Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
11 Haziran 2017 Pazar - 11:31

Akşener; Ey sayın Bahçeli

Meral Akşener, "Referandumda 'evet' çıktığı dakikadan itibaren Türkiye'nin güllük gülistanlık olacağını, uçacağını, kaçacağını, aşacağını söyleyenler bugün Türk milletini yanıltmış olmaktan acaba utanıyorlar mıdır? Ey Sayın Bahçeli, hiç içiniz sızlamaz mı?" dedi.

Akşener; Ey sayın Bahçeli
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Meral Akşener, Antalya'da Milliyetçi Meslek Adamları Birliği Derneği'nin The Marmara Hotel'deki iftar programına katıldı. Isparta Bağımsız Milletvekili Nuri Okutan, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ve MHP'li eski milletvekillerinin de katıldığı iftarda Meral Akşener, tamamı kadınlardan oluşan protokol masasına oturdu. Katılımcılar, yoğun ilgi gösterdikleri Akşener ile öz çekim yaptı. Meral Akşener, akşam ezanı okunduktan sonra iftarını yaptı ve akşam namazını kıldı. Namazın ardından iftar yemeğinin verildiği alana başörtüsüyle dönen Akşener, Kuran okunmasının ardından başörtüsünü yeniden çıkardı. 

'BAŞIMIZA GELENLER PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEDİ'

İftar sonrası konuşan Meral Akşener, "1 Kasım seçimlerinden sonra 'MHP bu oy oranını hak etmiyor, biz bir değişiklik yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz ve olağanüstü kongre yapalım, pek çok aday arkadaşımız vardı ve hangimiz kazanırsa MHP'ye iktidar yolunu açacak bir iddialı projenin etrafında yol yürüyelim" dediklerini belirterek, “Dediğimiz günden itibaren başımıza gelenler herhalde pişmiş tavuğun başına gelmemiştir" dedi. 



HÜKÜMETİ SUÇLADI

Olağanüstü kongrenin yapılamamasıyla ilgili yaşananları ve süreci hatırlatan Meral Akşener, “1 Kasım 2015'den Haziran 2017'ye kadar geçen sürede biz alt tarafı demokratik bir hak olan olağanüstü kongreyi hükümet eliyle, hukukun guguk olması engeliyle yaptıramadık. Ama iktidar partisinde, sayın cumhurbaşkanı kendi atadığı Başbakanı ve Ak Parti'nin genel başkanını uyumsuzluk nedeniyle tam 15 günde hem genel başkanlıktan, hem başbakanlıktan attı ve 15 günde değiştirdi. Sonra ilginç şeyler oldu, bu sistem yürürken birdenbire Sayın Bahçeli'nin aklına fiili durumu hukuki duruma evirmek için başkanlık sistemini Türkiye'nin gündemine getirilmesi geldi ve şartsız, şüphesiz destek vereceklerini ilan ettiler" dedi. 

'REFERANDUMUN MEŞRULUĞU TARTIŞILIR DURUMDA'

Referandum sürecine değinen Akşener, referanduma bir hafta kala yaptırdığı ankette yüzde 54 hayır, yüzde 46 evet çıktığı, sandıkların çok iyi korunduğunu belirterek, “Ama biz bilemedik ki hakem sahtekarmış" dedi. Oylar sandığa girdiği ve çıkarken muhafaza etmek adına çok ciddi gayret gösterildiğini anlatan Akşener, Yüksek Seçim Kurulu'nun hem sahtekar çıktığını, hem de şike yaptığını dile getirdi. Referandumu şike, sahtekarlıkla kaybetmiş gözüktüklerini savunan Akşener, bugün için referandumun meşruluğunun tartışılır durumda olduğunu kaydetti. 

'EYY BAHÇELİ HİÇ İÇİNİZ SIZLAMAZ MI?'

Hayır kampanyası yürütürken FETÖ'cülükle, terörist olmakla suçlandığını kaydeden Meral Akşener, şöyle konuştu:

“Referandumda evet çıktığı dakikadan itibaren Türkiye'nin güllük gülistanlık olacağını, uçacağını, kaçacağını, aşacağını söyleyenler bugün bu aziz Türk milletini yanıltmış olmaktan acaba utanıyorlar mıdır? O günden bugüne şehit sayısını söylemeye kalbim el vermiyor. Ve dün bir arkadaşımızın kızı, Aybüke öğretmen şehit edildi. Ve hapishaneden çıkan bir hanımefendi kadar konuşulmadı. Songül yarbay, bir Türkmen kızı, Yörük kızı, Songül yarbay namusuyla şerefiyle oynanarak bir kumpas sonucu vardı ya, kumpas mahkemeleri ordudan atıldı. Aynı helikopterde biri FETÖ terör örgütünün kumpasıyla, hani o günün başkanını savcısıydı ya, o kumpasla mesleğinden atılan Songül Yarbay ve sonra kendisine iftira atılan ve hala denetimli serbestlikle imza vermek durumunda olan Aydoğan Paşa aynı helikopterde beraber şahadet şerbeti içtiler. Buradan sormak isterim; Songül Yarbay için utanmadan havuz medyasında övgü düzenler, utanmıyorsunuz? Siz aynı hanımefendinin namusuna dil uzattınız. Allah sizi kahretsin. Bugün ağıt yakıyorsunuz. Birisi çıktı 'asker eşleri, sevgilileri, kızları soyunsunlar' dedi. Utanmıyor musunuz bugün ağıt yakmaya, yüzünüz yere düşmüyor mu? Bugün de gencecik bir öğretmenimiz Aybüke şehit, her gün 1-2-3-5-10-15-16 şehit. Hiç içiniz sızlamaz mı? Ey sayın Bahçeli, hiç içiniz sızlamaz mı, fiili durumu hukuki durum çerçevesine aldınız, hiç içiniz sızlamaz mı? Bugün neyin, nasıl olduğu belirsiz bir partili başkanlık sistemiyle karşı karşıyayız."

BAHÇELİ'YE BARZANİ SUÇLAMASI

Mesut Barzani'nin bağımsızlık için referanduma gideceklerine ilişkin açıklamalarını da hatırlatan Akşener, “Şimdi bugün 'vay efendim Barzani referandum yapıyormuş' veryansını. Siz yüz verdiniz, Sayın Bahçeli, Balgat ağaları memnun musunuz? Barzani'nin sembolünü önünde fotoğraf çekildi, Barzani'nin sembolü hem İstanbul, hem Ankara'da göndere çekildi. Şimdi burada da Barzani ne diyor, 'Bunlar alıştı fiili durumu hukukileştirmeye.' Fiili durumu yarattı, şimdi de hukuki durumu ortaya koyuyor" dedi. 

CUMHURİYETİ VE OSMANLI'YI SEVENLER DİYE AYRIŞMA VAR

Toplantıda 'son umut' olarak lanse edildiğini hatırlatan Meral Akşener, “Kul kurar kader gülermiş ama, eve geri dönmüyorum. Babaanne olmuyorum. Zaten torun bana dede diyor. Torunum adı Pars. Oğlan bize 'dede aşağı, dede yukarı' diyor. Dolayısıyla çocuk bile karar vermiş durumda hiçbirimiz, hiçbiriniz geri eve dönmeyeceğiz. Ama ülkemizin şaibeli, kirli referandumunun hesabını sormak, bundan sonra seçim olduğunda o seçim sonuçlarının da garanti altına alınması için de elden gayreti yerine getireceğime inancım tamdır. Bin civarında istişare yaptım. Milletimizi önce etnisite, sonra mezhep olarak bölmeye çalıştılar. Başarılı olamadılar ama endişe ediyorum Cumhuriyeti sevenler, Osmanlı'yı sevenler diye çok derin bir ayrışma var. Allah'ın izniyle bizler diyeceğiz ki; Osmanlı ile Cumhuriyet. Osmanlı da bizim, Cumhuriyet de bizim. Cumhuriyet de bizim, demokrasi de bizim. Bu aziz Türk milleti de bizim, dolayısıyla dün etnisite, mezhep üzerinden bölemeyenler, sandıkta, her alanda, ev ev, kapı kapı gezilerek gerçek Osmanlı tokadını işte buradakiler atacak" diye konuştu. 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

 
Pınar'ın cebinde sadece 20 TL vardı
 
Antalya'ya şok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir tek o vardı
​2016 yılının Mayıs ayında ‘Pelikan Dosyası’ ile gün yüzüne çıkan ...
Ak Parti Antalya Sincan'da...
Hain Terör Örgütü FETÖ’nün Ankara Sincan’da görülen çatı davasını takip ...
Sitemkar tweetler
​Antalya’da 2002 yılında Ak Parti’nin Kurucu İl Başkanı olan Av. ...
 
AKP kulisleri
Ankara kulisleri "Ahmet Davutoğlu ve bazı AK Partililere FETÖ operasyonu ...
Kılıçdaroğlu; Seçime hazır olun
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "Yarın seçim olacakmış gibi hazırlanın" talimatı.
Masadaki 'Kuzu'
AKP Milletvekili Burhan Kuzu’nun Fethullah Gülen’le birlikte yemekteyken ...
 
Bir ‘Garip’ iddialar ve başkanın cevabı...
Antalya Kepez CHP İlçe Başkanı Garip Erdoğan, kapalı bir toplantıda söylediği ...
El öptü terfi etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı İbn Haldun Üniversitesi'nde ...
Çavuşoğlu kabineden gidiyor mu?
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden genel başkanı seçilmesinin ardından ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva