Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
11 Şubat 2011 Cuma - 12:19

Akdeniz Üniversitesi'ne camii temeli

Akdeniz Üniversitesi’ne yapılacak ilahiyat fakülte binası ile 2500 kişilik uygulama camisinin temeli TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından atıldı.

Akdeniz Üniversitesi ne camii temeli
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde 1992'de kurulan, ancak bugüne kadar yaşama geçirilmeyen İlahiyat Fakültesi için üç ay önce düğmeye basıldı. Selçuk Üniversitesi'nde İslam Hukuku Profesörü olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Yaman, İlahiyat Fakültesi dekanlığına getirildi. Ardından da kampüs içerisindeki 7700 metrekarelik alana yapılacak fakülte binası ve uygulama camisinin temelini atmak için sivil toplum kuruluşları ile hayırsever işadamlarının biraraya gelerek oluşturduğu Antalya İlahiyat Fakültesi Yaptırılmasını Destekleme Derneği kuruldu.

'ORTALIK DİN BEZİRGANLARINA KALIR'

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi binası ve uygulama camisinin temel atma törenine katıldı. Şahin, burada konuşmada üniversitelerde fen fakültesi, mühendislik fakültesi ve diğer bilimlerle ilgili fakültelerle birlikte ilahiyat fakültelerinin de olması gerektiğini söyledi. Bu ülkedeki insan ekseriyetinin dininin islam olduğunu söyleyen TBMM Başkanı Şahin, "İslam dinini bu milletin çocuklarına dosdoğru öğretecek öğretmenlere, yetişmiş insanlara ihtiyacımız var. Dinimiz bizim miletimiz için iman ve ahlak kaynağıdır, toplumsal birlik ve bütünlüğümüzün en büyük teminatlarından biridir. Dinimizi dosdoğru öğretmeliyiz, öğretecek olan insanları da en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Çağımızın her türlü bilimiyle mücehhez olarak yetiştirmeliyiz. Aksi takdirde ortalık din bezirganlarına, üfürükçülere ve sahtekarlara kalacaktır" diye konuştu.

Günümüzde İslam düşmanlığının özellikle Avrupa Birliği üyesi ülkelerde körüklenmeye çalışıldığını dile getiren Şahin, bunun siyasi nedenleri olabileceği kadar art düşüncelerin mahsulu olarak da bu çalışmaların yapılabilceğini söyledi. Meclis Başkanı Şahin, şöyle konuştu:

"Ama Müslümanlık adına hareket ettiklerini söyleyenlerin hatalarını görmemezlikten mi geleceğiz? Onların din adına yapmış olduğu hataları, cinayetleri göz ardı mı edeğeceğiz? O nedenle din adına, islam dini adına hareket eden ve yanlış yapanların hiç şüphesiz ki yanlışlarını bileceğiz, ortaya koyacağız ama islam dinini bir barış dini, sevgi ve hoşgörü dini olarak anlatacak olan gerçekten ilahiyatçıları ve din adamlarını yetiştirmeye mecburuz."

CAMİLERİN ESTETİK SORUNU VAR

Temel atma törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, çağdaş dünyanın önde gelen üniversitelerinin her birinin orta yerinde kilise bulunduğunu belirterek, "Türkiye'de üniversitelerde uzun süre cami ve mabetlerin olmamasını ülkemizin bir eksikliği olarak değerlendiriyorum" dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin Osmanlı'dan 12 bin cami ve mabet deraldığını ve bugün bu sayının 85 bine ulaştığını belirten Prof. Dr. Görmez, "Bir realite ile karşı karşıyayız. Cami mimarisi ve estetik sorunu diye ciddi bir sorunumuz var" dedi ve üniversitelerin mimarlık fakültelerine diyalog çağrısı yaptı.

AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise ilahiyat fakültelerinin bir cumhuriyet projesi olduğuna dikkat çekti ve "Bu toplumun eğitim hayatına girmiş çok değerli kurumlardır" dedi.

Konuşmaların ardından törene katılan Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ve protokol, dualar eşliğinde İlahiyat Fakültesi ve Uygulama Camii'nin temelini törenle attı.

AÜ İlahiyat Fakültesi Yaptırılmasını Destekleme Derneği Başkanı Necmi Atik, Meclis Başkanı Şahin'e üzerinde Arapça yazının bulunduğu ebru çalışması hediye etti.

OSMANLI MİMARİSİ TARZINDA

AÜ bünyesinde 1992'de kurulan, ancak bugüne kadar yaşama geçirilmeyen İlahiyat Fakültesi, üç ay önce dekanlığa Prof. Dr. Ahmet Yaman'ın atanmasıyla gelecek eğitim döneminde 50 öğrenci kabul etme kararı aldı. Fakültenin kapasitesi 200 öğrenci olacak. Fakültede sadece İslami ilimler değil, semavi dinlere ilişkin eğitim de verilecek. İlahiyat fakültesini tercih edecek öğrenciler istemeleri halinde birden fazla yabancı dil öğrenme imkanı da bulacak. Kampüs içerisindeki 7700 metrekarelik alana yapılacak fakülte binası ve 2 bin 500 kişi kapasiteli uygulama camisi ise Osmanlı mimarisi tarzında inşa edilecek.

ŞAHİN: İL GENEL MECLİSLERİ, YEREL PARLAMENTO GİBİDİR

Akdeniz Üniversitesi'ndeki (AÜ) temel atma törenin ardından Antalya İl Genel Meclisi'ni ziyaret eden TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, il genel meclislerinin bir nevi yerel parlamento olduğunu söyledi. Kamu hizmetlerinde esas olan noktanın hizmetlerin yerinden görülmesi olduğunu kaydeden Meclis Başkanı Şahin, yakın bir zamana kadar yerel hizmetlerin çok önemli bir bölümü merkezden planlanır ve merkezden yönetilir haldeyken 2005 yılında yapılan yasa değişikliğiyle merkezi idarenin bir çok yetkisini yerel yönetimlere aktardığını kaydetti. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde artık kırsal kesimde yaşayan vatandaşların sorununun kalmadığını, yetkilerin büyük çoğunluğunun yerele devredildiğini belirten Mehmet Ali Şahin, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin imkanları arttıkça, bütçe imkanları yükseldikçe, il genel meclisimizin imkanlarını ve yetkilerini de artırmak gerektiğini düşünenlerdenim. Kamunun yeniden yapılandırılması kapsamında, 6 yıl önce yapılan düzenlemede, merkezden il genel meclislerine devredilmeyen başka yetkilerin de devri söz konusuydu. Eğitim hizmetlerinden bir çok hizmetlere kadar Ankara'dan yapılan hizmetlerde hassas nedenler dolayısıyla geri adım atılmak zorunda kalındı. İleride imkanlar el verdiği zaman yerinden görülebilecek tüm hizmetler yerele devrilmeli. Böylelikle kaynak kaybolmuyor, daha az masrafla, daha kısa zamanda hizmet götürmek mümkün oluyor."

Antalya'da farklı siyasi partilere mensup üyelerden oluşaün İl Genel Meclisi'nin Antalya ve Antalyalılar'ın menfaati için el birliği yapmaları, sergiledikleri işbirliği ve hoşgörünün kendisinde büyük mutluluk uyandırdığını kaydeden Meclis Başkanı Şahin, "İşler ancak bu şekilde yürür. Çekişmeler gündeme gelirse işler de yürümez" dedi.

TBMM Başkanı Şahin, Antalya İl Genel Meclisi üyelerine, "Hangi siyasi görüşüye sahip olursak olalım bu ülke hepimizin" diye seslendi.

Konuşmanın ardından İl Genel Meclis Başkanı CHP'li Cavit Arı, ziyareti dolayısıyla Meclis Başkanı Şahin'e teşekkür plaketi sundu.

KÖFTE SALONUNU AÇTI

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İl Genel Meclisi'nin ardından Konyaaltı İlçesi Siteler Mahallesi'nde Hasan Üstün ve Süleyman Eran'a ait Aksu Üstün Köfte Piyaz Salonu'nun açılışına katıldı. Açılış dolayısıyla köfte salonunun dışına kurulan mangaldan gelen kokulara, "Çok iştah açıcı bir açılış" diyerek espriyle yaklaşan Meclis Başkanı Şahin, burada Antalya usulü piyaz ve köfte yedi.

Şahin daha sonra Kundu'daki Adalet Bakanlığı'nın dinlenme tesislerine geçti. TBMM Başkanı Şahin, yarın sabah uçakla Ankara'ya dönecek.

 
İthalat artış gösterdi
 
Bademler çiçek açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aslında sobayı yakacaktı
Antalya'nın Alanya ilçesinde, 10 yaşındaki Özlem Özdemir, yalnız bulunduğu ...
Antalya'da Osmanlı savaş gemisi
Emekli Sait Keleştimur, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Sorgun sahilinde ...
Kış karmasında buluştular
Antalya Sanatçılar Derneği’nin (ANSAN) geleneksel ‘Kış Karması Sergisi’ açıldı.
 
Sevgiliye anlamlı erken hediye
Antalya'da oturan 30 yaşındaki Meryem Atmaca, diyalize bağlı yaşamını ...
Hoca çiple takip edecek
Antalya Büyükşehir Belediyesi, taşeron çalışanlarla ilgili çok tartışılacak ...
Operacinin taciz davasi
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) koro sanatçısı 33 yaşındaki ...
 
AİDS fotoğrafları sergisi
AIDS hakkında toplumu bilinçlendirmek amacıyla 93 ünlü isimle çalışılan ...
Bakan'a Alanya'da protesto
ALANYA Yat Limanı açılış törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ...
12 yaşında kendini astı
ANTALYA'da ilköğretim okulu öğrencisi 12 yaşındaki A.K, evinin önünde ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva