Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
Ajet uçağına bomba ihbarı
Ajet uçağına bomba ihbarı
4 Şubat 2023 Cumartesi - 11:25

Ali Yılmaz'a rütbeleri iade edildi

Eski Antalya Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz’ın, FETÖ iltisaklı olduğu gerekçesiyle yargılandığı dönem,  22 Ağustos 2021 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘Olur’u ile alınan rütbeleri, mahkeme kararı ile yeniden verildi.

Ali Yılmaz a rütbeleri iade edildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Süleyman Soylu aynı cezayı, “Haliç’te Yaşayan Simonlar” isimli kitabın yazarı esmi Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’a da uygulamıştı.

Emeklilik döneminde Kral Çıplak ve Hasbihal isimli kitapları yazan Ali Yılmaz, Gaziantep İl Emniyet Müdürü iken Antalya’ya atanmıştı. Antalya’da görev yaptığı dönem, iki polis memuru ile CHP eski Milletvekili Yıldıray Sapan’ın şikayeti üzerine yargılanmıştı.

Ali Yılmaz, talimatıyla telefonlarının dinlendiğini ileri süren polisler ile CHP’li eski vekilin açtığı bu davadan beraat etmişti. Bu dava sürerken de rütbeleri Soylu’nun ‘olur’u ile alınmıştı.

Ali Yılmaz, Soylu’nun verdiği rütbe alınma cezasının keyfi ve hukuka aykırı olduğunu ileri sürerek idare mahkemesine dava açmıştı. Ankara İdare Mahkemesi de, “Bakan Olur’u ile rütbelerinin geri alınmasını ilişkin işlemin hukuka aykırı olduğuna, haklarının iadesine karar verdi.

Ali Yılmaz bu karar üzerine sosyal medyada, "Asıl sen unutma! Berlin’de hâkimler var. Alamazsınız. Hiçbir güç, hiçbir siyaset, hiçbir iktidar Kral bile olsa adaletten üstün değildir” paylaşımını yaptı. İyi Parti’de siyaset yapan Yılmaz, bu cezanın kaynağının muhalif düşünceleri ve aktif siyasi faaliyetleri olduğunu ileri sürdü.

 
Fındıkta en büyük rakip ABD olacak
 
Gıda işletmelerine 1 milyon 350 bin denetim
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 7 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gerçekleri söyleyin,, 10 Şubat 2023 Cuma 07:02

Birilerinin söylediklerini doğru sanarak gerçekleri bilmeden halkı yalan haberlerle kandırmak gazetecilik değildir,siz Antalyadasınız ve biz sizi hiç mahkemede görmedik neler yaşandı mahkemelerde hiç haberiniz oldumu acaba verilen kararlar hukuka uygunmuydu yoksa talimata göremi verildi ve mahkemede fetönün üst düzeydeki yönetim ve para kasaları olan kişiler ihbarları yapıldı, görevi başındakiler ihbar edildi, başka illerdeki yargılandıkları fetö dosyaları getirttirilmedi mahkemece ek iddianame bile hazırlattırılmadı, sanıkların ve katılan müştekilerin gösterdiği tanıklar bile hmahkeme başkanı tarafından kasıtlı olarak ifadeleri aldırılmayarak müşterek işlenen suçlar ortaya çıkartılmadı ve Bölge adliye mahkemesinin verdiği karar 1,5 sayfa bile değil ve beraate yapılan itirazı red ederken hiçbir gerekçe bile göstermeyerek Anayasal hak ihlallerinden olan her mahkeme gerekçeli kararını belirtmelidir demesine rağmen itirazı red etti ve dava Yargıtaya gitti ve yargıtay hala Beraat kararına yapılan itiraza karar vermiş değildir ve dosya yargıtaydayken kesinleşmemiş karara rağmen ali yılmaz beraat ettim nasıl diyor ve idare mahkemeside kesinleşmemiş karar üzerinden rütbelerini geri nasıl veriyorsa ortada hukukta çiğneniyor Adalette sağlanmazken bu aceledirki birilerini seçime yetiştirmek için aklanmayamı çalışılıyor, yoksa il delegesi bile yapılan seçimde siyasi partiye aday adayımı göstereceklerki hesaplar onu gösteriyor gibide, sizde suçsuz diyerek reklamını ve propagandasını yapıyorsunuz ama bence daha seçim atmosferine girilmedi aday olduğunu önce ilan etsinki o zaman mahkemede yaşananlar yapılan ihbarların hepsi resmi belge ile mahkeme tutanaklarına geçmiş zabıtlarla ortaya koyulup türk milletinin takdirine sunulacaktır ama sizlerinde doğru haberler yapmadığınız ortaya çıkacaktır eğer Fetöcatı davasını takip etseydin tüm duruşmalara fetönün müdahale ettiğinide bilirdiniz mesela en basiti ise Mahkeme Tutanaklarından uyap üzerinden 9 sayfa olan Mahkeme tutanağının 2 sayfasının silindiğini ve bu silinen bölümlerde Ali YILMAZ'ın hangi fetönün yönetim kadrosunda üst düzey ABD ye firar etmiş kırmızı bültence aranan kişilerle olan irtibatlarının olduğu bölümlerin silinmiş olduğunu ve daha nelerin yaşanmış olabildiğini az buçuk tahmin edebiliyorsunuzdur diye düşünüyorum, bizler sabrediyoruz ama zamanı gelince gereken yapılacaktır bu Vatan sahipsiz değildir, dünde fetöye karşı çıktık bugünde çıkar vatanımızı koruruz kimsenin şüphesi olmasın. Saygılar.

Yorumu oyla      0      0  
taş 5 Şubat 2023 Pazar 01:16

Çok ilginç şeyler oluyor.FETÖ'nün en üst kesimlerinde yer alanlardan bazıları ellerini kollarını sallayarak yurt dışına çıktılar.Örgütün üst yöneticileri ne yazık ki yurt dışında rahatça yaşıyorlar,ülkemizi allah bullah eden bunların, cezalarını çekmemeleri kamuoyunun vijdanını yaralıyor.Umarız bir gün adalet önünde hesap verirler.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çanakkale Zaferi’ni oyun dünyasına taşıyacaklar
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin ücretsiz oyun yazılımı kursuna devam ...
Uyuşturucu operasyonuna 5 tutuklama
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde polisin uyuşturucu operasyonunda gözaltına ...
Bitter çikolata ve kakaoda 'kurşun' tehlikesi
GIDA Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, çikolata ve ...
 
Afyonkarahisar-Antalya yolunda ulaşıma 'kar' engeli
AFYONKARAHİSAR'da etkisini artıran kar yağışı, kenti kısa sürede beyaza ...
Antalya'da dehşeti yaşadı! Yüzü tanınmayacka hale geldi
ZONGULDAK'ta yaşayan Murat Terzi’nin (48) yüzü, çalışmaya gittiği Antalya'da, ...
Meteoroloji'den kar ve yağmur uyarısı!
Meteoroloji başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde yağışların artacağını ...
 
Kepez'de doğa ve sanat iç içe
Kepez Belediyesi’nin 23 bin 500 metre kare alanda oluşturduğu Botanik ...
Evinde yangın çıkan kiracı tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde ev sahibinin kendisini evden çıkarmak için ...
Gazipaşalı muhtarlar Böcek'ten en çok ne istedi?
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gazipaşalı muhtarlarla ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva