Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
30 Ekim 2020 Cuma - 10:29

Almanya'nın 'seyahat' kararı, turizmcileri üzdü

ALMANYA'nın Türkiye'yi seyahat için riskli bölge ilan etmesi kararı, kış dönemi orta yaş üstü emekli turistleri bekleyen turizmcileri üzdü.

Almanya nın  seyahat  kararı, turizmcileri üzdü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Almanya'nın 4 Ağustos itibarıyla Türkiye'nin Ege ve Akdeniz sahillerini dünya genelinde 160 ülkeye koyduğu yasağın dışına çıkardığını anlatarak, böylelikle ağustos, eylül ve ekim aylarında Almanya'dan Antalya'ya yaklaşık 250 bin, Ege Bölgesi'ne de bu rakamın 5’te biri kadar misafir geldiğini söyledi. 

300 BİN ALMAN GELDİ

Bunun Avrupa dışındaki tek istisna olup, Antalya ve Ege turizminin bir nebze olsun önünü açan karar olduğunu dile getiren Yavuz, “Türkiye ve Almanya arasındaki anlaşmaya göre, Türkiye korona tedbirlerini sıkılaştırarak, Almanya'ya dönen turistlere Covid-19 testi yapma ve testin negatif çıkması koşuluyla geri uçurma garantisi vermişti. Yaklaşık 300 bin misafir bu süreçten geçerek ülkesine geri döndü" dedi. 

YENİ KARAR 9 KASIM'DAN İTİBAREN

Bu dönemde özellikle İspanya ve diğer Akdeniz ülkelerinin birçok bölgesinin riskli ilan edildiğini, buralara seyahatin önünün kesildiğini anlatan Yavuz, birçok ülke yasaklı ve riskli ilan edilince Antalya'nın öne çıktığını söyledi. Geçen hafta başta İspanya ve diğer Avrupa ülkelerinin Alman hükümetinden Türkiye modelinin kendi ülkeleri için uygulanmasını talep ettiğini kaydeden Yavuz, “Onların bu talepleri yerine Almanya, Türkiye'nin statüsünü artan korona vakalarını öne sürerek, 9 Kasım'dan itibaren değiştirdiğini bildirerek, Türkiye'yi komple riskli bölge ilan etti" dedi. 

ORTA YAŞ ÜSTÜ TURİST

 Almanya'nın Kanarya Adaları'na seyahat yasağını kaldırarak, adeta 'Hiçbir yere gitmeyin, ama gidecek olursanız da kasımda Kanarya Adaları'na gidin' mesajı verdiğini belirten Yavuz, artan vakalar nedeniyle Almanya'nın birkaç gündür teyakkuzda olduğuna dikkati çekti. Almanya'da günlük 17 bin vaka sınırına yaklaşıldığını, süreçte özellikle tıbben sorun yaşanabileceğinin hesaplandığını kaydeden Yavuz, “Bunun için 'evde kal' çağrıları sürekli yapılıyor. Özellikle uluslararası seyahatin önünü kesmenin yollarını arıyorlar. Bunun için en etkili yol, o ülkeyi riskli ilan ederek, yasal bütün sorumluluğu kişiye yüklemek oluyor. Yoksa 10 günlük karantina özellikle kışın seyahat eden orta yaş üstü emekliler için en caydırıcı konu değil" diye konuştu. 

TURİZMCİLER ÖDÜLÜ ASIL ŞİMDİ HAKETTİ

Antalya'nın, üç aydır fırtınalı denizde ilerlemeye çalışan bir tekne gibi batmamaya çalıştığını aktaran Yavuz, çok zorlu geçen bu süreçte sansasyonel herhangi bir sonuç olmaması için herkesin elinden geleni yapmaya çalıştığını vurguladı. Bunu gelecek yıllar için bir referans gösteren Yavuz, “Kasım itibarıyla dükkanı kapatıyoruz. Son birkaç gündür günlük gelişler 40 binlerden 10 binin altına düştü. Kasım itibarıyla Rus misafirlerin iyice azalacağını ve kasım başından itibaren Alman misafirlerin gelemeyeceğini öngörmek zor değil. Bundan sonra uçaklar boş gelip, son tatilcileri ülkelerine taşıyacak. Böylesine zor bir dönemde 3,5 milyon misafiri ağırlamak kolay olmadı. Her şeye rağmen, ayakta kalıp, umut ve moral aşılayarak, karanlıkları aydınlatan, pozitif düşünmeye teşvik eden, vizyon sahibi, öngörüsü yüksek ve cesaretle adım atan turizmcileri tebrik ederim. Onlar ödülü sadece 16 milyon turist geldiğinde değil, asıl şimdi hak ettiler" diye konuştu

ALMANYA'NIN TURKIYE'YI SEYAHAT ICIN RISKLI BOLGE ILAN ETMESI VE KANARYA ADALARI'NA KONULAN YASAGI KALDIRMASI, KIS DONEMI BEKLENEN ORTA YAS USTU EMEKLI TURISTLER ACISINDAN UZUNTUYLE KARSILANDI. ANTALYA KENT KONSEYI TURIZM CALISMA GRUBU BASKANI RECEP YAVUZ, ALMANYA'NIN TURKIYE KARARINI DEGERLENDIRDI.(FOTO:ANTALYA,DHA)

ALMANYA'NIN TURKIYE'YI SEYAHAT ICIN RISKLI BOLGE ILAN ETMESI VE KANARYA ADALARI'NA KONULAN YASAGI KALDIRMASI, KIS DONEMI BEKLENEN ORTA YAS USTU EMEKLI TURISTLER ACISINDAN UZUNTUYLE KARSILANDI. ANTALYA KENT KONSEYI TURIZM CALISMA GRUBU BASKANI RECEP YAVUZ(FOTOGRAFTAKI), ALMANYA'NIN TURKIYE KARARINI DEGERLENDIRDI.(FOTO:ANTALYA,DHA)

ALMANYA'NIN TURKIYE'YI SEYAHAT ICIN RISKLI BOLGE ILAN ETMESI VE KANARYA ADALARI'NA KONULAN YASAGI KALDIRMASI, KIS DONEMI BEKLENEN ORTA YAS USTU EMEKLI TURISTLER ACISINDAN UZUNTUYLE KARSILANDI. ANTALYA KENT KONSEYI TURIZM CALISMA GRUBU BASKANI RECEP YAVUZ, ALMANYA'NIN TURKIYE KARARINI DEGERLENDIRDI.(FOTO:ANTALYA,DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Nokta Makro Dedektör ve Yeni Medikal Üretim Firması Quall
 
Doktorun otomobilinden laptop çalan 2 kişi tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Porsuk ağacı, 4 bin yıl daha yaşayabilir
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde tescili yapılan 9 bin ...
Akdeniz'in 'coğrafi işaret' haritası çıktı
ANTALYA Ticaret Borsası'nın, Türkiye'de yok olmaya yüz tutmuş yöresel ...
Antalyalı spikerden acı haber
Uzun zamandır kanserle mücadele eden ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un ...
 
42 yılda 1000'in üzerinde oyuncak araba biriktirdi
ANTALYA'da 8 yaşında 25 kuruşa satın aldığı yeşil oyuncak arabayla hayatı ...
Antalya'da 100 palmiye yangında küle döndü
ANTALYA’da çıkan yangında, 30 yıllık yaklaşık 100 palmiye ağacı küle döndü. ...
Muratpaşa’da 29 Ekim kutlamasında muhteşem tablo
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet’in ilanının ...
 
Kız istemek için Antalya'ya geliyorlardı...
KONYA'nın Seydişehir ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan minibüsün ...
Kadınlar denizde bayrak açıp, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı
ANTALYA'nın Finike ilçesinde bir grup kadın, denizde Türk bayrağı açarak, ...
Kaş'ta 60 tekneyle, Meis Adası önünde Cumhuriyet coşkusu
CUMHURİYET Bayramı'nın 97’nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Antalya'nın ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva