'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
25 Ekim 2017 Çarşamba - 15:26

Ali Bahar, KONYSİAD'ın konuğu oldu

Antalya ​OSB Başkanı Ali Bahar, Av. Bora Terzioğlu’nun başkanlığını yaptığı KONYSİD’ın kahvaltılı toplantısının konuğu oldu.

Ali Bahar, KONYSİAD ın konuğu oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konyaaltı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (KONYSİAD) Rixos Downtown Otel’inde gerçekleştirildiği toplantıda konuşan Bahar, hem OSB’de yaptıklarını anlattı, hem de sorular üzerine ATSO seçim süreci ile ilgili bilgi verdi.

Ali Bahar, ATSO seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu hatırlatıp görüşünü soran bir işadamına şunları söyledi:

“ATSO, Antalya’nın en büyük lobi kuruluşudur. Yapılması gereken şey tekil projeler değildir. Şehrin barışık gücü olmalıdır. Bütün belediyeleri bir entegrasyon halinde çalıştırma konusunda istekli hale getirmelidir. Ve Antalya’nın lobisini yapma konusunda birinci kurum olmak konumundadır. Antalya bir şehir değil ülkedir. Ülke mantalitesiyle bakılarak yönetilmelidir. Tek başkana değil çok başkana, istişareye ihtiyacı vardır. Dolayısıyla biz bunları daha iyi yapabileceğimizi düşündüğümüz için buraya aday olmayı düşündüm.”
Bahar, ‘Bu düşünceniz devam ediyor mu?’ sorusuna, ‘Devam ediyor. Sonuna kadar. Geri dönüş söz konusu olamaz’ cevabını verdi.

SİYASİ DÜŞÜNCENİZ NEDİR?

Bir işadamının, ‘Siyasi düşünceniz nedir?’ sorusu üzerine ise Ali Bahar şunları söyledi:

“OSB’de son seçimde yüzde 98’le başkan oldum. Sanayicinin yüzde 98 oyunu aldım. Artık bizim siyasi bir görüşten bahsetmemiz söz konusu olamaz. Öyle bir şeyin gerekliliği yok. Biz işi siyasetten uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Bundan uzaklaştırabilirsek şehre katma değer yaratabileceğimizi düşünüyoruz. Sanayicinin yüzde 98’inin oyunu almış biri olarak benim siyasi görüş belirtmek tek kelimeyle saygısızlık olur. Bundan sonra siyaset düşünüyor musun diyorlar. Daha bir koltuğa oturmadan başka bir koltuğu adres göstermek o koltuğa yapılacak en büyük saygısızlıktır. Ve koltuğu değersizleştirmektir. Biz o koltuğa değer katmaya geliyoruz. ATSO seçimleri bir savaş değil, bir yarış. Kazananı Antalya olan bir yarış… Rekabet kalite getirir. Biz Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı 25 bin aktif, 40 de aktif olmayan üyesiyle birlikte yönetmek istiyoruz.”  

ANTALYA OSB, İLKLERİN OSB’Sİ

AOSB’nin Türkiye’de faaliyette bulunan OSB’ler içinde hep ilkleri gerçekleştiren OSB olduğunu belirten Bahar, 4 ve 5. tevsi alanlarının devreye girmesi ile sanayi alanlarının 7 milyon metrekare alana çıkacağını ve 7 bin kişi istihdama ulaşacağını söyledi.
Türkiye’nin 5. en büyük OSB’si olduklarını belirten Bahar, bölgede faaliyette bulunan fabrika ve işletmelerin ticaret hacminin 8 milyar lirayı, ihracatın da 600 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

Antalya OSB’nin adeta belediye gibi çalıştığını ifade eden Ali Bahar, OSB’nin elektrik, su ve doğalgaz gibi altyapı yatırımlarını OSB olarak kendilerinin yaptığını kaydetti. Ali Bahar, ‘’Antalya OSB’nin bütçesi Burdur gibi Anadolu kentleri belediye bütçesine denk. OSB’yi 300 firmamız temsilcileriyle birlikte yönetiyoruz’’ dedi.

Antalya OSB’nin Türkiye’deki OSB’ler içinde hep ilkleri yaptığına dikkat çeken Bahar, ‘ilk’leri şöyle sıraladı.

‘’OSB’ler içinde ilk Teknik Meslek Lisesi Antalya OSB’de yapıldı. Kendi seramızı kurarak 300 bin mevsimlik çiçek üreterek sanayicimize veriyoruz. Türkiye’de 3 kez, çevre ödülü alan en çevreci OSB’yiz. Dünyada ilk olan iş ve teknoloji konseptli otel yaptık. Çocukları annelerinden ayrılmaması için kreş yaptık. Sanatla sanayinin içiçe olduğunu gösterdik ve karikatür yarışması düzenledik. Türkiye’nin ‘en ucuz’ elektrik, doğalgaz ve suyunu kullanan OSB’yiz. Eğitim birimi kurduk. İnsan kaynaklarını, insan kıymetleri olarak değiştirdik. Bir yılda 5 bin sertifika verdik. Sanayicin nitelikli eleman arayışına çözüm buluyoruz.’’   

Antalya OSB içindeki şirketlerin markalaşmasına da katkı yapacaklarını anlatan Ali Bahar, Antalya kentine daha fazla katma değer yaratmak amacıyla Teknoloji Geliştirme Merkezi kuracaklarını bildirdi.

Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin Antalya’nın tanıtılmasında ve daha fazla insan gelmesini sağlayacağını anlatan Ali Bahar, şunları kaydetti.

‘’Antalya’ya en güzel otelleri yapmışız ama turisti kentin içine getiremiyoruz. Neden turisti heyecanlandıracak bir şey yok. Kent içinde turisti heyecanlandıracak işler yapmalıyız.  Bunun için de Teknoloji Gelişim Merkezlerine ihtiyaç var. Antalya’yı Fransa’nın hatta Avrupa’nın Silikon Vadisi olan Nice kenti gibi hem sanayi, hem turizmle iç içe gelişmesini sağlamamız gerekiyor. Antalya kenti için daha fazla katma değer yaratmalıyız. Antalya’yı kent olarak değerlendirmemeliyiz. Bir ülke olarak değerlendirmeli ve tanınmalı ve bir ülke gibi yönetilmeli. Turist, gittiğinde 'Türkiye’ye değil, Antalya’ya gidiyorum'  imajını yaratmalıyız."

Etiketler:
 
Başkan Böcek'ten 24 Kasım'a 2 sürpriz var
 
Çinli yönetmenin filmine tam not
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'daki arsa stoku dudak uçuklattı
Ali Ağaoğlu'nun Türkiye'deki arsa stoku dudak uçuklattı. Sadece Bodrum'daki ...
Dolar yine fırladı
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yeni başkanının faiz artışı yanlısı olabileceğine ...
AGT, INTERMOB Fuarı'nda
Türkiye’nin önde gelen mobilya bileşenleri markası AGT, dünya pazarında ...
 
Alanyalı kasap Mc Donalds'ın ortağı oldu
Alanya'da önce kasaplık yapan daha sonra besi çiftliği, et entegre tesisleri ...
97 milyon dolarlık 22 yat denize indirildi
DÜNYANIN en önemli ultralüks yat yapım merkezlerinden Antalya Serbest ...
İş dünyasının patronları enflasyonu değerlendirdi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve Antalya ...
 
DÖSİAD Romanya'da
DÖŞEMEALTI Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) üyeleri, Bükreş'te ...
ATSO seçimi de ertelendi
Aralarında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın(ATSO) da bulunduğu ve bir ...
Sur Çelik Kapı Tercih Nedenleri
Kaliteli, estetik, zarif ve şık tasarımlarıyla öne çıkan özelliklere sahip ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva