Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
21 Eylül 2019 Cumartesi - 10:52

Alihan'ın hayali, vücut geliştirme şampiyonu olmak

KONYA’nın Akşehir ilçesinde yaşayan Alihan Kılıç (19) elleri olmadan dünyaya geldi. En büyük hayalinin sevdiği kız ile el ele tutuşmak olduğunu söyleyen Kılıç, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde kol nakli olmayı bekliyor. Kılıç'ın hedefi ise vücut geliştirme şampiyonu olmak.

Alihan ın hayali, vücut geliştirme şampiyonu olmak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konya'nın Akşehir ilçesi Yunak Mahallesi'nde oturan Alihan Kılıç, annesi Pakize Kılıç'ın henüz hamileliğinin başındayken içtiği ilaç nedeniyle elleri oluşmadan dünyaya geldi. Alihan Kılıç, Akşehir Şehit İsmail Cem Yakınlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Bölümü'nü bitirdi. Sınava girerek bir kamu kurumunda iş bulmayı hayal eden, spor yaşamının yanı sıra bilgisayar ve telefonu rahatlıkla kullanan Alihan Kılıç'ın en büyük hayallerinden biri ise sevdiği kız ile el ele tutuşmak.

Yaklaşık üç yıldır Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde çift kol nakli olmayı bekleyen Alihan Kılıç, nakil için her gün dua ettiğini ifade etti. Çok iyi bilgisayar kullanan, vücut geliştirme sporu ve futbola tutkusundan söz eden Alihan, "Tek eksiğim kollarım. İnşallah çift kol nakli olacağım. Doğuştan olmayan kollarıma nakille sahip olabilirsem, kısa sürede iyileşip arzu ettiğim hayata kavuşacağıma inanıyorum" dedi.

NAKİL GÜNÜNÜ HEYECANLA BEKLİYOR

AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından belirli aralıklarla test ve kontrolleri gerçekleştirilen Kılıç, nakil için şartlarının uygun olduğunu, dosyasında hiçbir eksiği olmadığını, tek eksiğin bağış olduğunu söyledi.

NAKİLLİ CİHAN VE MUSTAFA CESARET VERDİ

Kol nakli olmaya karar verdikten sonra Türkiye'nin ilk çift kol nakillileri Cihan Topal ve Mustafa Sağır'la defalarca telefonla görüştüğünü anlatan Alihan Kılıç, her ihtiyacını tek başına karşılayabildiğini, nakil olarak daha rahat bilgisayar kullanmak istediğini söyledi. Kılıç, "Tek dileğim nakil olup, vücut şampiyonalarında eksiğim olmadan başarılı olmak" dedi.

'HOCAMIZA GÜVEN' DEDİLER

Cihan Topal ve Mustafa Sağır'ın kendisini nakil için cesaretlendirdiğini vurgulayan Alihan Kılıç, "Kesin kararlıyım. Bu konuda basında çıkan haberleri okudum. Cihan Topal ve Mustafa Sağır'la telefonla görüştüm. Beni cesaretlendirdiler. 'Önce Allah'a sonra da Ömer hocamıza güven' dediler. Ben de bu amaçla Antalya'ya sık sık geliyorum. Kontrollerimi aksatmıyorum. Sabırla 'Nakil sırası sende' diyecekleri günü bekliyorum" diye konuştu.

Antalya'ya Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yardımlarıyla gelip gittiğini vurgulayan Kılıç, "Daha önce de geldiğimde tetkiklerim yapılmıştı fakat tüm tetkiklerim tekrarlanacak. Akciğer grafisi, kalp ve diğer organlarımla ilgili incelemeler yapılacak. Ömer hocam da nakil için en uygun adaylar arasında olduğumu söyledi. Bağış olursa nakil olacağım" dedi.

SOL ELİN BAŞ PARMAĞIYLA DOĞDU ANCAK KESİLDİ

Annesinin hamile olduğunu bilmeden rahatsızlığı nedeniyle doktora gittiğini, verilen ilaçları kullandığını, bu ilaçların etkisiyle elleri oluşmadan dünyaya geldiğine değinen Alihan Kılıç, "Sadece sol elimin baş parmağıyla doğmuşum. O parmağı da küçükken emdiğim için zayıflamış ve kesmişler" dedi.

Akşehir'de çiftçilik yapan annesi, 2 erkek ve 3 kız kardeşiyle yaşadıklarını anlatan Alihan Kılıç, babasının ise 8 yıl önce trafik kazasında yaşamını yitirdiğini söyledi. Alihan Kılıç, tüm ailesi ve arkadaşlarının nakil olması için dua ettiğini sözlerine ekledi.

DONÖR SAYISI ARTMALI

Prof. Dr. Ömer Özkan ise kompozit doku nakli ameliyatlarının hastanın hayat kalitesini artırmak amacını taşıdığını belirterek, "Tüm ameliyatlar özenle yapılıyor. Bu tür ameliyatlarda seçimin biraz daha dikkatli yapılması gerekiyor. Burada en önemli olan donör bulunması. Sadece bizde değil diğer hayat kurtaran böbrek, karaciğer, kalp gibi organ nakillerinde de aynı. Donör sayısı arttıkça bu tür ameliyatlar daha düzenli yapılacaktır. Bağışlayıcı bakımından çok iyi durumda değiliz. Biz dünyada canlıdan nakilleri en fazla yapan ülkelerden biriyiz, donör sıkıntısı sürekli dile getiriliyor. İnşallah gelecekte bunu da aşarız" diye konuştu.






 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Kazıya yemekli kapanış
 
Antalya'nın en eski otellerinden Talya'ya talipli çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taha Akgül finalde
Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda ...
Antalyaspor'da hedef galibiyet
ANTALYASPOR'un yarın deplasmanda oynayacağı Kasımpaşa karşılaşmasında ...
Vücut geliştirme sporcularından Karalar'a destek çağrısı
ANTALYA'da yapılan Vücut Geliştirme ve Fitness milli takım seçmelerine ...
 
Kumluca Belediyespor'a moral yemeği
ANTALYA Süper Amatör Lig'de mücadele eden Kumluca Belediyespor ligin ilk ...
Korkmaz: Penaltı kararını VAR sistemi hakemi versin
Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, "Maçı yöneten hakem de hata ...
Türkiye, Dünya Atletizm Şampiyonası'na 20 atletle katılıyor
Dünya Atletizm Şampiyonası'nın başlamasına kısa bir süre kala Milli Takım ...
 
Rıza Kayaalp'ten tarihi başarı
Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda ...
Milli güreşçi Bediha Gün yarı finalde
Kazakistan'ın Başkenti Nur Sultan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda ...
Antalyasporlu jimnastikçiler Bosna Hersek yolcusu
ANTALYASPOR Ritmik Jimnastik Takımı, Bosna-Hersek'te düzenlenecek Uluslararası ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva