Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
4 Eylül 2015 Cuma - 17:25

Altın Portakal ve Piyano Festivalleri ertelendi

BU yıl ekim ayında 52'nci kez düzenlenmesi planlanan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ile 16'ncı Uluslararası Antalya Piyano Festivali, ülkenin seçim atmosferine girmesi ve Kasım ayında G20 Liderler Zirvesi'nin Antalya'da yapılacak olması gerekçeleriyle ertelendi.

Altın Portakal ve Piyano Festivalleri ertelendi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Antalya Film Festivali Başkanı Mendereb Türel, festivallerin ertelenmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklaması aynen şöyle:

KAMUOYUNA AÇIKLAMA
 
Ülkemizin dünyaya açılan vitrini; tarımın ve turizmin başkenti Antalya’mız sanat ve kültür alanında da çok önemli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin en köklü sinema etkinliği olan "Uluslararası Antalya Film Festivali” bu yıl 52. Kez ve artık uluslararası arenada düzenleniyor. Ayrıca, Piyano festivalimiz de bu yıl 16.yaşına ulaştı.  

Ülkemizi ve kentimizi dünyaya tanıtmada en önemli unsurların başında sanat organizasyonları gelir. Ayrıca hayatımıza anlam katan sanata ve onun günümüzdeki en yaygın, en heyecan verici dalları olan sinema ile müziğe, hak ettiği ilgiyi gösterebilmek için bu yıl da elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz.

Kamuoyu tarafından da heyecanla beklendiğine inandığımız festivallerimizin bu yılki takvimini ve geliştirme yolundaki çalışmalarımızın sonuçlarını sayın halkımızla paylaşmak istiyoruz. Bu yıl, 16. Uluslararası Piyano Festivali 17 Kasım’da başlayacak ve 29 Kasım’da sona erecek. Ardından 29 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında da 52. Uluslararası Antalya Film Festivali gerçekleştirilecek

Böylece geçmiş yıllara göre bu yıl festivallerimizin tarihlerinde küçük bir değişiklik yapmış bulunuyoruz. Kasım başında ülkece sandığa gideceğiz, Bunun hemen akabinde 15-16 Kasım tarihlerinde uluslararası alandaki en önemli ve saygın etkinliklerden biri olan G 20 zirvesine Antalya olarak ev sahipliği yapacağız. Bu iki büyük organizasyon nedeniyle tarihlerde yaptığımız değişiklikler kaçınılmaz idi.

G20 zirvesi dünyanın en önemli siyasi organizasyonudur. Bugün itibarıyla çok yoğun çalışmalarla bu zirveden hem ülkemiz ve hem de kentimizin yüz akıyla çıkması için tüm gücümüzle çalışmaktayız. G-20 organizasyonu ve seçim trafiği içersinde fevkalade önemsediğimiz iki önemli sanatsal etkinliğimizin gündemdeki yerini daha da güçlendirmek adına bu tarih değişikliğini gerekli görüyoruz. Tabii bu yoğunluğumuz , piyano festivali için çalışmamızı engellemiyor ve bir yandan da 16.piyano festivalimizi Antalyamıza yakışır şekilde gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz.

15-16 Kasım tarihlerinde dünyanın en önemli liderlerini ağırlayacağımız G20 Zirvesi ile sona erecek olan sürecin hemen ertesinde 16. Uluslararası Piyano Festivali başlayacak ve 29 Kasım’da sona erecek. Ardından 29 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında da 52. Uluslararası Antalya Film Festivali gerçekleştirilecek.

Dünyanın önemli müzisyenlerini ağırlayacağımız piyano festivalimizden sonra; dünya çapında ödüllü filmler, en yeni yerli yapımlar ve yanı sıra çeşitli etkinliklerle film festivalimiz de en güzel biçimde gerçekleştirilecektir.  Festivalimiz, bu yıl da dopdolu programlarla, heyecanla beklenen ulusal ve uluslararası film yarışmalarıyla geliyor. 

Günümüzde Cannes, Berlin, Venedik, Sundance gibi dünyanın en büyük film festivallerinin ana yarışmalarında yer alıp, önemli ödüllerin de sahibi olan Türk sinemasının son dönem örnekleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Antalya Film Festivali'nde seyirciyle buluşacak. 

Bu yıldan itibaren festivalin merkezi konumundaki Atatürk Kültür Merkezi binasına taşınacak olan festivalimizde, hayata geçireceğimiz Uluslararası Yarışmada dünya sinemasının en seçkin örnekleri ile Türkiye'den filmler de büyük ödül için yarışacak. Dünyanın en önemli festivallerinin ana yarışmasında, dünya ustaları ile , En İyi Film ödülü için yarışan sinemacılarımızın filmleri, Antalya'da da Uluslararası Jüri'nin karşısına çıkacak.
​Festivalin en köklü bölümlerinden Ulusal Yarışma bu yıl bir yenilikle, dünyanın en önemli festivallerinde olduğu gibi uzun metrajlı kurmaca ve belgesel filmlerin bir arada yarışacağı, Türk sinemasının farklı renklerini gözler önüne serecek bir bölüme dönüşüyor. 
Geçen yıl en büyük yeniliğimiz Film Forum oldu. Türkiye'deki film üretimini desteklemek, yapım aşamasındaki projelere destek vermek ve yerli sinemacıları uluslararası sektörle buluşturmak gibi amaçlarla başlayan, geçtiğimiz yıl hem ulusal hem de uluslararası arenada ilgi uyandıran Antalya Film Forum da daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Forum'un büyük ödüllü kurgu aşamasında bir filmin tamamlanmasına yönelik Work-in Progress bölümünün yanı sıra, senaryo aşamasındaki projelere destek verilen Pitching Platform bölümünün Kurmaca ve Belgesel olmak üzere iki bölüme ayrılarak çeşitlenmesi,Türkiye'deki belgesel projelere de destek verecek olması  bu yıl Antalya Film Forum'un yenilikleri arasında yer alıyor.

Sinema sanatının önemli bir kulvarı olan kısa film üretimini de desteklemeye devam eden Uluslararası Antalya Film Festivali'nde kısa filmler, festival içerisinde daha görünür hale gelmeleri, daha geniş çapta seyirciye ulaşmaları için uzun metrajlı ana yarışma filmlerinden önce gösterilecek ve festival merkezi Atatürk Kültür Merkezi’nde seyirci karşısına çıkacak. 

Geçtiğimiz yıllarda kurmaca, belgesel, animasyon, deneysel gibi farklı prensiplerde üretilen filmlerin bir arada yarıştırıldığı, aynı jüri tarafından değerlendirildiği Kısa Metrajlı Film Yarışması; bu yıldan itibaren;yarışmadaki toplam para ödülünün tüm filmler arasında eşit olarak bölüştürülmesiyle, daha geniş bir izleyici kitlesi ve sektör profesyonellerine sunulacak özel bir seçkiye dönüştürülüyor. 

52. Uluslararası Antalya Film Festivali, yarışma için başvuruları ise 11 Eylül 2015 tarihinden itibaren festivalimizin www.antalyaff.com adresi üzerinden kabul etmeye başlayacak. Ayrıca festivalle ilgili tüm bilgilere ve merak edilen soruların cevaplarına da bu adresten erişilebilir. 

İçinden geçtiğimiz zor dönemlerde sanatın nefesiyle yeniden ayağa kalkabilmeyi, Antalya’dan yansıyacak müzik sesi ile sinemanın ışığının da karanlıkları aydınlatabilmesini diler, bunun için katkısını esirgemeyen tüm sanatseverlere teşekkür ederiz.

Menderes Türel
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Antalya Film Festivali Başkanı 
 
 

 
CHP çok yanlış yaptı çooook...
 
Gün İngilizce Öğrenme Günüdür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kokmuş sucuk operasyonu
MURATPAŞA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine bir işyerine ...
Kumluca'da LYS kursu kayıtları başladı
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından ...
Şehit Emniyet Amiri Aksoy gözyaşlarıyla toprağa verildi
MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırı sonucu ...
 
Şehitleri için mevlid okutuldu
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde bu yıl 663'üncüsü düzenlenecek Yeşilyayla ...
Elmalı'da kalp sağlığı anlatıldı
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri ...
Semra'yı ölüme götüren tecavüz
ANTALYA'da kendisini hastaneye götüren kocasının arkadaşı Mehmet Ş'nın ...
 
Antalya'da kiracı dehşeti: 3 yaralı
ANTALYA'da, ev kirası yüzünden çıkan kavgada, Muzaffer Şehmuz C., ev sahibi ...
Alanya bugün yasta
Şehit Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un cenazesi, Mardin'deki törenin ...
Alanya'da tur teknesi yandı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, günübirlik tur teknesi, henüz belirlenemeyen bir nedenle yandı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva