Fetullah Gülen'in davetlisi olarak ABD'ye giden 5 vekilden 4'ünün ulusalcı olması dikkat çekici: Tezcan, Günaydın, Özkoç ve Demirçalı" yazmıştı.

  • (28 Mart 2014) ABD’de lobi faaliyeti yürüten kişi ve kurumlar, bu kapsamda yaptığı görüşmeleri ve yaptığı harcamaları 6 ayda bir Adalet Bakanlığına bildiriyor. Bakanlık ise FARA (Yabancı Kayıt Kanunu) olarak bilinen belgeleri kamuoyu ile paylaşıyor. FARA kayıtlarına göre 28 Mart 2014 tarihinde CHP heyeti, Alan Makovsky ile görüşmüş. Makovsky, ABD'li düşünce kuruluşu Center for American Progress'in yayınladığı, “Türkiye’nin Değişen Medya Ortamı” raporunun da hazırlayıcılarındandı.
  • (8-11 Nisan 2014) Engin Özkoç, Müslim Sarı ve Sedef Küçük'ten oluşan CHP heyeti TAA'nın 4. yıllık toplantısına katıldı. Heyet burada Kerim Balcı, Cemil Teber, Mahmut Yeter, Hakan Şükür, Furkan Koşar, Özkur Yıldız, Rızanur Meral, Süleyman Turhanoğulları, Faruk Taban gibi firari FETÖ'cü isimlerle bir araya geldiler. Toplu fotoğraf çekiminde Özkoç'un, firari Mahmut Yeter’e “Mahmut gel böyle yanıma otur bakayım, yanımda görünmekten korkuyorsan, korkma bir şey olmaz.” dediği de görüntülerde duyuluyor.
  • Programda düzenlenen enerji toplantısında ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Gregory Meeks ve Dana Rohrabacher gibi Türkiye düşmanı isimlerle, İran ve Türkiye'nin Ortadoğu'daki durumu, İran Nükleer Enerjisi ve İran’a Nakit akışı ile ilgili oturum düzenledi.

ÖZKOÇ TEPKİ GÖSTERDİ

Engin Özkoç, hakkında çıkan haberlere sosyal medya hesabından yanıt verdi. Cevabında sadece 2013'teki ziyarete değinen Özkoç, Ak Parti heyetinin de ziyarette bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “2013 yılında, Türk Amerikan Birliği’nin CHP’yi daveti üzerine, partimin görevlendirmesiyle, Birliğin Washington’da düzenlenen 3. Genel Kurulu toplantısına katıldım. İlk gün iki heyet, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde yemek yenildi. İkinci gün, 50’ye yakın ABD Temsilciler Meclisi ve senato üyesinin bulunduğu ortamda, her iki parti adına konuşmalar yapıldı, toplantı gerçekleştirildi. Tümü Washington’da gerçekleştirilen toplantıların ardından biz, Cumhuriyet Halk Partisi heyeti olarak Türkiye’ye döndük. Döndürüp döndürüp ortaya sürdükleri fotoğrafların hepsi, bu geziye ilişkin fotoğraflardır. Bahsi geçen Mahmut Yener ile telefonla, facetime üzerinden herhangi bir görüşmem olmamıştır. Telefon sinyalleri, HTS’ler, telefonum ne araştırırsanız araştırın!” Özkoç'un yanıtında 2014 yılındaki ziyaretin yer almaması dikkat çekti.

CHP ABD TEMSİLCİSİ RUBİN'İ GETİRDİ İDDİASI

CHP heyetinin firariler ve ABD'de FETÖ’yü koruyan siyasilerle görüşmelerinin ardından yaklaşık bir ay sonra ABD'deki Halk Bankası davasının yargıcı Richard Berman, firari Faruk Taban tarafından Türkiye’ye seminere getirildi. Yargıç Richard Berman’ın İstanbul’a gelmesinden yaklaşık 1,5 ay sonra Michael Rubin İstanbul'a geldi. Bekiroğlu, Michael Rubin’i İstanbul’a getirenin CHP ABD temsilcisi Yurter Özcan olduğunu iddia etti. Özcan'ın ABD'deki ilişkileri ve çalışmaları dikkat çekiyor. Ekim 2020'de CHP ABD Temsilciliği, sözde Uygur ayrılıkçılarının elebaşı Seyit Tümtürk'ü referans alarak rapor hazırladı. Özcan Washington'da, “Campaign for Uyghurs”un Başkanı Ruşen Abbas ve Dünya Uygur Kurultayı Genel Müfettişi Abdulhakim İdris ile görüştü. Özcan, 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce ABD Savunma Bakanlığı’nda ziyaretlerde bulundu. Darbe girişiminden sonra ağustos ayında da Özcan’ın görüşme trafiği devam etti.

TANRIKULU'NDAN DEMİRTAŞ VE FURKAN VAKFI'NA DESTEK

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, son dönemde kışkırtmalarıyla bilinen Alpaslan Kuytul’un kurucusu olduğu Furkan Vakfı’na sahip çıkarken, terör hükümlüsü Demirtaş ve Yüksekdağ’ı da savundu.

Tanrıkulu, dün kendi kurduğu MSM TV canlı yayınında “Türkiye’nin İnsan Hakları, Mağduriyetler ve Adalet Gündemi” başlıklı basın toplantısı düzenledi. Tanrıkulu, terör örgütleriyle ilişikleri oldukları gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırılan KHK’lıların sorunlarını CHP iktidarının birkaç ayı içinde çözeceklerine dair söz verdi. Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’nin eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve “Biz sırtımızı YPG/PKK’ya yasladık’' diyen Figen Yüksekdağ’ın tutukluluğunun “rehin tutma” operasyonu olduğunu, Kobani davasının ise “intikam davası” olduğunu öne sürdü.

Furkan Vakfı’na da sahip çıkan CHP’li Tanrıkulu, Batı'nın işkence iddialarına sarılarak “Furkan Vakfı’na sistematik ağır işkence ve kötü muamele etmeye devam ediyorlar. Eskiden işkence ve kötü muamele yapanlar çekinirken artık çekinmiyorlar. Herkesin gözüne soka soka idari pratik devam ettiriliyor.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 
TOKİ'den 267 konut taksitle satışa çıkıyor
 
CHP İlçe Başkanı Caner evlendi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Demir doğru söylüyor 22 Eylül 2021 Çarşamba 18:02

Demir ne yazdı ise doğru.

Yorumu oyla      0      0  
demir 22 Eylül 2021 Çarşamba 11:17

Şimdi resimlere ve yazılanlara bakıyorsunuz,arkasından Engin ÖZKOÇ'un cavabına bakıyorsunuz hani derler ya şimdi mi öpeceksin sabaha mı bırakacaksın cinsinden,bu ne aymazlık ,bu ne iş bilmezlik,bu ne rezaletin daniskası,neymiş efendim Ak Partili milletvekilleri ile gitmişler,mazerete bakarmısınız.Ak Partiden sana ne Gök Partiden san ne,onlar zaten yıllardır kuzu sarması olmuşlar,onların ilişkilerini Dünya alem bilirken ve CHP 17/25 öncesi ta baştan beri yapılan FETÖ operasyonlarına karşı çıkarken,ne oldu da 17/25 den sonra bile bile böyle bir hataya düştünüz,tabi başka bir amacınız yoksa.Sırf AK Partiyi zora düşürmek için FETÖ denen alçak sürüsünden bilgi,belge için bunu yaptıysanız en hafif tabirle yazıklar olsun.CHP'nin oturup düşünmesi lazım,nasıl bir kumpasa geldiler ki 17/25 den sonra FETÖ'nün basın yayın organlarını ziyaret ettiler,Ekrem DUMANLI denen çukurun yönettiği medyaya operasyonlar olurken neymiş efendim basın özgürlüğüne sahip çıkıyoruz diyerek onlara destek olmaya kalktılar.Hangi akıllının yönlerdimesiyle böyle bir işe girdiler,bunun sorumlusu kim,herkes biliyor ki onlar ne gazete idiler nede tv,kuruluşları idiler,Emperyalizmin maşaları idiler.Şimdi kalkacaksın beni partim gönderdi diyeceksin,peki adama sormazlar mı beni gönderiyorsunuz ama bu FETÖ denen yapılanmalarda benim ne işim var gidemem deseydin ya.Madem seni gönderdiler o zaman seni gönderen CHP yetkilileri buyursun şimdi hesabı ödesin.15 Temmuza giden yola döşenen taşlara 17/25 e kadar karşı çıkıp sonrada şu veya bu nedenle sizlerin de bir katkısı nasıl olur ya.İnsan çıkar hata etmişiz özür dileriz deseniz inanın bundan daha iyi olur.Hani Cumhurbaşkanı dedi ya 'Rabbimde,milletimde bizi affetsin'en azından sizde yanıldık veya yanlış yönlendirildik deyin bari.Adı geçen diğerleri için bir şey demeye gerek yok,her şey kabak gibi ortada,Fetö denen örgüt ülkede girmedik hiç bir yer bırakmamış,az veya çok ayrık otu gibi sarmış.Keşke siyasi partilerde de bir FETÖ soruşturması yapılabilseydi, ama ne yazık ki yapılamadı.Eğer olsaydı siyasilerin en az yüzde 51' nin genelde ve yerelde bulaştığı görülürdü,o nedenle cesaret edemediler.Gelecekte de iktidarlar değişse de siyasilerin adalet önüne çıkarılacağını sanmıyorum.15 temmuz da şehit olan yüzlercesinin ve FETÖ denen zalimin mağdur ettiklerinin hesabı sanırım mahşere kalacak.Hiç değilse orada yakalarına yapılacak ümidiyle...Yinede şunu söyleyelim kim ki şu veya bu nedenle FETÖ denen zalimlerin ekmeğine yağ çalmışsa ALLAH bildiği gibi yapsın.

Yorumu oyla      0      0  
... 21 Eylül 2021 Salı 17:27

Firari feto imamı avukat tarik sen e Antalya''da sürekli danışan CHP li belediye başkanı kimdi acaba

Yorumu oyla      0      0  
emrehan 21 Eylül 2021 Salı 16:18

bunlar chp için olağan şeyler, güç neredeyse dönemin şartlarına göre her zaman onun peşindeydiler. şimdi de öyle.

Yorumu oyla      0      0  
Nedim 21 Eylül 2021 Salı 16:07

Bunlar mason CIA ya çalışıyor

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş 21 Eylül 2021 Salı 11:02

Firari Av. Tarık ŞENİN Antalya'dakiAVUKAT ortağı kimdi merak ettim de?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Poliste atama rüzgarı
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü'nde terfi ve atamaların ardından bazı ilçe ve ...
Zeytinköylü kadınlar meslek sahibi olacak
MURATPAŞA Belediyesi, 'başka bir kentsel dönüşümün' mümkün olduğunu gösterdiği ...
Emniyet Müdürü Akbulut, göreve başladı
KORKUTELİ İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Akbulut, görevine başladı.
 
Konyaaltı Oda Orkestrası'ndan 'flash mob' sürprizi
KONYAALTI Belediyesi Oda Orkestrası müzisyenlerinin HayatPark'ta gerçekleştirdiği ...
Başkan Uysal'dan anlamlı ziyaret
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ...
Börekçide düşürdüğü cüzdanı başka bir müşteri aldı
ANTALYA'da İlker Buz'un (39), kahvaltı yapmak için gittiği börekçide düşürdüğü ...
 
Motokuryeler sorunlarını anlattı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ...
Manavgat'ta trafik kazası: 1 ölü
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bir otomobile arkadan çarpan aracın sürücüsü ...
Rus kadın, doğa yürüyüşünde öldü
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde arkadaşlarıyla doğa yürüyüşüne çıkan Rus V.N. ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva