Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
24 Eylül 2020 Perşembe - 09:41

Altının düşüşü aşıya bağlı

Küresel piyasalar Kovid-19 pandemisinin etkisiyle 2020 ocak ayından itibaren sert bir düşüş yaşarken, yatırımcılar güvenli liman olarak kıymetli madenlere yöneldi. Ekonomi Politikaları Uzmanı Dr. Aziz Hatipağaoğlu, altın fiyatlarındaki küresel artışın eylül ayı itibariyle durduğunu belirtti.

Altının düşüşü aşıya bağlı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomi piyasalarına etkisi Uluslararası Para Fonu (IMF) kaynaklarına göre bu yıl ve gelecek yıl 12 trilyon doları bulacak. Dünya piyasalarında güvenli liman olarak bilinen altın, salgın döneminde tarihi rekorlarını art arda tazeledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ekonomi Politikaları Uzmanı Dr. Aziz Hatipağaoğlu, 2020 yılı başında altının ons fiyatı 1520 dolar seviyesinden işlem gördüğünü kaydederek, “Koronavirüs salgınının dünyayı etkilemeye başlaması ile birlikte yatımcılar, güvenli liman olarak gördükleri altına yöneldiler. Fiyatlarda yaşanan yükseliş ile ağustos ayında ons altın fiyatı 2075 dolar ile rekor tazeledi. Aynı dönemde Türkiye’de gram altının satış fiyatı da rekor kırarak 509 lirayı gördü.” dedi.  

YATIRIMCISINA EN FAZLA KAZANDIRAN MADEN ALTIN OLDU  

Küresel altın fiyatlarını yükselten nedenleri inceleyen Dr. Aziz Hatipağaoğlu, “Dünyadaki şirketlerin ve devletlerin yüksek borçluluk oranları, koronavirüs salgını ile birlikte birçok sektörde yaşanan sıkıntılı sürecin devam etmesi, dövizlerde yaşanan devalüasyonlar, altın gümüş gibi kıymetli maden piyasası spekülasyonları, küresel piyasadaki yetersiz fiziksel arz ve yatırımcıların güvenli bir limana sığınma ihtiyacından dolayı altın gibi kıymetli madenler 2020 yılının başından itibaren oldukça ilgi gördü ve yatırımcısına en fazla kazandıran araç oldu.” ifadelerini kullandı. 

AŞI HABERLERİ ALTININ ATEŞİNİ SÖNDÜRDÜ 

Altın fiyatlarındaki küresel artışın eylül ayı itibariyle durduğunu belirten Dr. Aziz Hatipağaoğlu, “Koronavirüs aşısına dair haberlerinin önce Rusya’dan ardından Çin’den art arda gelmesi koronavirüs salgınının ilk etkilerinin görülmesiyle rekor düşüş gösteren ABD ve Avrupa borsalarının normal seviyelere dönmesinde etkili oldu. Kısa süre içinde ABD ve İngiltere’den aşı haberlerinin de gelmesi bekleniyor. Aşının üretime geçilip kullanıma başlanması ve üretimin tam kapasiteye dönmesiyle birlikte ons altın 1800 doların altına düşebilir.” değerlendirmesinde bulundu.  

“KÜRESEL YATIRIMCILARIN BORSALARA YÖNELMESİ GEREKLİ” 

Koronavirüsün piyasalarda bıraktığı korkunun etkisini azaltmak için küresel yatırımcıların borsalara yönelmesi gerektiğini söyleyen Dr. Aziz Hatipağaoğlu, “Yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü kıymetli madenlerden ayrılmasıyla küresel piyasalar rahat bir nefes almaya başlayabilir. Ardından küresel piyasalarda görülecek bol miktarda para arzları, faiz oranlarını yükseltecektir. Uluslararası ticaretin de eski günlerine dönmesi piyasalara güven aşılar.” şeklinde konuştu. 

DÜNYANIN EN ÇOK ALTIN REZERVİ OLAN ÜLKESİ ABD 

Dünya Altın Konseyi’nin hazırladığı listeye göre, 2020 yılında dünyanın toplam altın rezervinin 35 bin tonu aştığına dikkat çeken Dr. Aziz Hatipağaoğlu, “ABD, dünyanın altın rezervinin yüzde 79’luk kısmına sahip ve toplamda 8 bin 133 ton altın rezervi bulunuyor. İkinci sırada Almanya 3 bin 363 ton altın rezervi ile ikinci sırada yer alırken Uluslararası Para Fonu (IMF) 2 bin 814 ton altın rezervi ile üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye ise 583 ton güncel altın rezervi ile dünyanın en çok altın rezervi olan ülkeleri arasında 12. sırada” dedi. 

KURESEL PIYASALAR KOVID-19 PANDEMISININ ETKISIYLE 2020 OCAK AYINDAN ITIBAREN SERT BIR DUSUS YASARKEN, YATIRIMCILAR GUVENLI LIMAN OLARAK KIYMETLI MADENLERE YONELDI. EKONOMI POLITIKALARI UZMANI DR. AZIZ HATIPAGAOGLU, ALTIN FIYATLARINDAKI KURESEL ARTISIN EYLUL AYI ITIBARIYLE DURDUGUNU BELIRTEREK, “ASININ URETIME GECILIP KULLANIMA BASLANMASI VE URETIMIN TAM KAPASITEYE DONMESIYLE BIRLIKTE ONS ALTIN 1800 DOLARIN ALTINA DUSEBILIR” DEDI. (DHA ISTANBUL)

KURESEL PIYASALAR KOVID-19 PANDEMISININ ETKISIYLE 2020 OCAK AYINDAN ITIBAREN SERT BIR DUSUS YASARKEN, YATIRIMCILAR GUVENLI LIMAN OLARAK KIYMETLI MADENLERE YONELDI. EKONOMI POLITIKALARI UZMANI DR. AZIZ HATIPAGAOGLU, ALTIN FIYATLARINDAKI KURESEL ARTISIN EYLUL AYI ITIBARIYLE DURDUGUNU BELIRTEREK, “ASININ URETIME GECILIP KULLANIMA BASLANMASI VE URETIMIN TAM KAPASITEYE DONMESIYLE BIRLIKTE ONS ALTIN 1800 DOLARIN ALTINA DUSEBILIR” DEDI. (DHA ISTANBUL)

İSTANBUL, (DHA)

 
Dünya genelinde can kaybı 982 bin 20’ye yükseldi
 
Kaş'tan Meis'e dostluk mesajları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Pandemi sürecini sorunsuz atlattık diyebiliriz'
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, ...
Covid-19 gelişmeleriyle petrol fiyatları düştü
Covid-19 vakalarında artışla, başta havayolu taşımacılığı olmak üzere, ...
Antalya'da serada Tayland kabağı üretti
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde seracılık yapan Engin Özdemir (37), deneme amacıyla ...
 
Milli Piyango 19 Eylül’de çekiliyor
Sisal Şans, yılların geleneği Milli Piyango çekilişini 19 Eylül Cumartesi ...
Geçtiğimiz ay 170 bin 408 konut satıldı
Ajans Press’in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği ...
Kapılar açıldı, yabancılara konut satışı arttı
BU yıl pandemi nedeniyle mart- temmuz ayları arasındaki dönemde ülkeler ...
 
SunExpress mobil uygulaması ile kolay rezervasyon
SUNEXPRESS, güncellenen hızlı ve kullanımı kolay mobil uygulamasıyla pandemi ...
Bülent Bülbül, LG Türkiye Ev Eğlencesi Elektroniği ve Beyaz Eşya Ürün Grupları Satış Başkanı Oldu
Temmuz 2020 itibariyle organizasyonel değişim sürecine giren LG Türkiye, ...
Antalya'da iki sektör pandemide büyüdü
ANTALYA'da yat ve medikal sektörleriyle öne çıkan Antalya Serbest Bölge ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva