Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
6 Ocak 2022 Perşembe - 12:47

Ali Bahar sahadaki durumu anlattı

ANTALYA OSB Başkanı Ali Bahar, üretim maliyetlerindeki fahiş artışların sanayicinin finansman ihtiyacında çarpan etkisi yarattığını söyledi. Bahar, firmalara gereken desteğin verilmemesi halinde üretimi düşürmek zorunda kalacaklarını söyledi.

Ali Bahar sahadaki durumu anlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Global ölçekte artan maliyetlerin Türk sanayicisinin omuzlarındaki yükü taşınamaz boyutlara ulaştırdığını belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, üretimi kolaylaştıracak adımların ivedilikle atılmaması halinde, sanayicinin üretimini azaltmak dışında başka bir alternatifi kalmayacağını söyledi. Üretimin azalmasının istihdam ve ihracatta düşüşe, enflasyonda artışa neden olacağını aktaran Bahar, üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak için sanayi sicil belgesi olan firmalara Kredi Garanti Fonu desteği ile finansmana erişim imkanı sunulmasını talep etti.

MALİYETTE FAHİŞ ARTIŞ

Üretim maliyetlerinde fahiş artışlar yaşandığına vurgu yapan Başkan Bahar, “Başta emtia fiyatları olmak üzere hammadde, enerji ve lojistik maliyetlerinin aşırı yükselmesi ve ayrıca vadelerin kısalması, daha önceleri 100 TL'ye mal olan 10 birim üretimin, şu an 400 TL'ye üretilebilmesine yol açmıştır. Sanayicinin bu 10 birim üretim için ihtiyaç duyduğu finansman da 4 kat artmıştır. Vadelerin azalması bu rakamın daha da artmasına yol açmaktadır" dedi.

İLK REFLEKS ÜRETİMİ AZALTMAK

Maliyetlerin bu denli arttığı bir ortamda üretimin sürdürülebilirliğinden söz edilemeyeceğini ifade eden Bahar, “Böyle bir durumda sanayicinin ilk refleksi üretimi düşürmek olacaktır. Üretim düşerse arz düşer, arz düşerse enflasyon yükselir. Enflasyon yükselirse alım gücü daha da azalacağı için üretim de aynı oranda azalacak ve ekonomimiz, girdap benzeri bir sarmala kapılacaktır. Üretimin bu denli zorlaştığı bir ortam kıtlığa, paranız olsa dahi alacak ürün bulamamanıza neden olabilir" uyarısında bulundu.

FİNANSMAN DESTEĞİ

Bu sarmaldan kurtulmak için finansmana erişim imkanlarının ivedilikle devreye alınması gerektiğini belirten Bahar, “Devletimiz, Hazine ve Maliye Bakanlığımız özelinde alınacağı kararlar ve özellikle kamu bankaları nezdinde atacağı adımlar ile bu sarmalın oluşmadan yok olmasını sağlayabilir. Sanayi sicil belgesi olan firmalara ivedi biçimde yeni bir Kredi Garanti Fonu destekli kredi açıklanması gerekmektedir. Bankaların ve hatta şubelerin limitlerinin gözden geçirilmesi ve artırılması elzemdir. Yaklaşık 3 aydır, hemen her platformda bu uyarıları yapıyor, sahanın durumunu devletimize aktarmaya çalışıyoruz. Finansman ihtiyacı sanayicilerin ortak sorunudur, üretimin sürdürülebilmesi için sahadan yükselen bu sese kulak verilmelidir" diye konuştu.

ANTALYA OSB BASKANI ALI BAHAR, URETIM MALIYETLERINDEKI FAHIS ARTISLARIN SANAYICININ FINANSMAN IHTIYACINDA CARPAN ETKISI YARATTIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Kemer Belediyesi'nde çalışmalar devam ediyor
 
Muratpaşa'da yabancı oyuncu transferi gündemde
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 7 Ocak 2022 Cuma 09:27

Yıllarca işçiye düşük ücret ödeyerek sanayici zenginleşsin,tamam kar etsinde ülkemizde de emeğin karşılığı verilmeden fabrikatör daha zengin olsun,en iyi yerlerde otursun,lüks arabalara binsin,ytalar katlar yesin içsin gezsin,peki işçi ne yapsın kenar mahallelerde karnını ancak doyurmaya çalışsın.Böyle bir Dünya var mı,maalesef ülkemizde var,alın terinin en ucuz olduğu ülkeyiz.İş adamı kendi penceresinden bakarak hep ağlamaya alışmış,hep bana hep bana diyerek yıllarca sömürdünüz,ne diyelim işçinin hakkını emeğini yiyenlere!!!!!

Yorumu oyla      0      0  
ATSO SEÇİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI 6 Ocak 2022 Perşembe 16:37

SAYIN ALİ BAHAR ÇALIŞMALARA BAŞLAMIŞ DURUMDA. VAR GÜCÜ İLE TÜM MESLEK GRUPLARINDA ADAY CIKARTMAK ICIN UGRASIYORMUS. HATTA GECTIGIMIZ SECIMDE ADAY CIKARTAMADIGI MESLEK GRUPLARINDA DA GÜÇLÜ ADAYLAR İLE GİZLİ GÖRÜŞMELER YAPILIYORMUŞ. ŞUAN Kİ BAŞKANIN KARŞISINA DA SAĞLAM BİR ADAY ÇIKARTACAĞI BİLİNİYOR. ALIN SİZE GERÇEK GÜNDEM HABER ARAŞTIRIN

Yorumu oyla      0      0  
sorgulamak gerekır bazen 6 Ocak 2022 Perşembe 15:52

hayatı sorgulamak gerekır bazen! 30 01 2021 de asgarı ucret ıle 4 kısılık aıle ne harcıyordu ne kadar neye verıyordu elektrk su doğalgaz telefon ıcın ne kadar oderdı bırım malıyetı neydı. kac kg et alıyordu. suan asgarı ucrete zam geldı yuzde 50 pekı suan bu adam yıne ne harcıyor? bunları sorgulayan kaleme alan hıc bır durust gerceklerı yazan yazar gazetecı hatta mılletvekılı bıle yok! halkın anlayacagı sekılde halk gıbı anlatılması gerekır! üstten bakarak degıl...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhracatçı kur garantisi istiyor!
Merkez Bankası’nın uygulama talimatına göre, ihracat bedelinin yüzde 25'i, ...
Bankalardaki TL tasarrufları eridi
Bankalardaki parası için bu oranda en yüksek faizi alan mevduat sahibi ...
Antalya Serbest Bölge'de tarihi rekor
ANTALYA'da dünyaca ünlü isimlere süperlüks yatların yapıldığı, medikal ...
 
Annesinden aldığı bayrağı yıldıza taşıdı
Antalya, Burdur ve Isparta illerinin en fazla ihracat gerçekleştiren firmalarından ...
İki dev şirketten Türkiye'ye dava
Türkiye, bu yıl ikinci büyük dava ile karşı karşıya.
İş dünyasının ünlüleri korona ile savaşıyor
Korona, genç, yaşlı, zengin, fakir dinlemiyor. İş dünyasının ünlü isimleri ...
 
Dikkat! Kur korumalı mevduatta ana paradan olmayın
Dünya yazarı Aktaş: "Kur korumalı hesaptan vadeden önce para çekilmesi ...
ADOPEN’e yılın son ayı 2 ödül daha
Antalya, Burdur ve Isparta illerinin en fazla ihracat gerçekleştiren firmaları, ...
Orman bakanı, Can Hakan Karaca ve Ali Eroğlu'nun misafiri oldu
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva