Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
2 Nisan 2022 Cumartesi - 09:08

Almanya’da Üniversite

DEDU Almanya Devlet Üniversiteleri Eğitim Danışmanlığı, Almanya ve Avusturya’da eğitim alanında çalışan kurucuları ve Türkiye’de bulunan alanında uzman yurt dışı eğitim danışmanları ile Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenci adaylarına geniş danışmanlık hizmetleri vermektedir.

Almanya’da Üniversite
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

DEDU Almanya Devlet Üniversiteleri Eğitim Danışmanlığı, Almanya ve Avusturya’da eğitim alanında çalışan kurucuları ve Türkiye’de bulunan alanında uzman yurt dışı eğitim danışmanları ile Almanya’da üniversite ve yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenci adaylarına, üniversitelerin kabul sürecinden, vizenin sonuçlanıp, konaklamanın ayarlanması ve öğrencilerin Almanya’ya gittiklerinde yapmaları gereken işlemler ile ilgili tüm bilgilendirmeleri ve hizmetleri kapsayan geniş danışmanlık hizmetleri vermektedir. Almanya’nın Wuppertal şehrinde bulunan partner kurumu International Education Centers (IEC) Almanya resmi istihdam dairesi (Bundesagentur für Arbeit) Almanya resmi iş kurumu (Job Center) tarafından yetkilendirilmiş, Almanya Federal Göçmen ve Mülteci Dairesinin (BAMF) yabancılar için zorunlu uyum kursları (Integrationkurse) resmi yetkili eğitim kurumu olan IEC Almanya’da başta ekonomi ödülü olmak üzere birçok ödül almıştır. Ayrıca resmi olarak Alman vatandaşlığına geçiş sınavını (Einbürgerungstest) yılda 6 kez yapma yetkisine sahiptir.

DEDU Almanya Eğitim Danışmanlığının Almanya’da üniversite veya yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenci adaylarına verdikleri hizmetlerin detaylarına ve Almanya’da üniversite (Lisans) veya yüksek lisans (Master) eğitimi hakkında bilmeniz gereken en güncel ve detaylı bilgilere DEDU’nun resmi internet sitesi olan https://www.deutschedu.com/ üzerinden ulaşabilirsiniz. DEDU’nun resmi internet sitesinde ‘’Referanslar’’ sayfasında, Almanya’da bulunan onlarca öğrencilerinin başvuru ve kabul süreçlerinden bahsettikleri ve bu süreçte edindikleri tecrübeleri paylaştıkları videoları bulabilirsiniz. Almanya’da üniversite veya yüksek lisans eğitimi almak isteyenlerin en önemli motivasyon kaynağının, Almanya’da hali hazırda bulunan ve eğitimine başlamış, kendilerinden yalnızca aylar önce bu yola çıkmış öğrencilerin ağzından süreçle ilgili bilgiler edinerek kendilerinin de Almanya’da yükseköğretim almalarının mümkün olduğunu görmeleridir.

Almanya’da Üniversite

Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenci adaylarının üniversite başvurularını gerçekleştirmeden önce, başvuru şartlarını yerine getirdiklerinden emin olmalarının yanında eğitim ve yaşam masrafları, istenilen dil seviyesi, başvuru tarihleri, vize süreci ve vb. konular hakkında yeterli ve güncel bilgilere sahip olmaları gerekmektedir. Almanya’da üniversite eğitimine lise mezunları, ön lisans mezunları ve örgün olarak üniversite eğitimi devam edenler başvurabilirler. Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin akıllarına takılan en önemli sorulardan biri, hiç Almanca bilmeden veya belirli bir seviyede Almanca bilgisine sahip olduktan sonra üniversitelerin bünyesinde Almanca hazırlık eğitimi alıp alamayacaklarıdır. Almanya’da sıfır Almanca ile devlet üniversitelerinin Almanca hazırlık bölümlerine başvuru yapılabilen 7 üniversite bulunmaktadır. Almanca seviyesi A2,B1,B2 olan öğrenci adaylarının karşısına daha fazla sayıda üniversite çıkmaktadır.  Almanya’da üniversite eğitimi hakkında detaylı ve en güncel bilgilere DEDU’nun resmi internet sayfasında buradan https://www.deutschedu.com/almanyada-universite/ ulaşabilirsiniz.

Aşağıda Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen tüm adayların başvuru süreçleri hakkında bilmeleri gereken temel bilgileri paylaşacağız.

Lise Mezunları Almanya’da, Üniversite Başvuru Süreci;

Türkiye’den Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Temel Liseler, Kolejler ve Özel Liselerden mezun olan öğrenciler, üniversite sınavının sonucu ile 4 yıllık örgün öğretim veren bir üniversiteye yerleştikten sonra, yerleştikleri bölümde veya çok yakın bölümlerde Almanya devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapabilirler. Üniversite sınavında alınan puan kabul alabilmek için en önemli yeterlilik olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer lise türlerinden mezun olan öğrenciler de başvuru yapabilmektedir fakat başvuru süreçleri farklıdır ve başvuru için daha fazla zamana ihtiyaç duyulmaktadır.

Ön Lisans Mezunları, Almanya’da Üniversite Başvuru Süreci;

Ön lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler dikey geçiş sınavı (DGS) ile geçiş yapabilecekleri bölümlerde Almanya devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapabilirler. Başvuruda bulunabilmeleri için DGS’ye girmeleri gerekmez. Ön lisans mezunu öğrencilerin kabul alabilmeleri için en önemli yeterlilik, ön lisans diploma notu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Üniversite Eğitimi Devam Edenler, Almanya’da Üniversite Başvuru Süreci;

Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen ve örgün öğretim veren bir üniversitede eğitimi devam eden öğrenciler Almanya devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapabilirler.  Üçüncü yılın ilk döneminden sonraki dönemlerde olan öğrencilere lisans eğitimini tamamladıktan sonra başvuru yapmaları tavsiye edilmektedir. Çünkü bu öğrenciler Almanya’da bir üniversiteden kabul alsalar dahi vizeye girilmek zorunda olunan Almanya Konsoloslukları genelde, lisans eğitiminin Türkiye’de tamamlandıktan sonra yüksek lisans eğitimi için başvuru yapılmasının gerekli olduğunu belirterek vize reddi verebilmektedir.

 
Orman yangını 17,5 saat sonra kontrol altına alındı
 
Yokuşta kayan kamyonet devrildi; o anlar kamerada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orman yangını 17,5 saat sonra kontrol altına alındı
BURSA'da, dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını, 17,5 saat sonra kontrol ...
Restoran sahibi eski çalışanını tabancayla vurarak yaraladı
EDİRNE'de restoran işletmecisi M.D., iddiaya göre kendisini darp etmeye ...
Ramazan davulcuları görev başında
Ramazanın ilk gününde davulcular sokaklarda davul çalıp mani söyleyerek ...
 
Jandarma, unutulan döviz dolu cüzdanı sahibine ulaştırdı
KOCAELİ’nin Körfez ilçe geçişi Kuzey Marmara otoyolundaki akaryakıt istasyonunda, ...
'Rüşvet' operasyonunda 5 kişi adliyeye sevk edildi
MUĞLA'nın Dalaman ilçesinde, jandarmanın düzenlediği rüşvet operasyonunda, ...
Çaya düşüp, kaybolan asteğmen aranıyor
HAKKARİ'nin Irak sınırındaki Derecik ilçesinin Samanlı köyünde hudut birliğinde ...
 
Firari cinayet şüphelisi, saklandığı ahırda yakalandı
İZMİR'in Urla ilçesinde, geçen yıl inşaat işçisi Osman Küçük'ü (58) öldürdüğü ...
MEB'den 'okul sağlığı hemşireleri yönergesi'
MİLLİ Eğitim Bakanlığı, okullarda görevli okul sağlığı hemşirelerince ...
Aydın Sürücü ve Ehliyet Kursları Ehliyet Kursu Fiyatları
Aydın sürücü kursu bakımından birçok seçenek sunar. Aydın nüfus bakımından kalabalık bir şehirdir.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva