Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Proje Yönetim Birimi Uzmanı Mustafa Pektaş, Akseki Orman İşletme Müdürü Hasan Telli, Akseki Eğitim Hayratı Derneği Akseki Şube Başkanı Mürşit Pişkin ile birlikte yapım devam eden 21 dönümlük alan içerisinde yaklaşık 40 tür doğal bitki bulunan Botanik Bahçesinde incelemelerde bulundu.
Kaymakam Mekan Çeviren, Akseki ve yakın bölgelerde yetişen endemik bitkilerin yaşatılmasının, tanıtılmasının ve turizme kazandırılmasının bölge ekonomisine katkıda bulunacağını kaydetti. Çeviren, Akseki'nin çok zengin endemik bitki türüne sahip olduğuna değinerek, bunun eko ve botanik turizmine kazandırılması için BAKA'nın desteğiyle proje hazırladığını belirtti. Çeviren, proje kapsamında Antalya'ya gelen, doğa ile baş başa kalmak isteyen turistlerin Torosların doğal güzelliği ve bitki türü çeşitliliğini yerinde görme imkanına sahip olacaklarını söyledi.
Akseki'de eko ve botanik turizmini daha yaygın hale getireceğine inandıklarının altını çizen Çeviren, projenin hayat bulmasıyla birlikte Antalya'ya deniz, kum ve güneş turizmi için gelen yabancı konukların Torosların ekolojik zenginliğini yerinde görme imkanı bulacaklarına işaret etti. Çeviren, "Akseki, dünyanın en zengin endemik bitki türüne sahip. BAKA'nın hazırladığı Botanik Bahçesi ile bölgemizi eko ve botanik turizminde cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Avrupalı doğaseverleri Akseki'ye bekliyoruz" dedi.
Akseki'nin Köse Kuyusu mevkiinde yapımı süren botanik bahçesinde şu anda yaklaşık 40 tür doğal bitki bulunuyor. Botanik bahçesi içerisine ise Torosların gelinliği kardelen çiçeği ile doğal bitki soğanları ekilmeye başlandı. Botanik bahçesinin önümüzdeki ayın sonunda ziyaretçilere açılması planlanıyor.
AKSEKİ, (DHA)