Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
29 Ağustos 2014 Cuma - 10:02

Alkol ve uyuşturucu tedavisinde başvuru 3 kat arttı

ANTALYA'da alkol ve uyuşturucu maddeyle mücadelede önemli merkezlerden Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (AMBAUM) son 2 yılda başvuranların sayısı 3 kat arttı.

Alkol ve uyuşturucu tedavisinde başvuru 3 kat arttı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AMBAUM Müdürü Prof. Dr. M. Murat Kuloğlu, Antalya'da alkol ve uyuşturucu maddeden kurtulmak isteyenlerin oranının her yıl katlanarak arttığını, son 2 yılda 3 katına çıktığını açıkladı. AMBAUM'un alkol ve madde bağımlılığına karşı poliklinik ve yataklı hizmet yürüten bir bölge tedavi merkezi olduğunu belirten Prof. Dr. Kuloğlu, merkeze başvurularla ilgili şunları söyledi:
 
"2012 yılında yatan hasta sayısı 343, poliklinik başvurusu 3 bin 801; 2013 yılında yatan hasta sayısı 377, poliklinik başvurusu 7 bin 349. 2014 yılının ilk 6 ayında ise yatan hasta sayısı 251, poliklinik başvurusu 4 bin 908 hasta olarak tespit edilmiştir. Görüldüğü gibi poliklinik başvurusu olan hasta sayısı, son iki yıl içinde yaklaşık 3 kat artış göstermiştir."
 
ORTALAMA 60-80 HASTAYA BAKILIYOR
 
Akdeniz Üniversitesi Ruh Hastalıkları ve Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici de AMBAUM polikliniğinde adli vakalar dahil günde ortalama 60-80 civarında ayaktan hastaya randevusuz bakıldığını aktardı. Prof. Dr. Geçici, polikliniği ve servisi büyütmeye yönelik projeler bulunduğunu, böylece poliklinik alanının iki katına, servisteki yatak sayısının da 30'a çıkarılacağını söyledi. Bağımlılıkla mücadelede toplumun her kesimine görev düştüğüne işaret eden Prof. Dr. Geçici, basında bu konuda çıkan haberlerde de hassasiyet gösterilmesini istedi.
 
'YATARAK TEDAVİ BİRİMİ GELİŞTİRİLMELİ'
 
Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne tedavi olmak için başvuruda bulunanlar da merkezin geliştirilmesi ve yatarak tedavi biriminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Hastalardan 9 yıldır madde kullanan 22 yaşındaki Mustafa E., Nisan ayında kendi isteğiyle AMBAUM'a geldiğini anlattı. Mustafa E., "Tedavim başladı. Bir süre madde kullanmadım. Fakat tedaviye başladıktan sonra, bulunduğum çevreden uzaklaşamadığım için yeniden madde kullanmaya başladım. Son 4 gündür madde kullanmıyorum. Merkezin yatarak tedavi konusunda yetersiz olduğuna inanıyorum. Ayakta tedavi olduğum için yeniden madde kullanma olasılığım büyük. Tedavi için 3-4 ay ileriye gün veriyorlar. Bu tarihlerin daha kısa olması gerekiyor" dedi.
 
Bir diğer hasta 27 yaşındaki Gökhan G. de 8 yıldır madde bağımlısı olduğunu belirterek, "Diğer illerde de maddeden kurtulmak için tedavi gördüm. İlaç yazılmasını istiyorum. Uyuşturucu yanında, ilaç da Zeytinköy'de satılmaya başlandı. Kutusu 28 lira olan ilacın tek tableti 30-40 liraya satılıyor. Bize ilaç yazılmamasının nedeni ise bu ilacı bizim sattığımız iddia ediliyor" diye konuştu.
 
'HEPSİNDE KRİZE GİRME ENDİŞESİ VAR'
 
Uyuşturucu belasından kurtulmak istediğini söyleyen 29 yaşındaki İbrahim K. de AMBAUM'a 8'inci gelişi olduğunu dile getirdi. İbrahim K., "Ağrı kesici ve sakinleştirici ilaç yazıyorlar. Evliyim, çocuğum var. Bu beladan kurtulmak istiyorum. Yatarak tedavi görmem gerekiyor. Fakat burada 'Yeterli yatak yok' diyorlar. Doktorların ayakta tedavi tavsiyeleri ile bu beladan kurtulmam imkansız" görüşünü dile getirdi.
 
Madde bağımlısı kayınbiraderini AMBAUM'a getiren Hikmet C. adlı vatandaş da AMBAUM'daki durum hakkında şunları kaydetti:
 
"Burada beklemek hasta olan arkadaşları sıkıyor. Çevreye zarar vermelerinden korkuyorum. Hepsinde krize girme endişesi var. Burada doktorla görüşemezlerse Zeytinköy'e uyuşturucu almaya gidecekler. Onlar kendilerini biliyor. 'Krizim geliyor' diyen gidiyor. İnanıyorum ki uyuşturucu almaya gidiyor."
 
AMBAUM'da "Krize gireceğim, bana müdahale etsinler" diye çevresindekilere seslenen 25 yaşındaki Hasan B., "Buraya tedavi olmak için ilk kez geliyorum. Dün geldiğimde 'Yarın gel' demişlerdi. Kurtulmak istiyorum" iddiasını dile getirdi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) 

 
Gözüne topuklu ayakkabı saplandı
 
Kutso'dan girişimcilik kursu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Ağustos 2014 Cuma 11:24

ya anlayamıyorum gün geçtikçe bir insanlık trajedisi yaşanıyor bireleri para kazansın diye zehirlesin gençleri insanları onlara bir şey yok günlük gelirle milyarlardan bahsediyorlar bu kadar rahat devlet te tedavi yapma derdinde bu çelişki ben garip ailelere üzülüyorum uyşturucu kullanan gençler evinden ne bulursa çalıyor uyuştucu almak için BEN ÖNCE ALLAHA SORADA ADELETE SÖYLÜYORUM VİJDANLARIN RAHATLAMASIADINI ARTIK YETER HİÇ KİMSE BENİM ÇOCUGUM BU İLLETE BULAŞMAZ DEMEYELİM TOPLUMSAL SAG DUYU GERKİYOR

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saadet gençliği yaz kampında
Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından 13 Ağustos’ta ...
Kadınlar Plajı'nda tesettürlü üstsüz tartışması
ANTALYA'da açılan 72 dönümlük Kadınlar Plajı'nda, tesettürlü kadınlar ...
IŞİD Antalya'yı geçiş üssü yapmış
ALMAN 1'inci devlet kanalı ARD, Avrupa’dan Suriye ve Irak’a giden IŞİD ...
 
Meydan sanat sokağı gibi
ANTALYA'nın kent merkezindeki Kalekapısı ile Cumhuriyet Meydanı'nın arası ...
Denizden erkek cesedi çıkarıldı
ANTALYA'da 34 yaşındaki Emin Bozdağ, denizde ölü bulundu.
Deprem kraliçe adaylarını korkuttu
BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde kampta olan Miss Mediterranean Güzellik Yarışma ...
 
Alanya'da elektrik sorununa mobil çözüm
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde sıkça yaşanan ve özellikle esnafın tepkisine ...
Bu pazar Antalya'da seçim var
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, vatandaşları 31 Ağustos ...
O iki cinayet için MİT devrede
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde öldürülen Alman Peter ve Kerstin Horvath ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva