İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
3 üniversiteye 62 akademisyen alınacak
3 üniversiteye 62 akademisyen alınacak
Suya yüzde 120 zam
Suya yüzde 120 zam
25 Haziran 2020 Perşembe - 09:08

Alanyalı turizmci, ağustosta hareketliliğin artmasını bekliyor

KORONAVİRÜS sürecinde yeni normalleşme süreciyle turizm sektörü, iç turizmle yavaş yavaş da olsa hareketlenmeye başladı. Alanyalı turizmci, dış pazar için hareketlenme tarihi olarak ağustosu gösterdi.

Alanyalı turizmci, ağustosta hareketliliğin artmasını bekliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (covid-19), birçok sektörü olduğu gibi, turizme de sekte vurdu. Türkiye'de turizm sektörü için çalışmalar hem tesisler anlamında hem ülkeler arası görüşmelerle devam ediyor. Özellikle Antalya bölgesinde normalleşme sürecine girilmesiyle sertifikasyon sistemindeki tüm önlemleri ve sertifikalarını alan oteller sezona hazırlandı. Şu an için Alanya ilçesinde 15 otel sertifikasını alırken, 35 otelin de başvuru süreçleri devam ediyor.

'ÖNEMLİ OLAN TÜRKİYE'DEYKEN SORUN YAŞAMAYACAKLARINA İNANMALARI'

Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TTGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yönetim kurulu üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Akdeniz Bölgesi ve ülke genelinde normalleşme sürecine girildiğini ve hem tesisler hem bölgeyi hazırlar durumda olduklarını söyledi. Başkan Sili, "Başta Avrupa pazarı olmak üzere hiçbir kaynak pazarımızdan misafir akışı söz konusu değil. Ancak bu bir yasaklama şeklinde olmamakla beraber bir tavsiye niteliğinde. Tabii her ne kadar tavsiye niteliğinde olsa da sayı anlamında bu insanların taleplerini etkileyecek bir süreç ama hem Turizm Bakanımız hem Dışişleri Bakanımız ayrıca ilgili tüm bakanlarımız, sivil toplum örgütleri bu sürecin aşılması noktasında ciddi çaba gösteriyorlar ve biz de gösteriyoruz. Burada önemli olan insanların Türkiye'ye, Akdeniz'e, Alanya'ya geldikleri anda herhangi bir sorun yaşamayacaklarına inançları olmalı. Bunu da sağlamak adına tesislerimizde ciddi bir önlem manzumesi ve sürekli denetleme söz konusu" dedi.

AĞUSTOS AYI İTİBARIYLA HAREKETLİLİK BEKLENİYOR

Pandemide Avrupa ve Rusya'daki insanların birçoğunun yıllık iznini kullandığı aktaran Burhan Sili, "Bizim potansiyel misafirlerimizin özel veya kamu sektörü izinlerini kullandı ya da kullanmadı gibi bir durum söz konusu ama tabii bunların hiçbiri şu anda bizim önceliğimiz değil. Yani, izinlerini kullanmış olanların gelmeme durumu söz konusu olabilir ama izinlerini kullanmamış olanların geleceklerini biliyoruz. Başta iç pazarla birlikte başlayacak olan bu sürecin önümüzdeki aylarda özellikle ağustos ayı itibarıyla hareketlilik olacağını, 3- 4 aylık bir süreç en azından bu senenin hareketlenmesi, 2021 yılında da kış döneminde rezervasyonların aksamaması ve insanların güven duyarak rezervasyonlarını 2021'e yönelik yaptırmaları anlamında önemli bir süreç olduğuna inanıyoruz. Bunun da bu şekilde gerçekleşeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

'2021 TÜRKİYE'NİN YILI OLACAK'

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi turizmci Mehmet Dahaoğlu da ülkedeki tüm gelişmelerin yurt dışında da takip edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Almanya 31 Ağustos tarihine kadar uçuş listesine Türkiye'yi almayacağını duyurdu. Almanya'nın Türkiye'den gelen gerek Alman misafiri, gerekse Türk misafirleri 14 gün boyunca karantinada tutulacağına dair haberlerine çıkmış olması ve bunu da teyit olaraktan bugün almış olmamız bizleri oldukça üzdü. Bu kibarca 'Türkiye'ye gitmeyin' demek oluyor. Umarım bir an evvel bu karardan vazgeçerler. Zira Almanya hep Avrupa'nın ağabeyi konumunda olup, belirleyici faktördeki Hollanda da bununla ilgili karar almıştı. Bize de en çok turist gönderen ülkelerde ikinci sırada Almanya var, Hollanda yine aynı şekilde ilk 5 ülkenin içine giriyor. Ruslarda da sayıları artık yavaş yavaş geriye doğru düşmeye başladı. Fakat Ruslarda şöyle bir durum ortaya çıkıyor, pandemi sürecinde tatile gelecek olan insanlar tatillerini, izinlerini kullandı. Bundan dolayı acaba 2020 yılının belki sezon sonlarına doğru eylül, ekim, kasım aylarında Rusya'dan bize bir talep olabilir. Her şey tekrar normale döndükten sonra 2021 yılından itibaren gerçekten Türkiye'nin yılı olacak."

'SERTİFİKASYON SİSTEMİYLE ÖN PLANDA OLACAĞIZ'

Sertifikasyon sisteminin Türkiye'deki otellere yerleşmesinin tercih edilebilirlik noktasında önde olunmasını sağlayacağını vurgulayan Dahaoğlu, "Sertifikasyon süresiyle gerek otellerde, restoranlarda, kafelerde vs. birçok yerde insan toplumu oluşturan her mekanda böyle önlemler alındı. Bununla ilgili insanlara daha rahat, daha sağlıklı ve güvenli bir tatil yapmak için biz otellerin bu konuda müracaatları, çalışmaları var. Bununla ilgili operatörlerin otelleri misafire sundukları zaman bir Yunanistan oteli, bir İspanyol oteli veya Türkiye'nin otelini, sertifikalı otellerde tatil yapma imkanıyla her zaman biz ön plana çıkacağız. Bu tamamıyla bizim imajımızı ön plana çıkartacak, imajımızda daha da misafiri tatile çekmek için bir artı olacaktır" dedi.

KORONAVIRUS SURECINDE YENI NORMAL HAYATA GECILMESIYLE KENDINE GELMEYE CALISAN TURIZM SEKTORU, IC TURIZMLE YAVAS YAVAS DA OLSA HAREKETLENMEYE BASLADI.(FOTO:ALANYA-DHA)

KORONAVIRUS SURECINDE YENI NORMAL HAYATA GECILMESIYLE KENDINE GELMEYE CALISAN TURIZM SEKTORU, IC TURIZMLE YAVAS YAVAS DA OLSA HAREKETLENMEYE BASLADI.(FOTO:ALANYA-DHA)

KORONAVIRUS SURECINDE YENI NORMAL HAYATA GECILMESIYLE KENDINE GELMEYE CALISAN TURIZM SEKTORU, IC TURIZMLE YAVAS YAVAS DA OLSA HAREKETLENMEYE BASLADI.(FOTO:ALANYA-DHA)

KORONAVIRUS SURECINDE YENI NORMAL HAYATA GECILMESIYLE KENDINE GELMEYE CALISAN TURIZM SEKTORU, IC TURIZMLE YAVAS YAVAS DA OLSA HAREKETLENMEYE BASLADI.(FOTO:ALANYA-DHA)

KORONAVIRUS SURECINDE YENI NORMAL HAYATA GECILMESIYLE KENDINE GELMEYE CALISAN TURIZM SEKTORU, IC TURIZMLE YAVAS YAVAS DA OLSA HAREKETLENMEYE BASLADI. ALTID BASKANI BURHAN SILI (FOTODAKI), AKDENIZ BOLGESI VE ULKE GENELINDE NORMALLESME SURECINE GIRILDIGINI VE HEM TESISLER HEM BOLGEYI HAZIRLAR DURUMDA OLDUKLARINI SOYLEDI.(FOTO:ALANYA-DHA)

Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Hayalet ağlar caretta carettaları öldürüyor
 
Bakan Ersoy'un açıklaması Karadenizli turizmcileri heyecanlandırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve beklenen oldu
Sunexpress Deutschland'ın kapatılacağına ilişkin Gün Haber'in dün gündeme ...
Antalya, Almanya'dan daha güvenli
Almanya’da yayınlanan Bild Gazetesi’nin muhabiri, uçağa binip turist gibi ...
Çadırcılar tarihi ve ormanları talan ediyor
Pandemi nedeniyle çadırlara artan ilgi, Antalya’da bir çok güvenlik tehlikesiyle ...
 
Birkaç hafta içinde turizmde önemli gelişmeler olacak
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yurt dışı turizmin yeniden ...
Koronavirüsle birlikte VIP yatlara ilgi arttı
ANTALYA'da, normalleşme süreciyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin ...
Büyükelçilere sertifikalı VIP servis
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında ...
 
Bakan Ersoy, Antalya'da virüse yakalananların toplam sayısını açıkladı
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, işletme belgeli restoran ve ...
Normalleşme sürecinde yat turizmine yoğun ilgi
KORONAVİRÜS salgını nedeniyle birçok turizm kolu sekteye uğrarken, kontrollü ...
'Antalya'ya bekliyoruz'
TÜRKİYE'nin önde gelen günübirlik turizm merkezlerinden Antalya'nın Demre ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva