Tıp dünyasının acı kaybı
Tıp dünyasının acı kaybı
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
22 Ekim 2019 Salı - 13:14

Alanya Kalesi'nde yıkılan surlar onarılmadı

AVUSTURYALI Walter Godina'nın, Alanya Kalesi'ndeki evinde yaptığı izinsiz müdahaleler nedeniyle yıkılan surların yaklaşık 6 metrelik bölümü için henüz onarım çalışması yapılmadı. Alanya Belediyesi'nden yapılan açıklamada, konuyla ilgili Godina hakkında idari para cezası kesildiği kaydedildi.

Alanya Kalesi nde yıkılan surlar onarılmadı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın Alanya ilçesinde Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan ve yılda 2 milyona yakın ziyaretçi ağırlayan Alanya Kalesi'nin Ehmedek bölgesinde Avusturyalı Walter Godina'ya ait evin duvarlarıyla bitişik surların yaklaşık 6 metrelik bölümü yıkıldı. Tarihi surların yıkılmasının ardından yapılan inceleme, bir skandalı da ortaya çıkardı. Godina'nın, Alanya Kalesi'ndeki evinin duvarlarıyla bitişik 2 bin 100 yıllık surlara beton ve seramik kaplamalı pencere yaptığı, surların üzerine beton korkuluk yerleştirdiği, bununla da yetinmeyip evindeki su giderini surun altından delerek dışarı çıkardığı tespit edildi.

RESTORE EDİLECEK

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Side Müze Müdürlüğü, geçen ay konuyla ilgili ev sahibi Walter Godina hakkında suç duyurusunda bulunarak, Godina'nın yaptığı müdahalelerin kaldırılması ve kazı başkanlığı tarafından devrilen taşların toplanıp surların restorasyonunun yapılmasına karar verdi.

KAMULAŞTIRMA KARARI

Diğer yandan Walter Godina'nın evinin kamulaştırılmasına da karar verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda Kıymet Takdir Komisyonu tarafından oluşturulan teknik ekip, Kamulaştırma Kanunu kapsamında değer tespit çalışması başlattı. Antalya Valiliği Yatırım İzleme Başkanlığı (YİKOB) kaynaklarıyla da kamulaştırmanın yapılması planlanıyor.

ÇALIŞMA YAPILMADI

Alanya Kalesi'ndeki yıkımla ilgili henüz bir çalışma yapılmaması tepki çekti. Bölge sakinleri kentin simgesi olan tarihi kalenin bir an önce restore edilmesini, verilen hasarın ise ev sahibinden tahsil edilmesini istedi. Kaleiçi sakinleri, onarım yapılmadığı takdirde, kış yağmurlarıyla zeminin yumuşayacağını, toprak kaymasıyla surlarda daha büyük yıkım oluşacağını kaydetti.

BELEDİYE İDARİ CEZA KESTİ

Diğer yandan Alanya Belediyesi, Walter Godina'ya, surlara verdiği zarardan dolayı idare para cezası kesti. Belediyeden yapılan açıklamada, "Konuyla ilgili ev sahibi hakkında yetkimiz dahilinde işlem yapılmıştır. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Alanya Müze Müdürlüğü, Side Müze Müdürlüğü suç duyurusunda bulundu. Dolayısıyla konu yargıya taşınmıştır. Belediyemizi direkt ilgilendiren bir konu değildir" denildi.

HAPİS VE PARA CEZASI İLE TAZMİNAT

Avukat Cengizhan Gököz ise Avusturyalı Walter Godina'nın 2 bin yıllık surların yıkımına neden olan izinsiz müdahaleleri nedeniyle Alanya Müze Müdürlüğü tarafından savcılığa yapılan suç duyurusuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Kültür ve sanat eserlerini düzenleyen 2863 sayılı kanunun 65'inci maddesinde cezai hükümlerin düzenlendiğini belirten Avukat Cengizhan Gököz, kültür ve sanat eserleri, tarihi ve sit alanlarına bu şekilde müdahale edenler, kaçak olarak bu eserleri değiştiren, yıkan, önünü kapatan, olumsuz davranışta bulunanlarla ilgili 5 bin güne kadar adli para cezası ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası hükmolunduğunu söyledi.

AVUSTURYALI WALTER GODINA'NIN, ALANYA KALESI'NDEKI EVINDE YAPTIGI IZINSIZ MUDAHALELER NEDENIYLE YIKILAN SURLARIN YAKLASIK 6 METRELIK BOLUMU ICIN HENUZ ONARIM CALISMASI YAPILMADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AVUSTURYALI WALTER GODINA'NIN, ALANYA KALESI'NDEKI EVINDE YAPTIGI IZINSIZ MUDAHALELER NEDENIYLE YIKILAN SURLARIN YAKLASIK 6 METRELIK BOLUMU ICIN HENUZ ONARIM CALISMASI YAPILMADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AVUSTURYALI WALTER GODINA'NIN, ALANYA KALESI'NDEKI EVINDE YAPTIGI IZINSIZ MUDAHALELER NEDENIYLE YIKILAN SURLARIN YAKLASIK 6 METRELIK BOLUMU ICIN HENUZ ONARIM CALISMASI YAPILMADI.(YIKILAN SURUN ONCEKI VE SONRAKI HALI)  (FOTO:ANTALYA-DHA)

AVUSTURYALI WALTER GODINA'NIN, ALANYA KALESI'NDEKI EVINDE YAPTIGI IZINSIZ MUDAHALELER NEDENIYLE YIKILAN SURLARIN YAKLASIK 6 METRELIK BOLUMU ICIN HENUZ ONARIM CALISMASI YAPILMADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Yılmaz KILIÇKAYA/ANTALYA, (DHA) 

 
Muratpaşa itiraz etti, belediyeler rahat etti
 
Çetin: Turizm iyi, tarım yerinde saydı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selma gök 23 Ekim 2019 Çarşamba 00:27

bizim tapulu arazilerimizi elimizden alıyorsunuz bizde susuyoruz elin adamı gelmiş 2000 lik surlarımızı yıkmış siz 2 senelik hapisten ve az miktarda paradan bahsediyorsunuzsoruyorum size tarihimiz nerede

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muratpaşa itiraz etti, belediyeler rahat etti
ANAYASA Mahkemesi, Muratpaşa Belediyesi'nin yaptığı itiraz sonucunda, ...
Serik'te huzur operasyonlarına 3 tutuklama
ANTALYA'nın Serik ilçesinde polisin çeşitli tarihlerde yaptığı huzur operasyonları ...
YÖREX açılıyor
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ...
 
Başkan Uysal: Hizmet rekorları kırıyoruz
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muhtarlar Günü dolayısıyla bir ...
Vali Karaloğlu Manavgat'ta okul açılışı yaptı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde turizmci Kara ailesi tarafından yaptırılan ...
KETAV toplantısı yapıldı
KEMER Yöresi Tanıtım Vakfı'nın (KETAV) aylık toplantısı, KETAV Başkanı ...
 
Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ne, Göbeklitepe benzeri 'uzay çatı'
ANTALYA'nın Demre ilçesinde bulunan ve 'Noel Baba' adıyla bilinen dünyaca ...
Vural Savaş'ın yeğeni evlendi
YARGITAY Onursal Cumhuriyet Başsavcısı ve yazar Vural Savaş'ın yeğeni ...
Enerya'dan güvenli gaz kullanım tüyoları
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Antalya’da kış hazırlıkları başladı. ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva