TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
5 Eylül 2015 Cumartesi - 11:34

Anadolu lezzetleri YÖREX'te

ANTALYA Ticaret Borsası'nın öncülüğünde TOBB ve Kalkınma Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl 6'ncısı 7-11 Ekim'de EXPO Center'da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı, yine Türkiye'nin dört bir köşesinden yöresel değerleri buluşturacak.

Anadolu lezzetleri YÖREX te
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret Borsası'nın öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Kalkınma Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'in hazırlıkları sürüyor. Türkiye'nin büyük yerli malı tanıtım organizasyonu YÖREX, 7 Ekim'de kapılarını açıyor. Türkiye'nin dört bir yanından değerlerin bir araya geleceği fuar için katılacak ürünlerde belli olmaya başladı. 

AYVALIK ZEYTİN LOKUMU 

Ayvalık Köklü Zeytinyağları Sahibi Mustafa Kürlek, YÖREX'te taş baskı, soğuk sıkım, erken hasat zeytinyağı ile katılacaklarını belirti. 1922 yılında mübadele ile Midilli'den Ayvalık'a yerleşen dedelerinin mesleği zeytinciliği devam ettirdiklerini kaydeden Köklü, "Ürünlerimiz doğal yöntemlerle işleniyor. 2015 yılında 8'inci Ulusal Zeytin Dostu Derneği zeytinyağı kalite yarışmasında madalyaya layık görülen zeytinyağlarımızı YÖREX'te ziyaretçilerle buluşturacağız. Türkiye'de ilk kez zeytin lokumunu yaptık. Yüzde 100 pancar şekeri ile önce zeytinin reçelini yapıyoruz ardından lokumu yapıyoruz. Ayrıca zeytin sabunu, az tuzlu Ayvalık yuvarlama zeytinini de ziyaretçilerle buluşturacağız. Zeytin severleri YÖREX'e bekliyoruz" dedi.

SARAY MUTAFAĞININ VAKFIKEBİR TEREYAĞI 

Trabzon'un tarihi ilçesi Vakfıkebir'in tereyağı YÖREX'te ziyaretçilerle buluşacak. İskenderoğlu Süt Ürünleri sahibi Adem İskenderoğlu, her yıl katıldıkları YÖREX'e bu yıl da Karadeniz'in yaylalarında otlamış hayvanların tereyağı, peyniri ve süt ürünleriyle katılacaklarını söyledi. Beş kuşaktır Vakfıkebir tereyağını ürettiklerini belirten Adem İskenderoğlu, "Vakfıkebir Osmanlı saray mutfağının tereyağı tedarikçisiydi. Şimdi bu lezzeti bizler sunuyoruz. Vakfıkebir tereyağı tadı ve aromasıyla diğer ürünlerden farklıdır. YÖREX'e katılanlar tereyağına olağanüstü ilgi gösteriyor. YÖREX'ten bize geri dönüşler çok iyi ve ulusal marketlerle iş bağlantıları kurduk. YÖREX'le satış ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


ANTALYA TICARET BORSASI'NIN ONCULUGUNDE TOBB VE KALKINMA BAKANLIGI'NIN DESTEGIYLE BU YIL 6'NCISI 7-11 EKIM'DE EXPO CENTER'DA DUZENLENECEK YORESEL URUNLER FUARI, YINE TURKIYE'NIN DORT BIR KOSESINDEN YORESEL DEGERLERI BULUSTURACAK. (fOTO:ANTALYA-DHA)

600 YILLIK MAKEDON KURABİYESİ 

YÖREX'e bu yıl Alaçatı Köy Kurabiyecisi, 10 farklı ürünle katılıyor. Alaçatı Köy Kurabiyecisi sahibi Metin Demirbağ, YÖREX'e ilk defa katılacaklarını belirterek, "YÖREX'te tarihi geçmişi 600 yüzyıllık olan Makedon kurabiyesini ziyaretçilerle buluşturacağız. Balkanlarda uzun süren çalışmalar yaptıktan sonra yöresel bir çok değeri gün yüzüne çıkardık. Bizim ürünlerimizde katkı maddesi yok. Pastacılık yağları kullanılmıyor, yumurta yok. 21 çeşit baharatlı özel kurabiyemizi şeker ilavesiz yapıyoruz. Türkiye'de organik kurabiye üretebilen tek kurabiyeciyiz" dedi. Demirbağ, YÖREX'e, damla sakızlı reçel, damla sakızlı Türk kahvesi ve kurabiyelerle katılacaklarını söyledi.

OSMANLI LEZZETİ BADEM EZMESİ 

YÖREX, Trakya'nın lezzetlerini de ziyaretlerle buluşturacak. Badem ezmesi, Kavala kurabiyesi ile geçen yıl YÖREX'e katılan ve yoğun ilgi gören Osman Şehzade, bu yıl da yöresel lezzetlerini YÖREX'te sunacak. Osmanlı Şehzade markasıyla ürünlerini pazarlayan Adres Grup CEO'su İlkay Yurteri, "Geçen yıl Ticaret Odası'yla gelmiştik. Bu yıl YÖREX'e kendi olanaklarımızla geliyoruz. Bu yıl da YÖREX'te olmaktan büyük keyif alacağız. Katkı maddesi kullanmadan ürettiğimiz Osmanlı lezzeti badem ezmesini, Kavala kurabiyesini ziyaretçilerle buluşturacağız. Biz yerli ürün badem kullanarak yaptığımız ezmeyi sunacağız" dedi.


ANTALYA TICARET BORSASI'NIN ONCULUGUNDE TOBB VE KALKINMA BAKANLIGI'NIN DESTEGIYLE BU YIL 6'NCISI 7-11 EKIM'DE EXPO CENTER'DA DUZENLENECEK YORESEL URUNLER FUARI, YINE TURKIYE'NIN DORT BIR KOSESINDEN YORESEL DEGERLERI BULUSTURACAK. (fOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

Etiketler:
 
Köpeğe çarpmamak için canından oldu
 
Göl belgeseli Avusturya'da finale kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köpeğe çarpmamak için canından oldu
ANTALYA'da önüne çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyonu kıran 59 yaşındaki ...
Kum heykellere dünyadan ziyaretçi akını
ANTALYA'da bu yıl 8'ncisi gerçekleştirilen Antalya Uluslararası Kum Heykel ...
Motosiklet tutkunları açılışta bulştu
TASARIM motosikletlerin satışının yapıldığı Süpermoto mağazası, Antalya'da ...
 
Antalya'da en iyisi yine o
Balık sezonu açıldı, derya kuzuları ağlara takılmaya başladı. Hemen bir ...
Altın Portakal ve Piyano Festivalleri ertelendi
BU yıl ekim ayında 52'nci kez düzenlenmesi planlanan Uluslararası Antalya ...
Kokmuş sucuk operasyonu
MURATPAŞA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine bir işyerine ...
 
Kumluca'da LYS kursu kayıtları başladı
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından ...
Şehit Emniyet Amiri Aksoy gözyaşlarıyla toprağa verildi
MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırı sonucu ...
Şehitleri için mevlid okutuldu
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde bu yıl 663'üncüsü düzenlenecek Yeşilyayla ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva