Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
'Nuri Şahin'in Beşiktaş'a gitmesi bizi...'
'Nuri Şahin'in Beşiktaş'a gitmesi bizi...'
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
2 Şubat 2012 Perşembe - 14:30

Alkışlar Çavuşoğlu'na

Fransa'nın 'Özgürlükler Ülkesi' imajına ağır darbe vuran 'İnkar Yasası' 142 imzayla Anayasa Komisyonu'na götürülürken, bu imzalara ulaşılmasının perde arkası aydınlandı.

Alkışlar Çavuşoğlu na
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AKPM başkanlığını geçen hafta devreden Mevlüt Çavuşoğlu, lobi faaliyetlerini anlatırken, 'Kaleyi içten fethettik' dedi ve imzacılar arasında Sarkozy'nin partisinden çok sayıda ismin de olduğunu söyledi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı'nı Nicolas Sarkozy'nin partisinden Jean Claude Mignon'a devreden AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu 'Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasanın iptalini Anayasa Konseyi'ne götürülmesi için yapılan lobi çalışmasının perde arkasını anlattı.

Kanser tedavisi gören annesini bırakıp gerekli imza sayısı için çalışan Çavuşoğlu AKPM'de geçen 7 yılda kurduğu dostlukların, itiraz için gerekli imzaların fazlasıyla sağlanmasında çok faydasını gördüklerini belirtti. Ermeni oylarına göz diken Sarkozy'nin planını bozan lobi harekatının mimarlarından Çavuşoğlu, Sarkozy'nin partisinden çok sayıda senatör ve vekilin de itiraz için imza attığını hatırlatarak 'Kaleyi içten fethettik' değerlendirmesinde bulundu.

Çok yoğun bir lobicilik çalışması sayesinde gerekli itirazın yapılmasını sağlanır sağlanmaz Antalya'ya dönen Çavuşoğlu Özel Andeva Yıldız Hastanesi'nde akciğer kanseri tedavisi gören annesinin yanında soluğu aldı.

Annesinin yanında refakatçı olarak kalan Çavuşoğlu, lobicilik faaliyetini şöyle anlattı:

FRANSIZ KAMUOYU RAHATSIZ: Fransa'daki siyasetçiler de, değişik partilerden milletvekili ve senatörler de bu yasanın yanlış olduğunu söylemeye başladı. Bunu görmekten büyük bir mutluluk duyduk. Fransız kamuoyu da bundan rahatsız oldu. Hatta Senato'dan geçtikten sonra Sarkozy ile alay etmeye başladılar. Türkiye'yle ilişkilerin bozulmasını istemeyen iş dünyası, sivil toplum örgütleri de, üniversiteler de bu durumdan rahatsız oldu.

Siyasetçiler de rahatsız oldu. O zaman ne yapmak gerekiyordu, önce Meclis'ten, sonra da Senato'dan geçen bu tasarıya karşı çıkan arkadaşların organize olup buna karşı bir girişimde bulunması, Anayasa Konseyi'ne başvurması gerekiyordu.

KOMİSYON ÜYELERİ ELİMİZİ GÜÇLENDİRDİ:

Anayasa Komisyonu, bu tasarının Fransız Anayasası'na uygun olmadığını söyledi. Bu sözler imza atan arkadaşlarımızın elini güçlendirdi, onlara cesaret verdi. Belli bir sayıda imza gerekiyordu. Bunun için düzenli bir şekilde çalışma yaptık.

Yüz yüze ve telefonla senatörlere ve milletvekilerine bunu anlattık. Zaten ilişkilerin bozulmasını istemeyen, demokrasiye ve insan haklarına tam olarak inanan senatör ve milletvekili arkadaşlarımız çok büyük çaba sarf ettiler. Fransız Senatosu'nda ve Meclisi'nde bu konuyu kendisine görev edinen milletvekili ve senatör arkadaşlarımız oldu. Bazıları e-maille, faksla imzalarını gönderdi.

Bir de Türkiye'den araya giren heyetler oldu. Dış ilişkiler komisyonundan arkadaşlar gitti Fransa'ya. Türkiye'den giden heyetlere bizim gibi düşünen ve iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasını istemeyen, bunun insan haklarına ve de anayasaya aykırı olduğunu düşünen arkadaşlarımızın isimlerini de verdik. Sonuçta imzalar toplandı ve Anayasa Konseyi'ne verildi.

Başbakan süreci yakından takip etti
Sayın Başbakanımız da bu süreci çok yakından takip ettiler. Muhalefetin ayrıca bir çalışma yapıp yapmadığını bilmiyorum. Benimle bu konuda bir çalışmaları olmadı. Bu imzaların toplanması sırasında olmadı. Ama ayrı bir çalışma yaptılar mı bilmiyorum.

AZERBAYCAN'IN DOSTLARI DA YARDIM ETTİ:

Azerbaycan'ın tanıdığı dost olduğu, milletvekili ve senatör arkadaşlar da var. Onların da girişimleri oldu. Azerbaycan'a da rica ettik. Sonuçta bu mesele sadece Türkiye'nin meselesi değil. Fransızları da Azerbaycanlıları da ilgilendiren bir mesele. Bu nedenle birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade ettik. Onlar da çalışma yaptılar. Bu sadece bizim tek başına yaptığımız bir çalışma değil.

SARKOZY'NİN ARKADAŞLARI DA KARŞI

Konsey'de Fransız Anayasası'yla temelden çelişen bu tasarının reddedilmesini umut ediyoruz. Çünkü Avrupa düşüncesinin ruhuna aykırı. Her şeyden önce hukukun üstünlüğünün olduğu kanıtlanmış olacak. Ancak sonuçları daha çok siyasi olacak. Bir kere Fransa böyle bir imajdan kurtulmuş olacak. Geçen hafta benim yerime AKPM Başkanlığı'na seçilen Fransız Jean-Claude Mignon da bu yasa tasarısına karşı olduğunu söyledi.

Nitekim oylamaya da katılmadı. Sarkozy'nin partisinden olmasına rağmen. AKPM Başkanlığını devrettiğim Mignon, Türkiye'nin önemini bilen bir siyasetçi. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olması gerektiği, Türkiye'nin Avrupa Konseyi'ne katkısını bildiğini söyleyen önemli açıklamalar da yapmıştı. Bu tasarının yanlış olduğunu, soran herkese de, bize de daha başından söylemişti.'

Akşam

 
Utanç sözleşmesine bakan tepkisi
 
İl Müdürü Erol, DÖSİAD’ın konuğu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal'dan şok karar
Çifte tüzük kurultayı ihtimali, CHP eski lideri Deniz Baykal'ın tepkisine neden oldu.
Askerlik şubeleri okul olacak
Başbakan Erdoğan, 181 askerlik şubesine ait binaların Milli Eğitim Bakanlığı'na ...
Tekin: İstanbul için aday olabilirim
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 2014 yılında İstanbul Büyükşehir ...
 
Evcilmen ve böcek aday olamayacak mı?
CHP’de genel başkanlık, milletvekilliği ve belediye başkanlığı 3 dönem ...
Cep’teki soygunu Meclis’e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, bu kez de ...
Ilıcak'tan O iddiaya sert tepki
Nazlı Ilıcak, Ahmet Takan'ın Yeniçağ'daki köşesinde dile getirdiği iddiaya sert tepki gösterdi.
 
Ilıcak:Kocamı bakan yapın
Başbakanlık eski Basın Müşaviri Ahmet Takan, Nazlı Ilıcak’ın, eşinin bakan ...
Elitaş; 100. Yıl Marşı'nı yazmak AKP'ye nasip olacak
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "100. Yıl Marşını yazmak AK ...
Bugün seçim olsa kim kazanır?... İŞTE SONUÇLAR
Bugün seçim yapılsa hangi parti kaç oy alır... Hangi lider daha çok beğeniliyor... ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva