Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
20 Aralık 2020 Pazar - 13:39

Ali başkan güzel sözlere kanmadı dobra dobra konuştu...

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Borsası'nın yönetim ve üyeleriyle bir araya geldi. Antalya'nın güzelliklerini, Başkan Ali Çandır'ın yaptıklarını öven Hisarcıklıoğlu'nun tüm bu güzellemeleri, sıkıntılı iş dünyasının sorunları tek tek masaya getirmesine engel olamadı.

Ali başkan güzel sözlere kanmadı dobra dobra konuştu...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) video konferans yoluyla düzenlediği toplantıya katıldı.

ATB Başkanı Ali Çandır, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci, yönetim kurulu üyeleri, Meclis, Meslek Komiteleri, Disiplin Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, üyelerin sorun ve taleplerini tek tek dinledi. Bir asırlık geçmişe sahip Antalya Ticaret Borsası’nın 100’üncü yılını kutlayarak konuşmasına başlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Pandemi bitince bir asırlık geçmişinizi birlikte kutlamak dileğiyle nice senelere" dedi.

YÖRESEL ÜRÜNLERİ KAFALARIMIZA KAZIDI

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ATB'nin Türkiye ekonomisine katkılarının takdire değer olduğunu kaydetti. ATB Başkanı Ali Çandır’ın vizyoner kimliğiyle YÖREX başta olmak üzere kent ve ülke ekonomisine can verecek birçok projeyi hayata geçirdiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Yöresel ürünler ve coğrafi işaretin ne kadar önemli olduğunu Türk iş dünyasının kafasına kazıdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. TOBB’da da Ali Çandır Başkanımın fikirlerinden bizzat istifade ediyorum" diye konuştu.

ANTALYA ÇOK ÖNEMLİ BİR YERDE

Antalya’nın Türkiye için çok önemli bir yerde olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Burada para var, ekonomi var. Allah size her türlü nimeti vermiş. Denizi, kumu turizmi vermiş. Öte yandan müthiş bir tarım araziniz var. Tarıma dayalı sanayi var, ticaret var. Her şey var. Allah Antalya’ya dört dörtlük coğrafya nasip etmiş. Antalya’da bulunduğunuz için çok şanslısınız" dedi.

DÜNYA TARIMI KEŞFETTİ

Dünyanın koronavirüs belası ile karşı karşıya olduğunu, sadece Türkiye’nin değil tüm ülke ekonomilerinde virüse bağlı ciddi zorluk yaşandığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Bu dönemde dünya, tarımın çok önemli olduğunu keşfetti. Sizlerin faaliyette bulunduğu alan müthiş fırsatları barındırıyor. İnsanoğlu tarıma dayalı sanayiyi yeni keşfediyor. Biz bu coğrafyada bu fırsatı yeterince değerlendiremiyorduk, inşallah bundan sonra daha iyi değerlendireceğiz" diye konuştu.

SORUNLARINIZI GECE DE OLSA İLETİYORUZ

Pandemi döneminde 365 oda ve borsa başkanının, üyelerinin sorunlarına çözüm aramak için müthiş performans gösterdiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak da kendilerine iletilen sorun ve talepleri karar vericilerle paylaşıp çözüm aradıklarını anlattı. Pandeminin ilk döneminde, 18 Mart’ta Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında bakanlar kurulu üyeleriyle bir araya geldiklerini, sıkıntı ve talepleri içeren 70 maddeyi ilettiklerin söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Taleplerimizin yüzde 99’u karşılandı. Sizler tarafından bana iletilen, Ankara’da çözülmesi gereken sorunları bizzat başkanlarınız bana iletti. Biz de o gün, o gece gece ilgili bakan kimse temas edip, çözümü için çalıştık. Sizlerin bugün bana ileteceğiniz her türlü sıkıntıyı da yine bu akşam bizzat ilgili bakanlara ileteceğim" dedi.

Salgının ikinci döneminde de Cumhurbaşkanı ve bakanlarla 18 Kasım’da bir araya gelerek iş dünyasının talep ve sorunlarını ilettiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, yeni görevine başlayan Hazine ve Maliye Bakanı ile 28 Kasım’da bir araya gelerek tüm talepleri birinci ağızdan iletme fırsatı bulduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak pandemi döneminde neler yaptıklarını ATB organ üyeleriyle paylaştı.

MUHİTTİN BÖCEK’İ UNUTMADI

Koronavirüsü yenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e geçmiş olsun dileklerini ileten Rifat Hisarcıklıoğlu, “Sayın Başkan’ın görevinin başına dönmesine sevindik. Başarıyla görevini en iyi şekilde yapacağına inanıyorum" dedi.

ÇANDIR TALEPLERİNİ ANLATTI

ATB Başkanı Ali Çandır, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na toplantıya katılımı nedeniyle teşekkür etti. Üyelerin taleplerini karar vericilerle paylaşıp geri dönüş sağlayan Hisarcıklıoğlu’na iş dünyası adına teşekkür eden Çandır, “Böyle bir dönemde yanımızda olmanız çok değerli" dedi. Pandemi döneminde TOBB’un girişimiyle üyelerin birçok talebine cevap aldıklarını, alınan önlemlerin sektöre can suyu olduğunu kaydeden Çandır, “Ama varlığımızı sürdürmek için bu yapılanların ötesinde daha ileri desteklere ihtiyacımız olduğunun siz de farkındasınız" dedi.

ÖDEMELER 2022’YE KADAR FAİZSİZ ERTELENSİN

Tarım sektörünün varlığını maliyet yükleri altında sürdürmeye çalıştığını kaydeden Çandır, “Kamuya yönelik birikmiş, ertelenmiş ya da gecikmiş tüm ödemelerimizin en az 2022 yılına kadar faizsiz ertelenmesini ve sonrasında da makul taksitler halinde ödenmesini talep ediyoruz. Erteleme olursa hiç olmazsa güncel ödemelerimize makul bir alan açmış olabileceğiz. 2021 yılındaki SGK ve vergi ödemelerimizin de en az bir yıl süreyle ertelenmesi nefes aldıracaktır" dedi.

DAHA ÇOK ÜRETMEK İÇİN ARAZİ İHTİYACIMIZ VAR

Rusya’ya özellikle domates, biber ihracatında sorunlar yaşadıklarını anlatan Çandır, bu konuda da destek istedi. Hem ihracatı artırmak hem yerli tüketimi karşılamak için daha çok üretmek istediklerini, bunun için arazi ihtiyacı bulunduğunu belirten Çandır, “Sektörümüzün tarım arazisi talebi hızla ve etkili bir biçimde kamu tarafından karşılanmalıdır. Atıl durumdaki Hazine arazilerinin tarıma kazandırılması için destek bekliyoruz. Hazine arazilerinin envanterinin çıkarılarak tarımsal üretim yapan, işinde ehliyeti olan insanlara tahsisi, satışı ya da kiralanması üretimimizi artıracaktır" dedi.

DEVLET RAKİP OLMAZ

“Kamu ticarette rakip olarak hangi alana girerse girsin o alanı kurutuyor. Çünkü rekabeti öldürüyor" diyen Çandır, devletin Türkşeker, Tarım Kredi, Ziraat Katılım gibi kurumlarla yaş meyve sebze ve gıda sektöründe oyuncu olma çabalarını eleştirdi. Devletin rekabetin etkili bir şekilde işlemesini sağlama görevi olduğunu anımsatan Çandır, “Kamu hem kural koyucu, hem hakem, hem oyuncu olmak istiyor. Bu hiçbir şekilde sürdürülebilir değil. Devletin oyuncu olma çabasından vazgeçmesini talep ediyoruz" dedi.

 
Kemer'de katliam...
 
Muratpaşa'nın teknoloji eğitimleri
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kredi erteleme 20 Aralık 2020 Pazar 19:13

Kredilerimiz acil ertelenmelidir. 2021 eylül ilk taksit ödemesi olmalıdır. ve aylık faiz oranı da 1,25 i geçmemelidir. Ev arsa araba almak için değil, mevcut kredi ve kredi kartlarını tek yere toplama kredisi olmalıdır. acil olarak bunu talep ediyoruz.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konut Fiyatlarındaki Artış Oranları Hangi Seviyelerde
Konut fiyatları ne olur? İstanbul'da nereden ev alınır? İzmir’de konut ...
Yeni kısıtlama önlemleriyle altın, gümüş fiyatları yükseldi
Avrupa'nın birçok ülkesinde, Covid-19 vakalarındaki artışlara bağlı olarak ...
CHP'li belediye çıtayı yükseltti: Asgari ücret 4 bin 500 lira oldu
Konya'nın tek CHP'li belediyesi olan Tuzlukçu'da asgari ücret görüşmesinden ...
 
‘Rusya, domates kotasını tamamen kaldırmalı’
RUSYA'nın domates ihracatındaki kota uygulamasında dördüncü 50 bin tonluk ...
Artan otel fiyatları, kasımda enflasyonun altında
TÜRKİYE'de otellerin gecelik konaklama fiyatları, ekimde yüzde 9,43, kasımda ...
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını yaptı
ASGARİ Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme ...
 
Rusya'ya domates ihracında kota 199,3 bin tonu buldu
RUSYA'nın 50'şer bin tonluk kota sınırı uyguladığı domates ihracatında, ...
Batı Akdeniz ihracatı 1.7 milyar doları aştı
BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), kasım ayı sonu itibarıyla ihracat ...
ATB Kasım ayı hal endeksini açıkladı
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), Kasım ayı Antalya Halleri Domates, Sebze ve Meyve Endeksini açıkladı.
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva