Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
18 Haziran 2011 Cumartesi - 12:20

Anayasa Mahkemesi AKP'nin giderini usulsuz buldu

Anayasa Mahkemesi, AKP’nin 2005 ve 2006 yıllarında gider olarak gösterdiği toplam 113 bin TL’lik harcamanın, Siyasi Partiler Yasası’nın gerektirdiği belgelere dayanmadığını tespit ederek bu tutarın Hazine’ye aktarılmasına karar verdi. Yüksek Mahkeme, Anavatan Partisi’nin 2001 ve 2002 yıllarında gider olarak gösterdiği 83 bin TL’nin de yasaya uygun olmadığını tespit etti.

Anayasa Mahkemesi AKP nin giderini usulsuz buldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Anayasa Mahkemesi’nin, 2005 ve 2006 yıllarına ait AKP’nin mali denetimine ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Anayasa Mahkemesi, AKP’nin 2005 yılına ilişkin genel merkez gideri olarak gösterdiği 43 milyon 921 bin 831 YTL’nin 81 bin 329 YTL’lik kısmının, yasanın gerektirdiği belgeye dayanmadığını tespit etti. Yapılan denetimde partinin gider olarak gösterdiği bazı seyahat harcamalarının, parti adına ve parti faaliyeti için yapıldığına dair herhangi bir belge bulunamadığı anlaşıldı ve toplam 13 bin 257 YTL, parti tüzel kişiliği adına ve parti amaçlarına uygun yapılmış bir harcama olarak kabul edilmedi.
Partinin toplam 58 bin 555 YTL tutarındaki harcaması da fatura aslı ile değil noter onaylı fatura suretleriyle belgelendirilmesi dolayısıyla gider olarak kabul edilmedi. Gider yazıldığı halde herhangi bir belgeye dayanmadığı tespit edilen toplam 2 bin 993 YTL tutarındaki harcama da gider olarak kabul edilmedi. Ayrıca, ağırlıklı olarak kişisel bakım ürünleri ve parfümeri harcamaları ve grip aşısı masrafından oluşan 6 bin 521 YTL’lik tutar da parti faaliyet amacına uygun olması bulunmadı.
Anayasa Mahkemesi’nin mali incelemesinin ardından AKP’nin 2005 yılında yapmış olduğu toplam 81 bin 329 YTL’lik gider karşılığının, yasa uyarınca Hazine’ye irad kaydedilmesine oy birliğiyle karar verildi. AKP’nin 2005 yılına ait il örgütü giderleri ile partinin taşınır ve taşınmaz mal edinimlerinin ise yasaya uygun olduğu tespit edildi.

2006’YA AİT BELGEYE DAYANMAYAN 32 BİN TL’LİK HARCAMA HAZİNE’YE AKTARILDI

Anayasa Mahkemesi, AKP’nin 2006 yılı kesinhesap incelemesinde de parti genel merkezinin gider olarak gösterdiği 55 milyon 784 bin 933 YTL’nin 32 bin 176 YTL’lik kısmının, yasanın gerektirdiği belgeye dayanmadığını tespit etti. Yapılan denetimde partinin gider olarak gösterdiği bazı seyahat harcamalarının, parti adına ve parti faaliyeti için yapıldığına dair herhangi bir belge bulunamadığı anlaşıldığından 742 YTL, parti tüzel kişiliği adına ve parti amaçlarına uygun yapılmış bir harcama olarak kabul edilmedi.
Partinin toplam 29 bin 848 YTL tutarındaki harcaması da fatura aslı ile değil noter onaylı fatura suretleriyle belgelendirilmesi dolayısıyla gider olarak kabul edilmedi. 853 YTL tutarındaki telefon ve internet bedelleri gecikme zamlarının da görevlilerin yükümlülüklerini zamanında yerine getirmemelerinden partinin sorumlu tutulamayacağı belirtilerek partiye gider yazılamayacağına karar verildi. Gider yazıldığı halde herhangi bir belgeye dayanmadığı tespit edilen 177 YTL tutarındaki harcama da gider olarak kabul edilmedi. Ayrıca, 29 Eylül 2006’da yapılan Kore seyahatindeki otel faturasının Amerikan Doları kuru üzerinden olmasına karşın döviz dönüşümünde Euro kuru uygulanması sonucu fazla gider olarak tespit edilen 555 YTL de parti gideri olarak kabul edilmedi.
Anayasa Mahkemesi’nin mali incelemesinin ardından AKP’nin 2006 yılında yapmış olduğu toplam 32 bin 176 YTL’lik gider karşılığının, yasa uyarınca Hazine’ye irad kaydedilmesine oy birliğiyle karar verildi. AKP’nin 2006 yılına ait il örgütü giderleri ile partinin taşınır ve taşınmaz mal edinimlerinin ise yasaya uygun olduğu tespit edildi.

ANAVATAN’IN 83 BİN YTL GİDERİ YASAYA UYGUN DEĞİL

Anayasa Mahkemesi’nin, 2009’da Demokrat Parti ile birleşen Anavatan Partisi’nin 2001 ve 2002 yıllarına ait kesinhesap incelemesine ilişkin kararı da Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Anayasa Mahkemesi, Anavatan Partisi’nin 2001 yılına ait genel merkez gideri olarak gösterdiği 5 milyon 335 bin 490 YTL’nin 64 bin YTL’lik kısmının, yasanın gerektirdiği belgeye dayanmadığını tespit etti. Yapılan denetimde 4 bin 364 YTL tutarındaki vergi, sigorta primi, elektrik ve telefon gecikme bedelleri ile sigorta idari para ve trafik cezalarının partiye gider olarak yazıldığı anlaşıldı ve bu tutar parti amaçlarına uygun yapılmış bir harcama olarak kabul edilmedi.
Partinin toplam 28 bin 238 YTL tutarındaki harcaması da fatura aslı ile değil sureti, fotokopisi veya noter onaylı fatura suretiyle belgelendirilmesi dolayısıyla gider olarak kabul edilmedi. 2 bin 623 YTL’lik harcamanın faturalarının hem asılları hem de noter tasdikli suret fotokopileri ayrı ayrı yerlerde kullanılarak gider yazıldığı tespit edildiğinden bu harcama da yasaya uygun kabul edilmedi. Parti adına yapılmayıp partiye gider yazılan 416 YTL tutarındaki harcama da parti gideri olarak kabul edilmedi. Gider yazıldığı halde herhangi bir belgeye dayanmadığı tespit edilen toplam 28 bin 896 YTL tutarındaki harcama da gider olarak kabul edilmedi.
Anayasa Mahkemesi’nin mali incelemesinin ardından Anavatan Partisi’nin 2001 yılında yapmış olduğu toplam 64 bin 539 YTL’lik gider karşılığının, yasa uyarınca Hazine’ye irad kaydedilmesine oy birliğiyle karar verildi. Anavatan Partisi’nin 2001 yılına ait il örgütü giderleri ile partinin taşınır ve taşınmaz mal edinimlerinin ise yasaya uygun olduğu tespit edildi.
Anavatan Partisi’nin 2002 yılına ait kesin hesap incelemesinde de partinin 2002 yılına ait genel merkez gideri olarak gösterdiği 19 milyon 441 bin 335 YTL’nin 19 bin 61 YTL’lik kısmının, yasanın gerektirdiği belgeye dayanmadığını tespit etti. Yapılan denetimde partinin gider olarak gösterdiği bazı seyahat harcamalarının, parti adına ve parti faaliyeti için yapıldığına dair herhangi bir belge bulunamadığı anlaşıldı ve toplam bin 651 YTL, parti tüzel kişiliği adına ve parti amaçlarına uygun yapılmış bir harcama olarak kabul edilmedi. 8 bin 950 YTL tutarındaki telefon ve su gecikme bedelleri ile trafik cezalarının partiye gider olarak yazıldığı anlaşıldı ve bu tutar parti amaçlarına uygun yapılmış bir harcama olarak kabul edilmedi. Partinin toplam 8 bin 459 YTL tutarındaki harcaması da fatura aslı ile değil fotokopisi, faksı veya noter onaylı fatura suretiyle belgelendirilmesi dolayısıyla gider olarak kabul edilmedi.
Anayasa Mahkemesi’nin mali incelemesinin ardından Anavatan Partisi’nin 2002 yılında yapmış olduğu toplam 19 bin 61 YTL’lik gider karşılığının, yasa uyarınca Hazine’ye irad kaydedilmesine oy birliğiyle karar verildi. Anavatan Partisi’nin 2002 yılına ait il örgütü giderleri ile partinin taşınır ve taşınmaz mal edinimlerinin ise yasaya uygun olduğu tespit edildi. (ANKA)

 
Doğumdan sonra sünnet enfeksiyonu azaltıyor
 
Laetitia Casta'dan çarpıcı pozlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnternette her 44 saniyede biri kandırılıyor
Türkiye, Anonim adlı hacker grubun kamu kurumlarının internet altyapısını ...
Viyana Filarmoni Antalya'ya geliyor
Dünyaca ünlü Viyana Filarmoni Orkestrası, 18. Aspendos Uluslararası Opera ...
Bakan Çelik'e şok
Devlet Bakanı Faruk Çelik’in ağabeyi Osman Çelik, Bursaspor ile ilgili ...
 
İlahiyat profesöründen fantastik yorum
Gece ve gündüzün dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesinden kaynaklandığı ...
Reina da yangın paniği
BEŞİKTAŞ'daki Reina eğlence merkezinin mutfak bölümünde çıkan küçük çaplı ...
Balyoz'da bir korgeneral ve iki kurmay albay tutuklandı
'Balyoz Planı' soruşturması kapsamında savcılık tarafından mahkemeye sevk ...
 
Mehmet Günsur Muhteşem Yüzyıl'da
İtalya'da yaşayan ünlü oyuncu Mehmet Günsür, ekranların sevilen dizisi ...
Kan bağışlayana 20 TL'lik akaryakıt
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bir iş adamı, kan bağışında bulunanlara ...
Başbakanlığa 2 uçak daha
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), filosunda bulunan iki adet test ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva