RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
24 Mayıs 2023 Çarşamba - 15:08

Akşener: Bakanlıklar konusunda Millet İttifakı'nın bileşenleriyle konuşmadık

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zeytinburnu’nda gençlerle biraraya geldi. Akşener, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a ilişkin soruları yanıtladı.

Akşener: Bakanlıklar konusunda Millet İttifakı nın bileşenleriyle konuşmadık
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zeytinburnu’nda bir kafede gençlerle biraraya geldi. Burada gençlerle sohbet eden Meral Akşener, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeleri için gençleri ikna etmeye çalıştı. Akşener sohbetinde, parlamenter sistem vurgusu da yaptı.  

"HAYIRLI, UĞURLU OLSUN" 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ için diğer partililerin düşüncelerini bilmediğini belirterek, “Diğer partilerin ne dediğine dair bir bilgim ve fikrim yok ama biz Çarşamba günü, seçim Pazar günü oldu o hafta Çarşamba toplandığımızda Sayın Kılıçdaroğlu’na, biz diğer Sayın İnce, Sayın Özdağ, Sayın Oğan’la ilişki kurmak, görüşme yapmak, iletişim kurmak ve onların talepleriyle ilgili tutum alma konusunda yetki verdik. Dolayısıyla o yetki çerçevesinde yaptığı görüşmelerin sonunda bir noktaya gelindi. Bugün Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Özdağ, Millet İttifakı’nın içinde yer aldığını ve destekleyeceğini söyledi. 7 maddelik CHP Genel Başkanı sıfatıyla Sayın Kılıçdaroğlu’nun imzasının olduğu, Zafer Partisi Genel Başkanı sıfatıyla da Sayın Özdağ’ın imzasının olduğu bir mutabakat metni yayınlandı. Dolayısıyla o metinde bizleri rahatsız edecek bir şey yok. İki siyasi partinin genel başkanları olarak yayınlandı. Millet İttifakı’nın ortaya koyduğu çeşitli mutabakat metinleri var, onlarla ters düşen de bir madde yok. Dolayısıyla, Sayın Kılıçdaroğlu’nun böyle bir yetkisi vardı. O yetkiyi yerine getirdi. Hayırlı uğurlu olsun. " dedi. 

"BİR ARAYA GELİNECEK VE BU KONUDA GÖREVLENDİRMELER YAPILACAK"

Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı olarak Suriyelileri göndereceğine dair paylaşımlarıyla ilgili soruya da Meral Akşener, “Benim herhangi bir yorumum yok çünkü biz henüz bakanlıklar konusunu hiçbir şekilde Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak gelip biraraya konuşmadık. Bildiğim bir şey var, iki siyasi parti olarak biz ayrı ayrı girdik. Dolayısıyla alınan oy ve çıkarılan milletvekili sayısına göre öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti seçimden sonra inşallah kazanacağız. Bir araya gelinecek ve bu konuda görevlendirmeler yapılacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevlendirmelere aldığı bakanlıkları, hangi siyasi partiye, siz burada görev alın diyeceği İYİ Parti’yi ve onun genel başkanını ilgilendiren bir durum değildir. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanının ve parti kurullarının vereceği bir karardır. Ona da saygı duyuyorum. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığı üzerinden Sayın Özdağ, öyle bir görevlendirme Sayın Kılıçdaroğlu başından itibaren yapmışsa, dediğim gibi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak verdiği bir karardır. Ben ona saygı duyuyorum" dedi. 

"SAYIN AKAR SERT TEPKİ GÖSTERMEK YERİNE KEŞKE ARASAYDI"  

Akşener’in Güney Ordusu açıklamasına ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtına dair yöneltilen soruya da Akşener, “Ben Sayın Akar’ın ne söylediğini tam olarak bilmiyorum. Kazandığımız zaman kendisine söylerim ama Sayın Akar böyle bir sert tepki göstermek yerine keşke arasaydı. Sayın Akar’ın hep yetkili ve etkili makamlarda olduğu süre içerisinde Türkiye’de müessese kalmadı kardeşim. O müesseseler yıkılırken Sayın Akar böyle bir tepki gösterseydi o zaman tutarlılık olurdu. Dolayısıyla çok abes bir açıklama olmuş. Niçin böyle bir öneride bulunduğumuzu sorarsa söyleriz elbette. Önerinin anlamı şu. Askerler Güneydoğu’ya, Güneydoğu sınırına asker çeşitli şehirlerden alarak gönderiliyor. Dolayısıyla bir Ege Ordusu, 1. ve 2. Ordu'nun dışında Ege Ordusu 1975’te o dönemde duyulan ihtiyaç sebebiyle kurulmuştur. Askere askerlik öğretmek de ayıp oluyor. Sonra, bugün bu çeşitli kevgire dönmüş sınır mevzusunda böyle bir ordunun kurulması elzemdir. Edirne’den asker getirmenin anlamı yok. Suriye’de kaç askerimiz var ben biliyorum. Bu keşmekeşin önüne geçer, gayet disiplinli, kimin nerede ne görev yaptığını bildiği bir organizasyon bir komutanlık olarak önerdik biz. Çok da iyi olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER, ZEYTİNBURNU’NDA GENÇLERLE BİRARAYA GELDİ. AKŞENER, MİLLET İTTİFAKI CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA DESTEĞİNİ AÇIKLAYAN ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÜMİT ÖZDAĞ’A İLİŞKİN SORULARI YANITLADI. MERAL AKŞENER, " BENİM HERHANGİ BİR YORUMUM YOK ÇÜNKÜ BİZ HENÜZ BAKANLIKLAR KONUSUNU HİÇBİR ŞEKİLDE MİLLET İTTİFAKI'NIN BİLEŞENLERİ OLARAK GELİP BİRARAYA KONUŞMADIK. " DEDİ. ( FOTOĞRAF: GÖKÇE KARAKÖSE / İSTANBUL DHA )

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER, ZEYTİNBURNU’NDA GENÇLERLE BİRARAYA GELDİ. AKŞENER, MİLLET İTTİFAKI CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA DESTEĞİNİ AÇIKLAYAN ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÜMİT ÖZDAĞ’A İLİŞKİN SORULARI YANITLADI. MERAL AKŞENER, " BENİM HERHANGİ BİR YORUMUM YOK ÇÜNKÜ BİZ HENÜZ BAKANLIKLAR KONUSUNU HİÇBİR ŞEKİLDE MİLLET İTTİFAKI'NIN BİLEŞENLERİ OLARAK GELİP BİRARAYA KONUŞMADIK. " DEDİ. ( FOTOĞRAF: GÖKÇE KARAKÖSE / İSTANBUL DHA )

Gökçe KARAKÖSE, Serkan KÖYMEN / İSTANBUL, (DHA)

 
Tahir Rzayev: Azerbaycan'ın milli değerlerine zıt bir projeydi
 
Kedi Sahiplenirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 25 Mayıs 2023 Perşembe 05:26

Güvenlik konusunda İyi Partinin iyi bir ekibi var ve Milli Savunma konularında çalışarak proje üretmişler.KILIÇDAROĞLU'nun kazanması halinde bu ekip tarafından Milli Savunma Bakanlığı yönetilmeli ve Güney Ordu Komutanlığı kurulmalıdır.Önümüzdeki yıllarda ülkeleri meşgul edecek olan düzensiz göçler olacaktır.Ülkemizdeki nüfus yapısının niteliğini değiştirdiler,bir ülkede basından okuduğumuza göre 10 milyon göçmen olur mu.Doğum oranlarına bakın Arap ülkelerinden gelenler seri şekilde üretim yapıyorlar.Böyle giderse 20 yıl içinde Türk nüfus azınlık haline düşer.Derhal hepside gönderilmeli ve sınırlarımızdan kuş bile izinsiz uçmamalıdır.Bu Anadolu da varlık sebebidir,artık ülkemizi silahla değil kaçak göçlerle işgal etmeye başladılar.KILIÇDAROĞLU kampanyası 1.nci turda insan hak ve hürriyetleri bakımından iyi bir kampanya idi,2.nci turda güvenlik konusuda eklenince iyi oldu.Ümit ÖZDAĞ'ın da katılımı olumlu bir gelişmedir.İyi Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER'e gelince bu konularda ekibine imkan sağlamış ve konuya hakim bir pozisyondadır.Umarız KILIÇDAROĞLU kazanır, o zaman Güvenlikten sorumlu olacak olan Meral AKŞENER'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduğu bir durumda,bu göç meselesi ve sınır meselesi kısa bir zamanda çözülür.Hatta terör konusu sıfırlanır ve ülkemiz bir nefes alır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK, 28 Mayıs seçimi için oy pusulasını tanıttı
YÜKSEK Seçim Kurulu'nca (YSK) cumhurbaşkanı seçimi 2'nci tur oylamasında ...
Ümit Özdağ 'ikinci tur' kararını açıkladı
ZAFER Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2'nci tur cumhurbaşkanı seçiminde ...
TBMM'de 28'inci dönem milletvekilleri kayıtlarını yaptırıyor
14 Mayıs'ta yapılan 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından ...
 
Özdağ: Yarın Kılıçdaroğlu ile açıklama yapmayı planlıyoruz
ZAFER Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı ...
Yunan meclisinde 4 Türk
Yunanistan'da 21 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerde, Batı Trakya'daki Türk ...
Kılıçdaroğlu: Bunlar gelirse dolar 30 liraya çıkacak
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Sosyal medyada takipçi şoku
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Recep ...
Ümit Özdağ’ın basın toplantısı ertelendi
Zafer Partisi yaptığı açıklama ile Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın destekleyecekleri ...
MHP'li Konal, milletvekili kaydını yaptırdı
MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva