'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
5 Haziran 2015 Cuma - 12:14

Ankara'daki hava okulu Isparta'ya getiriliyor

MİLLİ Savunma Bakanlığı'nın Ankara Etimesgut'taki Kara Havacılık Okulu Komutanlığı'nı, Isparta'da Süleyman Demirel Havalimanı yanındaki 3 milyon metrekarelik alana taşımak için başlattığı proje, Aralık 2015'te tamamlanacak.

Ankara daki hava okulu Isparta ya getiriliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İçersinde 2 uçak pisti, 120 uçaklık park yeri, helikopter peronları, 4  bakım hangarı bulunacak Isparta Havacılık Okulu'nda diğer ülke ordularının havacılık personeline de eğitim verilecek.

Milli Savunma Bakanlığı, Ankara'daki Kara Havacılık Okulu'nu Isparta'ya taşımak için çalışma başlattı. 21 Ocak 2011'de ihalesi yapılarak yüklenici firma Koçoğlu A.Ş.'ye yer teslimi yapılan Isparta Kara Havacılık Okulu İskan Tesisleri, Aralık 2015'te tamamlanacak. Tesislerin tamamlanmasıyla birlikte Etimesgut'taki havacılık okulu Isparta'ya nakledilecek. Genelkurmay Başkanlığı havacılık personelinin yanı sıra anlaşma yapılan diğer ülke ordularına havacılık eğitimleri Isparta'da verilecek. Isparta Kara Havacılık Okulu'nda ilk etapta 750 kadrolu personel görev yapacak, eğitim dönemleri içersinde ise bu sayı 3 bini bulacak.

ARALIKTA İNŞAAT TESLİM EDİLECEK

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kara Havacılık Okulu inşaatında incelemelerde bulunarak proje hakkında bilgi verdi. Milletvekili Bilgiç ve ITSO yöneticilerine Kara Havacılık Okulu hakkında bilgi veren proje müdürü inşaat mühendisi Tuğrul Öğrüce, Isparta Kara Havacılık Okulu inşaatını Aralık- 2015'te tamamlayacaklarını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan 750 kadrolu personelin burada görev yapacağını öğrendiklerini belirten Öğrüce, "Burası Milli Savunma Bakanlığı'nın Türkiye'de yaptığı en büyük yatırım" dedi.

ISPARTA TÜRKİYE'NİN HAVA ÜSSÜ OLUYOR

Projenin toplam maliyetinin 154 milyon TL olduğunu açıklayan Milletvekili Bilgiç ise şunları söyledi:

"Projede pistler ve peronlar bulunuyor. Proje kapsamında 2 uçak pisti yapılıyor. Pist sahası ve peronlarda 120 uçaklık park yeri oluşturulmakta. Bu pistler Süleyman Demirel Havalimanı ile entegreli olacak. Birbirine geçiş sağlanabilecek. Projenin diğer bir ayağı da binalar. 8 bin m2'lik oturma alanında 58 bina yapılmakta. 4 tane bakım hangar binası, komutanlık, öğretim başkanlığı, intikal yatakhaneler, uçuk kontrol, cephanelikler, mühimmat depoları, nizamiye ve benzeri binalar projede yer alacak. Şu anda inşaat yüzde 94 fiziki gerçekleşme aşamasına geldi. Isparta tabiri caizse Türkiye'nin hava üssü oluyor."

BAŞDEĞİRMEN: ISPARTA KAZANACAK

ITSO Başkanı Başdeğirmen ise Kara Havacılık Okulu projesinin gül diyarına önemli bir artı sağlayacağını savundu. Bu projenin Isparta'ya taşınmasında ITSO'nun önceki yönetimleri de dahil olmak üzere birçok kişinin emeği olduğunu hatırlatan Başdeğirmen, "Burada görev yapacak askeri personel Isparta'ya ciddi bir girdi sağlayacak. Binlerce kişinin Isparta'ya geleceği belirtilmekte. Şehir olarak buna hazırlanıyoruz" diye konuştu. 

LOJMANLAR DA YENİLENİYOR

Genelkurmay Başkanlığı da, Isparta Kara Havacılık Okulu personelinin ihtiyacı olan lojmanlar konusundayatırıma başladı. Subay lojmanlarında eski binalar yıkılarak yerine 7 blok yapılacak. Binalar yapıldıktan sonra mevcudun 4 kat fazlası lojman elde edilecek. Yine Subay Lojmanları içerisinde Kara Havacılık Okulu Komutanı General için de lojman yapıldığı belirtildi.


MILLI SAVUNMA BAKANLIGI'NIN, ANKARA ETIMESGUT'TAKI KARA HAVACILIK OKULU KOMUTANLIGI'NI ISPARTA'DA SULEYMAN DEMIREL HAVALIMANI YANINDAKI 3 MILYON METREKARELIK ALANA TASIMAK ICIN BASLATTIGI PROJE, ARALIK 2015'TE TAMAMLANACAK. AK PARTI ISPARTA MILLETVEKILI SUREYYA SADI BILGIC VE ISPARTA TICARET VE SANAYI ODASI (ITSO) BASKANI SUKRU BASDEGIRMEN, KARA HAVACILIK OKULU INSAATINDA INCELEMELERDE BULUNARAK PROJE HAKKINDA BILGI VERDI.(FOTO:MEHMET ERCAKIR/ISPARTA-DHA)

MILLI SAVUNMA BAKANLIGI'NIN, ANKARA ETIMESGUT'TAKI KARA HAVACILIK OKULU KOMUTANLIGI'NI ISPARTA'DA SULEYMAN DEMIREL HAVALIMANI YANINDAKI 3 MILYON METREKARELIK ALANA TASIMAK ICIN BASLATTIGI PROJE, ARALIK 2015'TE TAMAMLANACAK. (FOTO:MEHMET ERCAKIR/ISPARTA-DHA)

Mehmet ERÇAKIR / ISPARTA, (DHA) - 

 
ABD’den kadın Viagrası’na izin çıktı
 
Kendisine zarar vermemesi için ayaklarına basmışlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karpuz tarlada 35 kuruşa düştü
ADANA'da 10 gün önce hasadına başlanan karpuzun kilo fiyatı tarlada 35 kuruşa kadar düştü.
Çıplak vatandaş
KOCAELİ'nin Darıca İlçesinde, akli dengesi bozuk olan ve gündüz vakti ...
HDP'li Önder’den MHP çıkışı
HDP'li Sırrı Süreyya Önder: "Çözüm sürecini MHP ile bile yürütürüz."
 
Telefon dolandırıcısı kadın bankada yakalandı
ADANA'da kendini polis ve savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan şebekenin, ...
Devletin treninde 'harem selamlık' dönemi
TCDD, ‘kuşetli’ vagonlarda kadın erkek karışık yolculuk yapılmasını yasakladı.
O fotoğrafın kahramanı konuştu: Ezber bozdu
Gezi Parkı olayları sırasında elinde BDP bayrağıyla Atatürk posteri taşıyan ...
 
Kayseri'de askeri sınav operasyonu!
Fuat Avni'nin saatler öncesinden yazdığı cemaat operasyonu başladı. Askeri ...
MEB'den seçim sonrası tatil kararı!
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "seçimler sonrası okullar ...
Dinlenmek için girdiği tankerin altında kalarak öldü
MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde dinlenmek için sulama tankerinin altına ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva