Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
9 Kasım 2023 Perşembe - 17:58

Akdeniz Üniversitesi'nde 40 yılda vefa buluşması

AKDENİZ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin kuruluşunun 40'ıncı yılı kutlamalarında konuşan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, ziraatın önemine vurgu yaparak, “İyi yetişmiş bir ziraat mühendisinin, dünyayı değiştirebileceğine inanıyorum" dedi.

Akdeniz Üniversitesi nde 40 yılda vefa buluşması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

1983 yılında Akdeniz Üniversitesi'nin Tıp Fakültesinden sonra kurulan ikinci fakültesi olan Ziraat Fakültesi 40'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutladı. Atatürk Konferans Salonu'ndaki törene, Rektör Özlenen Özkan, rektör yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Toker ve Prof. Dr. Şükrü Özen, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, diğer fakülte dekanları, Vali Yardımcısı Aydın Abak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Tarım İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Ziraat Odası Başkanı Prof. Dr. Dursun Büyüktaş, çok sayıda ziraat mühendisi ve öğrenci katıldı. Tören, Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının Aşık Veysel'in türküsünün ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği şarkılar arasında yer alan 'Sarı Zeybek' türküsü ve diğer türküleri seslendirmesiyle başladı. Ardından 40'ıncı yıla özel tanıtım filmi izlendi.

AKDENIZ UNIVERSITESI ZIRAAT FAKULTESI'NIN KURULUSUNUN 40'INCI YILI KUTLAMALARINDA KONUSAN REKTOR PROF. DR. OZLENEN OZKAN, ZIRAATIN ONEMINE VURGU YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

CUMHURİYETİN 100'ÜNCÜ YILINDA FAKÜLTE 40 YAŞINDA

Törende konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Cumhuriyetin 100'üncü yılında AÜ Ziraat Fakültesi'nin 40'ıncı yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ziraat Fakültesi'nin Tıp Fakültesi'nden sonra kurulan ikinci fakülte olduğunu belirten Prof. Dr. Erkan, kurulduğu günden bu güne 6 bine yakın ziraat mühendisi mezun edildiğini anlattı. Prof. Dr. Erkan, “Türkiye'nin 10'uncu ziraat fakültesi olarak kurulan fakültemiz, bilimsel yayın faaliyetlerinde kendisinden önce kurulmuş köklü ziraat fakülteleri arasından sıyırılarak ilk sıralarda yer almaktadır. Antalya'nın Türkiye'de tarımın başkenti olmasında üniversitemiz, araştırma enstitülerimiz, il tarım ve orman müdürlüğümüz yanında ilimizde faaliyet gösteren tarım firmaların çok önemli rolü vardır. 40'ıncı kuruluş yılına özel 9 alt kategoride sadece 40 firmaya ödül vereceğiz" dedi.

DSÖ SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN GÜNLÜK 400 GRAM MEYVE SEBZE TÜKETİMİNİ ÖNERİYOR

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 40 yıldır büyük bir gelişim gösteren Ziraat Fakültesi'nin ülkenin de en önemli ziraat fakülteleri arasında yer edindiğini anlattı. Ülke ve dünya için çok önemli bir alanda çalışma yapıldığına dikkati çeken Prof. Dr. Özkan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Milli ekonominin temeli ziraattır' sözleri de sizlerin yüklendiği sorumluluğu gözler önüne seriyor. İnsanların gıda güvenliğinin sağlanması ülkeler açısından stratejik öneme sahiptir. Son yıllarda yaşadığımız pandemi ve savaşlar bu durumunu bir kez daha tüm dünyaya hatırlatmıştır. Dünya Sağlık Örgütü, sağlıklı bir yaşam için günlük 400 gram meyve ve sebze tüketimini tavsiye etmektedir. Ancak dünyada yaklaşık 3.9 milyon ölümün yeterli meyve sebze tüketiminin karşılanamamasından kaynaklandığı rapor edilmektedir. Bu neden ile yaşam ve insan olduğu müddetçe tarımsal üretimi korumak ve geliştirmek mecburiyetindeyiz" dedi.



'BİLİMSEL VERİ VE TEMELİNE DAYALI OLMASI ÖNEMLİ'

Ziraatın geçmişte olduğu gibi günümüzde de çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Özkan, “Artan nüfusu beslemek için dünyanın gıda üretiminin 2050 yılına kadar yüzde 70 oranında artması gerekiyor. Ekilebilir arazimiz sınırlı kalıp, su kaynaklarımız azalırken bu duruma küresel bir çözüm gerek. Bu amaca ulaşmak için ikinci bir tarım devriminden başka bir yol yok gibi görünüyor. Bunun için tarım sektörünün 'bilimsel veri temeline dayalı olması' önem kazanmaktadır. Bilimsel metotlarla yapılmayan her iş maalesef eksik kalıyor. İşte burada ziraat fakültelerinin kıymeti daha iyi anlaşılıyor. Bu devrimi yapacak olan ise sizlersiniz. İlk tarım devrimi makineleşmeyi beraberinde getirmişti. Şimdi ise dijital tarım ve akıllı tarım uygulamalarını kapsayan yeni nesil tarım teknolojileri süreci yaşanıyor. Bir tarım arazisi düşünün. Toprağın içinde yüzlerce alıcı, besinler ve su seviyeleri hakkında veri topluyor. Dronlar mahsuller arasında hareket ederek bu bilginin ışığında hedeflenen dozda su ve gübre kullanıyor. Bu uzak bir gelecek değil. Bugün de yaşanıyor. İyi yetişmiş bir ziraat mühendisinin, dünyayı değiştirebileceğine inanıyorum. Çünkü iyi bir ziraat mühendisi toprağın değerini bilir, ona sahip çıkar. Su kaynaklarını korur" diye konuştu.

AKDENIZ UNIVERSITESI ZIRAAT FAKULTESI'NIN KURULUSUNUN 40'INCI YILI KUTLAMALARINDA KONUSAN REKTOR PROF. DR. OZLENEN OZKAN, ZIRAATIN ONEMINE VURGU YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TÜRKİYE'DE İLK 7+1 UYGULAMALI EĞİTİM MODELİ HAYATA GEÇTİ

Ziraat Fakültesi'ndeki 8 bölümün öğrencilerin tercihinde ilk 3 sırada yer aldığını anlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, şöyle konuştu:

“Fakültemizin ülkemizde öncülük sağlaması ve ziraat eğitiminin iyileştirilmesi amacıyla Türkiye'de ilk 7+1 uygulamalı eğitim modelini hayata geçirdik. Birçok kamu ve özel sektör ile ikili iş birliği sağlayarak fakültemizin ülkemizdeki konumunu yukarıya taşıdık. Ziraat Fakültesi öğrencilerimiz için siz değerli firmalarımızın katkısı ile mentörlük sistemini hayata geçirdik. Ziraat Fakültemiz aynı zamanda üniversitemizin uluslararası sıralamalarda yer almasında proje, yayın ve atıfları ile ciddi manada katkı sağlamaktadır. Ziraat Fakültemiz yapmış olduğu çalışmalar ile TÜBİTAK tarafından alan bazlı yetkinlik içerisinde üniversitemizin güçlü yanlarından birisi olmuştur. Üniversitelerin bir diğer görevi de toplumsal çalışmalardır. Ziraat Fakültemiz bu alanda da öncü uygulamalara imza atmıştır. Bu kapsamda, çiftçi eğitimleri ve dezavantajlı bireylerin tarım ile motivasyonu gibi projeleri gerçekleştirmiştir. Bu toplantı sonrasında da mesleki etkileşimi artıracağı, mezunları ile öğrencilerini buluşturacağı ve özel sektör- üniversite iş birliğini artıracağına inandığımız, mezunlar buluşmasını da gerçekleştirerek üniversitemizde bir ilke daha öncülük edecektir. İlimiz, 160 bin çiftçisi ve 400'den fazla tarım firması, Ziraat Fakültemiz, kamu kurum ve kuruluşları ile tarım alanında öncü bir aile konumdadır. Fakültemiz her zaman ilimiz ve ülke tarımını desteklemek üzere aktif rol almaya devam edecektir. Önümüzdeki yıllarda hep birlikte çok daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum."

Konuşmaların ardından 9 farklı kategoride 40 firmaya onur ödülü verildi. Ardından Ziraat Fakültesi önünde mezunlar pilav günü etkinliği yapıldı.

AKDENIZ UNIVERSITESI ZIRAAT FAKULTESI'NIN KURULUSUNUN 40'INCI YILI KUTLAMALARINDA KONUSAN REKTOR PROF. DR. OZLENEN OZKAN, ZIRAATIN ONEMINE VURGU YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI ZIRAAT FAKULTESI'NIN KURULUSUNUN 40'INCI YILI KUTLAMALARINDA KONUSAN REKTOR PROF. DR. OZLENEN OZKAN, ZIRAATIN ONEMINE VURGU YAPTI.(MUSTAFA ERKAN)(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Tütüncü: Akdeniz Sanayi Sitesi bizimle çağ atladı
 
Picasso’nun ünlü tablosu 139.4 milyon dolara satıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir bülend özsoy 10 Kasım 2023 Cuma 09:38

Savaş Titiz ve Ali Eroğlu da oradaydı, ve hiç de azımsanmayacak katkılarda bulunmuşlardı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör Özkan, hedefi ilk 500'e çekti
AKDENİZ Üniversitesi(AÜ), Times Higher Education tarafından yayımlanan ...
Prof. Dr. Özkan: Domuzdan kalp naklinde deneysel çalışmalar hızlı geçildi
ABD'deki Maryland Üniversitesi'nde domuzdan kalp nakli yapılan iki hasta ...
Rektör Özkan, altın madalyalı triatlet Selinay'ı ağırladı
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Mersin'de düzenlenen ...
 
A.Ü. Rektörü Özlenen Özkan; 'Teklif var ama...'
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Prof. Dr. Ömer ...
Antalya'da 'Cumhuriyet İçin Koş Akdeniz' etkinliği gerçekleştirildi
Akdeniz Üniversitesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Cumhuriyet ...
AÜ Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini törenle giydi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi tarafından 2023-2024 eğitim öğretim ...
 
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Cumhuriyet' sergisi
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “100. Yılında ...
AÜ Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri başladı
AKDENİZ Üniversitesi Öğrenci Topluluk Tanıtım Günleri başladı. Rektör ...
AÜ Tazelenme Üniversitesi'nde ilk derse yoğun ilgi
Akdeniz Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi’nin 2023-2024 Akademik ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva