Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
9 Ağustos 2017 Çarşamba - 15:15

Alzheimer hastasına 'tatil köyünü terk edin' tebligatı

ANTALYA'da Alzheimer hastası 70 yaşındaki Hüseyin Kodal'ın kaldığı tatil köyünü terk etmesi için tebligat yapan yönetim, kaldığı dairenin elektriğini ve suyunu kesti.

Alzheimer hastasına  tatil köyünü terk edin  tebligatı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı lüks otel ve tatil köylerinin yer aldığı Beldibi Mahallesi'ndeki 25 yıllık geçmişi bulunan ve devletten 49 yıllığına tahsis edilen araziye yapılan, dönem sahiplerinin yaz boyu kaldıkları tatil köyünde, yönetim ile dönem sahibi arasında gerginlik çıktı. Denize sıfır olan tatil köyünde dönem sahibi 37 yaşındaki inşaat mühendisi Giray Kodal, 7 Ağustos sabahında kapılarını çalan tatil köyü görevlisinin kendisine 2 gün içinde tatil köyünü terk etmelerine yönelik tebligat verdiğini aktardı. Tebligatın ardından yönetim ile görüşmek istediğini belirten Kodal, olumsuz yanıt aldığını söyledi. Aynı gün içinde kaldıkları dairenin su ve elektriklerinin yönetim tarafından kestirildiğini dile getiren Kodal şöyle dedi:

“Benim babam Alzheirmer hastası bir insan. İnsan haklarına aykırı olarak yaşam hakkımıza müdahale ediliyor. Babamın banyo ihtiyacı var ama suyumuz yok. Elektriğimiz olmadığından buzdolabındaki her şey bozuldu. Mağdur durumdayız. Terk etmemizi istemelerinin gerekçesi ise Alzheimer hastası olan babamın buradaki insanları rahatsız etmesi olarak gösteriliyor." 

BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRMİŞ

Üç gün önce babasının burada boğulma tehlikesi geçirdiğini dile getiren Kodal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Babam kurtuldu. İki gece yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra hastaneden çıktı. Geçmiş olsun diyecekleri yerde bizi buradan kovmak istiyorlar. Biz yüz kızartıcı bir suç işlesek anlarız. Biz burada 21 yıldır yaşıyoruz. Babamın hasta olmasından ve boğulma tehlikesi geçirmesinden dolayı bizi burada baskı altına alıp yok etmeye çalışıyorlar. Somut bir delil sunulmuyor. Gürültü yaptığımız söylenir. Dişe dokunur bir neden yok. Burası değerli bir yer, rantı çok fazla. Eskiden babam sağlıklı iken bu insanlarla mücadele veriyor ve bazı şeylerin yanlış yapıldığını dile getiriyordu. Bizim sıkıntımız gerçekleri ve doğruları söylemek. Biz doğruları söylediğimiz için bizi kovmak istiyorlar. Babam hastalandığı için son bir deneme yapıyorlar. Bizi caydırıp yazlığı satmamızı istiyorlar. Sorgusuz sualsiz bizim burayı terk etmemiz isteniyor. Yöneticiyi aradım, konuşmak istedim, ama bana her şeyin bittiğini söyledi. Biz burayı çok para ödeyerek aldık. O zaman herkes beğenmediğini kovsun."

Giray Kodal, yasal olarak da haklarını arayacaklarını dile getirdi.

'KİMSEYE ZARARIMIZ YOK'

Alzheimer hastası Hüseyin Kodal ise “Denize girip boğulma tehlikesi geçirdiğimi söylüyorlar. Boğulurum, boğulmam kime ne? Bizim kimseye zararımız olmaz faydamız olur" dedi.

Hüseyin Kodal'ın eşi 71 yaşındaki Yüksel Kodal da bu yıl henüz birkaç gün önce buraya geldiklerini belirterek, “Kimseye zararımız yoktur bizim. Kimseyle alıp veremediğimiz, düşmanlığımız yok. Allah'tan korksunlar. Sularımız kesildiği için hiçbir şey yapamıyoruz. Elektriğimizi kestiler, klimalarımızı açamıyoruz. Yiyeceklerimiz hep bozuldu" diye konuştu.

'BOĞULURSA YÖNETİM SUÇLANIR' ENDİŞESİ

Açıklamalardan sonra yönetim ile tekrar konuşmaya giden Giray Kodal, yöneticiye ulaşamadı. Yönetim odasında birkaç yönetim kurulu üyesi ile görüşen Kodal'ın çabaları sonrası kapatılan su ve elektrik tekrar açıldı.

Yönetim kurulu üyelerinden bazıları, Alzheimer hastası Hüseyin Kodal'ın hastalığı nedeniyle yanlışlıkla başka evlere girdiğini, üstünü tamamen çıkararak denize girdiğini iddia etti. Üyeler, Hüseyin Kodal'ın denizde boğulması durumunda yönetimin suçlanacağı düşüncesiyle tatil köyünde istenmediğini söyledi.

ANTALYA'DA LUKS BIR TATIL KOYUNUN YONETIMI, TATIL KOYU SAKINI ALZHEIMER HASTASI HUSEYIN KODAL'IN (ESI YUKSEL KODAL OGLU GIRAY KODAL ILE) )  BOGULMA TEHLIKESI GECIREREK TATIL KOYUNE ZARAR VERECEGI GEREKCESIYLE AILENIN TATIL KOYUNU TERK ETMESINI ISTEDI. YONETIM AILENIN CIKMASI ICIN DE ELEKTRIK VE SUYUNU KESTI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA LUKS BIR TATIL KOYUNUN YONETIMI, TATIL KOYU SAKINI ALZHEIMER HASTASI HUSEYIN KODAL'IN BOGULMA TEHLIKESI GECIREREK TATIL KOYUNE ZARAR VERECEGI GEREKCESIYLE AILENIN TATIL KOYUNU TERK ETMESINI ISTEDI. YONETIM AILENIN CIKMASI ICIN DE ELEKTRIK VE SUYUNU KESTI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)

 
Büyükşehir: Göçmen Parkı'nda dere yatağı değil eski menfez var
 
Cumhuriyet, Nuray Mert ile yollarını ayırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir: Göçmen Parkı'nda dere yatağı değil eski menfez var
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarının devam ettiği Göçmen ...
Hırsız kıyafetini değiştirirken yakalandı
İSTANBUL'da hırsızlık suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden firar eden ...
Çeçen kardeşleri kaza ayırdı
ANTALYA'da yaşayan Çeçenistan savaş gazisinin üç çocuğuna önceki gün akşam ...
 
Manavgat'ta midibüslere güvenlik kamerası
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren midibüslere ...
FETÖ şüphelisi kadın yakalandı
AKSARAY'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLock' kullandığı ...
Kazada kamyonetten fırlayan demir çubuklar öndeki araçlara saplandı
ANTALYA'da 9 aracın karıştığı zincirleme kazada kamyonetin üzerinden fırlayan ...
 
Paşa'da yeni Başkan Murat Şimşek
MURATPAŞA Belediyespor'da başkanlığa Murat Şimşek seçildi.
Oğlunun cenazesinden dönerken kazada öldü
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde hastalık dolayısıyla ölen oğlu Safi Bahçe'nin ...
Başkan Uysal'a 'Empati' desteği
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın 1 Ağustos'un 'Dünya Empati Günü' ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva