Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
'Nuri Şahin'in Beşiktaş'a gitmesi bizi...'
'Nuri Şahin'in Beşiktaş'a gitmesi bizi...'
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
15 Mayıs 2014 Perşembe - 12:46

Akaydın'ın bürokratları burada kalıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nde Ak Partili Başkan Menderes Türel'in araştırmacı olarak Gündoğmuş'a gönderdiği 7 üst düzey bürokrat için kapanan İl Özel İdaresi'nin ilçedeki şantiye yatakhanesi 'devlet dairesi'ne çevrildi.

Akaydın ın bürokratları burada kalıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bilgisayarsız, taşıtsız kendilerinden araştırma yapması istenen bürokratlardan işbaşı yapan 3'ünden geliş gidiş saatlerini faksla Büyükşehir Belediyesi'ne bildirmeleri istendi.

Ak Parti'nin Büyükşehir Belediyesi'ni almasıyla birlikte eski başkan CHP'li Mustafa Akaydın'ın yakın çalışma ekibinde yer alan 11 bürokrat, Antalya'nın en uzak ilçelerinden Gündoğmuş ve Akseki'ye gönderildi. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özkayacan, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Akgün Keskin Sakarya, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Melek Aysun Öztürk, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Burak Öztürk, Başkan Danışmanı Duygu Batmaz, Toptancı Hal Şube Müdürü Rıza Uysal ve Teftiş Kurulu Başkanı Ufuk Okan, 147 kilometre uzaklıkta Gündoğmuş'a atanırken, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanı Halil Özge Dora, Nikah İşleri Şube Müdürü İncifer Dalgıç ve Personel Eğitimi Şube Müdürü Günay Kutlu da 151 kilometre uzaklıktaki Akseki'de görevlendirildi.

İlçelere gönderilen bazı bürokratlar izin, bazıları rapor alırken, bir kısmı ise yeni görev yerlerinde çalışmaya başladı. Bilgisayarsız, taşıtsız kendilerinden araştırma yapması istenen bürokratların, geliş gidiş saatlerini her gün faksla Büyükşehir Belediyesi'ne bildirmeleri istendi.

Gündoğmuş'a daha önce sorumlu oldukları daire başkanlığı çerçevesinde araştırma yapmak üzere gönderilen bu isimlerden Ali Özkayacan, Aysun ve Burak Öztürk çifti hariç hepsinin ortak özelliği, Büyükşehir eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın Akdeniz Üniversitesi'nde rektör olduğu dönemde de beraber çalışmış olmaları.

RAPOR HAZIRLAYACAKLAR

Gündoğmuş'taki bürokratlar için ilçede kapanan İl Özel İdaresi'ne ait eski bir şantiye binası ayrıldı. Şantiye binasının yatakhane olarak kullanılan bölümü oda olarak bu isimlere verildi. Burada duran ranza tipi yataklar çıkartıldı, şantiyede bulunan masa ve sandalye yerleştirildi, 'devlet dairesi' haline getirildi. Aylık maaşları yaklaşık 40 bin TL'yi bulan, üniversite mezunu 7 bürokrat, 8 bin 162 nüfuslu ilçede bilgisayarsız, Büyükşehir'in hiçbir imkanını kullanmadan Büyükşehir adına araştırma yapıp, rapor hazırlayacak. 

AKAYDIN TEPKİ GÖSTERDİ

En yakın çalışma arkadaşları Gündoğmuş ve Akseki'ye gönderilen eski başkan Mustafa Akaydın, twitter hesabından yaptığı açıklamada bunun bir yıldırma politikası olduğunu savundu. Akaydın, 140 karaktere sığdırdığı tepkisini, 'Sevgili Antalyalılar belediyenin çok değerli eski bürokratlarına yıldırma uygulanıyor.11 kişi Gündoğmuş ve Akseki'ye görevlendirildi' şeklinde dile getirdi.

ACAR'DAN SORU ÖNERGESİ

Diğer yandan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyye soru önergesi verdi. Acar, Gündoğmuş'ta görevlendirilen bürokratları gündeme getirerek önergesinde "Daire Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuş, iyi derecede yabancı dil bilen personelin Antalya merkezine yaklaşık 150 kilometre uzaklıktaki ilçelere atanması bezdirme, mobbing, uygulamasıdır" ifadesine yer verdi. Bakan Ala'dan başta Gündoğmuş olmak üzere merkez dışındaki ilçelere atamanın ölçütünün ne olduğunun cevabını isteyen Acar'ın cevap aradığı diğer sorular ise şöyle sıralandı: 

"Bu kişiler hangi özellikleri nedeniyle, Antalya merkeze yaklaşık 150 kilometre uzaklıktaki ilçelere atanmıştır? Başkanların kendi seçtikleri bürokratlarla çalışma isteği, kamu çalışanlarının aile düzenini de bozacak şekilde 100-150 kilometre uzağa gönderilmesine gerekçe olarak mı görülmektedir? Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın personel atamaları ile ilgili kaç işlemi yargıya taşınmış, ne sonuç çıkmıştır? Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde bezdirme, mobbing, boyutlarına ulaşan personel hareketlerinin incelenmesini sağlayacak mısınız? Yasal mevzuata aykırı, kamu çalışanlarının aile düzenini de bozacak şekilde yapılan keyfi atamaların son bulması için bir girişimde bulunacak mısınız? Antalya'da bezdirmeye son verecek misiniz?"







Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 

 
3 ülkede iş bırakma, 3 günlük yas!
 
Madenci maaşları ne kadar?
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman Şahin 20 Mayıs 2014 Salı 15:35

Gündoğmuş ilçemize atanan eski daire başkanları, bir bir raporlarını alıp tatile çıktılar. Olan yine gündoğmuşumuza oldu. Sanırım bundan başkanın haberi yoktur. Bir an önce o atanan memurlar görevlerinin başına dönsünler. Devletten aldıkları maaş helal olmaz. Zaten bazıları geçen dönem nevalelerini doldurmuştu.

Yorumu oyla      4      3  
hala bekliyorum 16 Mayıs 2014 Cuma 14:04

bu chp zamanında kadro alan daire başkanları ve müdürlük yapan arkadaşlar neden görevden alınmadı.

Yorumu oyla      13      3  
boş işler 16 Mayıs 2014 Cuma 14:02

akaydın zamanında yetki verilen daire başkanlığı verilen , müdürlük verilen adamlar yine duracaksa bu kurumda. ben hakkımı helal etmiyorum. faruk beyi göreceğiz haberi varmı chpli torpilliler yine işini götürüyor. olan garibana olacak. asat ve belediye komple temizlenmeli adam bulamıyorsanız başka bu kadar personel içinde yuh derim. tam değişiklik istiyoruz.

Yorumu oyla      13      6  
belediyeci 16 Mayıs 2014 Cuma 12:45

tek yetkili faruk bey başka adam yokmu gelecek seçimlerde faruk bey oy toplamak için dolaşsın yanlış işler yapıyorlar halen belediyeyi akaydının adamları yönetiyo

Yorumu oyla      18      4  
kaymak 16 Mayıs 2014 Cuma 08:47

zamanında kaymaklar yendi. bana bunların maaşını versinler, hakkariye gider gelirim hergün

Yorumu oyla      15      5  
komik 16 Mayıs 2014 Cuma 08:02

eskiden klimamaı vardı. bu maaş alan adamlara bu ortam bile fazla. ben olsam otelde kalırım.

Yorumu oyla      15      3  
sahab sabah 16 Mayıs 2014 Cuma 07:14

bence asatı dsiye bağlayacaksın yada özeleştireceksin. bir kurum düşünün, hiç risk almayan, her konuda ihaleye çıkan ve ihale işlerini denetleyen personeller bine yakın personel, çalışan 50 kişi. taşeronlarına bakıyorsun 10 kişinin yapacağı işi 150 kişi yapıyor.kesinlikle asat ve büyükşehir personellerini etkin kullandırmalı,oturtarak kimseye para vermemeli. şimdi sınırlar genişledi diyorlar yine ihale ile okadar adam alınacak, bu binadaki adamlar ne işe yarar. genç genç sözleşmeliden memur olan çocuklar var, mühendis işçiler var, okadar memur var. hak olan asatın ve büyükşehir rotasyona dönüp tüm personeli kullanmalıdır, taşerondada gerekli olan personeli alıp, büroda onlarca kişiyi çalıştırmamalıdır. teşeronda maaşlar çok yüksek. asgari ücret verilmelidir. yenilik şart, tüm yönetim kadrosu değişmelidir.

Yorumu oyla      15      5  
yorumlara bakarsak 15 Mayıs 2014 Perşembe 23:11

asat da problem var.

Yorumu oyla      14      3  
halil bolatan 15 Mayıs 2014 Perşembe 21:28

çok sevindim bazılarının akseki ve gündogmuşa gönderilmelerine nasıl oluyormuş ben bazı yalakalardan beni üzdükleri için menderes türel için destekleyip kazanmasından dolayı intikanımı almış oldum bir daha zaten ne akaydın nede bu zatlar belediye yüzü göremezler ben ve benim arkadaşlarım bundan sonra TÜREL in destekcisiyiz

Yorumu oyla      7      16  
eski asatçı 15 Mayıs 2014 Perşembe 21:27

Şükür Asat'tan sürülen yok ama Faruk karaçay işini bilir kendisi çok muhteremdir hak hukuku bilir kul hakkı yemez.Beyefendiye sorarmısınız ASAT işçilerince yapılan kanalizasyon bakım onarım ve sayaç okuma hizmeti neden kendi döneminde taşerona verilmiş asat kadrosundan maaş alan 150 işçi hiç bir iş yapmadan oturmaya sevk edilmiş. şimdi tutmuş asatta personel fazlalığından bahsediyor 150 yakın işçiyi sanki Akaydın Başkan işe almış gibi demoğoji yapıyor. Karaçay Antalyalının hakkını koruyacaksa kendi ve Akaydın başkan döneminde her zaman yalakalık yapıp'ta Taşeron şirket parasıysa yurtdışına defalarca (Amerika dahil)geziye giden (asat kasasındanda yolluk alan) bürokratlardan hesap sorsun. Kendi döneminde müdür yapılmayan (ikiyüzlü) kaç kişi müdür yapıldı

Yorumu oyla      15      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Satılık araç' vurguncuları tutuklandı
ANTALYA'da internetten satışa çıkan araçları para vermeden alarak aynı ...
Antalya'da Soma için eylem
MANİSA'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası Antalya'da DİSK, KESK, ...
Antalya'da da bayraklar yarıya indi
MANİSA'da meydana gelen maden faciası üzerine 3 günlük ulusal yas ilan ...
 
Elini ısıran yılanla hastaneye gitti
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde 51 yaşındaki Hasan Keskin, sağ elini ...
Bilet ucuzluyor seferler başlıyor
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı, Ak Partili Menderes Türel, deniz ...
Bu reklama büyük ceza yolda
MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın reklam ve ilanlarında uluslararası alanda tanınan ...
 
Akdeniz Üniversitesi'nde eğlenceler iptal
AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla 12 Mayıs'ta başlayan ...
Konyaaltı Plajı bundan sonra ne olacak?
ANTALYA'da dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden ...
Boru patladı, cadde su altında kaldı
ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'nde bomba gibi patlayan su borusu nedeniyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva