Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
20 Ağustos 2019 Salı - 17:16

Altın Portakal özüne dönüyor

ANTALYA Altın Portakal Film Festivali, özüne dönüyor. 26 Ekim- 1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 56'ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin basın ile ilk buluşması, bugün Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Altın Portakal özüne dönüyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sude KARATAŞ (GÜN HABER)

Bu yılki teması "Öze Dönmek" olan festivalin afişinde Türkan Şoray yer alıyor. Önceki yıllarda festival kapsamından çıkarılan ulusal kategori ise bu yıl yeniden festivalde yer bulacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, festival idari direktörü ve başkan başdanışmanı Cansel Çevikol Tuncer ile festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu’nun da katıldığı basın toplantısında, festivalde yapılacak yenilikler ve değişimler ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı. Festivalin geçmişinden bahseden Böcek, "Söz verdiğimiz gibi festivalimiz özüne dönüyor ve halkımızla buluşuyor. Kent merkezi ve ilçelerimizdeki kültür salonlarında, TIR'larımızla açık hava film gösterimleri yaparak, halkımızı bu coşkuya ortak ediyoruz" dedi.

ALTIN PORTAKAL, ANTALYA’NIN DÜNYADAKİ TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK

Festivalin geleneksel kortejle başlayacağını kaydeden Böcek, açılış ve kapanış törenlerini ise 10 bin kişilik spor salonunda, halkın katılımına açık bir şekilde gerçekleştirileceklerini söyledi. Muhittin Böcek, "Film festivalimizin bel kemiğini oluşturduğunu düşündüğümüz ve daha önceki yıllarda kaldırılan ulusal yarışmalar, bu yıldan itibaren yeniden yapılmaya başlıyor. Diğer yandan uluslararası yarışmaya da devam edeceğiz. Çünkü Altın Portakal'ın bir amacı da Antalya'nın dünyadaki tanıtımına katkı sağlamak olacaktır" diye konuştu.

'YEŞİLÇAM’IN DİĞER ADI ANTALYA’DIR'

Altın Portakal Film Festivali'nin endüstri bölümü Antalya Film Forum'un sinemaya destek olduğuna vurgu yapan Böcek, bu yıl bir yeniliğe daha imza atacaklarını anlattı. Böcek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de üniversitelerde radyo, televizyon, sinema, medya iletişim ve görsel sanatlar eğitimi alanında 100 öğrencimizi festivalimize davet ediyoruz. Gençlerimizin festival programındaki tüm etkinliklerimize ücretsiz olarak katılacaklar. Festivalimiz Türkiye'nin dört bir yanından katılacak gençlerle bir sinema okuluna dönüşecek. Biz buna Altın Portakal Sinema Okulu adını verdik. Böylece geleceğimizin sinemacılarına gerçek bir atölye sunmuş olacağız. Yeşilçam'ın diğer adı Antalya'dır."

SİNEMAYA ÖNEMLİ BİR MADDİ KATKI

Festival idari direktörü ve başkan başdanışmanı Cansel Çevikol Tuncer ise festivalde bu yıl 1 milyon 357 bin 500 lira ödül dağıtmayı planladıklarını söyledi. Sinemaya önemli bir maddi katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Tuncer, "Ulusal yarışmada uzun ve kısa metraj, belgesel film yarışmalarında toplam 810 bin lira, uluslararası yarışmada da 97 bin 500 lira, Antalya Film Forum'da da 450 bin lira değerinde ödüller vermeyi planlıyoruz. Ulusal yarışma bünyemizde festivalimizin kurucusu Avni Tolunay adına vereceğimiz 'Jüri Özel Ödülü'nü 100 bin lira olarak belirledik. Yine Altın Portakal ödülünü 8 kez kazanarak, en fazla ödül kazanan yönetmen unvanını taşıyan Behlül Dal adına vereceğimiz 'En İyi İlk Film Ödülü'nü de 100 bin lira olarak belirledik" diye konuştu.

Tuncer, uygulanan tasarruf tedbirleri kapsamında, geçmiş yılların bütçesine kıyasla yarı yarıya bir oranda bütçe ile festivali düzenleyeceklerini belirtti.

FESTİVAL AFİŞİ’NDE TÜRKAN SULTAN 

Tuncer, bu yılın yeniliklerinden bir diğerinin ise, sektördeki kadın temsiline dikkat çekmek amacıyla verecekleri 50 bin lira değerindeki 'Cahide Sonku Ödülü' olacağını dile getirdi.

Cansel Çevikol Tuncer, Türk sinemasının ilk kadın film yönetmeni ve ilk kadın yıldızı Cahide Sonku'nun önemli bir ismi olduğunu söyledi. Türkan Şoray'lı festival afişini de anlatan Tuncer, "Afiş, Altın Portakal Film Festivali'ni özüne döndürme düşüncemize uygun olarak tasarlandı. Afişimizde sinemamızın sultanı Türkan Şoray var. 1964 yılında düzenlenen Acı Hayat filmindeki rolüyle ilk kez 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan sanatçımızın bu güzel fotoğrafı afişimizi süsledi. Ulusal yarışmanın döndüğü bu yıl,  sinemamıza onun eşsiz görüntüsüyle merhaba demek bizim için çok anlamlı. Kendisini, sağlığı elverirse burada ağırlamak, bizim için memnuniyet verici olur" dedi.

TURKIYE'NIN SINEMA ALANINDAKI EN UZUN SOLUKLU FESTIVALI ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI'NIN 56'NCI YILINDA GERIYE DONUS YAPTI. 2 YIL ONCE KALDIRILAN ULUSAL KATEGORI BU YIL YENIDEN FESTIVALDE YER BULACAK. FESTIVALIN BU YILKI AFISINI DE 'SINEMANIN SULTANI' OLARAK BILINEN TURKAN SORAY'IN 1964 YILINDA ILK KEZ DUZENLENEN FESTIVALDE ODUL ALDIGI FILMIN AFISINDEKI FOTOGRAFI SUSLEYECEK.(MUHITTIN BOCEK)(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

 FESTİVAL ULUSAL AĞIRLIKLI OLACAK

Festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu ise ulusal programların ağırlıkta olacağı bir festival hazırlayacaklarını söyledi. Ekibi yeni yeni kurduklarını ifade eden Boyacıoğlu, "24 yıldır Gezici Festivali hazırlıyorum. Başkanın samimiyeti ve içtenliği beni çok etkiledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na destek için başvuruda bulunduk ama henüz bir yanıt alamadık. Ama olumsuz bir hava sezmedim" diye konuştu.

REİS ÇELİK TARTIŞMASI

Boyacıoğlu, festivalin danışmanı olarak açıklanan yönetmen Reis Çelik'e yönelik eleştirilerin sorulması üzerine, sansürün damga vurduğu 2014 yılında festivalin danışmanlarından birinin Reis Çelik olduğuna yönelik belgeyi görmek istediğini dile getirdi. Boyacıoğlu, "Reis Çelik, ulusal yarışma sona erdikten sonra protestoyu başlatıp, ulusal yarışmanın geri dönmesi için mücadele eden ilk kişidir. Reis Çelik'in kalemi kuvvetli ve sivridir. Kendisi Antalya'da, gidin konuşun" dedi.

SEKTÖR İSTİŞARE KURULU 7 İSİMDEN OLUŞACAK

Sektörün bütün temsilcileri ile biraraya gelerek görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Boyacıoğlu, Sektör İstişare Kurulu oluşturacaklarını söyledi. Boyacıoğlu, İstişare Kurulu'nda Yamaç Okur, Sevil Demirci, Aydın Sayman, Yusuf Sezgin, Mustafa Kara, Nazif Tunç, Reis Çelik, Hülya Uçansu ve Hüseyin Çimrin'in yer alacağını açıkladı.

'1 MİLYON DEĞİL 125 BİN LİRA ALACAĞIM'

Uluslararası ve dünya sineması bölümlerinin devam edeceğini vurgulayan Boyacıoğlu, "Festivallerin büyük çoğunluğu Cannes ve Berlin'e benziyor. Biz bunu yapmak istemiyoruz. Önceliğimiz kendi sinemamız olacak, kendi insanlarımız. Öğlen sohbetleri diye bir şey düşünüyorum. Uğur Yücel ve Ercan Kesal, evet dediler. Ulusal filmlere daha fazla ağırlık vermek istiyoruz. Bahsedildiği gibi 1 milyon değil 125 bin lira alacağım. 41 festivalde görev aldım. Bu rekor değil, 26 ülkede Türk sinemasını tanıttım. Burada da ne yapacağımı biliyorum" diye konuştu.

TURKIYE'NIN SINEMA ALANINDAKI EN UZUN SOLUKLU FESTIVALI ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI'NIN 56'NCI YILINDA GERIYE DONUS YAPTI. 2 YIL ONCE KALDIRILAN ULUSAL KATEGORI BU YIL YENIDEN FESTIVALDE YER BULACAK. FESTIVALIN BU YILKI AFISINI DE 'SINEMANIN SULTANI' OLARAK BILINEN TURKAN SORAY'IN 1964 YILINDA ILK KEZ DUZENLENEN FESTIVALDE ODUL ALDIGI FILMIN AFISINDEKI FOTOGRAFI SUSLEYECEK.(AHMET BOYACIOGLU)(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

 
Timsah hava üssünün tellerine tırmanırken görüntülendi
 
Antalyaspor, Eren Albayrak'ı renklerine bağladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adınız:buyuksehir belediyesi 21 Ağustos 2019 Çarşamba 18:57

Başkanım sizin tanıdığınız herkes daire başkanı olacağım diye dolaşıyor. Asat ve buyuksehir daire başkanlığı sayısının 20 katı isim geçiyor ve bu size zara veriyor. Kim ne olacaksa olsun. Çalışanlar hep aynı

Yorumu oyla      3      3  
Ayten 21 Ağustos 2019 Çarşamba 12:22

Yorumunuz:Sadece festivallerle uğraşın. Sokak hayvanları için bir şey yaparız diye ödünüz kopuyor. Onlara gelince paranız yok. Hayvan Barinagindaki rezaleti bütün ülke gördü. Ne zaman bu garipler için bir şey yapacaksınız.Onların oy hakkı yok. Şaksakcilikda yapamazlar. Kör sağır oldunuz. Sizlere ulaşmak be mümkün. Misafir ağırlamaktan vatandaşa, sokak hayvanlarına sıra gelecek diye bekleyelim. Seçim zamanı aklınıza geliriz. Onun dışında sadece istediğiz işleri yapın, istediğiniz kişilerle görüşün olur mu? Sonrada başarılı olmayı bekleyin. Tabi tabi..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yolcu otobüsüyle otomobil çarpıştı: 5 yaralı
ANTALYA'nın Akseki ilçesinde, yolcu otobüsü ile otomobilin çarpışmasıyla ...
Bir ilçe yöneticileri bu posterin kavgasını yaptı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen şenlikte Cumhurbaşkanı Recep ...
Anne Marie ikinci kez Regnum'da
GEÇEN yıl Regnum Live in Concert'te sahneye çıkan İngiliz söz yazarı ve ...
 
Patara Plajı'nda çevre temizliği
ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki dünyaca ünlü, Özel Çevre Koruma Bölgesi olan ...
İnanamadı, baka kaldı
ANTALYA'da, eşinin kullandığı otomobilin bariyere çarpıp, refüje çıkmasıyla ...
Akdeniz'de 4.3 büyüklüğünde deprem
AKDENİZ'de Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
İMO'dan kent yöneticilerine deprem soruları
İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya, ...
Muratpaşalı çocuklar barış için söyleyecek
MURATPAŞA Belediyesi, kreşleri, destek eğitim kurs merkezleri ve gençlik ...
Çizgi Film Değirmeni'nde öğretmen ve öğrencilere kamp
ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Çizgi Film Değirmeni'nde 'The Cartoon Mill' ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva