Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
2 Ekim 2018 Salı - 11:36

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden mesaj var

Akdeniz Üniversitesi ile ilgili Gün Haber’de yer alan iki habere öğrencilerden ilginç yorumlar geldi. Öğrenciler, üniversitenin hem bahçesinin, hem de tuvaletlerinin pislik içinde olduğundan yakındı, şatafatlı giriş kapısı ihalesini de eleştirdiler.

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden mesaj var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kamuda tasarruf tedbirlerinden bahsedildiği ve üniversitenin medikal firmalara 250 milyon TL borcu olduğundan söz edildiği bugünlerde, üniversite girişine şatafatlı bir kapı yapılacağının açıklanması öğrencileri de kızdırdı.

İşte bir öğrencinin bu konudaki yorumu… (Not: yorum kelime ve cümle bozuklukları düzeltilmeden aynen konulmuştur)

HOŞGÖRÜYE HASRETİZ KAPILARA DEĞİL

“Yeter artık. ..Cennet kapisi mubarek hastalardan alıp kapiciya verecekler..cebimizden ellerinizi cikarin Muayene döner sermaye otopark kantindeki malzemeler...etiket fiyatları hizmetleri ayarlanir kapiciya transfer.. Gösterise merakımiz bence ülkemizi sevmeyenlerin işi. paralarimizin gereksiz çarçur edilmesi. Yesilbahce Mah. Çiçek Camii kapısı da görkemli bakır dövmeden özel yapilmis. Eski kapıdan da giriliyordu. .imanı bütün insanlık erdeminde egosu cepte hoşgörülü iyilik doğruluk güzellik merhamet donanımlı bireylere hasretiz kapilara degil.. Cennete gitmek için gönül ve adalet kapımız var.”

***        ***        ***

Başka öğrenciler ise üniversitenin idari ve mali işler daire başkanlığı çalışanlarının eğitim öğretim başlamadan yaptıkları çevre temizliğini eleştirmişler. Gün Haber, bu temizlik haberini, şatafatlı kapı için binlerce lira harcanma planları yapılırken, mali işler çalışanlarına temizlik yaptırılmasını eleştirmişti.

İşte o konudaki öğrenci yorumları: (Not: yorum kelime ve cümle bozuklukları düzeltilmeden aynen konulmuştur)

TUVALETLERDE SABUN KAĞIT YOK… SINIFLAR PİS…

“İlk günü koşarak heyecanla gittiğim kampüste otobüsten indigimde durakları yeme içme artiklarini yığını gördüğümde şok oldum.. Yollarda ağaç diplerindekiler kantinlerde tuvaletlerde sadece suyun var. sabun kagit yoklugu hijyenden uzak kirlilik inanılmaz. Sınıflar pis kocaman cop kaplari kapu girisinde cirkin duruyor. Sinif disinda olabilir.koridor temizleme ile iş bitiyor. Pis bırakan öğrenciler kadar idare de sorumlu bence...bölümler arada piknik duzenlesin muhteşem bahçeler var ancak bakımsız..Çöp Konteyner icine degil yanlarına atılan içecek yiyecek artıkları. . birlikberaberlik içinde ye iç açık havada spor yapmak sık sık çevre temizliği gunleri ile belki 3 yıl sonra temizlenir. Mezun olmadan görürüm”

***        ***        ***

AYIP ÜNİVERSİTEYE YAKIŞMIYOR

“Balık tutmayı ogretin öğrencilere balık vermeyin hazıra konduklarinda yine kirleteceklerdir. Öğrenciler kendi mekanını kendi temiz tutmalı yetkili olmalı. Saglik Bilimleri Fakültesi hijyenle tanışmayan kirlilik oranı yuksek öğrencilerin mekanı. Koridor temizligiyle is bitmiyor. Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri kantinleri hoyratca kullanmakta heryerde "temiz bırakin yerlere atmayın" yazılarını görmezden gelen koltuklarda ayakkabilarla uzanan ogrenciler. Yakut çarşısı dış çevresi otobüs durakları fakultelere uzanan yollar kültür görgü bilgi ilim yuvasından uzak agaclarin arasi yol kenarlari öğrencilerin kullandıkları mekanlar içler acısı.ye iç at... Hukuk Fakültesi çevresi biraz temiz.. Fen Fakültesi ders anfilerde kocaman çöp Kovalarina rağmen siralarin üstü içi yerler neden kirlenir kirli bırakılır ki.. Öğretim yılı başında öğrencilere önce çevre insan çiçek böcek agac hayvan dogaya saygi ozgurluk gormek istedigi gibi yemek icmek artiklarini temizlemesini arkasından kimsenin olmayacagini bilmeleri. Temizlik imandan gelir. Desek olmuyor olmadı da...Çevre Mühendisliği öğrencileriyle mintika temizligi eğitimi almalı tüm öğrenciler yaptıklarından sorumlu tutulmalı. İşe yarar belki.. Asil onemlisi idarenin cimriligi..Çoğu fakultelerin ogrenci tuvaletlerinde kağıt sabun havlu yok. İyi ki su akiyor. İdari tasarruf desem ayip üniversiteye yakışmiyor mikrop kapiyoruz. Sabun Kagit ve havluyu cok goruyorlar...malzememizi evden getiriyoruz. Tasradan yurttan gelen öğrencilere yazık. . Yani ...Üniversite personelinin bahçe temizlemekle iş bitmiyor demek... öğrencilere bakış açısı tuvalet hizmeti farkindan da anlaşılıyor . Arife tarif işte. .. Kişinin kendini temsil ettiği bilinci geliştirilmelidir. Diger fakülteler nasıl bilmiyorum. Ortak.mekan sınıflar kantin carsi Kampüs ağaçlı alanlar yollar veee....tuvaletler...”

 
Kooperatifin borç çıkardığı iddiası
 
Muratpaşa’da ‘Sera Akademisi’ kuruluyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Temiz Üniversiteye var mısınız? 3 Ekim 2018 Çarşamba 23:38

Bu haberi okuyunca, üniversite gençliğinin yazım kurallarında ne kadar eksik olduklarını gördüm. Akdeniz Üniversitesi ilk önce bu sorunu ele alıp, bir çözüm üretmeli. Diğer taraftan gençler; inanın Akdeniz Üniversitesi temizliğe önem veren bir Üniversitedir. Bu haberden sonra hep birlikte tüm çalışanlar ve öğrenciler kendilerine düşen görevleri yerine getirirse üniversite daha temiz olacaktır. Haydi; çöpler çöp kutusuna, plastik kutular geri dönüşüm kutusuna, tuvaletlere konacak tuvalet kağıtları atık kutusuna.

Yorumu oyla      3      3  
angara 2 Ekim 2018 Salı 15:24

siyasilere yalakalık yapacaklarına, personellerin barışını sağlasınlar

Yorumu oyla      3      3  
turızm fakultesı berbat 2 Ekim 2018 Salı 15:23

Turızm Fakultesınde okudum, okudugum sure boyunca Tuvaletler pıslık haldeydı. Sınıflarda gereklı bakımlar temızlıkler yapılmıyordu. personeller salla basını al maasını tarzında takılıyor. Kantındekı calısanlar saygısız. Ayrıca 2. ogretım ıcın gece okuyanlardan fazla para alınıyor ancak okul kapanmadan kantın kapanıyor, kırtasıye kapanıyor, ogrencı ıslerı kayboluyor hayalet okul gıbı oluyor? 2. ogretımlerden fazla para alınıyorsa aynı sekılde bu ogrencılerın hakları korunmalıdır..

Yorumu oyla      3      3  
Serikli 2 Ekim 2018 Salı 12:35

Türkiye''nin en pis üniversitesi

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, 3 yeni rektör atadı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 3 üniversiteye rektör atanmasına ...
Temel ve Akademik İngilizce Öğrenmek Mi İstiyorsunuz?
Sınavlarda derece sahibi olarak istediği mesleği kazanmak, mesleki hayatına ...
Dünyanın en iyileri belli oldu
İngiltere merkezli Times Higher Education (THE) dergisinin yayınladığı ...
 
AÜ'de eğitim-öğretim yılı başladı
AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) 2018-2019 eğitim-öğretim yılı başladı. Lisans ...
Şatafata para var temizliğe yok...
Akdeniz Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı çalışanları ...
Üniversite öğrencilerinin tercihi onlar oldu
YÜKSEKÖĞRETİM Kurumları Sınavı (YKS) sonunda Akdeniz Üniversitesi'ne yerleşen ...
 
Bu mu tasarruf tedbirleri?..
Medikal firmalara olan 250 milyon lira borç yüzünden, geçtiğimiz aylarda ...
Döviz kuru onları da vurdu
DÜN başlayan üniversite kayıt işleminin ardından öğrencilerin bir diğer ...
İlk yüz nakli profesörü FETÖ davasında...
TAM yüz nakli ve çift kol nakilleriyle adını dünyaya duyuran Akdeniz Üniversitesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva