Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
12 Ocak 2019 Cumartesi - 21:24

Alanya'nın başkan adayı Anastasia, seçim çalışmalarına başladı

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bağımsız belediye başkan adayı olan Rus uyruklu Anastasia Petrova Çetinkaya (36), seçim çalışmalarına başladı.

Alanya nın başkan adayı Anastasia, seçim çalışmalarına başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İlçede esnaf ve ev ziyaretlerinde bulunan Çetinkaya, yerli halk ile yerleşik yabancı vatandaşlardan oy istedi. Çetinkaya, "Benim için bu seçim Alanya, Alanyalılar ve geleceğimizle ilgili. Partinin veya bir görüşün benim için önemi yok" dedi.

Seçim çalışmalarına ilçede en çok yerleşik yabancıların ikamet ettiği Mahmutlar Mahallesi'nden başlayan Rus uyruklu Türk vatandaşı Anastasia Petrova Çetinkaya,  esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafın sıkıntılarını dinleyen Anastasia Petrova Çetinkaya, seçim sürecinde kendisine destek verilmesini istedi. Ziyaretlerinde üzerinde seçim sloganı olan 'Değişim sende' yazılı Türk lokumu hediye eden Çetinkaya, Türkiye aşığı bir vatandaş olduğunu, değişim için kendisine oy verilmesi gerektiğini anlattı.



DEĞİŞİM İÇİN DESTEK İSTEDİ

Cadde üzerinde hediyelik eşya dükkanı işleten Ali Zafer Erdoğan, Petrova Çetinkaya'nın destek çağrısına, "Neden yabancılar aday olmasın? Burada bizim ekmeğimizi paylaşıyorsa, bizimle yaşıyorsa ve milliyetçiyse neden olmasın? Başka söylenecek bir şey yok. Yüzyıllar boyunca Osmanlı çatısı altında birlikte yaşamışız, şimdi niye yaşamayalım? Bizim için hiçbir mahsuru yok. Bizi seviyorsa, bizimle yaşamaktan zevk alıyorsa bizim için onurdur. Başarılı olacağına inanıyorum ve destekliyorum" dedi.

Esnaf ziyaretlerinin ardından ilçedeki yerleşik yaşayan yabancılarla bir kafede buluşan Petrova Çetinkaya, onların da sıkıntılarını ve isteklerini dinledi.

'ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALIYORUM'

Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Anastasia Petrova Çetinkaya, ilçe halkından çok güzel tepkiler aldığını belirterek, "Çok güzel tepkiler alıyorum. İnsanlar destek veriyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Güzel bir Alanya'mız ve Alanya'mızda güzel bir potansiyel var. Bu potansiyeli kullanmak ve tüm insanlığa bunu göstermek istiyorum. Alanya'nın turizmiyle ilgili çok projemiz var. Haftaya yerleşik yabancılarla toplantı yapacağız. Orada turizmle ilgili projelerimizi anlatacağız. İnsanların sorunlarını dinlemek, öğrenmek istiyoruz" dedi.

'PARTİNİN VEYA BİR GÖRÜŞÜN BENİM İÇİN ÖNEMİ YOK'

Aday olduktan sonra tüm ülkeden ve yurt dışından tebrik mesajları aldığını aktaran Petrova Çetinkaya, "Beni belediye başkan adayı olarak gördüklerinde şaşırıyorlar. Ben tekrar herkese teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Türkiye'nin pek çok yerinden, Kars'tan Marmaris'ten arayanlar, mesaj atanlar oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Alanya için hep çalıştım bundan sonra da çalışacağım. Alanya için bu yola çıktım. Partilerden herhangi bir teklif gelmedi. Benim için bu seçim Alanya, Alanyalılar ve geleceğimizle ilgili. Partinin veya bir görüşün benim için önemi yok" diye konuştu.

'EŞİMLE GURUR DUYUYORUM'

Başkan adayı Anastasia Petrova Çetinkaya'nın eşi gazeteci Ayhan Çetinkaya ise eşiyle gurur duyduğunu belirterek, şöyle dedi:

"İki yıldır proje hazırlıyor. Yeni bir düşünce değil. Geçmişte Türkiye ve Alanya hakkında sosyal medya üzerinden içerikler hazırlıyor ve binlerce insana ulaşıyordu. Türkiye'nin sadece kültürel ve doğal güzellikleri olan bir ülke olmadığını aynı zamanda modern bir ülke olduğunu da gösteriyordu. Hatta sosyal medya üzerinden gelen tepkilerde 'Türkiye'nin bu kadar modern olduğunu senden gördük' diye yazan ve Türkiye'ye tatile gelenler oldu. Rus kökenli olmasının bir önemi olduğunu da sanmıyorum. En az benim kadar Türk, benim kadar milliyetçi. Benim kadar Türkiye'yi seviyor ve ben onun Türkiye sevdasına da sevdalıyım. İnsanlar Türkiye'ye gelmeden Türkiye hakkında yorum yapıyorlardı. Bu Türkiye'nin siyasi ve genel imajı hakkında da güzel bir çalışma oldu. Eşim olmasının yanı sıra bir vatandaş olarak da teşekkür ediyorum."

ANASTASİA PETROVA ÇETİNKAYA KİMDİR?

1983 yılında Rusya'nın kuzeyindeki Murmansk kentinde doğdu. Çeşitli platformlarda Alanya tanıtımına büyük katkı sağladı. Norveç ve Rusya'da iki üniversite bitirdi. 5 dili akıcı konuşuyor. Oslo Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Anastasia Petrova Çetinkaya, asıl mesleği olan proje ve iş geliştirme uzmanlığının yanı sıra uzun süre gazetecilik de yaptı.

YABANCI İSTATİSTİKLERİ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2017 rakamlarına göre Türkiye'de bulunan 919 bin 61 yerleşik yabancının 14 bin 143'u Alanya'da yaşıyor. İlçede 3 bin 115 Alman, 2 bin 573 Rus, 962 Irak, 882 İran, 735 Ukrayna asıllı vatandaşlar yaşıyor. Rusya Federasyonu uyruklu vatandaş sayısının 2019 itibariyle 3 bini aştığı belirtiliyor.

Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA) -


 

 
Başkan Türel, yabancı uyruklu vatandaşlarla buluştu
 
Hamsi Türk kıyılarını terk etti tezgahlarda azaldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Antalyalı 13 Ocak 2019 Pazar 00:21

Alanya''da yaşıyor olsaydım kesinlike bu adaya oy verirdim. Ben 20 yıllık belediyeciyim. Eminim ki partili adayların hepsinden daha dürüsttür ve daha iyi hizmet eder. Kirli rant ilişkilerinin içinde olmaz. Hepsinden de tahsilli ve liyakatli gözüküyor. İlkeli siyaset ancak bağımsız adaylar ile yapılır. Tüm Alanyalılar bu hanımefendiye destek olmalı. Tebrikler, başarılar

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den Böcek'e destek ziyareti
AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın vaat ettiği projeleri yapmadığı ...
Seçim günü yasakları Resmi Gazete'de yayımlandı
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy ...
Antalya eski Emniyet Müdürü Arslan belediye başkan adayı gösterildi
Antalya’da il emniyet müdürlüğü görevinde bulunan Feyzullah Arslan, memleketi ...
 
İYİ Parti'nin 11 adayı belli oldu
İYİ Parti'nin Antalya, Afyonkarahisar ve Isparta'daki 11 belediye başkan adayı belli oldu.
İşte CHP'nin 102 yeni adayı
Yerel seçimlerde yarışacak 530 adayını daha önce "dört grup" halinde açıklayan ...
Antalya'daki o ilçede anlaşmazlık var
CHP ile İYİ Parti arasında il belediyelerinde yapılacak işbirliği konusunda ...
 
Antalya İl Seçim Kurulu: Listeler yarın askıda
31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle seçmen listeleri yarın askıya çıkacak.
Binali Yıldırım'dan Baykal'a ziyaret
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı ...
MHP nereden kimi aday gösterdi?
MHP, aralarında illerin de olduğu 402 yerde belediye başkan adaylarını ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva