Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
24 Haziran 2015 Çarşamba - 14:41

Ankara'da yeni hayatlar

ANTALYA'nın mecliste 4 siyasi partiden oluşan 14 kişilik meclis grubunda 9 isim yenilendi. Mecliste ilk dönemini yaşayacak bu isimler Ankara'daki yeni hayatlarına alışmaya çalışıyor.

Ankara da yeni hayatlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın meclise gönderdiği 14 milletvekili içinde en fazla yeni yüze sahip parti CHP oldu. 1973 yılında en genç üye olarak girdiği mecliste 7 Haziran seçimlerinin ardından en yaşlı üye sıfatıyla geçici meclis başkanı olan Deniz Baykal TBMM'deki Antalya grubunun en deneyimli üyesi olurken, CHP 4, Ak Parti ve MHP 2'şer, HDP de 1 isimle meclis grubunu yeniledi. 9 yeni isim için mecliste yapılan yemin töreninin ardından Ankara'da yeni bir hayat başladı. 

KARA, HÜKÜMETE GÖRE KARAR ALACAK

CHP'nin liste başı adayı olarak meclise giden Niyazi Nefi Kara, CHP içinde durumu en zor olan milletvekili. Evli ve 6 yaşında İpek ve 10 yaşında Ali Çağın adında iki çocuk babası olan Kara, gelecek 4 yılı nasıl geçireceğini kurulacak hükümete göre karara bağlayacak. Kara, “Bir erken seçim kararı alınırsa Antalya'ya acil dönmek durumunda kalacağız. Ama hükümet kurulursa hem Antalya'da hem Ankara'da yaşamaya çalışacağız" dedi. Çocukların okul durumunu da düşünerek Ankara'ya taşınmayı kendileri için daha uygun gördüklerini belirten Kara, “Ama bunu hükümetin kurulup kurulamayacağı belirleyecek" dedi. Diğer yandan Kara, 21 Haziran Pazar günü Başkanlık Divanı Salonu'nda yapılan kura çekiminin ardından Meclis'teki yeni Halkla İlişkiler Binası'nda 25 numaralı odaya yerleşti. Yoğun çalışma temposu içinde telefonla ulaşılması zor olan milletvekilleriyle haberleşmenin en kolay yolu ise twitter adresleri. Kara, seçim döneminde kullandığı @niyazinefikara twitter hesabını milletvekiliyken de kullanmaya devam edecek. 

EN RAHATI BUDAK

CHP milletvekili Çetin Osman Budak, Ankara'da yaşama konusunda zorluk çekmeyecek isimlerin başında geliyor. Kızı Deniz Budak'ın ODTÜ'de Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde okuduğunu kaydeden Budak, “Tam karar vermedik ama belki onun kaldığı evi değiştirip daha büyük bir eve çıkabiliriz" dedi. Gerek ATSO Başkanlığı gerekse TOBB yönetim kurulu üyeliği döneminde Ankara'nın çok sık gidip geldiği bir yer olduğunu belirten Budak, Ankara'da ayrıca şirketinin bir şubesi olduğunu da belirtti. Çetin Osman Budak'ın meclisteki oda numarası ise 63 oldu. Seçmenin Budak'a ulaşabileceği twitter adresi ise @CetinOsmanBudak.

AKAYDIN 1 ARTI 1 EV TUTTU

CHP'nin meclisteki yeni yüzlerinden Mustafa Akaydın de Ankara'da kendisine hemen bir ev tuttu. Dikmen Caddesi meclisin arka kapısına çok yakın bir noktada 1 oda 1 salon, mobilyalı ev kiralayan Akaydın, “Ankara'da kalabileceğim çok ev var. Kardeşlerimin, kayınvalidemin evi var ama kimseye rahatsızlık vermek istemedim" dedi. Eşi Günseli Akaydın'ı Ankara'ya giderken Antalya'da bırakan Akaydın, meclis görevleri dışında Antalya'da olacağını söyledi. Akaydın meclis çalışmalarını ise 1092 numaralı odadan sürdürecek. Akaydın'a ulaşabilecek twitter adresi ise @m_akaydin. 

KÖK MİSAFİRHANEDE KALIYOR

Devrim Kök ise şimdilik Ankara'da bir kamu kurumu misafirhanesinde kalıyor. Kendisine Ankara'da bir ev tutmayı düşünmediğini kaydeden Kök, “Sonuçta gündüz mecliste çalışıp akşam yatmaya gideceğiz. İlerleyen günlerde daimi kalacağım bir misafirhaneye geçeceğim" dedi. Meclis çalışmalarından arta kalan zamanda Antalya'da olacağını kaydeden Kök, “Antalya'da da parti örgütleri dışında bir irtibat ofisi açacağım. Bunun sözünü seçim çalışmaları döneminde vermiştim. Burası vatandaşların gelip dert anlatacağı, çözüm noktasında yardımcı olacağımız bir yer. Yeri konusunda henüz kesin karar vermedik. Ama arkadaşlarımız merkezi konumda bir yer araştırıyor" diye konuştu. CHP milletvekili Kök, mecliste 2105 numaralı odayı kullanacak. Kök'e ulaşabilecek twitter adresi ise @chpdevrimkok. 

ANKARA İÇİN ESKİ ANTALYA İÇİN YENİ

Ak Parti grubunda ise biri meclisin deneyimlilerinden üç yeni isim bulunuyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, mecliste 3'üncü dönemine girdi. İlk 2 dönemde Karaman milletvekilliği yapan Elvan, Baykal'dan sonra Antalya grubunun en deneyimli siyasetçisi konumunda bulunurken Ak Parti'nin meclisteki yeni yüzleri Mustafa Köse ve Sena Nur Çelik oldu. 

KÖSE'NİN TERCİHİ 3 GÜN ANKARA, SONRASI ANTALYA 

Evli ve üç çocuk babası Köse'nin, hükümetin kuruluşuna ilişkin var olan belirsizlik ortamı dolayısıyla Ankara'da nasıl bir düzen kuracağına ilişkin net bir kararı yok. Ancak Büyükşehir Belediye Başkan Menderes Türel'in milletvekilliği döneminde ve grubun deneyimli vekilleri Gökcen Özdoğan Enç ve eski milletvekili Sadık Badak'ta olduğu gibi bir misafirhanede kalmayı tercih edebileceğini belirten Köse, "Sonuçta Antalya'nın milletvekiliyiz. Antalya'ya hizmet etmek için seçildik. Ankara'da duracak değiliz. Mecliste salı, çarşamba, perşembe çalışmalar oluyor. Onun dışındaki tüm vakitte Antalya'da hemşerilerimizle birlikte olacağız" diye konuştu. Ancak sürecin neler getireceğini görmek gerektiğinin altını çizen Köse, şimdilik kaydıyla 3 gün Ankara, 4 gün Antalya şeklinde bir denklem içinde yaşamayı planladığını aktardı. Mecliste 6045 numaralı odada çalışacak olan Köse, il başkanlığı döneminde açtığı ve aktif olarak kullandığı @avmustafakose twitter hesabını bir haberleşme aracı olarak milletvekilliği döneminde de kullanacak. 

AKILLI, OĞLUNUN DÜZENİNİ BOZMAYACAK

MHP'nin meclisteki yeni yüzlerinden Antalya milletvekili Tarkan Akıllı da özellikle ilk yılını Ankara'da yalnız geçirecek. 2 çocuk babası Akıllı, küçük oğlunun bu yıl lise son sınıfa geçtiğini belirterek, “Onun okulu, düzeni, dersleri var. Yılsonunda gireceği sınavlar var. Onun düzenini bozamayız" dedi. Antalya'daki evini kapatmayı hiç aklına getirmediğini, ancak Ankara'da bir kiralık ev tutacağını belirten Akıllı, “Hanımla onun içine birkaç parça yeni eşya alırız. Bir ayak Antalya'da bir ayak Ankara'da git gel bir hayatı yaşamaya alışacağız" diye konuştu. Akıllı, meclis çalışmalarını 6075 numaralı odadan sürdürecek. Akıllı'ya ise @tarkanakilli twitter hesabından ulaşılabilcek. 

MHP'den Ahmet Selim Yurdakul'un Ankara'daki yeni hayatı için bir sorun görünmüyor. Parti genel merkezinde Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı olarak görev yapan ve MHP Siyaset ve Liderlik Okulu Koordinatörü olan Yurdakul, Ankara'da yerleşik bir aile düzenine sahip. Yurdakul'a ulaşılabilecek twitter adresi ise @ahmet__yurdakul.

EN GÖÇEBE OLUÇ

HDP milletvekili Saruhan Oluç ise Antalya ekibinin en göçebe milletvekili oldu. Aynı zamanda HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı olan Oluç, Ankara, Antalya ve İstanbul ekseninde 4 yıl geçirecek. Ankara'da henüz kalacak yer konusunda bir arayışa girmediğini belirten Oluç, “Haftanın en az 3- 4 günü Ankara'da olacağımıza göre bir ev tutmak, yaşam alanı oluşturmak durumundayız" dedi. Ankara'da henüz belli bir adresi olmayan milletvekili Oluç, mecliste ise 4048 numaralı odayı kullanacak. Oluç'a @SaruhanOluc twitter hesabından ulaşmak mümkün.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Kaçak avcıya 17 bin lira ceza
 
Diyetisyen Yelda Kahvecioğlu'nun adı doğduğu sokakta yaşatılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yemin töreninden notlar
TBMM 25. Dönem milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda yeminlerini etti. ...
Antalya vekilleri yemin etti
Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'ın açılış konuşmasının ardından milletvekillerinin ...
HDP'nin yeminle imtihanı
Baykal’a, HDP’nin yeni isimlerinden Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ...
 
Selvi, 'AKP ile CHP olur' diyor
Selvi: "MHP liderinin önceliğinin koalisyon olduğunu düşünmüyorum."
Baykal'ı Erdoğan'a gittiğine pişman ettiler
Erdoğan’la buluşma polemiği ilk toplantıda da sürdü.
HDP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biraz önce grup toplantımızda ...
 
Baykal'ın yerine o isim
Meclis Başkanlığı’nı HDP ve MHP’nin de desteğiyle almak isteyen CHP’de ...
Ulaştırma Bakanlığı kime gidiyor?
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, MHP'nin AKP ile koalisyon konusunda ...
CHP liderinden MHP'ye tarihi çağrı
Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye ‘Başbakan sen ol’ önerisi...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva