Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
19 Eylül 2018 Çarşamba - 11:33

Ameliyatla erkek olabilmesi için 5 bin dolar gerekiyor

KONYA'da çocukluktan itibaren kendisini erkek gibi hisseden N.P. (27), mahkeme kararıyla temmuz ayında ameliyat olup, rahim ve yumurtalıklarını aldırdı. Göğüslerini de aldıracak olan N.P., ameliyatla protez penise sahip olmak istiyor.

Ameliyatla erkek olabilmesi için 5 bin dolar gerekiyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bir fabrikada çalışan N.P., kendisini çocukluktan itibaren erkek gibi hissettiği için cinsiyet değiştirmeye karar verdi. Bunun için mahkemeye başvuran N.P.,  mahkemenin talebi üzerine  'Cinsel Kimlik Konseyi' tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Konsey'in olumlu rapor vermesi üzerine mahkemede cinsiyet değiştirebileceği yönünde karar aldı. N.P., karar gereği geçen temmuz ayında ameliyat olup, rahim ve yumurtalıklarını aldırdı. Göğüslerini de aldıracak olan N.P., ameliyatla protez penise sahip olup, cinsiyetini değiştirmiş olacak. 1 ay sonra görülecek  mahkemeyle de Uğur ismini alacak olan N.P., çocukluğundan itibaren erkek gibi davrandığını belirtti. N.P., erkek çocuklar ne yapıyorsa kendisi de öyle davrandığını, mahallede futbol maçına alınmak için de her türlü çabayı gösterdiğini söyledi. 

‘SEVGİLİM SAYESİNDE HAYATA TUTUNDUM’ 

Akrabaları ve çevresi tarafından dışlandığını, ölümü düşünürken annesi ve sevgilisinin desteğini gördüğünü ifade eder N.P., şöyle dedi:

''Annem, benim kendimi erkek gibi hissettiğimi öğrendiğinde beni hemen psikoloğa götürdü. Önce hiçbir problemim yokmuş gibi davrandım. Sonra kendimi asıp intihar etme derecesine geldim. O dönemde tanıştığım kız arkadaşımın iknaları sayesinde doktora gittim ve bu süreç böyle başladı. Etrafımdaki herkes bana sırt dönmüştü ve beni istemiyorlardı. Ben de zaten gitmeyi göze almıştım. Önceleri annem de tepkiliydi, sonra doktorumla konuştuktan sonra yanımda olmaya başladı.''

'CİNSİYET DEĞİŞİKLİĞİ ZORUNLU HALE GELDİ' 

Görünüşü ve kimliği arasında farklılık olması nedeniyle cinsiyet değişikliğinin olması gereken bir durum haline geldiğini söyleyen N.P., "2 yıl annemden ayrı yaşadım ve o süreç zor oldu. Sonra bana destek olunca çok mutlu oldum. Tek başımaydım. Çalıştığım yerler asgari ücret bile vermiyorlardı. Zaten böyle problemli olduğum için de iş bulmam imkansızdı. Bulduğum işlerde de sıkıntı yaşıyordum. Kendimi geçindirecek parayı zor kazanıyordum. Kazansam dahi paramı vermeyenler oluyordu. Otobüs firmasında muavinlik yaptım orada hiç problem olmadı. Tekstil atölyelerinde çalıştım. Ancak kalabalık yerlerde çalışamıyordum, daha tenha yerlerde çalışıyordum. Problemlerin yüzünden çok iş değiştirdim. Cinsiyet değiştirmek benim için olması gereken bir durumdu" diye konuştu. 

'EVLENİP YUVA KURMAK İSTİYORUM'

Cinsiyet değişikliğinin tamamlanabilmesi için protez penis ameliyatı olması gerektiğini belirten N.P., daha önceki ameliyatlarının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılandığını ancak protez penisin karşılanmadığını kaydetti. Yurt dışından getirteceği protez penisin 5 bin dolar olduğunu ifade eden N.P., ''Devlet ameliyatı karşılıyor ancak yurt dışından gelecek olan protezi karşılamıyor. Ben belli bir miktar para biriktiriyorum, dolar yükseldiği için aradaki fark büyüyor. Bu ameliyat için de paraya ihtiyacım var. Şu anda raporluyum ve çalışamıyorum. Hayallerimin yarısını gerçekleştirmiş durumdayım. Bugün öğle namazı için camiye gittim namaz kıldım. Bu benim için büyük bir şey. Bu benim için büyük bir değişim. Bundan sonra da her şey yolunda giderse, kendime düzenli bir iş bulmayı istiyorum. Bir yuva kurayım istiyorum. Normal insanların yaşadığı hayatı, ben de hayal ediyorum. Bir ailem olsun, bir işim olsun tek amacım bu. Onun için de şu an 5 bin dolara ihtiyacım var'' dedi. 
KONYA'DA COCUKLUKTAN ITIBAREN KENDISINI ERKEK GIBI HISSEDEN N.P. (27), MAHKEME KARARIYLA GECEN TEMMUZ AYINDA AMELIYAT OLUP, RAHIM VE YUMURTALIKLARINI ALDIRDI. GOGUSLERINI DE ALDIRACAK OLAN N.P., AMELIYATLA PROTEZ PENISE SAHIP OLMAK ISTIYOR. (FOTOGRAFTA YENI HALI)(FOTO: HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

KONYA'DA COCUKLUKTAN ITIBAREN KENDISINI ERKEK GIBI HISSEDEN N.P. (27), MAHKEME KARARIYLA GECEN TEMMUZ AYINDA AMELIYAT OLUP, RAHIM VE YUMURTALIKLARINI ALDIRDI. GOGUSLERINI DE ALDIRACAK OLAN N.P., AMELIYATLA PROTEZ PENISE SAHIP OLMAK ISTIYOR. (FOTOGRAFTA KIZ SEVGILISIYLE BIRLIKTE) (FOTO: KONYA,DHA)

KENDINI ERKEK GIBI HISSETIGI ICIN CINSIYET DEGISTIRMEK ICIN AMELIYATLAR OLAN N.P., ASKERLIK OZLEMI NEDENIYLE ASKERI UNIFORMALARLA FOTOGRAF CEKTIRMIS.(FOTO:KONYA,DHA)

Hasan DÖNMEZ/KONYA, (DHA)

Etiketler:
 
Bakıcı maaşı kesilince kızının evden kovduğu iddiası
 
Tarık Tarcan korkuttu...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakıcı maaşı kesilince kızının evden kovduğu iddiası
 SİİRT'te bakıcı maaşı kesilince, evinde kaldığı kızının kendisini kovduğunu ...
Çağrı merkezi üzerinden cinsel gücü artırıcı hap satışına 15 gözaltı
ANKARA'da polis ekipleri, yurda kaçak yollarla cinsel gücü artırıcı hap ...
Kazada ölen Mehmet, futbol tutkusu nedeniyle okul kaydını dondurmuş
KAYSERİSPOR altyapısından yetişip, Süper Amatör Küme takımlarından Kayseri ...
 
Cezaevi ziyareti dönüşü kaza: 1 ölü, 2 yaralı
MUĞLA'da, cezaevindeki bir yakınlarını ziyaretten dönenlerin içinde bulunduğu ...
Polis kılığında TIR'ın önünü kesip, 5 milyon TL'lik madeni çaldılar
KOCAELİ'de, polis kılığına giren kişiler durdukları aracın sürücüsünün ...
Termik santralin buhar kazanı patladı
ÇANAKKALE’nin Çan ilçesinde yeni devreye alınan Çan-2 Termik Santrali’nde ...
 
İşçilere DİSK'ten destek
İSTANBUL'da yapımı devam eden Üçüncü Havalimanı Akpınar Yerleşkesi'ndeki ...
Gönderdiği uyuşturucu dolu kargoyu, merak edince yakalandı
İZMİR'in Torbalı ilçesinden, duvar saati ve satranç takımı kutusuna gizlediği ...
Tepki çeken yazı
Yeni Akit yazarı Mehtap Yılmaz, 3. havalimanı işçilerine yönelik kullandığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva