Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
16 Temmuz 2015 Perşembe - 10:03

Aksekili işadamını kaçırıp öldürdüler

Dört ilde yapılan büyük operasyonda Bakır Kralı'nı kaçıranlar yakalandı. Dövülerek öldürülmüş halde bulunan cesedin ise işadamı Mehmet Turgut'a ait olduğu iddia edildi.

Aksekili işadamını kaçırıp öldürdüler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul’da 19 gün önce işadamı Mehmet Turgut’u kaçırarak ailesinden 5 milyon Euro fidye isteyen 17 kişi, Van, Kırklareli, Balıkesir ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarla yakalandı. İşadamını bulamayan dedektifler, Ballıca’da araziye gömülmüş erkek cesedi buldu. Dövülerek öldürüldüğü  tespit edilen cesedin ünlü işadamına ait olduğu iddia edildi.

Türkiye’nin en ünlü saat ithalatçısı   ve 1970′li yıllardan itibaren Tahtakale’yi saat dünyasına dönüştüren Dost Saat’in sahibi Aksekili İşadamı Mehmet Turgut, 26 Haziran Cuma günü esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Turgut’un cep telefonunun kapalı sinyal vermesi endişeyi arttırdı. İleri yaşından dolayı Mehmet Turgut’un sağlık sorunuyla karşılaşmış olabileceğini düşünen ailesi, imkanlar dahilinde araştırma yaptı. Ancak, yürekleri ferahlatacak bir haber alınamadı. Her ihtimali değerlendiren aile, durumu İstanbul Emniyeti’ne bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kayıp Şahıslar Büro Amirliği dedektiflerinin çalışması sürerken soruşturmanın seyrini değiştirecek önemli bir gelişme yaşandı. Elde edilen bilgilere göre, Mehmet Turgut’un telefonuyla aileye ulaşan bir kişi, 5  milyon Euro fidye istedi. Durumun polise bildirilmemesini isteyen meçhul kişi veya kişiler, daha sonra Turgut Ailesi’ni aramadı.

KAMERALARA YAKALANDILAR

Büyük bir gizlilik içerisinde yürütülen soruşturma, Turgut Ailesi’ne yakın kişilerin bilgi paylaşımıyla açığa çıktı. Binlerce dakikalık şehir güvenlik kamera görüntülerini inceleyen dedektifler, Florya Şenlikköy’deki evinden ayrıldıktan sonra kaybolan Mehmet Turgut’un izine aynı gün, Marmaray’ın Kazlıçeşme Durağı’nın yanıbaşındaki otoparkta ulaştı. Kayıtlara göre, sabah saatlerinde aracını Kazlıçeşme’ye park ettikten sonra Marmaray ile Tahtakale’deki ofisine geçen işadamı, saat 16.45 civarında bir kez daha kameraların görüş alanına girdi. Ancak bu kez yanında 2 kişi daha vardı.

TOPRAĞA GÖMÜLÜ CESET

Meçhul kişilerin kimliğine ulaşmak için hummalı bir çalışma yürüten İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dün fidyecilere yönelik operasyonlar düzenledi. İstanbul, Balıkesir’in Avşa Adası, Kırklareli ve Van’da “eş zamanlı” operasyonlar düzenleyen Kayıplar Büro Amirliği’ne bağlı dedektifler, toplam 17 kişiyi gözaltına aldı. Sorguya alınan şüphelilerin ifadesine başvuran uzmanlar, yer gösterme sonucu, Pendik, Ballıca’da toprağa gömülü bir cesede ulaştı. Cesedin ünlü işadamına ait olduğu iddia edildi. Turgut Ailesi’nden alınan DNA örnekleri ile eşleştirme çalışması yapılacağı öğrenildi. Ancak Adli Tıp Kurumu ön raporuna göre, cesedin teşhise dayalı olarak Mehmet Turgut’a ait olduğu ve kaçırıldıktan iki gün sonra öldürüldüğü belirlendi.

ÖRNEK BİR İŞADAMI

Aslen Antalya Aksekili olan Mehmet Turgut, yaşının ilerlemesi sebebiyle işlerini kendisi gibi işadamı olan oğullarına devretti. Ancak Tahtalale’yle olan bağını kesmedi. Mehmet Turgut’un oğullarından Faruk Turgut kendisiyle birlikte saat sektöründe kalırken, diğer oğulları Cüneyt Ali Turgut ve Abdullah Turgut farklı bir alanda yol almayı tercih etti. 2001 krizinde farklı bir alana yönelmeyi uygun gören ve bunun üzerine araştırmalar yapan Cüneyt Ali Turgut, bakır tel üretim sektörüne demir attı. Kayseri’de üretim yapan Mega Metal’in sahibi “Bakır Kralı” Cüneyt Ali Turgut, 10 yılda 5 kez en büyük 500 ihracatçı  arasına girdi. Mega Metal, Uluslararası Kalite Ödülü’ne de layık görüldü.

ÜNLÜ MARKALARI TAŞIDI!

Turgut Ailesi, önceki işi olan saatçiliği de hala sürdürüyor. 1970’li yıllarda Tahtakale’de Asri İş Hanı’nda saat ithalatçılığı yapan Antalya Aksekili Mehmet Turgut, bu alandaki faaliyetleri zamanla değişse de hala işe devam ediyor. Tahtakale’deki “Dost Saat” isimli şirketi aracılığıyla lisansını aldığı Dice Kayek, Jeep gibi ünlü markaların Uzakdoğu’da üretimini yapıp Türkiye’de satışını gerçekleştiriyor. Fransa’nın dünyaca ünlü markası Offshore Limited ve distribütörlüğünü yaptığı Alman Ingersoll markalarını da bünyesine katarak büyümesini sürdüren Dost Saat, 81 ilde 500’ün üzerinde bayisi ve Türkiye’nin önde gelen alışveriş merkezlerinde yer alan kioskları ile ürünlerini tüketicilere sunuyor.


 

 
Bursa'da Alevi aileye oruç saldırısı
 
Yalçın Bayer Fettah Tamince'yi yazdı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
OSMAN İNİSTENİZ 21 Temmuz 2015 Salı 17:42

KINIYORUZ HAYVANLARI

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bursa'da Alevi aileye oruç saldırısı
Bursa'da Alevi bir ailenin oruç tutmadıkları gerekçesiyle saldırıya uğradığı iddia edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray’da 'huzur bulduğu' odayı gösterdi
CUMHURBAŞKANLIĞI Sarayı’nın yönetim katlarının bulunduğu ana binası ilk kez basına gezdirildi.
IŞİD üyesi 8 kişi, adliyeye sevk edildi
KONYA'da polis tarafından terör örgütü IŞİD'e militan ve lojistik destek ...
 
Fazıl Say 'özür diledi'
Devlet Çoksesli Korosu Fazıl Say'a "özür dilemesi" için ihtarname gönderdi.
Bolu'da otobüs kazası: 6 ölü, 40 yaralı
BOLU'da TEM yolunda bu sabaha karşı meydana gelen ve iki otobüsün karıştığı ...
Barbie Oyunları
Uzun bir eğitim yılından sonra gençlerimiz yani Barbie Oyunları tutkunları ...
 
Nefis Yemek Tarifleri
11 ayın sultanı olan Ramazan yı içinde her gün akşam sofralarımızda yep ...
Canlı Tv İzle
Hızlı gelişen teknolojimiz ile birlikte hayatımızın her kısmında bir çok ...
Cübbeli Ahmet Hoca hastaneye kaldırıldı
Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hastaneye kaldırıldı.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva