Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
16 Mart 2023 Perşembe - 14:25

Altın kemeri alınan Şimşek, yürütmeyi durdurma kararı aldı

EDİRNE'de, 661'inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığı unvanı ve ödülleri, doping kontrol havuzundayken yer bildirimi yapmadığı gerekçesiyle iptal edilen Cengizhan Şimşek, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldırdı.

Altın kemeri alınan Şimşek, yürütmeyi durdurma kararı aldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Edirne'de gerçekleştirilen 661'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Cengizhan Şimşek'in 1-3 Temmuz'da güreştiği dönemde aslında cezalı olduğu anlaşıldı. Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu'nun (TMOK) başvurusu üzerine, doping kontrol havuzunda olmasına rağmen 2020 yılının ocak, temmuz ve ekim aylarında yer bildirimi yapmayan 2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Şimşek'e 9 Mart 2022'den geçerli olmak üzere 1 yıl men cezası verdi. Kurul, sporcunun 1.10.2020 tarihinden itibaren elde ettiği tüm ödül ve derecelerin iptaline hükmetti. 

KEMER BUGÜN TÖRENLE TAŞ'A VERİLECEKTİ

Kararın ardından 2022 yılı Kırkpınar başpehlivanlığı kemeri, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu kararıyla Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle, finalde ikinci olan Mustafa Taş'a verilmesi planlandı. Bugün saat 14.30'da düzenlenecek tören, sabah saatlerinde Edirne Belediyesi'ne ulaşan 'yürütmeyi durdurma' kararıyla iptal edildi. Cengizhan Şimşek'in avukatları aracılığıyla başvurduğu idare mahkemesinin, kemerin Taş'a verilmesi kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldığı öğrenildi.

'TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ BİR OLAY'  

Konuyla ilgili alınan kararı değerlendiren başpehlivan Cengizhan Şimşek, 2010'dan bu yana tüm doping testlerinin elinde olduğunu, yer bildirimi nedeniyle verilen cezanın ise daha önce görülmemiş bir uygulama olduğunu söyledi. Şimşek, "2010'dan bugüne kadar bütün doping testlerim elimde. Avukatlarım İdare Mahkemesi'ne gitti, dopinglerimde falan hiçbir şey yok. Yer bildirimi olayı da tarihte hiç görülmemiş. Dünyada hiçbir yerde ev adresi bildirilmedi diye ceza verilmesi hiç görülmemiş bir şey, hiçbir spor dalında yok. Bir tek bende uygulanıyor nedense. Edirne'de testlerimi vermişim, Kumluca'da testlerimi vermişim, hepsi negatif. Şu an istesinler şu anda da veririm. İstedikleri yerimden alsınlar test, hiç sıkıntı yok. Benim her zaman alnım ak. Biz oralara kadar savaşarak geldik. Benim yaşadığım hayat da belli, yörük çocuğuyuz biz, köyden geliyoruz, köy çocuğuyuz biz. Dişimizi tırnağımıza takarak geldik buralara" dedi.

'TAHKİME GİDECEĞİM'

Alınan yürütmeyi durdurma kararının ardından Tahkim Kurulu'na gideceklerini ifade eden Şimşek, "Bizi haklı gören mahkemeye teşekkür ediyorum. Avukatlar ve hakimler dosyayı zaten inceledi. Herhangi bir doping testinden pozitif çıkma durumu yok. Dolayısıyla yürütmeyi durdurma kararı aldılar, şimdi biz de tahkime gideceğiz. Tahkim gerekirse tekrardan dosyayı inceleyecek, ondan sonra kararını verecek, olumlu şekilde Allah'ın izniyle. Biz Allah'ın adaletine inandık, her zaman da Allah'ın adaletine inanıyoruz. Şu anda da antrenmanlarım devam ediyor, durmadan çalışıyorum" diye konuştu.

'ALTIN KEMER ER MEYDANINDA ALINIR, MASA BAŞINDA ALINMAZ'

Edirne Belediyesi'nde bugün düzenlenecek törene de dikkat çekip, rakibi Mustafa Taş'a da tepki gösteren Şimşek, "Bugün belediyede tören vardı, bu karardan sonra iptal oldu. Baktım herkes oradaymış, kemeri almak istemeyen adam gitmez oraya. Mustafa iki gün önceden gitmiş oraya kutlama yapmak için. Altın kemer er meydanında alınır, masa başına alınmaz" şeklinde konuştu.

EDIRNE'DE, 661'INCI KIRKPINAR YAGLI GURESLERI BASPEHLIVANLIGI UNVANI VE ODULLERI, DOPING KONTROL HAVUZUNDAYKEN YER BILDIRIMI YAPMADIGI GEREKCESIYLE IPTAL EDILEN CENGIZHAN SIMSEK'TEN (FOTODA) ALINAN ALTIN KEMERIN KIRKPINAR'DA IKINCI OLAN MUSTAFA TAS'A VERILMESI ICIN BUGUN EDIRNE BELEDIYESI'NDE PLANLANAN TOREN, YURUTMEYI DURDURMA KARARI NEDENIYLE IPTAL EDILDI. (FOTO: EDIRNE, DHA)(ARSIV)

EDIRNE'DE, 661'INCI KIRKPINAR YAGLI GURESLERI BASPEHLIVANLIGI UNVANI VE ODULLERI, DOPING KONTROL HAVUZUNDAYKEN YER BILDIRIMI YAPMADIGI GEREKCESIYLE IPTAL EDILEN CENGIZHAN SIMSEK'TEN (FOTODA) ALINAN ALTIN KEMERIN KIRKPINAR'DA IKINCI OLAN MUSTAFA TAS'A VERILMESI ICIN BUGUN EDIRNE BELEDIYESI'NDE PLANLANAN TOREN, YURUTMEYI DURDURMA KARARI NEDENIYLE IPTAL EDILDI. (FOTO: EDIRNE, DHA)(ARSIV)

EDIRNE'DE, 661'INCI KIRKPINAR YAGLI GURESLERI BASPEHLIVANLIGI UNVANI VE ODULLERI, DOPING KONTROL HAVUZUNDAYKEN YER BILDIRIMI YAPMADIGI GEREKCESIYLE IPTAL EDILEN CENGIZHAN SIMSEK'TEN ALINAN ALTIN KEMERIN KIRKPINAR'DA IKINCI OLAN MUSTAFA TAS'A (FOTODA) VERILMESI ICIN BUGUN EDIRNE BELEDIYESI'NDE PLANLANAN TOREN, YURUTMEYI DURDURMA KARARI NEDENIYLE IPTAL EDILDI. (FOTO: EDIRNE, DHA)(ARSIV)

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)

 
Hastane bahçesinde ölü bulundu
 
ANSİAD'dan deprem raporu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kumluca'da Futsal Turnuvası sonuçlandı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen Küçük Kız ve Erkekler Futsal ...
İşaret fişeğinin isabet ettiği taraftar: Sosyal hayatım bitti
İZMİR'de, Göztepe ile Altay arasında oynanan olayların çıktığı derbiye ...
Regnum Carya Pro-Am Golf Turnuvası başladı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde düzenlenen Regnum Carya Pro-Am Golf Turnuvası, ...
 
Trabzonspor’da Ağaoğlu aday olmayacak
Olağanüstü genel kurul sürecinin yaşandığı Trabzonspor’da görevden ayrılan ...
TFF'den Hakan Çalhanoğlu'na tebrik
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Porto ile Inter arasında oynanan UEFA ...
Depremi yeşil sahada unutmaya çalışıyor
DEPREME görev yaptığı Kahramanmaraşspor'un tesislerinde yakalanan teknik ...
 
İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz ATP tarihine geçti
İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz, Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) ...
Antalyaspor'un yeni başkanı Sabri Gülel oldu
Ligde son maçında sahasında Kayserispor'u 4-0 gibi net skorla yenen Antalyaspor'da ...
Antalyaspor'da görev değişikliği
Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da başkan Aziz Çetin, görevinden istifa ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva