Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
26 Mayıs 2020 Salı - 13:42

Almanya 31 ülkeye seyahat yasağını kaldırıyor

Alman hükümeti Corona virüsü salgını nedeniyle tüm dünya ülkeleri için geçerli olan seyahat kısıtlamasını, 15 Haziran itibariyle Avrupa’daki 31 ülkeyi kapsayacak şekilde kaldıracak.Yarın Bakanlar Kurulu’nda ele alınması planlanan tasarıda yer alan ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor.

Almanya 31 ülkeye seyahat yasağını kaldırıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Plana göre, 26 Avrupa Birliği ülkesinin yanısıra AB’den çıkan İngiltere ve Schengen dahilindeki İzlanda, Norveç, İsviçre, Lichtensten olmak üzere 31 ülkeye seyahat uyarısının kaldırılması öngörülüyor.

Alman hükümetinin, Avrupa ülkelerinde tatil yapacak olanların Corona virüse karşı korunmasını öngören ortak kriterler düzenlenmesini istediği ve bu konuda söz konusu ülkelerle istişarelerin sürdüğü belirtildi. Bu kriterlerin başında, Almanya’da geçerli olan "Son yedi gün içinde 100 bin nüfusta en fazla 50 Corona virüs vakası" sınırı yer alıyor. Eyaletler arasında vaka ve ölü sayılarında çok büyük farklılıklar olan Almanya’da,100 bine 50 kriterinin aşılması durumunda, söz konusu bölgede Corona virüse karşı kaldırılan önlemlerin tekrardan alınması planlanıyor.

Almanya, ülkede geçerli olan sosyal mesafe, hijyen, maske ve dezenfektan gibi kuralların diğer ülkelerde de aynı şekilde uygulanmasını talep ediyor. Ayrıca seyahat için yeşil ışık yakılacak ülkelerin, tatile gelenlerin Corona virüse yakalanmaları durumunda tedavi imkânlarının neler olduğunu gösteren bir taslak sunmasını da istiyor. Dışişleri Bakanlığı, 15 Haziran’dan itibaren tüm bu kriterleri derleyerek, kendi internet sayfasında seyahat uyarısı yerine ülkeler hakkında tek tek riskleri içeren seyahat bilgilerini derleyecek.

Hükümetin taslağındaki ülkeler arasında Türkiye henüz yer almıyor. Geçen hafta Alman Dışişleri Bakanı Maas, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’yla telefonda, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann Ankara’da görüşerek, Türkiye’yle Almanya arasında seyahatlerin nasıl başlayabileceği konusunu ele aldılar.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Maas, bu görüşmelerden sonra "Türkiye’nin de yakında Alman ve Avrupalı turistler için yeniden bir destinasyon olabilmesini diliyoruz. Ancak bunu zamanı geldiğinde, ciddi sağlık kriterlerini gözeterek değerlendireceğiz. Görüşmelerimiz sürecek" ifadelerini kullandı. Ardından Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Türkiye’nin Alman turistleri ağırlamak için hazır olduğu mesajını verdi. Aydın "Türkiye’de yetkili makamlar gerekli tüm önlemleri alıyor. Biz, federal hükümetin tüm bu gelişmeleri dikkate alarak karar vereceğinden eminiz. Türkiye turizm için AB üyesi birçok ülkeden açık ara daha iyi durumda ve gerekli önlemleri önceden aldı ve alıyor. Bu yüzden seyahat uyarısının kalkmamasını pek ihtimal dahilinde görmüyorum" dedi. Alman basınında çıkan haberlerde, Alman turizm sektörünün Maas’la Çavuşoğlu arasındaki görüşmelere büyük umutlar bağladığı ve iki ülke arasında turizmi açacak özel bir anlaşma hazırlandığı iddia edilmişti.

Turizm sektörünün temsilcileri, Türkiye’ye yönelik seyahatlerin ve turizmin başlayabilmesi için en önemli konulardan birinin 14 günlük karantina uygulamasının devam edip etmeyeceği olduğu şeklinde görüş belirtmişti. Türk yetkililer ise yurt dışından planlı uçuşlarla ülkeye gelenlerin 14 günlük izolasyonlarının kaldırılacağını duyurmuştu.

Almanya’da yaz tatili dönemi geleneksel olarak Haziran ayının ortasından itibaren başlıyor. "Dünya seyahat şampiyonu" olarak bilinen Almanlar, tatil için genelde ülke içinden ziyade yurt dışını tercih ediyor. 2019’da yaklaşık 5 milyon Alman tatilini Türkiye’de geçirdi.

 
60 gün Atlas Okyanusu'nda virüslü gemide mahsur kaldı
 
Bir tarafta 5 yıldızlı otel bir tarafta çöplük
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SEYYAH 27 Mayıs 2020 Çarşamba 17:48

İyi günler..... Almanya Türk Turizminin baş müşterisidir,Alman turist harcar bahşiş bırakır bir gelen bir daha başka ülkeye gitmez giderse bir kere gider tekrar Türkiye deki aldığı hizmeti karşılaştırır buradan vazgeçmez onun için Turizm bakanlığı daha çok gayret göstermeli Almanı ve diğer Avrupa insanlarını çekmelidir virüs tedbirleri ve güven sağlayarak Turizmin diğer hizmet alanlarını harekete geçirmelidir.Acente ,Uçak, Karayolu taşımacılığı,Gıda,Çalışan Emekçileri evine ekmek götüren otel çalışanı tekstil deri kuyum halı lokumcuya baharatcıya varana kadar iş yerleri şu an dört gözle bekliyor Antalya turizm ve tarım şehri lütfen bir şeyler yapalım .

Yorumu oyla      1      1  
taş 26 Mayıs 2020 Salı 21:46

Almanların gelmesi lazım,hiç değilse 01 temmuz'dan itibaren gelmeye başlamalılar.Yoksa ekonomik yönden çok zora gireriz.Sahiller bom boş kalırlar.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SunExpress, iç hat uçuşlarına başlıyor
KORONAVİRÜS salgınının yayılımını önlemek amacıyla tüm yurt içi ve dışı ...
Covid-19 nedeniyle Mavi Bayrak'lı plajlar tercih edilecek
TÜRKİYE Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy, ...
Antalya'ya 4 yeni mavi bayrak
DENİZLERDE temizliği ve 'gönül rahatlığı ile yüzülebilecek' plajı simgeleyen ...
 
Türkiye'nin ödüllü plaj sayısı 486 oldu
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, mavi bayrakta dünya 3'üncüsü olan Türkiye'nin ...
Darısı başımıza
İtalya ve İspanya'dan sonra Yunanistan da iç turizme destek olmak amacıyla ...
Bakan Ersoy'a; "Gücün yetiyorsa beni o plaja sokma…"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un başı Antalya konusunda çok ağrıdı ...
 
İtalya'daki plaj modasının yeni trendi: Trikini
Hayat koronavirüs şartlarında sürerken bir bikini firması da bu senenin ...
KKTC’de 1 Haziran’dan itibaren oteller açılacak
KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu, koronavirüs (Kovid-19) ...
Denize ve havuza girmek güvenli mi, koronavirüs yüzmeyle bulaşır mı?
Araştırmalarda, deniz suyundaki tuzun ve yoğunluğunun virüsün yaşamasına ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva