Aşı olmak için antikor testi yaptırmaya gerek var mı?
Aşı olmak için antikor testi yaptırmaya gerek var mı?
Özel harekt polisi, kazada yaşamını yitirdi
Özel harekt polisi, kazada yaşamını yitirdi
Lokanta sahibini, haraç vermeyince bıçakladı
Lokanta sahibini, haraç vermeyince bıçakladı
Camları kırık evde yaşayan Nergiz teyzeye yardım eli
Camları kırık evde yaşayan Nergiz teyzeye yardım eli
6 Nisan 2020 Pazartesi - 10:54

Almaya gittikleri gelinle Azerbaycan'da mahsur kaldılar

ARDAHAN'dan gelin getirmek için Azerbaycan'a giden damat Türkay Türköz (32), amcasının oğlu Murat Türköz (42) ve eşi Aybeniz Türköz (35) koronavirüs nedeniyle kapılar kapanınca mahsur kaldılar.

Almaya gittikleri gelinle Azerbaycan da mahsur kaldılar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ardahan'ın Çıldır ilçesine 12 kilometre uzaklıktaki Meryem köyünde oturan Sadegül-Zeki Türköz çiftinin altı çocuÄŸundan tek erkek olan Türkay Türköz, evlenmek için amcasının oÄŸlu Murat Türköz (42) ve Azeri uyruklu eÅŸi Aybeniz Türköz (35) ile birlikte 11 Mart'ta Azerbaycan'ın Kazak kentinin Işıklı köyüne gitti. Türköz, burada kuzeninin eÅŸinin arkadaşı Azeri kızı Åžahnisa Mehmedova ile yüzük taktı. Orada yapılan düÄŸünün ardından Türkay ve Åžahnisa Mehmedova Türköz çifti ile kuzeni Murat ve eÅŸi Aybeniz Türköz çifti, Türkiye'ye dönmek üzere 13 Mart'ta yola çıktı. Türkiye ile Gürcistan arasındaki AktaÅŸ Sınır Kapısı'na gelen Türköz çifti, koronavirüs nedeniyle kapıların kapatılması üzerine giriÅŸ yapamadı. Sınırda bir süre bekleyen yeni evli çift ile akrabaları, geçiÅŸlerine izin verilmeyince Kazan kentindeki Işıklı köyüne geri dönmek zorunda kaldı.

OÄžLU VE GELİNİ İÇİN YARDIM İSTEDİ

Anne ve babasını arayan Türkay Türköz, Türkiye'ye giriÅŸ yapamadıklarını söyledi. Çocuklarının Azerbaycan'da eÅŸi ve yakınları ile birlikte mahsur kalmasından dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını söyleyen anne Sadegül Türköz (58), "Evlenmek için gurbete giden oÄŸlum ve yakınlarımız Azerbaycan'da gelinimizle birlikte mahsur kaldı. DüÄŸün yemeklerini bile hazırlamıştım. MutluluÄŸumuz, kapılar kapanınca üzüntüye döndü. CumhurbaÅŸkanımızdan bize yardımcı olmasını istiyorum. Evde görme engelli eÅŸimden baÅŸka kimse yok. OÄŸlum bizim tek tutanağımızdı. Evladımın vatanına dönmesi için devlet büyüklerimizin yardımını istiyorum" diye konuÅŸtu.

'KAPILARIN KAPANDIÄžINI ÖÄžRENDİK'

Anne ve babası ile cep telefonu ile sık sık görüÅŸerek hasret giderdiÄŸini söyleyen Türkay Türköz, "Amcamın oÄŸlu Murat Türköz'ün Azeri olan eÅŸinin ülkesinde bir kız arkadaşı vardı. Telefonla tanıştık, görüÅŸtük ve evlenmeye karar verdik. Murat Türköz ve eÅŸi Aybeniz ile birlikte 11 Mart'ta Azerbaycan'a gidip Åžahnisa'yı istedik. Ailesi 'evet' deyince orada yüzük taktık. 13 Mart günü döndüÄŸümüzde kapıların koronavirüs nedeniyle kapandığını öÄŸrendik. Türkiye'ye giremedik ve eÅŸimin köyüne geri döndük. CumhurbaÅŸkanımızdan bize yardımcı olmasını istiyorum. Çünkü köyde annem ve babam yalnız yaşıyor. Babam görme engelli. Ailemin tek erkek çocuÄŸuyum. Evde hayvanlarımız var. Tarlaların sürülmesi lazım. İşlerimiz hep kaldı" dedi.

ARDAHAN'IN CILDIR ILCESININ MERYEM KOYUNDE YASAYAN SADEGUL (SOLDA) ILE ZEKI TURKOZ (SAGDA) CIFTININ TEK ERKEK COCUKLARI TURKAY TURKOZ,(FOTOGRAFTAKI)  EVLENMEK ICIN AMCAOGLU MURAT TURKOZ VE AZERI UYRUKLU ESI AYBENIZ TURKOZ ILE BIRLIKTE GITTIKLERI AZERBAYCAN'DA MAHSUR KALDILAR. (FOTO: CILDIR (KARS), (DHA)

SADEGUL-ZEKI TURKOZ CIFTI COCUKLARI ZEKI TURKOZLE CEP TELEFONU ILE GORUSEREK HASRET GIDERIYOR. (FOTO: CILDIR (KARS), (DHA)

AZERBAYCAN’A GIDEN TURKAY TURKOZ, SAHNISA HEHMEDOVA ILE EVLENDI CIFTIN MUTLULUGU KORONAVIRUS ONLEMLERI NEDENIYLE SINIR KAPISI KAPANINCA YARIM KALDI. (FOTO: (CILDIR. (ARDAHAN). (DHA)

AZERBAYCAN’A GIDEN TURKAY TURKOZ, SAHNISA HEHMEDOVA ILE EVLENDI CIFTIN MUTLULUGU KORONAVIRUS ONLEMLERI NEDENIYLE SINIR KAPISI KAPANINCA YARIM KALDI. (FOTO: (CILDIR. (ARDAHAN). (DHA)

Suat İNCEDERE/ERZURUM, (DHA)

Etiketler:
 
ABD’de ölenlerin sayısı 9 bin 647'ye yükseldi
 
104 yaşındaki kadın önce İspanyol gribini sonra da koronavirüsü yendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elazığ depreminin sembol isimlerinden Azize ve ailesi yeni evinde
ELAZIĞ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde, enkazda UMKE görevlisi ...
Pazar yerinde sosyal mesafeye yaÄŸmur engeli
İZMİR'in Foça ilçesinde, kurulan pazar yerinde koronavirüs salgınına yönelik ...
Pırasa üretiminde 'sosyal mesafe' ayarı
MERSİN’in Tarsus ilçesinde pırasa tarlasında çalışan 100 kişiye, işveren ...
 
Anneleri ölen yavru kedilere, özel yapım kuvözde tedavi
OSMANİYE'de, bir okulun arşiv bölümünde anneleri ölmüş halde bulunan üç ...
Mehmet, kumbarasındaki 43 lirayı kampanyaya bağışladı
TÜRKİYE'nin koronavirüsle mücadelesine destek için Cumhurbaşkanı Recep ...
Deniz Uğur'un dayısı Cem Bayer, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
Ünlü oyuncu Deniz Uğur'un dayısı Cem Bayer, koronavirüs nedeniyle hayatını ...
 
Şile açıklarında kargo gemisi sürüklendi
ŞİLE açıklarında sürüklenen kargo gemisi kurtarıldı.
Öğrencileri için evinin mutfağını stüdyoya çevirdi
DENİZLİ'nin Sarayköy ilçesinde görev yapan Fen Bilimleri öğretmeni Yasin ...
Taksinin çevresine 'evde kal' yazıp, kitap dağıttı
VAN’ın Erciş ilçesinde koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan, 'evde ...
 
Dursun Gündoğdu
'Kim bu adam?' diye sormadınız mı?
YAZARLAR
Yakup Alıcıgüzel
Yakup Alıcıgüzel
Coronaya karşı ne iyi gelir?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Don lastiÄŸiniz saÄŸlam olsun
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Vallahi güle güle 2020
İsa Altun
İsa Altun
Åžiddete 'Sessiz kalma'
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Yıl yeni umut daimi...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Antalya’da başhekim olmak
Duran Canatan
Duran Canatan
EÅŸitlik Projesi
K. Kemal Derin
K. Kemal Derin
TİARTİ
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ocak ayında ikili ilişkilere karşı daha az sert olduğunuzu hissedeceksiniz. En çok da kalbinizle dokunacağınız kişilerle ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm KAMPÜS Sağlık Ekonomi Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletiÅYimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva